Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΚΡΑΤΑ 0-0 : Έδωσε και την ψυχή του για ένα ακόμη παιχνίδι...


Απόλλων Εγλυκάδας-ΑΟ Ακράτα 0-0
Διαιτητής : Γ. Τζουανόπουλος
Βοηθοί : Γκαβέρας, Θανόπουλος

Κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες και σε ένα γήπεδο το οποίο είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε «λίμνη», διεξήχθη ο αγώνας ανάμεσα στον Απόλλων Εγλυκάδας και την Ακράτα, με τις δύο ομάδες να μένουν στην λευκή ισοπαλία.

Θα μπορούσε να πει κανείς ακούγοντας το σκόρ ότι το παιχνίδι ήταν κάτω του μετρίου, γεγονός το οποίο δεν ισχύει, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και ως ένα σημείο θα έλεγε κανείς ότι το κατάφεραν.

Ο Απόλλων μπήκε πολύ διαβασμένος μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας  πάθος, ψυχή και όλα εκείνα τα προσόντα που δείχνει τις τελευταίες αγωνιστικές, παρουσιάζοντας ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Στο 15’ μάλιστα είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Ραμόπουλος πέρασε διαδοχικά με πανέμορφο τρόπο τρείς αμυντικούς των γηπεδούχων, έφτασε απέναντι στον Βασιλακόπουλο αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο και πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η απάντηση των «κίτρινων» ήρθε στο 30, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χοντζαλάρι, ο Τσούρας σχεδόν εξ’ επαφής έστειλε την μπάλα με κεφαλιά ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Αγοράκη.

Νέα καλή στιγμή για την Ακράτα στο 35, όταν το φάουλ του Χοντζαλάρι πέρασε δίπλα από το δεξιό κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.

Την τελευταία καλή στιγμή πριν κλείσει το ημίχρονο την είχαν οι γηπεδούχοι, όταν ο Χριστόπουλος εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα της μπάλας δίπλα από τον Βασιλακόπουλο αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει καλά το σώμα του προκειμένου να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο β’ μέρος το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν αμφότερες το γκολ που θα τους έδινε την νίκη και τους τρείς βαθμούς. Στο 55’ ο Παναγιώτης Χριστόπουλος προσπάθησε να κρεμάσει τον Βασιλακόπουλο από μακριά, με τον πορτιέρο της Ακράτας να μπλοκάρει με υπερένταση.

Η απάντηση της Ακράτας ήρθε με τον Φωλιά να αστοχεί από πλεονεκτική θέση για να ανοίξει το σκόρ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα λίγο έλλειψε από λάθος διώξιμο του Κ. Αγοράκη μέσα στην περιοχή, να γίνει το 0-1.

Ο Ανδριακόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 65’ και λίγο πριν αντικαταστηθεί, να βάλει οδηγό την ομάδα του στο σκόρ, αφού το σούτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.

Στο 75’ ο Απόλλων διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυνόμενου των φιλοξενούμενων, με τον Γ. Τζουανόπουλο να λέει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στην συγκεκριμένη φάση αποβλήθηκε και ο προπονητής των γηπεδούχων για έντονη διαμαρτυρία στον επόπτη, ο οποίος δεν  καταλόγισε αυτός την παράβαση σύμφωνα με τους ανθρώπους του Απόλλωνα και ενώ ήταν πολύ κοντά στην φάση.

Στο 80’ ο Μεντής έχασε μεγάλη ευκαιρία σε απευθείας σούτ και μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ ο επίλογος των ευκαιριών χάθηκε με το γύρισμα του Ραμόπουλου και το εύκολο μπλοκάρισμα του Βασιλακόπουλου.

Λευκή ισοπαλία λοιπόν στο «Α. Κάνιστρας», σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να κερδίσει οποιαδήποτε από τις δύο ομάδες και που το 0-0 μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα δίκαιο για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν όλοι οι ποδοσφαιριστές στον δύσκολο αγωνιστικό χώρο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Ι. Βανάκας, Νικολόπουλος, Γιαννόπουλος, Φωτακόπουλος, Ανδριακόπουλος (71’ Βασιλακόπουλος), Κουραχάνης (85’ Γελάσιος), Οικονόμου, Χριστόπουλος, Σουγλέρης (77’ Σ. Βανάκας), Ραμόπουλος
ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ : Βασιλακόπουλος, Π. Διαμαντόπουλος, Λυμπερόπουλος, Τσούρας, Μεντής, Μαυρομάτης, Φωλιάς, Ν. Χοτζαλάρι (93’ Τζωρακολευθεράκης), Κλ. Χοτζαλάρι (60’ λ.τ. Χατζηδιαμαντής), Δημόπουλος (89’ Τριανταφυλλόπουλος), Παράνομος

ΕΛΑΜΨΑΝ…ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΓΛΥΚΑΔΙΩΤΕΣ !
Έλαμψαν…διά της απουσίας τους για ένα ακόμα παιχνίδι οι Εγλυκαδιώτες. Πάλι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι 7-8 φίλοι της ομάδας που είναι οι μόνοι που έχουν απομείνει και την στηρίζουν. Μια ομάδα ξεχασμένη από την συνοικία της που ούτε σε ένα δύσκολο παιχνίδι δεν κάνει τον κόπο να έρθει να της συμπαρασταθεί. Μια ομάδα που διαθέτει τέτοια ψυχή, που δεν διαθέτει ολόκληρη η περιοχή η οποία διαφημίζει….

Κρίμα και λυπηρό το γεγονός. Καμία άλλη συνοικία από τις ομάδες της Α’ Κατηγορίας, δεν έχει τέτοια αδιαφορία προς την ομάδα της….

Ντροπή  πραγματικά να βλέπεις 20-30 φίλους της Ακράτας στο γήπεδο, ταξιδεύοντας έστω και με αυτές τις άθλιες καιρικές συνθήκες για να έρθουν να στηρίξουν την ομάδα τους, και να μην βλέπεις αντίστοιχα τους δικούς σου γείτονες….

Άδικο για τις 22 αυτές ψυχάρες της ομάδας που δίνουν κάθε Σαββατοκύριακο την ζωή τους, που πληρώνουν κάποιοι από αυτούς μαζί με τον Σταύρο τα έξοδα της ομάδας, για να υπάρχει κάπου στην Πάτρα και να ακούγεται και το όνομα «ΕΓΛΥΚΑΔΑ».

Ντροπή πραγματικά για την συνοικία μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: