Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ


Αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα υπάρξουν σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Πελοπόννησος". Αναλυτικά το άρθρο έχει ως εξής: Εισήγηση για να μη γίνουν πλέι άουτ φέτος στην Α’ και στην Α1 Κατηγορία , υπάρχει από την επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣΑ.

Ο λόγος είναι προφανής. Από τη στιγμή που θα υποβιβαστούν περισσότερες ομάδες έτσι κι αλλιώς, δεν χρησιμεύουν τα πλέι άουτ και δεν θα γίνουν. Φυσικά, αν τελικά ισχύσει αυτό, θα αλλάξει και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζονται απευθείας από τις Κατηγορίες. Από την Α’ θα «πέφτει» μία ομάδα (+ όσες «πέσουν» από τη Δ’ Εθνική), ενώ από την Α1 θα υποβιβάζονται οι δύο τελευταίοι. Επίσης, από την Α1 θα ανεβαίνει απευθείας ο πρώτος της βαθμολογίας.

Επίσης, η επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣΑ θα εισηγηθεί να γίνουν κάποιες αλλαγές προς το καλύτερο, όσον αφορά τα πλέι οφ της Α’ Κατηγορίας. Η Ενωση θέλοντας να κάνει το σύστημα πιο δίκαιο, αλλά παράλληλα να μη χαθεί το ενδιαφέρον προσανατολίζεται στη διεξαγωγή των πλέι οφ με βαθμολογία ή με το σύστημα που ισχύει στην Ηλεία και στην Αιτωλοακαρνανία.

Για να το καταλάβετε καλύτερα, αν ισχύσει το σύστημα με τη βαθμολογία που είναι το πιθανότερο, τότε ο πρώτος θα ξεκινάει τα πλέι οφ με ένα προβάδισμα δύο ή τριών βαθμών από το δεύτερο και αναλογικά θα πηγαίνει η βαθμολογία και στις τρεις υπόλοιπες ομάδες.

Για παράδειγμα, η βαθμολογία μπορεί να είναι 6, 3, 2, 0, έτσι ώστε ο πρώτος να έχει ένα πλεονέκτημα στους μονούς αγώνες που θα γίνουν. Ακόμα, το πιθανότερο Σαββατοκύριακο να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα Α’ – Α1 Κατηγορίας είναι στις 11-12 Σεπτεμβρίου, δηλαδή νωρίτερα από πέρυσι, προκειμένου να «βγει» ημερολογιακά το πρόγραμμα και να συμπέσει με τη λήξη του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής. Εδώ βέβαια μπαίνει ένα θέμα με την έναρξη του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Αν τα πρώτα ματς γίνουν μεσοβδόμαδα, δηλαδή την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, πολλές ομάδες να «τσινίσουν» και δεν θα βγει άκρη. Ετσι, το πιο πιθανό είναι να διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες του Κυπέλλου, το Σαββατοκύριακο 4-5 Σεπτεμβρίου. Όλα τα παραπάνω είναι εισηγήσεις της επιτροπής πρωταθλήματος και για να ισχύσουν, θα πρέπει πρώτα να επικυρωθούν από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΑ, που θα γίνει την Τετάρτη.


Πηγή : Αθλητική εφημερίδα Πάτρα Σπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: