Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ-ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ 0-1 : Έκανε την λάθος ήττα...



Απόλλων Εγλυκάδας-Λιμνοχώρι 0-1
(67' Γκιώνης)
Αποβολές : 84' Μιλτ. Μπεκίρης, 93' Ι. Γκιώνης
Διαιτητής : Ι. Καλύβας
Βοηθοί : Σιδέρης, Κακαφώνης

Καθοριστική για την συνέχεια του πρωταθλήματος, ήταν η σημερινή ήττα του Απόλλων Εγλυκάδας μέσα στο «Α. Κάνιστρας» με 0-1 από το Λιμνοχώρι, η οποία τον κρατάει στους 12 βαθμούς και τον φέρνει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Ένα πάρα πολύ κακό αποτέλεσμα και σε μια στιγμή που η ομάδα της Εγλυκάδας έδειχνε να βρίσκεται σε μια αγωνιστική ανάκαμψη και έτοιμη να το παλέψει για την σωτηρία της.

Πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν, αλλά υπάρχουν 14 αγωνιστικές στις οποίες όλοι είναι διατεθιμένοι να το φτάσουν μέχρι τέλους και όπου βγει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Απόλλων παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων σε ένα παιχνίδι που «καιγόταν» για την νίκη και δεν έδειξε το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο που είχε στις τελευταίες αναμετρήσεις. Αυτό εκμεταλλεύτηκε το Λιμνοχώρι και στηρίζοντας το παιχνίδι του στην δύναμη, πήρε την νίκη και έφτασε στους 18 βαθμούς, ατενίζοντας με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια.

Στο 10’ λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για το κράτημα της φανέλας του Ραμόπουλου από τον Μπεκίρη και ζήτησαν φάουλ και αποβολή, με τον κ. Καλύβα να λέει να συνεχιστεί ο αγώνας. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Θ. Κωνσταντινόπουλος φαίνεται να ανατρέπει τον Ραμόπουλο εντός περιοχής αλλά και πάλι ο κ. Καλύβας είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η συνέχεια ανήκει στους φιλοξενούμενους που είχαν μια τρομερή ευκαιρία σε κεφαλιά του Κυριακόπουλου προ κενής εστίας που πέρασε άουτ, και έδειξαν μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα, να πατάνε καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο β’ μέρος, οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλύτεροι στα πρώτα 20 λεπτά και έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για να προηγηθούν. Στο 50’ το σούτ του Γερασιμόπουλου απόκρουσε εύκολα ο Άγοράκης ενώ στο 55’ έγινε μια περίεργη φάση που δύσκολα βλέπεις στα γήπεδα. Ο επόπτης έχει φωνάξει για οφσαίντ έχοντας σηκώσει και το σημαιάκι του, με τον τερματοφύλακα τω γηπεδούχων να στήνει την μπάλα για την εκτέλεση του αλλά χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι δεν σφύριξε ποτέ τον καταλογισμό του ο κ. Καλύβας, που ορθώς άφησε το πλεονέκτημα αφού η μπάλα είχε βρεθεί στα χέρια του πορτιέρο του Απόλλωνα. Στην  εξέλιξη της φάσης ο Κυριακόπουλος πήρε την μπάλα και αντί να σουτάρει προσπάθησε να τριπλάρει με την εξέλιξη της φάσης να καταλήγει άουτ και να χάνεται μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για το Λιμνοχώρι.

Στο 65’ υπήρξε νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Γερασιμόπουλο να αστοχεί σε τετ α τετ και να στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ στο 67’ είχαμε το γκόλ για τους φιλοξενούμενους, όταν από εκτέλεση φάουλ η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στον Γκιώνη που την έστειλε στα δίχτυα του Αγοράκη.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Απόλλων πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί την κλασική ευκαιρία για να πετύχει κάποιο τέρμα. Στο 84’ αποβλήθηκε ο Μπεκίρης με 2η κίτρινη κάρτα για αντιαθλητικό μαρκάρισμα λίγο έξω από την περιοχή, με τον Απόλλωνα να χάνει διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στην εκτέλεση του φάουλ.

Με πολύ ένταση τελείωσε ο αγώνας, αφού στο 93’ λεπτό ο κ. Καλύβας απέβαλλε και τον Γκιώνη, επίσης με 2η κίτρινη κάρτα, με τους φιλοξενούμενους να αμφισβητούν έντονα την συγκεκριμένη απόφαση.

Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα έγινε στο 95’, όταν από το κόρνερ του Κατεργάρη και ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων είχαν προωθηθεί, η κεφαλιά του Γιαννόπουλου κατέληξε στην αγκαλιά του Κωνσταντινόπουλου, με το παιχνίδι να τελειώνει και το Λιμνοχώρι να παίρνει μεγάλο διπλό μέσα στο «Α. Κάνιστρας».

Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο βάσει των ευκαιριών των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο, αλλά ο Απόλλων εκφράζει τα δικά του παράπονα για τις δύο περιπτώσεις που αναφέραμε στα μαρκαρίσματα επάνω στον Ραμόπουλο. Όπως και να έχει πάντως, η αγωνιστική εικόνα του δεν ήταν καλή και φυσιολογικά γνώρισε την ήττα από μια ομάδα που έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι, έχοντας στο παιχνίδι της πάθος και δύναμη.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πετάξει από τώρα «λευκή πετσέτα», όσο και αν τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Επόμενος αντίπαλος ο Αχαιός Σαραβαλίου και πλέον το μυαλό όλων είναι στραμμένο εκεί.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Ι. Βανάκας, Νικολόπουλος, Τσίτσαρης, Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος (52’ Βασιλακόπουλος), Κουραχάνης (72’ Γελάσιος), Φωτακόπουλος, Χριστόπουλος, Σουγλέρης (64’ Κατεργάρης), Ραμόπουλος
ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ : Θ. Κωνσταντινόπουλος, Μπακούλιας, Παναγόπουλος, Ι. Γκιώνης, Μιλ. Μπεκίρης, Μιχ. Μπεκίρης, Χ. Γερασιμόπουλος, Π. Νιφόρας, Χρυσανθόπουλος, Πετρόπουλος (84’ Π. Νιφόρας), Κυριακόπουλος (54’ Δημητρόπουλος)


Δεν υπάρχουν σχόλια: