Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Βήμα παραμονής η νίκη επί της Αστραπής



Απόλλων Εγλυκάδας-Αστραπή 3-0
(20’ Χριστόπουλος, 42’ Ι. Βανάκας, 58’ Φωτακόπουλος)

Σπουδαία νίκη πήρε ο Απόλλων Εγλυκάδας στο παιχνίδι με την Αστραπή, κατάφερε να σκαρφαλώσει στους 18 βαθμούς, αφήνοντας την «Μπάρτσα» στους 12 και κάνοντας ένα μεγάλο βήμα παραμονής.

Οι ποδοσφαιριστές του Άρη Πλέγα καθάρισαν ουσιαστικά από το α’ μέρος το παιχνίδι αφού προηγήθηκαν με 2-0, χωρίς να εντυπωσιάσουν με την απόδοση τους αλλά παίρνοντας τελικά το πολυπόθητο τρίποντο που τους κάνει να ανασάνουν βαθμολογικά.

Η ομάδα της Εγλυκάδας ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλο το παιχνίδι και δίκαια έφτασε στην νίκη. Στο 10’ είχε πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Ραμόπουλο, ενώ στο 20’ ο Χριστόπουλος μετά από ωραία σέντρα από τα αριστερά, με αριστερό σουτ έκανε το 1-0, βάζοντας την ομάδα του «οδηγό» στο σκορ.

Στο 25’ είχαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Σουγλέρη σε κεφαλιά να μην μπορεί να νικήσει τον Τούφα, ενώ στο 30’ υπήρξε η απάντηση της Αστραπής όταν σε επικίνδυνο κόρνερ του Ξυπολιά, ο Αγοράκης έδιωξε με υπερένταση την μπάλα σε νέο κόρνερ.

Στο 42’ ο Γιάννης Βανάκας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με ένα πολύ όμορφο σουτ διπλασίασε τα τέρματα του Απόλλωνα. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Ντινόπουλος στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα λίγο έλλειψε να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του και να ξαναβάλει την Αστραπή μέσα στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 52’, ο Αναγνώστου χάνει μεγάλη ευκαιρία όταν την κεφαλιά του έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αγοράκης.

Λίγα λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Σουγλέρη, με τον κ. Γραμματικόπουλο να είναι κοντά στην φάση και να λέει να συνεχιστεί ο αγώνας.

Στο 57’ είχαμε την πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα να κάνει το 3-0, αφού ο Ντινόπουλος μετά από όμορφη κούρσα δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά τον Νίκο Τούφα, με τον τελευταίο να μπλοκάρει την μπάλα.

Αυτό που δεν έκανε ο Ντινόπουλος, το κατάφερε ο Φωτακόπουλος με εκτέλεση φάουλ σχεδόν από την γραμμή του κόρνερ, ξεγελώντας τον Τούφα και στέλνοντας την μπάλα στο απέναντι γάμα της Αστραπής.

Μετά και το 3-0, ο Απόλλων έριξε τον ρυθμό του με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στην Αστραπή να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα του. Στο 75’ η ασυνεννοησία Αγοράκη-Ντινόπουλου λίγο έλλειψε να στοιχήσει, με τον πορτιέρο της Εγλυκάδας να διώχνει τελευταία στιγμή την μπάλα με τα πόδια σε κόρνερ. Στο 85’ είχαμε ακόμα μια καλή στιγμή με φάουλ του Ξυπολιά που έδιωξε και πάλι σε κόρνερ ο Αγοράκης και κάπως έτσι τελείωσε το παιχνίδι, με την ομάδα της Εγλυκάδας να φτάνει τους 18 βαθμούς και την 12η θέση.

Επόμενος αντίπαλος η Νίκη Προαστείου, δύο φορές μάλιστα μέσα σε μία εβδομάδα και στο ίδιο γήπεδο, αφού την Τετάρτη υπάρχει το παιχνίδι κυπέλλου.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Ι. Βανάκας, Σπαθής, Γιαννόπουλος, Παπαστεργίου, Φωτακόπουλος, Κατεργάρης (82’ Ανδριακόπουλος), Ντινόπουλος, Χριστόπουλος, Σουγλέρης (50' Θούας), Ραμόπουλος (60' Κουραχάνης)
ΑΣΤΡΑΠΗ : Τούφας, Κουτούλας, Γιούτσος (50' Κωνστάντιος), Κουτσοκέρας, Λογώνης, Λαγκαδινός (44’ Χασάπης), Σουγλέρης, Δρογγίτης, Αναγνώστου, Ξυπολιάς (78' Κουλέτσης), Μπιλιάνης



Δεν υπάρχουν σχόλια: