Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

21η Αγωνιστική : Βαθμός από "χρυσάφι" (photos)


Απόλλων Εγλυκάδας-Αναγέννηση Πατρών 1-1 (9' Ασλανίδης / 10' Κατσαρέλιας)

Διαιτητής : Τσιρογιάννης (Σιδέρης-Οικονόμου)

Βαθμό "χρυσάφι" απέσπασε ο Απόλλων Εγλυκάδας από την Αναγέννηση Πατρών, παραμένοντας έστω και οριακά πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Το παιχνίδι ήταν σπουδαίο σε φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά καλό για την ομάδα της Εγλυκάδας, σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να τον είχε κερδίσει αλλά και να τον είχε χάσει, αφού και η Αναγέννηση είχε καλές ευκαιρίες να φτάσει στην νίκη.

Μόλις στο 4' η κεφαλιά του Κατσαρέλια δεν ανησύχησε τον Παπατάσσο, ενώ ένα λεπτό μετά ο ίδιος ποδοσφαιριστής με νέα κεφαλιά μετά την σέντρα του Δεληγιαννάκη, αστόχησε από πλεονεκτική θέση να ανοίξει του σκορ.

Οι γηπεδούχοι στο 9' λεπτό κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, όταν στην σέντρα από τα αριστερά, ο Δαλαβούρας δεν υπολόγισε σωστά και έκανε λανθασμένη έξοδο. δίνοντας την ευκαιρία στον Σάββα Ασλανίδη να πλασάρει στην κενή εστία και να ανοίξει το σκορ.

Τα πανηγύρια των Εγλυκαδιωτών όμως δεν κράτησαν πολύ, αφού ο Κατσαρέλιας ένα λεπτό μετά θα βρεθεί στην πλάτη της άμυνας και θα πλασάρει τον Παπατάσσο για το 1-1.

Στο 21' λεπτό ο Απόλλων έχασε καλή ευκαιρία να μπει και πάλι μπροστά στο σκορ, όταν  ο Τσακριλής θα περάσει όποιον βρει μπροστά του από πλάγια θέση, αλλά αντί να κόψει τη μπάλα στην μικρή περιοχή, θα πλασάρει τον Δαλαβούρα που θα διώξει με τα πόδια.

Η απάντηση της Αναγέννησης ήρθε στο 26' λεπτό, με το δοκάρι του Κατσαρέλια μετά από ωραία ενέργεια και διαγώνιο σουτ, ενώ στο 29' λεπτό το πολύ καλό σουτ του Δημητρακόπουλου πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Δαλαβούρα.

Στο 36' λεπτό ο Αδαμόπουλος με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα άουτ, ενώ στο 38' ο Παπατάσσος θα διώξει το σουτ του Ορφανίδη έπειτα από την καλή συνεργασία με τον  Δεληγιαννάκη.

Έτσι τελειώσε και το α' μέρος, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ανάπαυλα με το 1-1.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του β' μέρους ήταν για την Αναγέννηση, όταν στο 61' λεπτό και σε εκτέλεση φάουλ του Δεληγιαννάκη, η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και σε κενή εστία ο Βασιλόπουλος στην συνέχεια της φάσης δεν θα μπορέσει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στο φάουλ για απευθείας κόκκινη στον παίκτη της Εγλυκάδας.

Στο 65' λεπτό όμως ήταν η σειρά του Απόλλωνα να διαμαρτυρηθεί έντονα για την απόφαση του επόπτη Οικονόμου να ακυρώσει τέρμα του Τσιβλικάκη (3ο σερί γκολ για τον επιθετικό των γηπεδούχων που ακυρώνεται από τους επόπτες....), όταν μετά το καλό σουτ του Σώζου από κοντά θα διώξει ο Δαλαβούρας, στην επαναφορά ο Τζιβλικάκης από κοντά θα κάνει το 2-1 που δεν θα μετρήσει ποτέ.

Δύο λεπτά μετά ο Απόλλων  είχε νέα καλή στιγμή να προηγηθεί, όταν στο φάουλ του Δημητρακόπουλου η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Δαλαβούρα.

Στο 69' λεπτό η Αναγέννηση κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κατσαρέλια, με τον Δεληγιαννάκη που ανέλαβε την εκτέλεση του να νικιέται από τον Παπατάσσο, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα της Εγλυκάδας με την σπουδαία απόκρουση του.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια ευκαιρία να "κλέψουν" το παιχνίδι, όταν σε κόντρα επίθεση, ο Παντελής θα κάνει απίστευτη κούρσα αλλά το διαγώνιο σουτ που θα επιχειρήσει θα περάσει ελάχιστα άουτ.

Τελικό αποτέλεσμα ήταν το 1-1 που δίνει έναν πολύτιμο βαθμό στον Απόλλωνα, απέναντι σε μια από τις καλές και έμπειρες ομάδες του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ (Δ. Σγούρας): Παπατάσσος, Παντελής, Φωτακόπουλος, Βασιλακόπουλος, Καφεντζής, Δημητρακόπουλος (76΄λ.τ. Γκούρλας), Ασλανίδης (71΄ Ανδριακόπουλος), Τσακριλής, Τζιβλικάκης, Μαντάς, Σώζος (75΄ Δρογγίτης).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ (Ν. Λέσσης): Δαλαβούρας, Μαγνησαλής, Γκίνετς, Ιωάννου, Αλποχωρίτης, Αδαμόπουλος, Σκιαδαρέσης, Βασιλόπουλος, Κατσαρέλιας, Δεληγιαννάκης (82΄ Κουγιανός), Ορφανίδης.

21η Αγωνιστική : Απόλλων Εγλυκάδας-Αναγέννηση Πατρών 1-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: