Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Αποφάσεις "ταφόπλακα" στην τσέπη και πάλι του παράγοντα


'' Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στις αθλητικές ιστοσελίδες της Αχαίας, τις αλλαγές της ΕΠΣΑ για την περίοδο 2014-2015 και θεωρούμε σαν σωματείο ότι πρέπει να λάβουμε θέση σε αυτές τις αποφάσεις "ταφόπλακα" για την τσέπη του κάθε παράγοντα σωματείου της Α' Κατηγορίας.

Η ΕΠΣΑ λοιπόν αποφάσισε για την τρέχουσα περίοδο, των υποβίβασμό από την Α' Κατηγορία των τριών (3) τελευταίων ομάδων, που αυτόματα γίνοντα τέσσερις (4) στην περίπτωση που δεν ανέβει ο πρωτάθλητης της Α' Κατηγορίας στην Γ' Εθνική. Αν συνυπολογίσουμε και την περίπτωση που οι τρείς ομάδες της Αχαίας στην Γ' Εθνική (Ατρόμητος Αχαίας-Εθνικός Σαγείκων και Αχαική) υποβιβαστούν, μιλάμε για υποβιβασμό επτά (7) ομάδων σε ένα πρωτάθλημα δεκαέξι (16) ομάδων !!!

Εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ότι για να παραμείνει μια ομάδα στην Α' Κατηγορία, θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Και πρωταθλητισμός σημαίνει βαρύ οικονομικό κόστος σε πολύ δύσκολες εποχές για όλους εμάς τους παράγοντες, χωρίς επιχορηγήσεις εδώ και χρόνια και με τις τσέπες μας να "ματώνουν" στην κυριολεξία να κρατήσουν τα σωματεία μας. Επίσης, θα πρέπει να προσθέσουμε μέσα σε όλα τα παραπάνω, ότι είμαστε και στην μοναδική κατηγορία που χρειάζεται διπλωματούχος προπονητής, στην μοναδική κατηγορία που οι αγώνες γίνονται υποχρεωτικά σε πλαστικό η φυσικό χλοοτάπητα, με τις περισσότερες ομάδες να πληρώνουν γήπεδα για προπονήσεις και αγώνες, γεγονός που συνεπάγεται με ένα ακόμη σημαντικότατο οικονομικό κόστος κάθε μήνα, που έρχεται να προσθεθεί σε όλα τα προαναφερθέντα.

Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως γίνεται σε μια κατηγορία 32 ομάδων (και αναφερόμαστε στην Σούπερ Β'), να υποβιβάζονται συνολικά και στους δύο ομίλους τέσσερις (4) ομάδες και στην Α' Κατηγορία των 16 ομάδων, να υποβιβάζονται το λιγότερο τρείς (3) ομάδες. Αυτά δεν γίνονται πουθενά κύριοι !!! Απλή αναλογική είναι......

Θέλοντας να κλείσουμε αυτή την παρατήρηση-διαμαρτυρία μας, είμαστε σίγουροι ότι την δική μας άποψη θα υπερασπιστούν και όλα τα υπόλοιπα σωματεία της κατηγορίας μας, θεωρώντας την άδικη προς όλους μας και οδήγωντας μας σε οικονομικό αδιέξοδο.

Εκ της διοικήσεως του Απόλλων Εγλυκάδας''


Δεν υπάρχουν σχόλια: