Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΜΕ 3-1 ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΓΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Έπρεπε να περάσει ένας μήνας και κάτι για να δει και πάλι ο Απόλλων νίκη στο πρωτάθλημα. Παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον πολύ καλό Αστέρα Μιντιλογλίου, κατάφερε να πάρει τρείς υπερπολύτιμους βαθμούς και να μειώσει την διαφορά από τον Αίαντα, εκμεταλλευόμενος την χθεσινή γκέλα της ομάδας της Ανθούπολης. Το παιχνίδι έγινε κάτω από συνεχές ψιλόβροχο, δυσκολεύοντας τις ενέργειες και των δύο ομάδων, αφού η μπάλα γλίστραγε στο χόρτο. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε στο παιχνίδι.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Απόλλων παρουσίασε ένα κάκιστο πρόσωπο και ίσως να πραγματοποίησε και την χειρότερη εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Ο Αστέρας χωρίς να εντυπωσιάζει, ήταν καλύτερος χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθεί. Στο 15' λεπτό, ο Αστέρας έχασε μία από αυτές με τον Παναγόπουλο και την κεφαλιά του να περνάει ελάχιστα άουτ. Στο 25' λεπτό ο Δουραμάνης εκμεταλλέυεται λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα, αλλά δεν καταφέρνει να σκοράρει στο σούτ που έπιασε, στέλνωντας και πάλι την μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο Απόλλων που δεν ήταν καθόλου καλός σε καμία γραμμή του γηπέδου, απάντησε με σούτ του Σουγλέρη στο 30' λεπτό και τον Κακλαμάνη να μπλοκάρει σχετικά έυκολα. Πολύ καλή ευκαιρία έχασε ο Χριστόπουλος στο 33' λεπτό, όταν από σέντρα του Χρονά έπιασε κεφαλιά ψαράκι, αλλά ο Κακλαμάνης απέκρουσε σωτήρια. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος, με τον Αστέρα να είναι καλύτερος και να έχει κάποια καλά σούτ, χωρίς βέβαια να φτάνει στο γκόλ.
Στο δέυτερο ημίχρονο ο Απόλλων μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, έχοντας πολύ καλό τον Χρήστο Χρονά, και κατάφερε να φτάσει στα γκόλ που του έδωσαν την νίκη. Στο 60' λεπτό, ο Χρονάς με πανέμορφη κεφαλιά κρέμασε τον Κακλαμάνη, ανοίγοντας το σκόρ για τους φιλοξενούμενους. Η χαρά όμως του Απόλλωνα δεν κράτησε πολύ καθώς στο 68' λεπτό ο Δουραμάνης με καταπληκτικό ψιλοκρεμαστό σούτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο γάμα της εστίας του Αγοράκη ισοφαρίζοντας το παιχνίδι σε 1-1. Μάλιστα, έχασε και πολύ καλή ευκαιρία με τον Φατούρο να προηγηθεί στο σκόρ, όταν απέναντι από τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα έστειλε την μπάλα άουτ.
Ότι δεν κατάφερε ο επιθετικός του Αστέρα, το πέτυχε στο 76' λεπτό το ''κανόνι'' του Απόλλωνα που λέγεται Χριστόπουλος, όταν εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή σέντρα από τα δεξιά του Χρονά, έγραψε το 1-2. Μάλιστα στο 80' λεπτό έχασε και νέα τεράστια ευκαιρία να κάνει το 1-3, αλλά ο Κακλαμάνης του είπε όχι. Το παιχνίδι για τους Εγλυκαδιώτες ''κλείδωσε'' ο Μανίκας στο 83' λεπτό με αριστερό σούτ μέσα από την περιοχή. Την τελευταία ευκαιρία του αγώνα την είχε ο Αστέρας, με τον Φατούρο να σουτάρει και τον Αγοράκη να απεκρούει στην δεξιά του γωνία. Μετά το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε από τον διαιτητή Ζαχαρόπουλο ο Λιάγκης του Αστέρα επειδή διαμαρτυρήθηκε έντονα.
Μετά λοιπόν από αυτήν την νίκη, ο Απόλλων πλησίασε στους 2 βαθμούς τον Αίαντα, μειώνοντας και άλλο την διαφορά που παίζει σημαντικό ρόλο για την διεξαγωγή των play-off ανόδου. Το σημαντικότερο βέβαια από όλα είναι ότι κατάφερε να φτάσει σε μία νίκη που τόσο πολύ χρειαζόταν για να ανέβει και η ψυχολογία του. Στο σημερινό παιχνίδι ήταν αρκετά μέτριος, αλλά αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί της νίκης. Πάντως την Τετάρτη ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στο Λιμνοχώρι, και ο Απόλλων θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος αν θέλει να φύγει με το διπλό από τα Νιφορέικα.
Ο Αστέρας έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και ίσως να τον αδικεί και λίγο η βαθμολογική θέση που βρίσκεται. Τουλάχιστον προσπαθεί να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο μετά την έλευση του Βασίλη Στραβοπόδη και να κερδίσει τα δικά του παιδιά.
Επίσης θα πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στο γήπεδο του Αστέρα που είναι ένα πραγματικό ''στολίδι'' για την κατηγορία και για αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι ανθρώποι της ομάδας του Μιντιλογλίου.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙΟΥ: Κακλαμάνης, Βέργος, Βγενόπουλος (81' Χριστόπουλος), Λιάκος, Ντάρας, Λιάγκης, Μαυροκέφαλος (71' Τσιρογιάννης), Μπάλλας (15' λ.τ. Παρασκευόπουλος), Φατούρος, Δουραμάνης, Παναγόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ: Αγοράκης, Κουλούρης, Τσίρκας (83' Νικολόπουλος), Κ. Αβραμόπουλος, Τσιντώνης, Φωτάκιας, Χρονάς, Ν. Κυριτόπουλος (78' Μανίκας), Χριστόπουλος, Σουγλέρης (46' Γ. Αβραμόπουλος), Σ. Κυριτόπουλος



Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, οι Αμπελόκηποι έκαναν και πάλι την έκπληξη αφού έκοψαν βαθμούς στο ΑΟ Πάτραι 2008 και το γκρέμισαν από την κορυφή της βαθμολογίας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής έχουν ώς εξής:

*** Αμπελόκηποι-ΑΟ Πάτραι 2008 1-1 ***
 (62' Ραμαντάνης-77' Σιόλος)
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σαρρής

Δίνοντας συνέχεια στις τελευταίες καλές εμφανίσεις τους, οι Αμπελόκηποι φρέναραν το ΑΟ Πάτραι 2008, το οποίο γκρέμισαν...από την κορυφή μετά το ισόπαλο 1-1 στο γήπεδο του Προαστίου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, άκαρπη ωστόσο, στο μεγαλύτερο μέρος, όμως είχαν να αντιμετωπίσουν την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Νίκου Σταθόπουλου, που πήρε ακόμα μια βαθμολογική ανάσα. Στο 28' οι Αμπελόκηποι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τσαλπατούρο, ενώ στο 44' το Πάτραι είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπουτσή.
Ο νεαρός Ραμαντάνης έδωσε στο 62' το προβάδισμα στην ομάδα των Συχαινών με έξυπνο σούτ ''λόμπα'', ενώ το τελικό 1-1 διαμόρφωσε για τους φιλοξενούμενους στο 77' ο Σιόλος, με σούτ μέσα από την περιοχή. Άριστη η διαιτησία του Φράγγου (Λινάρδης-Λαζάρου)

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Π. Σπαλιάρας, Μπάτραλης, Ραμαντάνης (83' Ροδόπουλος), Τζουμάκας, Χρηστακόπουλος (88' Μούκας), Ρηγόπουλος, Ρουντζαμάνης, Κουνάδης, Γεωργαντόπουλος, Τσαλπατούρος, Μπαλασκέρης (90' Λιάγκος)
ΑΟ ΠΑΤΡΑΙ 2008: Βούλγαρης, Γιαννόπουλος (72' Κατσένος), Καπετανάκης, Ζαφείρας, Φραγκουλάκης, Βακιρτζόγλου (65' Ξυπολιάς), Τζίφας, Σιόλος, Παπουτσής, Κούντας, Παπαγεωργακόπουλος

Φωτογραφικό Υλικό από τον αγώνα Αμπελόκηποι-ΑΟ Πάτραι 1-1

                             








 








 










** Θύελλα Αιγίου-Αναγέννηση Ψαθοπύργου 3-1 **
(30' Α. Φουσέκης, 41' Ντάλλας, 79' Σαλάι / 50' Μπάρας) 
Αποβολή : 80' Μανιάς 

ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ: Γ. Φουσέκης, Α. Παξιμάδης, Γκινάι, Ντάλλας, Ζήσης, Λιβέρης (46' Σωτηρόπουλος), Θεοφανόπουλος, Σαλάι, Α. Φουσέκης (75' Δορλής), Μακρυγιαννάκης, Βλάχος (77' Παπαχριστόπουλος).

ANAΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ: Νούλας (30' λ.τ. Παπαγεωργίου), Μανιάτης, Μητρούλιας, Καραμπούλας, Μαννιάς, Ζάγκλας (70 λ.τ.' Παπασπηλιόπουλος), Μπάρας, Κυδωνιάτης, Καραμάνος, Κωστόπουλος, Παπαδόπουλος (85' Πέττας).
** Ωλενιακός-Φαραικός 4-0 **
(1' Κοντάρης, 57' Βαγιώτης, 14', 83' Λαμπρόπουλος)
ΩΛΕΝΙΑΚΟΣ: Βανδώρος, Λιβαθυνόπουλος, Γ. Χριστόπουλος, Κοντάρης, Στούπας (72' Λιόγκας), Καναβόγιαννης, Κοτζαγιάννης, Βαγιώτης (80' Δημόπουλος), Ντεμάι, Λαμπρόπουλος, Φ. Ανδρουτσόπουλος (60' Χούσα).
ΦΑΡΑΪΚΟΣ: Κατσαντούλας, Κολυπέρας, Μακρόπουλος, Βέρρας, Στάμος, Δημητρόπουλος, Μπακόπουλος (60' Σακκάς), Κ. Σωτηρακόπουλος, Γεωργόπουλος, Παλούμπης, Α. Σωτηρακόπουλος (45' Χ. Βασιλείου).


** Πετεινοί-ΑΠΟ Αρόης 2-0 **
(17' πεν.Φραγκούλης, 28' Πολυζωγόπουλος)
ΠΕΤΕΙΝΟΙ: Ξανθάκης, Γιουλούμης, Αλεξόπουλος, Φραγκούλης, Κατριβέσης, Νικολόπουλος (85' Μπακαφούκας), Α. Στέλλας, Δημόπουλος, Μαρκεζίνης, Παναγιωτόπουλος (80' Κουρκουμέλης), Πολυζωγόπουλος (75' Ψιμάδας).
ΑΠΟ ΑΡΟΗΣ: Σπυρόπουλος, Β. Μπαρδούσης (80' Σταυρογιαννόπουλος), Α. Δεπούντης (75' Κουτροκόης), Καραΐσκος, Ξυλιάς, Παππάς (60' Λαζανάς), Σπίρου, Σουλελές, Ρουπακιώτης, Σ. Δεπούντης, Α. Μπαρδούσης.


** Θύελλα Αιγείρας-Λιμνοχώρι 2-2 **
(60' Μπαντούνας, 63' Κουβαράς / 57' Θ. Γερασιμόπουλος, 91' Δημητρόπουλος)
Αποβολή : 80' Μπακούλιας 

ΘΥΕΛΛ ΑΙΓΕΙΡΑΣ: Τσαπικούνης, Ψαράκος (73' Στ. Φωλιάς), Λυμπερόπουλος, Σταυρόπουλος, Α. Πολύζος, Μπαντούνας, Κοντίνος, Ροβίλος, Ν. Φωλιάς, Κουβαράς, Καλέλης (84' Τσαρούχης).
ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Φ. Γερασιμόπουλος, Μπακούλιας, Μιχαλόπουλος, Αλεξόπουλος, Γκιώνης, Θ. Γερασιμόπουλος, Πετρόπουλος, Ν. Χρυσανθόπουλος (70' Γκρέμι), Γιαννόπουλος, Δημητρόπουλος, Κυριακόπουλος (77' Πιπέρης).

** Αίας Πατρών-Ολυμπιακός Π. 0-0 **
Χαμένο Πέναλντυ: 60' Φλωράτος


ΑΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ: Χρανιώτης, Κουνιάκης, Μπάτσικας, Κακούρης, Κωνσταντινίδης (76' Πανταζάτος), Νικολόπουλος (70' Μαραγκός), Ν. Μπαλής, Μητρόπουλος, Φλωράτος, Θ. Μπαλής, Κολέσης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κατσουράνης, Χρονάς (79' Σπυρόπουλος), Κοβάτσι, Δημακόπουλος, Σταματακόπουλος, Αθανασόπουλος, Ράφτης, Αραπάκος, Τσιχλιάς (88' Μάνος), Παπούλας, Παπανίκος (87' Κυριάζου).

** Άρης Πατρών-Πανιώνιος/Αχιλλέας 1-2 **
(48' Σπανός / 25' Κουραχάνης, 53' Μητρόπουλος)
Αποβολή : 70' Σπανός


ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ: Ρουντζαμάνης, Σπανός, Μαγνησαλής, Καμαλακίδης, Σπηλιωτόπουλος, Γουρδομιχάλης, Παπουτσής, Ρούσσος, Μούνγκουλης, Ρουγκάλας, Μοίραλης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Η. Δίπλας, Χαρίτος, Β. Μάγκος, Πασαγιάννης, Μητρόπουλος (88' Αρβανίτης), Κρίθης, Παπαχαραλάμπους, Ν. Μάγκος, Κουραχάνης (78' Καρελάς), Κολλάρος (72' Θ. Δίπλας), Κωνσταντίνου.
  ** Θύελλα Σκιαδά-Δόξα Χαλανδρίτσας 3-0 **
(61' Χ. Δελδήμος, 30', 40' Λαμπρόπουλος)
ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ: Δημόπουλος, Γ. Νταφογιάννης (60' Γ. Μπαρδάκης), Β.Γ. Μπότης, Δελέγκος, Χ. Νταφογιάννης, Ν. Δελδήμος (65' Αλευρής), Καραμπινάς, Πλούμπης, Χ. Μπαρδάκης (80' Γκοσιμίδας), Λαμπρόπουλος, Χ. Δελδήμος.
ΔΟΞΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ: Κούρταλης, Τσίμπιτσης, Σταυρόπουλος (35' Μαυροειδής), Μπινιέρης, Συριόπουλος, Δ. Γεωργαντόπουλος, Πρεβεζιάνος, Γκούντας (70' Φ. Ιατρού), Ν. Παπαγεωργίου (46' Π. Βρόντος), Δημόπουλος, Γ. Βρόντος

Δεν υπάρχουν σχόλια: