Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Έμφραγμα στο 90'

Φωτογραφική Επιμέλεια : Δημήτρης Σαρρής


Αίας Πατρών-Απολλων Εγλυκάδας 2-2
(52′ αυτ. Γιαννόπουλος, 90′ Κούντας / 55′ Μαντάς, 75′ Ραμόπουλος)
Διαιτητής : Ι. Τσιρίνης

Συναρπαστικό παιχνίδι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω του ισχυρού ανέμου που έπνεε στην περιοχή, έγινε στο γήπεδο του Ρίου ανάμεσα στον Αίαντα και τον Απόλλων Εγλυκάδας.
Ο Απόλλων κατάφερε και πάλι να μην κερδίσει και παρά το γεγονός ότι μέχρι το 89’ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-2 και είχε καταφέρει να γυρίσει το εις βάρος του σκόρ του 1-0 από το αυτογκόλ του Γιαννόπουλου στο 52’.

Ατυχία, κακοδαιμονία, επιπολαιότητα, μη συγκέντρωση σε σημεία του αγώνα…..το γεγονός είναι ότι η ομάδα μας πληρώνει τα λάθη που κάνει κιαι συνέχεια με το παραμικρό τιμωρείται. Έτσι και σήμερα, πλήρωσε ακριβά τα λάθη στην άμυνα της έδωσε στον Αίαντα την ευκαιρία να πάρει τον πρώτο του βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα.

Το α’ μέρος δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0, έχοντας λίγες καλές στιγμές. 

Η επανάληψη όμως αποζημίωσε τους θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο του Ρίου. Ο Αίαντας θέλησε να κάνει αυτό που δεν κατάφερε η ομάδα της Εγλυκάδας στο α’ μέρος, να εκμεταλλευτεί δηλαδή τον υπέρ του δυνατό αέρα και να κλείσει στα καρέ του τον Απόλλωνα. Και αυτό το κατάφερε εν μέρει και στην πίεση που άσκησε κατάφερε να προηγηθεί με ένα τυχερό αυτογκόλ του Γιαννόπουλου στο 52’, αφού η μπάλα βοηθήθηκε και από τον αέρα για να καταλήξει στα δίχτυα. 

Η απάντηση του Απόλλωνα ήταν άμεση και στο 55’ μετά από έξοχο γύρισμα του Χριστόπουλου, ο Μαντάς ισοφάρισε σε 1-1 και ξαναέβαλε την ομάδα της Εγλυκάδας και πάλι στο παιχνίδι.
Στο 75’ και έπειτα από όμορφο σούτ του Ραμόπουλου, ο Απόλλων Εγλυκάδας πήρε κεφάλι στο σκορ και βρέθηκε μπροστά με 2-1. Ο Αίαντας έψαξε την ισοφάριση, είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες από ισάριθμα επικίνδυνα κόρνερ λόγω του αέρα του Κολέση, με τον Αγοράκη να διώχνει από την γραμμή την τελευταία στιγμή.

Και φτάνουμε στο 90’ όπου ο Αίαντας εκτελεί και πάλι κόρνερ με τον Γιώργο Κολέση, η μπάλα κατευθύνεται επικύνδινα λόγω του αέρα και πάλι προς τα δίχτυα του Απόλλωνα, με τον τερματοφύλακα της ομάδας της Εγλυκάδας να διώχνει ασθενώς την μπάλα, και στο δεύτερο δοκάρι του να πετάγεται ανενόχλητος ο Κούντας και να ισοφαρίζει σε 2-2, χαρίζοντας τον πρώτο βαθμό στην ομάδα του Αλέκου Ψαλτάκη.

Παράπονα από την διαιτησία έχουν και οι δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για
το 2ο τέρμα του Απόλλωνα ότι ο Ραμόπουλος ήταν σε θέση όφσαιντ, και τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν δικαιολογημένα για τον μη καταλογισμό κόκκινης κάρτας στον Σπανό από τον κ. Τσιρίνη, που διαρκώς σε όλο το παιχνίδι έβριζε και ήταν ερειστικός. Πιο χαρακτηριστική η φάση που ο Σπανός τα λέει σε έντονο ύφος με τον επόπτη κ. Γιαννόπουλο και δεν δέχεται καν την κάρτα του κ. Τσιρίνη. Και εντάξει, ας δεχτούμε ότι δεν τον βρίζει όπως μας είπε ο έμπειρος επόπτης. Τον ρωτήσαμε απλά. Η συμπεριφορά και η απειλητική του διάθεση, δεν τιμωρείται ??

Ο Απόλλωνας θα εξακολουθήσει να διδάσκει ήθος στα γήπεδα, όσο και αν αδικείται σε παιχνίδια και δεν θα ασχολείται ιδιαίτερα με αυτά γιατί πολύ απλά θέλει να βλέπει τα δικά του λάθη σε ένα παιχνίδι. Πρέπει όμως κάποια στιγμή το ‘’καρπούζι’’ να μοιράζεται στα ίσα και να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός σε ομάδες που βοηθάνε τους διαιτητές να παίξουν και δεν προκαλούν.

Στο 18’ του αγώνα τραυματίστηκε άσχημα στο πρόσωπο ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του Αίαντα Κατσαίτης και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Η ομάδα του Απόλλωνα εύχεται περαστικά στον άτυχο ποδοσφαιριστή και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα.

ΑΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ : Πρεμπτός, Ντούλιας, Σπανός, Κακούρης, Πετρόπουλος, Πανταζάτος, Σπίρο, Κούντας, Κολέσης, Κατσαίτης (18’ λ.τ. Αγγελόπουλος), Χατζηδιαμάντης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Ι. Βανάκας (71’ Κουραχάνης), Κατεργάρης, Γιαννοπουλος, Παπαστεργίου, Ανδριακόπουλος, Ντινόπουλος, Μαντάς (89’ Σύψας), Χριστόπουλος, Σουγλέρης (77’ Νικολόπουλος), Ραμόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: