Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

19η Αγωνιστική : Έχει ακόμα "σφυγμό" (photos-video)


Απόλλων Εγλυκάδας-Πανιώνιος/Αχιλλέας 2-1 (38' Τσακριλής, 71' αυτ. Παναγιωτακόπουλος / 22' Γ. Κόκκας)

Αποβολές : 82’ Καφεντζής / 82’ Βλαχάκης

Διαιτητής : Νίκος Μακρυπόδης (Θέμης Σπανός-Μιχάλης Κακαφώνης) 

Τεράστια νίκη που τον ξαναφέρνει και πάλι πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, σημείωσε ο Απόλλων Εγλυκάδας απέναντι στον Πανιώνιο/Αχιλλέα, ανεβαίνοντας στην 13η θέση και τους 13 βαθμούς και αφήνοντας πίσω του σε απόσταση αναπνοής την ομάδα της Αγυιάς.

Η ομάδα του Δημήτρη Σγούρα έπαιξε ψυχωμένα για την νίκη, αφού γνώριζε εξ αρχής ότι ενδεχόμενη απώλεια βαθμών θα έβαζε "ταφόπλακα" στα όνειρα της για παραμονή στην Α' Κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με αρκετό πάθος στο παιχνίδι και θα μπορούσαν από νωρίς να είχαν πάρει προβάδισμα σε αυτό.

Μόλις στο 1' λεπτό ο Τσακριλής αστόχησε σε κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσάκωνα, ενώ στο 5' ο έμπειρος πορτιέρο της ομάδας της Αγυιάς πραγματοποίησε καταπληκτική απέκρουση στο σουτ εκτός περιοχής του Δημητρακόπουλου.

Ο Απόλλων συνέχισε να πιέζει την άμυνα του Πανιώνιο, με τον Ασλανίση στο 10' λεπτό να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία στον αγώνα, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τσάκωνα.

Κόντρα στην ροή του αγώνα και στην πρώτη απειλή τους προς την εστία των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι πήραν στο 22' λεπτό το προβάδισμα με σουτ μέσα από την περιοχή του Γιάννη Κόκκα, το οποίο κόντραρε και στα πόδια του Βασιλακόπουλου, καταλήγοντας στην δεξιά γωνία του Παπατάσσου.

Ο Απόλλων δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να ψάχνει το τέρμα της ισοφάρισης, με αυτό να έρχεται στο 38' με καταπληκτικό τρόπο από τον Τσακριλή, αφού στην σέντρα από αριστερά του Σταματέλου κατάφερε να κατεβάσει με το στήθος την μπάλα και στην συνέχεια να "κεραυνοβολήσει" τον ανήμπορο να αντιδράσει Ανδρέα Τσάκωνα.

Στο 42' ο Πανιώνιος/Αχιλλέας απάντησε με την κεφαλιά του Βλαχάκη να καταλήγει εύκολα στην αγκαλιά του Παπατάσσου, με το ημίχρονο να κλείνει στο 1-1.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να φτάσουν στην νίκη και είχαν καλές στιγμές να τα καταφέρουν μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 55' λεπτό ο Ασλανίδης δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Τσάκωνα που έδιωξε σωτήρια, ενώ η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 61' λεπτό με τον Ανδρικόπουλο, ο οποίος σε αντεπίθεση πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο έκω από το αριστερό δοκάρι του Παπατάσσου.

Στο 64' λεπτό ο Δημητρακόπουλος επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσάκωνα.

Το νικητήριο τέρμα και η μεγάλη ανατροπή για την ομάδα της Εγλυκάδας, ήρθε στο 71' λεπτό, όταν σε προσπάθεια του Τσιβλικάκη να τροφοδοτήσει τον Ασλανίδη, ο Παναγιωτακόπουλος παρέμβει με το κεφάλι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για τους γηπεδούχους.

Στο 83' λεπτό αποβλήθηκαν για μεταξύ τους αψιμαχία με 2η κίτρινη κάρτα οι Καφεντζής και Βλαχάκης, ενώ στο 88' ο Πανιώνιος έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ανδρικόπουλο να σουτάρει και τον Παπατάσσο να διώχνει σωτήρια, κρατώντας την μεγάλη νίκη και τους τρείς βαθμούς για την ομάδα του.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ: Παπατάσος, Παντελής, Φωτακόπουλος, Βασιλακόπουλος (73’ Χαλκιόπουλος), Καφετζής, Δημητρακόπουλος, Ασλανίδης (85’ Γελάσιος), Τσακρίλης, Τσιβλικάκης, Μαντάς, Σταματέλος (90’ Γκούρλας).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Τσάκωνας, Κόκας Γ., Παναγιωτακόπουλος (73’ Ευαγγέλου), Κάπας, Κορομηλάς, Αντωνίου (69’ Ανδρεόπουλος), Κόκας, Λάζαρης, Μπουχάγιερ, Ανδρικόπουλος, Βλαχάκης

19η Αγωνιστική : Απόλλων Εγλυκάδας-Πανιώνιος/Αχιλλέας 2-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: