Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΛΩΤΣΑΕΙ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.....ΝΕΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ

Συνεχίζει να κλωτσάει τις ευκαιρίες που του δίνονται ο Απόλλων αφού δεν κατάφερε ούτε σε αυτή την αγωνιστική να πάρει τους βαθμούς της νίκης, και να πλησιάσει περισσότερο τον Αίαντα, ο οποίος ηττήθηκε εντός έδρας από το Πάτραι με 0-1. Και φυσικά όταν δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις βαθμολογικές απώλειες των υπόλοιπων διεκδικητών, είσαι άξιος της μοίρας του.
Ο Απόλλων ήταν πάρα πολύ κακός στο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό, και έκανε ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά από την εστία των ερυθρολέυκων. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πάρει και το παιχνίδι, αφού φωνάζουν δίκαια για την ακύρωση ενός τέρματος που πέτυχαν σε εκτέλεση φάουλ. Συγκεκριμένα ήταν το 20' λεπτό όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ, ο διαιτητής Παναγιωτόπουλος έχει σηκώσει το χέρι του για διπλή εκτέλεση, ο Τσιχλιάς πατάει την μπάλα χωρίς να την μετακινήσει, ο Παπούλας σουτάρει και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής Παναγιωτόπουλος ακυρώνει το γκόλ, σε μία λανθασμένη απόφαση, αφού ο κανονισμός έχει αλλάξει και δεν χρειάζεται η μπάλα να μετακινηθεί. Θα πρέπει όμως να πούμε ότι όλη η φάση ξεκινάει από ένα ανύπαρκτο φάουλ που δίνει καθώς ο Τσιντώνης παίρνει καθαρά την μπάλα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το γκόλ δεν θα έπρεπε να μετρήσει.
Κάτα τα άλλα, το παιχνίδι είχε λιγοστές ευκαιρίες, ο Απόλλων ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος ήταν τραγικός, χωρίς να σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός παρουσίασε κάτι καλύτερο αφού παρατάχθηκε με στόχο τον βαθμό. Μοναδικές καλές στιγμές είναι ένα σούτ του Χρονά στο πρώτο μέρος και μία κεφαλιά του Τσιχλιά που απέκρουσε ο Αγοράκης. Ένα παιχνίδι που δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα καλό με τις ομάδες να είναι κάκιστες.
Στο δέυτερο μέρος ο Απόλλων προσπάθησε περισσότερο αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ούτε τα στημένα που κέρδιζε έξω από την περιοχή του Καρατουλιώτη, αλλά ούτε και όποιες φάσεις προσπάθησε να δημιουργήσει. Μάλιστα αν ο Τσιχλιάς δεν έχανε στο 75' λεπτό μία από τις ευκαιρίες που πραγματικά ''δεν χάνονται'', ο Ολυμπιακός θα είχε φύγει με το τρίποντο από την Εγλυκάδα. Μια ευκαιρία κυριολεκτικά ''άχαστη'', αφού βρέθηκε απέναντι από τον Αγοράκη στο μισό μέτρο από την εστία, με τον γκολκήπερ της Εγλυκάδας να κάνει μία τρομερή απέκρουση με τα πόδια και να κρατάει το μηδέν. Στο 90' λεπτό της συνάντησης αποβλήθηκε ο Τσιντώνης για λογαριασμό των γηπεδούχων επειδή έβρισε τον διαιτητή, αυξάνοντας τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στην άμυνα του Απόλλωνα ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνιο/Αχιλλέα την ερχόμενη αγωνιστική στο Προάστιο. Έιναι πραγματικά φοβερό αυτό που συμβαίνει με την αμυντική γραμμή της ομάδας, που έχει τεθεί όλη πλέον νόκ-αόυτ.
Αυτά τα λίγα είχε το παιχνίδι που ήταν από τα χειρότερα που έχουμε δεί τα τελευταία χρόνια στην Εγλυκάδα. Ο Απόλλων ήθελε αλλά δεν μπορούσε και ο Ολυμπιακός πήρε σχετικά εύκολα αυτό που ήθελε στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή του στην κατηγορία.
Ο Απόλλων συνεχίζει τον κατήφορο που έχει πάρει από την 20η αγωνιστική και έπειτα και νιώθει πλεόν την ανάσα και άλλων ομάδων που πλησίασαν επικύνδινα. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα έχει επηρεαστεί πολύ από την κακοδαιμονία που την κυνηγάει με τους πολλούς τραυματισμούς και δεν μπορεί να βρεί τον ρυθμό που θέλει ώστε να πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται. Χρειάζεται κάτι να ξυπνήσει γιατί έστω και με τα προβλήματα είναι μια ομάδα που μπορεί να φτάσει στα μπαράζ, εάν και εφόσον αυτά γίνουν.
Από τον Απόλλωνα, κανείς δεν ήταν σε καλή μέρα και φάνηκαν λίγο παραπάνω ο Ανδριακόπουλος, ο Χριστόπουλος που προσπάθησε και κυνήγησε φάσεις χωρίς να του βγούν, ο Μανίκας που τα πήγε καλά επάνω στον Τσιχλιά και ο Αγοράκης που πιστώνεται την απέκρουση στο ''άχαστο'' τετ α τετ του Τσιχλιά.
Από τον Ολυμπιακό, πολύ καλός ήταν ο Τσιχλιάς και τον ακολούθησαν οι Κοβάτσι, Ράφτης και Αραπάκος.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, το συγκινητικό πανό (φώτο) από τους νεαρούς της Εγλυκάδας για τον Σπυράκο, τον αείμνηστο αδερφό του ποδοσφαιριστή της ομάδας Γιάννη Αβραμόπουλου που έφυγε  άδικα πριν από τρία χρόνια από την ζωή ταλαιπωρούμενος από λευχαιμία.


ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ: Αγοράκης, Μανίκας, Τσίρκας (46' Κ. Αβραμόπουλος), Σ. Κυριτόπουλος, Τσιντώνης, Ανδριακόπουλος, Χρονάς, Φωτάκιας, Χριστόπουλος, Παναγόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π. Καρατουλιώτης, Σπυρόπουλος, Κοβάτσι, Δημακόπουλος, Σταματακόπουλος, Αθανασόπουλος, Παπανίκος (69' Κυριαζού), Αραπάκος, Τσιχλιάς, Παπούλας (85' Δημόπουλος), Ράφτης (88' Βόρος)


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις για την 26η αγωνιστική, το Πάτραι έκανε άλμα....ανόδου μετά την μεγάλη νίκη του με 0-1 μέσα στο Προάστιο επί του Αίαντα. Οι Πετεινοί διέσυραν...τον Άρη στα Προσφυγικά με 1-5 και μαζί με το Λιμνοχώρι που πέρασε από τον Ψαθόπουργο με 0-1, κάνουν όνειρα πεντάδας. Η Θύελλα Αιγίου συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στον 2ο γύρο ενώ ο πρωτοπόρος Ωλενιακός ''καθάρισε'' έυκολα και τους Αμπελόκηπους στην πορεία του προς την Α' Λατηγορία. Αναλυτικά είχαμε:

** Αίας Πατρών-ΑΟ Πάτραι 2008  0-1 **
(70' Παπουτσής)

Τεράστιο διπλό που ισοδυναμεί με απευθείας άνοδο, πέτυχε το Πάτραι μέσα στο Προάστιο επί του Αίαντα. Σκόρερ για τους ''πράσινους'' ο Παπουτσής ο οποίος έφτασε τα 25 γκόλ στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με τον Αίαντα να χάνει τις δύο πρώτες καλές ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα, και μάλιστα σε μία από αυτές ο Ν. Μπαλής εντελώς μόνος του να αστοχεί σε τετ α τετ απέναντι από τον Βούλγαρη. Το Πάτραι απάντησε σε παρόμοια φάση με τον Ζέρη, όταν από κάθετη σέντρα από αριστερά του Παπουτσή, δεν κατάφερε σχεδόν σε κενό τέρμα να νικήσει τον Χρανιώτη, με τον τελευταίο να απεκρούει σε κόρνερ. Το γκόλ για την ομάδα του Πάτραι ήρθε στο 70' λεπτό και έπειτα από έξοχη ενέργεια από τα δεξιά του Ζέρη, ο οποίος πάσαρε στον Παπουτσή και αυτός με σούτ από το ύψος του πέναλντυ έγραψε το 0-1, δίνωντας μία νίκη...ανόδου στην ομάδα του. Πολύ καλός ο διαιτητής Αλεξανδρόπουλος


**  Αναγέννηση Ψαθοπύργου-Λιμνοχώρι  0-1 **
(65' Δημητρόπουλος)


Νέα νίκη για το Λιμνοχώρι που κέρδισε στον Ψαθόπυργο την Αναγέννηση με 1-0 χάρη σε ένα γκόλ του Δημητρόπουλου στο 65'. Με αυτό το αποτέλεσμα το Λιμνοχώρι έφτασε στους 48 βαθμούς και μπαίνει δυναμικά στην διεκδίκηση θέσης στην πεντάδα. Αντίθετα η Αναγέννηση αγνοεί την χαρά της νίκης εδώ και αρκετές αγωνιστικές με αποτέλεσμα να έχει μπλέξει σε σοβαρές περιπέτειες.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘ.: Ψαριάδης, Μανιάτης (46' Σακελλαρόπουλος), Καραμπούλας, Μαννιάς, Καραμάνος, Κυδωνιάτης, Μπάρας, Μητρούλιας, Ζάγκλας, Κωστόπουλος (70' Τόλιας), Παπαδόπουλος (75' Παπασπηλιόπουλος).
ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Μπούνιας, Κωνσταντινόπουλος (63' Π. Γερασιμόπουλος), Μιχαλόπουλος, Γκιώνης, Αλεξανδρόπουλος, Αλεξόπουλος, Θ. Γερασιμόπουλος, Πετρόπουλος, Γιαννόπουλος (85' Ν. Χρυσανθόπουλος), Δημητρόπουλος (75' Πιπέρης), Κυριακόπουλος.


** Άρης Πατρών-Πετεινοί  1-5 **
(55' αυτ. Στέλλας / 57' Νικολόπουλος, 66' Κλεισούρας, 6, 73, 80' Δημόπουλος)
Σαρωτικοί οι Πετεινοί....λάλησαν 5 φορές στα Προσφυγικά και σκόρπισαν τον Άρη με 5-1. Η ομάδα του Μάκη Παρασκευόπουλου απέδωσε καταπληκτικό ποδόσφαιρο στην επανάληψη και ισοπέδωσε στην κυριολεξία τον Άρη. Με την νίκη τους αυτή οι Πετεινοί έφτασαν τους 47 βαθμούς και είναι και αυτοί στο κόλπο... για τα μπαράζ ανόδου 
ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ: Ρουντζαμάνης, Κατσαΐτης (38' Μούνγκουλης), Μαγνησαλής, Καμαλακίδης, Σπηλιωτόπουλος, Γουρδομιχάλης, Παπουτσής, Ρούσσος, Παναγιωτόπουλος (81' Μοίραλης), Ρουγκάλας. Παπαδημητρόπουλος.
ΠΕΤΕΙΝΟΙ: Ξανθάκης, Γιουλούμης, Κατριβέσης, Αλεξόπουλος, Φραγκούλης, Νικολόπουλος, Τ. Στέλλας, Ανδρονικίδης (80' Κατσάκος), Δημόπουλος (85' Α. Στέλλας), Μαρκεζίνης, Πολυδωρόπουλος (46' Κλεισούρας). 



** Ωλενιακός-Αμπελόκηποι  3-1 **
(38' αυτ. Τζουμάκας, 52' Βαγιώτης, 71' Λαμπρόπουλος / 66' Ρουντζαμάνης)
ρεπορτάζ : Δημήτρης Σαρρής


Ακόμα ένα βήμα για την άνοδο του στην Α' κατηγορία έκανε ο Ωλενιακός, που επικράτησε 3-1 των Αμπελοκήπων στο γήπεδο Μαζαρακίου. Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους, χάνωντας σημαντικές ευκαιρίες με τους Βαγιώτη στο 9' και Λαμπρόπουλο στο 11', ενώ οι Αμπελόκηποι απείλησαν στο 14' με τον Ρουντζαμάνη. Η υπεροχή της ομάδας του Γιάννη Γραβάνη καρποφόρησε στο 38' με αυτογκόλ του Τζουμάκα μετά από παράλληλη μπαλιά του Λαμπρόπουλου. Ο Βαγιώτης σημείωσε το 2-0 στο 52' με σούτ ''κεραυνό'' από 30 μέτρα, όμως οι Αμπελόκηποι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι στο 66', όταν ο Ρουντζαμάνης μείωσε σε 2-1 με αριστουργηματικό χτύπημα φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, άγγιξαν την ισοφάριση στο 69' με τον Ραμαντάνη (απέκρουσε ο Βανδώρος), ενώ θα μπορούσε να δώσει στον Τσαλπατούρο, που ήταν σε πλεονεκτική θέση. Στο 71' ο Λαμπρόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με κοντινό πλασε, μετά από ωραίο συνδυασμό Ντεμάι-Καναβόγιαννη. Διαιτήτευσε ο Χρ. Παπαδόπουλος (Χριστόπουλος-Σαρρής)

ΩΛΕΝΙΑΚΟΣ : Βανδώρος, Λιβαθηνόπουλος (76' Σ. Δημόπουλος), Χριστόπουλος, Κοντάρης, Στούπας, Καναβόγιαννης (82' Β. Δημόπουλος), Λιόγκας, Βαγιώτης, Ντεμάι, Φ. Ανδρουτσόπουλος (63' Κοντζαγιάννης), Λαμπρόπουλος
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ : Π. Σπαλιάρας, Μπάτραλης, Ραμαντάνης (87' Λιάγκος), Τζουμάκας, Χρηστακόπουλος, Ρηγόπουλος, Ρουντζαμάνης, Κουνάδης (87' Μούκας), Μπαλασκέρης (87' Κρητικός), Τσαλπατούρος, Ροδόπουλος 

Φωτογραφικό Υλικό από τον αγώνα Ωλενιακός-Αμπελόκηποι 3-1 












 








 



** Θύελλα Αιγείρας-Δόξα Χαλανδρίτσας  1-1 **
** Θύελλα Σκιαδά-ΑΠΟ Αρόης  3-1 **
** Θύελλα Αιγίου-Φαραικός  2-1 **
** Αστέρας Μιντιλογλίου-Πανιώνιος/Αχιλλέας  1-4 **

Δεν υπάρχουν σχόλια: