Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΗΤΤΑ ΜΕ 3-2 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!!

Μεγαλειώδη και ταυτόχρονα συγκλονιστική ήταν η προσπάθεια που έκανε η ομάδα απέναντι στο πρωτοπόρο Πάτραι. Έχοντας τα γνωστά προβλήματα που την ταλαιπωρούν, αγωνίστηκε έχοντας μία μόνο αλλαγή στον πάγκο της και με τους Σουγλέρη και Αγοράκη να αγωνίζονται με πρόβλημα τραυματισμών. Και όμως, σε ένα παιχνίδι που θεωρητικά ήταν χαμένο, ο Απόλλων κατάφερε να προηγηθεί 2-0 στο 58' λεπτό, αλλά οι δυνάμεις του τον πρόδωσαν....με αποτέλεσμα το Πάτραι να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει το τρίποντο με γκόλ του Παπουτσή στο 88' λεπτό, με εκτέλεση πέναλντυ. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε στον αγώνα, ο οποίος ήταν διαφήμιση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Ο Απόλλων αγωνίστηκε από την αρχή του αγώνα πολύ ψυχωμένα, με στόχο να πάρει θετικό αποτέλεσμα από τον αγώνα. Έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Χριστόπουλο στο 10' λεπτό, ο οποίος εκμεταλλέυτηκε την ολιγορία των αμυντικών του Πάτραι, αλλά το πλασάρισμα του δεν ήταν καλό. Το Πάτραι απάντησε με σούτ του Παπουτσή στο 15' λεπτό, το οποίο απέκρουσε ο Αγοράκης. Νέα όμορφη ενέργεια από πλευράς φιλοξενούμενων με τον Παπαγεωργακόπουλο να πασάρει στον αμαρκάριστο Παπουτσή αλλά το πλασέ που επιχειρεί, καταλήγει άουτ.
Την πιο μεγάλη πάντως ευκαιρία στο πρώτο μέρος την είχε ο Απόλλων με τον Χριστόπουλο. Είναι η φάση του 35' λεπτού όταν ο Ανδριακόπουλος βγάζει μια εξαιρετική πάσα στον επιθετικό του Απόλλωνα, ο οποίος έχοντας στρωμένη την μπάλα στο ''καλό'' του πόδι δεν καταφέρνει να την στείλει στα δίχτυα, σημαδεύοντας την εξωτερική πλευρά του τέρματος. Τεράστια πραγματικά ευκαιρία. Έτσι, οι δύο ομάδες πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια.
Το δεύτερο ημίχρονο είναι ''όλα τα λεφτά''. Ο Απόλλων κάνει ένα τρομερό ξεκίνημα και καταφέρνει να προηγηθεί με δύο τέρματα του Χριστόπουλου με 2-0. Στο 50' λεπτό, ο Χριστόπουλος τσιμπάει την μπάλα από τον Βούλγαρη, ο οποίος τον ανατρέπει και ο διαιτητής Καρβούνης δίνει την εσχάτη των ποινών. Ο Χριστόπουλος εκτελεί και γράφει το 1-0. Ο Απόλλων δείχνει να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, και στο 58' λεπτό σημειώνει το 2-0 και πάλι με τον Χριστόπουλο και έπειτα από μία καταπληκτική ασίστ του Σουγλέρη. Ξέφρενα τα πανηγύρια των φίλων της ομάδας που βλέπουν να προδιαγράφεται μια τεράστια νίκη με βάσει τα προβλήματα της ομάδας.
Ο Νίκος Δεργούτης τα παίζει όλα για όλα ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Γκούντα και λίγο αργότερα τον Ξυπολιά. Το Πάτραι πιέζει για το γκόλ που θα το βάλει και πάλι στο παιχνίδι και τα καταφέρνει με τον Τζίφα στο 67' λεπτό. Κάπου εκεί αρχίζουν να εγκαταλείπουν και οι δυνάμεις τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα. Στο 72' λεπτό, ο Παπαγεωργακόπουλος πιάνει καταπληκτικό σούτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Αγοράκης με μία εξίσου καταπληκτική απέκρουση κρατάει το 2-1. Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα χάνει ο Νίκος Κυριτόπουλος στο 75' λεπτό, όταν μόνος του από το σημείο του πενάλντυ στέλνει την μπάλα άουτ, και χάνει την δυνατότητα να δώσει εκ νέου προβάδισμα δύο γκόλ στην ομάδα του. Φτάνοντας στο 80' λεπτό, ο Ζέρης βγάζει συστημένη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι στο κεφάλι του Γκούντα, και ο τελευταίος ισοφαρίζει σε 2-2. Η φάση που κρίνει και το παιχνίδι γίνεται στο 88' λεπτό. Ο Γκούντας σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον Γ. Αβραμόπουλο, χτυπάει στο δοκάρι, στην συνέχεια καταλήγει στον Τζίφα ο οποίος την τσιμπάει από τον Κ. Αβραμόπουλο και πέρνει το πέναλντυ. Ο Παπουτσής αναλαμβάνει την εκτέλεση και γράφει το τελικό 2-3. Η ολική...ανατροπή για τους ποδοσφαιριστές του Πάτραι και μια μεγάλη νίκη που τους κρατάει στην κορυφή της βαθμολογίας.
Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα  αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Έπαιξαν στα ίσα την καλύτερη ίσως ομάδα της κατηγορίας, αλλά στο τέλος έφυγαν ηττημένοι, κερδίζοντας όμως πολλά περισσότερα από μία νίκη. Είναι μια παρέα που στηρίζει ο ένας τον άλλον και στα δύσκολα, και δεν τα παρατάει ποτέ.
Τέλος, θα αναφερθούμε στην εξαιρετική διαιτησία του Καρβούνη. Άψογος σε όλες τις φάσεις και σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Και αυτός και οι επόπτες Οικονόμου και Τσιμπούκης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ: Αγοράκης, Κ. Αβραμόπουλος, Νικολόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ι. Αβραμόπουλος, Ανδριακόπουλος, Χρονάς, Φωτάκιας, Χριστόπουλος, Σουγλέρης (61' Μανίκας), Ν. Κυριτόπουλος
ΑΟ ΠΑΤΡΑΙ 2008: Βούλγαρης, Κατσένος (78' Ξυπολιάς), Ζαφείρας, Φραγκουλάκης (63' Γκούντας), Γιαννόπουλος, Ζέρης, Παπαγεωργακόπουλος, Σιόλος, Παπουτσής, Βαρκιτζόγλου (81' Φωτόπουλος), Τζίφας

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, ξεχωρίζει η μεγάλη νίκη του Αίαντα Πατρών επί του Ωλενιακού, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που είχε αρκετή ένταση, αλλά και το μεγάλο διπλό των Αμπελοκήπων. Αναλυτικά είχαμε:

**  Αίας Πατρών-Ωλενιακός  1-0  **
(36' Μητρόπουλος)

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Αίαντας απέναντι στον Ωλενιακό με 1-0, χάρη στο γκόλ που σημείωσε ο Πέτρος Μητρόπουλος στο 36' λεπτό της συνάντησης. Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση και διακοπές. Ο Αίαντας ήταν σε όλη την διάρκεια καλύτερος παρά το γεγονός ότι ο Ωλενιακός είχε δοκάρι με τον Βαγιώτη και θα μπορούσε να είχε φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας. Με αυτή την νίκη η ομάδα της Ανθούπολης αποσπάστηκε 5 βαθμούς από τον 4ο Πανιώνιο/Αχιλλέα και βλέπει....την απευθείας άνοδο.

ΑΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ: Χρανιώτης, Κουνιάκης, Σπύρου, Κακούρης, Κωνσταντινίδης, Μαραγκός, Ν. Μπαλής (85' Παπαδημητρίου), Μητρόπουλος, Φλωράτος, Θ. Μπαλής (80' Πανταζάτος), Κολέσης (70' Κουντουργιώτης).
ΩΛΕΝΙΑΚΟΣ: Καράμπαλης, Χούσα, Κοντάρης, Στούπας (46' Δ. Ανδρουτσόπουλος), Καναβόγιαννης, Χριστόπουλος (56' Φ. Ανδρουτσόπουλος), Λιόγκας (84' λ.τ. Β. Δημόπουλος), Κοτζαγιάννης, Βαγιώτης, Λιβαθηνόπουλος, Ντεμάι.


**  Αναγέννηση Ψαθοπύργου-Φαραικός  0-0  **
Αποβολή: 88' Σκόνδρας

Ισόπαλοι 0-0 αναδείχτηκαν η Αναγέννηση Ψαθοπύργου και ο Φαραικός σε ένα αρκετά κρίσιμο παιχνίδι και για τους δύο. Αμφότερες και οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, η Αναγέννηση με τον Κολύβρα και ο Φαραικός με τον Σκόνδρα. Ο τελευταίος μάλιστα πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια δύο λεπτά πριν λήξει το παιχνίδι, καθώς αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ: Παπαγεωργίου, Σακελλαρόπουλος (65' Μανιάτης), Καραμπούλας, Καραμάνος, Μαννιάς, Κωστόπουλος (46' Κολύβρας), Παπαδόπουλος, Κυδωνιάτης, Μπάρας, Μητρούλιας, Ζάγκλας.
ΦΑΡΑΪΚΟΣ: Κατσαντούλας, Κουτσαντώνης, Μακρόπουλος, Στάμος, Η. Βέρρας, Κ. Σωτηρακόπουλος (55' Παλούμπης), Γεωργόπουλος, Μπακόπουλος, Δημητρόπουλος (70' Πλώττας), Ν. Βασιλείου (80' Χ. Βασιλείου), Σκόνδρας.


**  Ολυμπιακός Π.-Πανιώνιος/Αχιλλέας  2-2  **
(60, 92' Τσιχλιάς / 10_Κουραχάνης, 89' Κοντογεωργόπουλος)
Αποβολή : 90' Μάγκος 
Εντυπωσιακό παιχνίδι έγινε στο γήπεδο των Προσφυγικών, με τον Πάνιώνιο/Αχιλλεά να προηγείται δύο φορές αλλά τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει ''κεφάλι'' στο σκόρ αρκετά νωρίς με τον Κουραχάνη, ενώ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 2ο ημίχρονο με τον Τσιχλιά. Εντυπωσιακό το φινάλε με τον Κοντογεωργόπουλο στο 89' να κάνει το 1-2. αλλά και πάλι τον Τσιχλιά να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις και ενώ είχε προηγηθεί η αποβολή του Μάγκου στο 90' λεπτό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ: Κατσουράνης, Γιαχαλής, Κοβάτσι, Κανάς, Σταματακόπουλος, Σπυρόπουλος (46' Παπανίκος), Μάνος (83' Δημόπουλος), Αραπάκος, Τσιχλιάς, Παπούλας, Ράφτης (90' Χρονάς).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Η. Δίπλας, Χαρίτος (46' Αρβανίτης), Πασαγιάννης, Καρελάς, Β. Μάγκος, Κρίθης, Μητρόπουλος, Ν. Μάγκος, Κουραχάνης (60' Κοντογεωργόπουλος), Κολλάρος (67' Μάργαρης), Α. Παπαχαραλάμπους 




**  Θύελλα Αιγίου-Αμπελόκηποι  0-2  **
(73' Ρηγόπουλος, 86' Μπαλασκέρης)
ρεπορτάζ: Δημήτρης Σαρρής

Εκτός της ζώνης των πλέι-άουτ, για πρώτη φορά την φετινή περίοδο, βρίσκονται οι Αμπελόκηποι μετά το σπουδαίο διπλό που πήραν στα Νικολέικα κόντρα στην Θύελλα Αιγίου με 2-0. Η ομάδα του Νίκου Σταθόπουλου, που έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις, έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 6' με τους Μούκα-Τσαλπατούρο, όμως η Θύελλα ήταν αυτή που ανέλαβε τα ηνία στην συνέχεια και δημιούργησε καλές ευκαιρίες με τους Σαλάι (κόρνερ στο δοκάρι στο 8'), τον ίδιο παίκτη στο 27' και με τον Θεοφανόπουλο στο 64'. Οι Αμπελόκηποι άνοιξαν το σκόρ στο 73' με σούτ έξω από την περιοχή του Ρηγόπουλου, ενώ έφτασαν πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκόλ με τους Μπάτραλη στο 78', Ρηγόπουλο (δοκάρι στο 79'). Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε στο 86' ο Μπαλασκέρης μετά από ασθενή απέκρουση του Φουσέκη σε σούτ του Ραμαντάνη. Διαιτήτευσε ο Γραμματικόπουλος (Τσιμίκος-Γεωργούλιας)

ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ: Γ. Φουσέκης, Ι. Παξιμάδης (59' Σωτηρόπουλος), Γκινάι (73' Αρβανίτης), Ζήσης, Ντάλλας, Δορλής, Σαλάι, Θεοφανόπουλος, Λιβέρης (86' Δανιήλ), Μακρυγιαννάκης, Καυγάς.
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Π. Σπαλιάρας, Μπάτραλης, Ραμαντάνης, Τζουμάκας, Χρηστακόπουλος (88' Ροδόπουλος), Ρηγόπουλος, Ρουντζαμάνης, Κουνάδης, Μούκας (71' Παπαγιαννόπουλος), Τσαλπατούρος (89' Λιάγκος), Μπαλασκέρης

Φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα Θύελλα Αιγίου-Αμπελόκηποι 0-2










 












**  Θύελλα Σκιαδά-Άρης Πατρών  2-0  **

**  Δόξα Χαλανδρίτσας-Λιμνοχώρι  2-3  **

**  Αστέρας Μιντιλογλίου-Πετεινοί  2-3  **

**  Θύελλα Αιγείρας-ΑΠΟ Αρόης  2-0  **

Δεν υπάρχουν σχόλια: