Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

20η Αγωνιστική : "Κλώτσησε" την ευκαιρία (photos-video)


Λέων Αλισσού-Απόλλων Εγλυκάδας 3-1 (15' Ξυπολιάς, 40' Βλάντι, 65' Δρούσκας / 46' Μαντάς)

Διαιτητής : Χρονάς (Τσούτσης-Τραγουλιάς)

Την ευκαιρία να αποσπαστεί στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, "κλώτσησε" σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Αλισσού ο Απόλλων Εγλυκάδας, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από τον τοπικό Λέων.

Το κακό είναι διπλό για την ομάδα του Δ. Σγούρα, αφού όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει ένα παιχνίδι υψίστης σημασίας, αλλά έβαλε και πάλι στο "κόλπο" και τους νικητές, οι οποίοι πλέον θα παίξουν τις δικές τους πιθανότητες για παραμονή στην κατηγορία.

Ο Απόλλων παρουσιάστηκε ιδιαίτερα κακός για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και ουσιαστικά αγνώριστος σε σχέση με την "ψυχωμένη" του παρουσία στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον Πανιώνιο/Αχιλλέα. Μοναδική δικαιολογία θα μπορεί να είναι ο κακός αγωνιστικός χώρος, που σίγουρα ευνόησε τους γηπεδούχους και την δική τους αγωνιστική τακτική.

Μόλις στο 10' λεπτό, ο Μπενέτος έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά και ο Δρούσκας με καλή κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, στην πρώτη απειλή για τους γηπεδούχους στο παιχνίδι.

Στο 15' λεπτό ο Λέων άνοιξε το σκορ με αριστερό σουτ του Ξυπολιά μέσα από την περιοχή, ενώ η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε στο 20' λεπτό με το μακρινό σουτ του Παντελή που μπλόκαρε εύκολα ο έμπειρος Γ. Βέρρας.

Στο 25' λεπτό ο Δημητρακόπουλος εκτέλεσε φάουλ που μπλόκαρε και πάλι με ευκολία ο Βέρρας, ενώ στο 28' λεπτό το δυνατό σουτ του Χαλκιόπουλου από το ύψος της περιοχής, πέρασε πολλά μέτρα μακριά από τα δοκάρια των γηπεδούχων.

Στο 33' ο Βέρρας έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ το καλό φάουλ από τα δεξιά του Τσακριλή, ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 35' με την κεφαλιά του Ανδρικόπουλου να περνάει άουτ.

Στο 40' λεπτό και μετά από ολιγωρία της άμυνας του Απόλλωνα, ο Δρούσκας τροφοδότησε τον Βλάντι ο οποίος με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του ημιχρόνου ανήκει στους Εγλυκαδιώτες, με το μακρινό σουτ του Δημητρακόπουλου να περνάει πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Βέρρα.

Με την έναρξη του β' μέρους, ο Απόλλων κατάφερε να μειώσει το σκορ, όταν ο Ασλανίδης με όμορφη σέντρα βρήκε τον Μαντά, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βέρρα, ξαναβάζοντας την ομάδα του στην διεκδίκηση του αγώνα.

Στο 50' λεπτό έγινε μια φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα, αφού ακυρώθηκε κακώς τέρμα του Τσιβλικάκη για τον Απόλλωνα ως οφσάιντ, ο οποίος πήρε την πάσα από τον Βασιλακόπουλο και καλυπτόταν από τον τελευταίο αμυντικό των γηπεδούχων (το βίντεο δικαιώνει τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Απόλλωνα για την απόφαση του επόπτη Τραγουλιά, με μοναδικό ενδοιασμό το γεγονός αν επηρεάζει την φάση ο Μαντάς που βρίσκεται δίπλα στην μπάλα και αυτόν θεωρεί λανθασμένα και πάλι ως οφσάιντ ο επόπτης, Τα συμπεράσματα δικά σας στο βίντεο).

Στο 55' το φάουλ του Ξυπολιά πέρασε πολλά μέτρα μακριά από την εστία του Παπατάσσου, για να φτάσουμε στο 65' λεπτό που από την εκτέλεση φάουλ του Νικολόπουλου, ο Δρούσκας πετάχτηκε και "κάρφωσε" την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Στο 82' ο Σώζος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων, ενώ στο 85' ο Βέρρας μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Χαλκιόπουλου.

Στο 87' ο Σώζος με κεφαλιά μετά από γέμισμα του Βασιλακόπουλου, έστειλε την μπάλα άουτ, με την τελευταία καλή στιγμή να ανήκει στην ομάδα του Αλισσού, όταν σε αντεπίθεση ο Δρούσκας τροφοδότησε τον Ξυπολιά ο οποίος δεν κατάφερε παρά τις ωραίες προσποιήσεις, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο για τους γηπεδούχους, αφού οι Εγλυκαδιώτες ήταν αγνώριστοι, αν και δικαιωματικά φωνάζουν για την φάση του 50' λεπτού από την οποία θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει τον αγώνα, διεκδικώντας κάτι καλύτερο μέχρι το τέλος του.

ΛΕΩΝ ΑΛΙΣΣΟΥ (Λ. Στρατίκης): Βέρρας, Καλιάμης, Μπαρμπούνης, Ράθωσης, Νικολόπουλος, Ανδρικόπουλος, Δρούσκας (89΄ Καούρης), Τραχάνης, Μπενέτος (90΄ Πυρρής), Ξυπολιάς, Βλάντι.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ (Δ. Σγούρας): Παπατάσος, Παντελής, Φωτακόπουλος (76΄ Σώζος), Βασιλακόπουλος, Χαλκιόπουλος, Δημητρακόπουλος (64΄ Ανδριακόπουλος), Ασλανίδης, Τσακριλής, Τσιβλικάκης, Μαντάς, Σταματέλος (60΄ Δρογγίτης)


20η Αγωνιστική : Λέων Αλισσού-Απόλλων Εγλυκάδας 3-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: