Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ 0-1 : "Διπλάρα"...ελπίδας !!!

Πανιώνιος/Αχιλλέας-Απόλλων Εγλυκάδας 0-1
(88' Ραμόπουλος)
Διαιτητής : Ν. Μακρυπόδης
Βοηθοί : Γ. Βασιλόπουλος, Δ. Σωτηρόπουλος

Είχαμε γράψει την προηγούμενη εβδομάδα μετά και την μεγάλη νίκη επί του Δαβουρλή, ότι ο Απόλλων έχει μπροστά του ακόμα έναν τελικό και για να έχει αντίκρισμα η επιτυχία της προηγούμενης εβδομάδας, θα έπρεπε να φύγει με το "διπλό" από την δύσκολη έδρα του Πανιώνιου/Αχιλλέα. Σήμερα ο Απόλλων το έκανε, πέτυχε ίσως την πιο καθοριστική νίκη της μέχρι τώρας πορείας του και συνεχίζει να ελπίζει, έχοντας πλέον φτάσει τους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα, αλλά πολύ περισσότερο, έχοντας αποκτήσει την ψυχολογία και την πίστη που του έλλειπε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, έγινε ένα πανέμορφο παιχνίδι από δύο πολύ καλές ομάδες. Θέλοντας και οι δύο πάρουν την νίκη και τους τρείς βαθμούς, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες στον αγώνα.

Ο Πανιώνιος απείλησε στο α' μέρος με αρκετά στημένα έξω από την περιοχή του Απόλλωνα, αλλά οι αμυντικοί και ο Κ. Αγοράκης καθάρισαν οποιαδήποτε σέντρα βγήκε. Στο 15' οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν τέρμα του Μπακούρου ώς οφάιντ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Κουραχάνης προσπάθησε να διώξει την μπάλα με κεφαλιά, αλλά αυτή πήγε προς τα πίσω και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Απόλλων απάντησε με τον ίδιο ποδοσφαιριστή στο 30', όταν το σούτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο β' μέρος το παιχνίδι έγινε πιο επιθετικό και για τις δύο ομάδες, αφού κανέναν δεν βόλευε η ισοπαλία. Ο Πανιώνιος είχε μια ελαφρά πρωτοβουλία και προσπαθούσε κυρίως με στημένα, αλλά η άμυνα της ομάδας της Εγλυκάδας ήταν εξαιρετική. Στο 75' είχαμε μια πολύ μεγάλη φάση με τριπλή απόκρουση του Δίπλα, ο οποίος κράτησε το 0-0, ενώ στο 85' οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν αυτοί για μια περίπτωση οφσαίντ που ανακόπηκε αντεπίθεση τους.

Και φτάνουμε στο 88', όπου μετά από γρήγορο βολέ του Αγοράκη, οι αμυντικοί της ομάδας της Αγυιάς έδιωξαν λανθασμένα την μπάλα προς τα πίσω, αυτή κατευθύνθηκε στον Ραμόπουλο, ο οποίος άνοιξε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το σκόρ για τον Απόλλωνα.

Η πολύ μεγάλη φάση του αγώνα έγινε στις καθυστερήσεις, με την μπάλα να βρίσκει μετά από προβολή του Λιόση το κάθετο δεξί δοκάρι του Αγοράκη, με το παιχνίδι να τελείωνει και τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει μια πάρα πολύ μεγάλη από βαθμολογικής άποψης νίκη.

Η ομάδα της Εγλυκάδας έφτασε λοιπόν στην 2η σερί της νίκη, η οποία της δίνει την ελπίδα να το παλέψει, αλλά προπάντων την επιβραβεύει για την επιμονή που έχει δείξει από την αρχή της χρονιάς να αντιστρέψει το κλίμα εις βάρος της. Μια ομάδα που δουλεύει και έπρεπε κάποια στιγμή να ανταμοιφθεί για αυτό. Πλέον αντιμετωπίζει πιο ήρεμα την συνέχεια, χωρίς κανείς να μην αντιλαμβάνεται ότι το έργο της παραμονής παραμένει ακόμα πολύ δύσκολο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ : Δίπλας, Παπαδημητρίου (43' Φωλιάς), Βάλσαμος, Φρισύρας (73' λ.τ. Φουρφουρής), Μανθόπουλος, Μητρόπουλος, Κιούτσακ (46' Λιόσης), Βετούλας, Μπακούρος, Σαχίνι, Γκλαβάς
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Γελάσιος, Νικολόπουλος, Τσίτσαρης, Βασιλακόπουλος (90' Διονυσακόπουλος), Ανδριακόπουλος (75' Παναγόπουλος), Κουραχάνης, Φωτακόπουλος, Χριστόπουλος, Σουγλέρης (83' Ι. Βανάκας), Ραμόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: