Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ: Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

 

Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ
 
        Όταν ανέβηκαν στο Γολγοθά οι στρατιώτες γύμνωσαν τον Ιησού και τον έβαλαν πάνω στον ξύλινο σταυρό. καθώς τα καρφιά έμπαιναν στα χέρια του και τα πόδια του, ο Ιησούς προσευχήθηκε και είπε : « Πατέρα συγχώρεσέ τους, δεν ξέρουν τι κάνουν ! »
        Αφού οι στρατιώτες κάρφωσαν τον Ιησού στο σταυρό, πήραν τα ρούχα του τα έσκισαν και τα μοίρασαν μεταξύ τους. Πάνω από το κεφάλι του έβαλαν μία ξύλινη επιγραφή που έγραφε : « Αυτός είναι ο Ιησούς, ο βασιλιάς των Ιουδαίων ». Δίπλα του ήταν σταυρωμένοι και δύο κακούργοι .
        Κάτω από το σταυρό βρίσκονταν οι μαθητές του και η μητέρα του η Παναγία. Ο Ιησούς φώναξε τον αγαπημένο του μαθητή τον Ιωάννη και του είπε : « Ιωάννη από σήμερα αυτή είναι η μητέρα   σου ! » Γύρισε και στη μητέρα του την Παναγία και της είπε :  « Μητέρα από σήμερα αυτός θα είναι ο γιος σου ! »
        Ήταν περίπου τρεις το μεσημέρι  και ο Ιησούς φώναξε : « Πατέρα γιατί μ΄ εγκατέλειψες; »  Αμέσως μετά ζήτησε νερό. Ένας στρατιώτης βούτηξε ένα σφουγγάρι σε ξίδι και μ΄ ένα καλάμι το έδωσε στον Ιησού για να το πιει. Τη στιγμή εκείνη ο Ιησούς είπε « Τετέλεσται ! » Έγειρε το κεφάλι του και άφησε την τελευταία του πνοή .
        Τη στιγμή εκείνη έγινε ένας ισχυρός σεισμός. Ένας στρατιώτης τότε είπε : « Στ΄ αλήθεια αυτός ήταν ο Γιος του Θεού ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: