Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Επιστροφή στις ήττες για τον Απόλλωνα




Νίκη Προαστείου-Απόλλων Εγλυκάδας  1-0 (75’ πεν. Π. Φλωράτος)

Νέα ήττα είχαμε σήμερα, για 2η σερί φορά μέσα σε μια εβδομάδα για τον Απόλλωνα από την Νίκη Προαστείου (είχε προηγηθεί αυτή του Κυπέλλου), και μάλιστα με το ίδιο σκορ.

Το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα περνάει σε καθαρά 2η μοίρα, αφού όλοι όσοι βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο του Προαστείου, συγκλονίστηκαν από τον σοβαρό τραυματισμό του Ηλία Δερβίση στο 37’, όπου σε μια σύγκρουση με τον Πωλ Ανδριακόπουλο, έσπασε το πόδι του επάνω στο γόνατο. Το παιχνίδι διακόπηκε για 15’ λεπτά μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο στο γήπεδο και από την στιγμή που ο άτυχος ποδοσφαιριστής θα έπρεπε να μείνει ακινητοποιημένος στο έδαφος. Στιγμές πραγματικά που δεν θες να ζεις στα γήπεδα, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να είναι συγκλονισμένοι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το α’ μέρος είχε από δύο καλές στιγμές για κάθε ομάδα. Αρχικά με τον Σουγλέρη να πλασάρει τον Β. Αντωνόπουλο στο 20’ και αυτός να διώχνει με υπερένταση και την απάντηση της Νίκης με το όμορφο σουτ του Κ. Φλωράτου που πέρασε άουτ. Στο 30’ είχαμε την κεφαλιά του Κολλιόπουλου να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Απόλλωνα, ενώ η απάντηση ήρθε στο 32’ με νέα πολύ καλή απέκρουση του Αντωνόπουλου σε όμορφο σούτ έξω από την περιοχή του Ραμόπουλου.

Στο 37’ έγινε η φάση που συγκλόνισε τους πάντες και που προαναφέραμε, με το παιχνίδι να επαναρχίζει μέσα σε μια μουδιασμένη ατμόσφαιρα από το συμβάν.

Στο β’ μέρος, οι ευκαιρίες ήταν και πάλι λιγοστές μπροστά στις δύο έστιες και όλα έδειχναν ότι όποιος κατάφερνε να πετύχει έστω ένα τέρμα, θα έφευγε νικητής από το γήπεδο. Αυτό έγινε στο 75’ για τους γηπεδούχους, με εύστοχη εκτέλεση πέναλντυ του Παναγιώτη Φλωράτου, έπειτα από χέρι των αμυντικών της ομάδας της Εγλυκάδας.

Η απάντηση για τον Απόλλωνα ήρθε στο 78’ με καταπληκτικό φάουλ του Χριστόπουλου και εντυπωσιακή απέκρουση και πάλι του πολύ καλού Βασίλη Αντωνόπουλου

Στο 80' λεπτό, ο κ. Μπόρτζαρης υποκύπτει σε τεράστιο λάθος για την κλάση του και σε συνάρτησει ότι μιλάμε για έναν διαιτητή Β' Εθνικής. Σε διεκδικούμενη φάση του Ι. Βανάκα με τον Κολλιόπουλο, ο ποδοσφαιριστής της Νίκης με το τέλος της φάσης, κινήθηκε απειλητικά προς τον νεαρό του Απόλλωνα και μάλιστα τον εξύβρισε αποκαλώντας τον ''Μουν***ο". Και προς έκπληξη όλων που ήταν στο γήπεδο, ο έμπειρος κ. Μπόρτζαρης δεν τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή της Νίκης με κόκκινη κάρτα και αρκέστηκε να δείξει κίτρινη και στους δύο ποδοσφαιριστές !!  Μέγα λάθος για την κλάση του έμπειρου διαιτητή, με τους ανθρώπους του Απόλλωνα να διαμαρτύρονται έντονα, όπως και τον προπονητή της ομάδας Άρη Πλέγα, που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του από τον αγωνιστικό χώρο. Δέκα λεπτά απέμεναν και ποτέ δεν ξέρεις πως θα μπορούσε να έχει πάει το παιχνίδι μέχρι το τέλος.

Στο 87’ είχαμε την πολύ καλή απέκρουση του Αγοράκη στο σουτ του Κουργιαλή, ενώ στις καθυστερήσεις ο Π. Φλωράτος έχασε νέα καλή ευκαιρία για το 2-0.

Όλο το παιχνίδι μένει σταματάει στον τραυματισμό του άτυχου Ηλία Δερβίση. Και από αυτό εδώ το σαιτ, τονίζουμε την υποχρέωση όλων των φορέων (ΕΠΣ Αχαίας, ΣΕΠΑ κλπ) να βοηθήσουν το παιδί στην εγχείρηση που θα υποβληθεί , για τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του. Περαστικά και σύντομα γερός και δυνατός ξανά.

ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ : Β. Αντωνόπουλος, Τάκος, Παρασκεύας, Γκέκα, Γ. Αντωνόπουλος, Δερβίσης (37’ λ.τ. Αλεξανδρόπουλος), Κολλιόπουλος, Κ. Φλωράτος, Π. Φλωράτος, Κουργιαλής, Μπουχάγιερ (62’ Καπετανάκος)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Ι. Βανάκας, Σπαθής, Γιαννόπουλος, Παπαστεργίου, Φωτακόπουλος (12’ λ.τ. Ανδριακόπουλος), Κατεργάρης, Ντινόπουλος, Χριστόπουλος, Σουγλέρης (61’ Θούας), Ραμόπουλος (83’ Γελάσιος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: