Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Ζαρκαδά


Ατρόμητος-Απόλλων Εγλυκάδας 2-0
(50’ Ν. Παναγιωτόπουλος, 84’ πεν. Σωτ. Παναγιωτόπουλος)
Αποβολή : 75’ Ροδόπουλος
Διαιτητής : Ζαρκαδάς

Μάρτυρες μιας ακόμα τραγικής διαιτησίας για φέτος, έγιναν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο Ζαρουχλείκων και στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Απόλλων Εγλυκάδας. Και μιλάμε για λάθος αποφάσεις εκατέρωθεν και για τις δύο ομάδες και για έναν διαιτητή που ήταν πολύ κακός συνολικά στο παιχνίδι. Και απορούμε πραγματικά, πως γίνεται σε αυτό το παιχνίδι να μην ορίζεται αξιολογημένος διαιτητής ? Έκριναν κάποιοι εκεί στην επιτροπή διαιτησίας ότι πλέον ο Ατρόμητος δεν έχει καμία τύχη να πάρει το πρωτάθλημα ? Έκριναν κάποιοι ότι ο Απόλλων Εγλυκάδας έχει εξασφαλίσει την κατηγορία και δεν θα κινδυνεύσει ή δεν τους ενδιαφέρει έαν αυτό γίνει ? Με πιο δικαίωμα σε μια αγωνιστική με πολλά άλλα λιγότερο ενδιαφέροντα παιχνίδια, ορίζεται κύριοι της επιτροπής τον κ. Ζαρκαδά να σφυρίξει τον αγώνα ? Μαθήματα εμπειρίας στις πλάτες των ομάδων και αυτών που πληρώνουν θα κάνουμε τώρα ? Αυτό είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που ονειρεύεστε να αλλάξετε ?

Τελικά, τσάμπα χαλάμε το μελάνι μας και τις καρδιές μας κάθε Σαββατοκύριακο, τσάμπα ιδρώνουν οι ποδοσφαιριστές μας πληρώνοντας από την τσέπη τους τα πάντα την στιγμή που άλλοι σαν τον κ. Ζαρκαδά κάνουν αμειβόμενοι το κέφι τους, έχοντας μάλιστα και πάντα ατιμωρησία. Δεν ιδρώνει το αυτάκι κανενός....

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν θα σταθούμε πολύ, αφού το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας με λίγες κλασσικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τον Απόλλωνα να παίζει περισσότερο αμυντικά και ουσιαστικά χωρίς να απειλεί καθόλου την εστία του Άρη Θωμά. Οι γηπεδούχοι φωνάζουν δίκαια για πέναλντυ στην φάση του 30’ όπου σε σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Παπαστεργίου, με τον Ζαρκαδά να λέει να συνεχιστεί ο αγώνας.

Στο β’ μέρος, ο Ατρόμητος κατάφερε να προηγηθεί με τέρμα του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο 50’ και να σπάσει έτσι την μέχρι τότε καλή αμυντική διάταξη της ομάδας της Εγλυκάδας. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα είχε την τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του, αφού σε αντεπίθεση βρέθηκαν 4 ποδοσφαιριστές των πορτοκαλί μόνοι απέναντι στον Γ. Χαστά, με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να τους λέει όχι.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς την μεγάλη φάση, μέχρι που ήρθε η στιγμή του 84’ με τον κ. Ζαρκαδά να θέλει να «ισοφαρίσει» το λάθος του μη καταλογισμού σε πέναλντυ στο α’ μέρος στον Ατρόμητο, με ένα άλλο πέναλντυ-εφεύρεση, στο οποίο οι αμυντικοί των φιλοξενουμένων έδιωξαν κανονικά την μπάλα. Και σε μια στιγμή όπου οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Ροδόπουλου και με τον Απόλλωνα να πιέζει για το 1-1.

Στην εκτέλεση του και μετά από έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες του Απόλλωνα και την νέα αποβολή από τον πάγκο της ομάδας του γενικού αρχηγού Στάυρου Θεοδωρόπουλου (τελικά πάλι αυτός φταίει ρε παιδιά εκεί στην ΕΠΣ που αποβάλλεται συνεχώς ???? ), ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος έκανε το 2-0 και κάπου εκεί τελείωσε ακόμα ένας αγώνας «διαιτητικής παρωδίας».

Πραγματικά δεν ξέρουμε πως ονειρεύονται το Αχαικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο οι άνθρωποι που τυγχάνει να το διοικούν. Είμαστε σίγουροι ότι θέλουν το καλό του. Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να τρίξουν τα δοντάκια ορισμένων για αυτή την ασυλλία επιτέλους που έχουν και που κάθε εβδομάδα οδηγεί ομάδες σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν είναι δυνατόν επαναλαμβάνουμε, σε αγώνα Α’ Κατηγορίας και ως προς την δική μας άποψη ιδιαίτερα κρίσιμο, να παίζει διαιτητής τύπου κ. Ζαρκαδά. Είναι απλά ντροπή για την ιστορία των δύο συλλόγων που αγωνίστηκαν αντίπαλοι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ : Θωμάς, Κολοβούρης, Λ. Μασούρας (45΄ Πάντος), Ροδόπουλος, Μουταφίδης Σ., Μουταφίδης Θ., Μπαλαλάς (85΄ Σωτηρίου), Παναγιωτόπουλος Σ., Κόκκας (46΄ Τριανταφυλλόπουλος), Παναγιωτόπουλος Ν., Ι. Μασούρας
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Χαστάς, Βανάκας Ι., Σπαθής, Ντινόπουλος, Γιαννόπουλος, Παπαστεργίου, Φωτακόπουλος (85΄ Γελάσιος), Κουραχάνης, Χριστόπουλος, Σουγλέρης (76΄ Ραμόπουλος), Βανάκας Σ (66΄ Θούας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: