Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΧΑΙΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ 3-5 : Έσπασε την παράδοση και συνεχίζει να ελπίζει...




 Αχαιός Σαραβαλίου-Απόλλων Εγλυκάδας 3-5
(32' Κουκής, 38' Σ. Αβράμης, 65' πεν. Βογιαντζής / 7', 87' Χριστόπουλος, 28' Οικονόμου, 44' Ραμόπουλος, 60' Κουραχάνης)
Διαιτητής : Γ. Παπαδόπουλος
Βοηθοί : Γεωργακόπουλος, Βασιλόπουλος 

Ο Απόλλων είναι ακόμα ζωντανός !! Έχει σφυγμό, έχει καρδιά, έχει καλή ομάδα και δείχνει ότι μπορεί να πετύχει ένα μικρό θαύμα στην μάχη της παραμονής. Αυτό είδαν και όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Σαραβάλι κόντρα στον τοπικό Αχαίο, τον οποίο και κέρδισε με 3-5, αναπτερώνοντας εκ νέου τις ελπίδες του για την παραμονή στην κατηγορία.

Η ομάδα της Εγλυκάδας προηγήθηκε πολύ νωρίς στο παιχνίδι, αφού μόλις στο 7’ ο Παναγιώτης Χριστόπουλος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων και πλασάρε τον Λέσι για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τις δικές τους καλές στιγμές, με κορυφαία την εκτέλεση φάουλ του Κασπίρη που εξουδετέρωσε στο δεξί του γάμα ο Κ. Αγοράκης. Επιπλέον είχαν δύο καλές στιγμές σε αντίστοιχες κεφαλιές του Λάζαρη, οι οποίες πέρασαν ελάχιστα άουτ, αλλά και ένα πλασέ του Αλεξόπουλου που και αυτό είχε την ίδια κατάληξη.

Ο Απόλλων ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος προς την εστία του Αχαιού και στο 28’ ήρθε ένα καταπληκτικό γκόλ από τον Δημήτρη Οικονόμου να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και να την βάλει οδηγό στο παιχνίδι με 0-2.

Ο Αχαιός όμως αντέδρασε στο 32’ με τον Κώστα Κουκή να μειώνει με πλασέ σε 1-2, ενώ στο 40’ και μετά από εκπληκτικό σούτ του Σ. Αβράμη, ισοφάρισε σε 2-2 και έδωσε «επανέναρξη» στο παιχνίδι.
Ο Απόλλων ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει σήμερα στο Σαραβάλι και στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Ραμόπουλος με κεφαλιά έβαλε και πάλι την ομάδα του μπροστά στο σκόρ με 2-3.

Στο β’ μέρος η πίεση των γηπεδούχων ήταν φυσιολογική , ψάχνοντας την ολική ανατροπή στο παιχνίδι. Απείλησαν αρκετές φορές με στημένα και κεφαλιές την ομάδα της Εγλυκάδας, αλλά και πάλι στο 55’ ο Απόλλων ήταν αυτός που έχασε μεγάλη φάση με τον Χριστόπουλο για το 2-4.

Αυτό που δεν έγινε στο 55’, σημειώθηκε στο 60’ με τον Ανδριακόπουλο να σουτάρει, την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Λέσι και τον Κουραχάνη στην επαναφορά με πλασέ να κάνει το 2-4.
Ο Αχαιός όμως δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει το παιχνίδι και στο 65’ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βογιαντζής για το 3-4.

Το τελικό 3-5 πέτυχε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος με εξαιρετικό αριστερό σούτ έξω από την περιοχή, δίνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη στην ομάδα του και σπάζοντας συγχρόνως την αρνητική παράδοση του Απόλλωνα κόντρα στον Αχαιό, αφού τα τελευταία 3 χρόνια μετρούσε 5 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Απόλλων «ρέφαρε» επί της ουσίας την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από το Λιμνοχώρι και συνεχίζει να ελπίζει. Τουλάχιστον παίζει ποδόσφαιρο και είναι μαχητικός με όλες τις ομάδες. Δείγμα ότι δεν έχει σκοπό να τα παρατήσει τόσο εύκολα. Η σημερινή είναι μια μεγάλη νίκη κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα που ποτέ «δεν την είχε…».

Επόμενος αντίπαλος πλέον η Ακράτα. Παιχνίδι κομβικής σημασίας για την συνέχεια, αφού το σημερινό αποτέλεσμα αναπτέρωσε τις ελπίδες.

Άριστο το διαιτητικό τρίο των Παπαδόπουλου, Γεωργακόπουλου και Βασιλόπουλου. Σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις τους ήταν αλάνθαστοι.

ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ : Λέσσι, Α. Σωτηρόπουλος, Α. Σωτηρόπουλος (73’ Νικολόπουλος), Σταυρόπουλος, Βογιαντζής, Λάζαρης, Κασπίρης, Ιωακειμίδης (65’ Βουτσινάς), Κουκής, Αλεξόπουλος, Σ. Αβράμης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Ι. Βανάκας, Νικολόπουλος, Τσίτσαρης, Φωτακόπουλος, Ανδριακόπουλος, Κουραχάνης, Οικονόμου (89’ Καφεντζής), Χριστόπουλος, Σουγλέρης (73’ Γελάσιος), Ραμόπουλος (83’ Σ. Βανάκας)


Δεν υπάρχουν σχόλια: