Κυριακή 11 Απριλίου 2010

29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΟΙ ΠΕΤΕΙΝΟΙ...ΛΑΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΠΕΝΤΑΔΑ, ΝΙΚΗΣΑΝ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ 2-1

 

Γήπεδο Πετεινών, Κυριακή 11/04/10, Ώρα 17.30, Διαιτητής : Τζουανόπουλος
Πετεινοί-Απόλλων Εγλυκάδας 2-1
(31' Γιουλούμης, 88' Κλεισούρας/ 30' Χριστόπουλος)
Δοκάρι : 60' Κλεισούρας

Νέα ήττα γνώρισε ο Απόλλων, αυτή την φορά στο γειτονικό ντέρμπυ απέναντι στους Πετεινούς, με σκόρ 2-1. Ένα αποτέλεσμα που κατά μεγάλο ποσοστό θέτει εκτός στόχων την ομάδα της Εγλυκάδας. Αντίθετα οι Πετεινοί ελπίζουν στην είσοδο τους στα μπαράζ, παρά το δύσκολο πρόγραμμα που έχουν στην συνέχεια. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι έγινε στο σημερινό παιχνίδι.
Και οι δυό ομάδες αμφότερες κατέβηκαν με στόχο την νίκη, με τους Πετεινούς να χάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 10' λεπτό, όταν ο Κλεισούρας εκμεταλλέυτηκε την λάθος έξοδο στην γραμμή της μεγάλης περιοχής του Αγοράκη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε από αρκετά πλάγια θέση στην κενή εστία, πέρασε άουτ. Ο Απόλλων απάντησε με γκόλ στο 30' λεπτό, όταν από έξοχη εκτέλεση φάουλ του Νίκου Κυριστόπουλου, ο Χριστόπουλος έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 0-1. Δεν κράτησαν όμως πολύ τα πανηγύρια της ομάδας της Εγλυκάδας, καθώς στην αμέσως επόμενη φάση, ο Δημόπουλος σουτάρει έξω από την περιοχή, ο Αγοράκης απεκρούει σε κόρνερ, και στην εκτέλεση του ο Γιουλούμης με πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και κατόπιν στα δίχτυα του Απόλλωνα, ισοφαρίζωντας σε 1-1. Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα χάνει ο Παναγόπουλος στο 37' λεπτό, όταν δεν καταφέρνει να βρεί την μπάλα από νέα έξοχη σέντρα του Νίκου Κυριτόπουλου. Νέα μεγάλη στιγμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους, όταν σε αντεπίθεση ο Χριστόπουλος βρέθηκε στην περιοχή του Ξανθάκη, έκανε την τρίπλα στον Φραγκούλη αλλά το σούτ που έκανε βρήκε στον Ανδρονικίδη και έφυγε κόρνερ. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος του αγώνα.
Στην επανάληψη, οι Πετεινοί έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Κλεισούρα στο 60' ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Αγοράκη σε ασύλληπτο βολέ από την περιοχή του πέναλντυ. Ο Απόλλων απάντησε στην ευκαιρία των γηπεδούχων με τον Παναγόπουλο στο 70', ο οποίος εντελώς μόνος του απέναντι από τον Ξανθάκη, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των Πετεινών. Στο 74' είχαμε την αποβολή του Αλεξόπουλου από πλευράς Πετεινών, όταν έπιασε την μπάλα με το χέρι.
Ο ''εφιάλτης'' των τελευταίων λεπτών επέστρεψε και πάλι για τον Απόλλωνα, καθώς δέχτηκε το γκόλ της ήττας από τον Κλεισούρα στο 88' λεπτό, έπειτα από εξαιρετικό γύρισμα και σούτ μέσα από την περιοχή, χαρίζοντας την πολύ μεγάλη νίκη στην ομάδα του. 
Για μια ακόμα φορά, ο Απόλλων πάλεψε, δεν ήταν κακός, αλλά και πάλι ηττήθηκε, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και θα μπορούσε να είχε φύγει νικητής. Οι Πετεινοί πέτυχαν σπουδαία νίκη και βλέπουν με αρκετή αισιοδοξία την συμμετοχή τους στα μπαράζ, εφόσον αυτά διεξαχθούν.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η επιστροφή του Γιάννη Γιαννόπουλου στους αγωνιστικούς χώρους, μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε.

ΠΕΤΕΙΝΟΙ : Ξανθάκης, Γιουλούμης, Αλεξόπουλος, Κατριβέσης, Φραγκούλης, Ανδρονικίδης (82' Πολυζωγόπουλος), Δημόπουλος, Στέλλας, Κλεισούρας (89' Μπακαφούκας), Μαρκεζίνης (59' Νικολόπουλος), Φωτόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Κ. Αβραμόπουλος (46' Νικολόπουλος), Γ. Αβραμόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Κουλούρης (64' Γιαννόπουλος), Ανδριακόπουλος, Φωτάκιας, Ν. Κυριτόπουλος, Χριστόπουλος, Σουγλέρης, Παναγόπουλος


Ο Αίας Πατρών ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στα υπόλοιπα παιχνίδια για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας, αφού επιβλήθηκε με 2-0 της Θύελλας Σκιαδά και αποσπάστηκε 7 ολόκληρους βαθμούς από τον 4ο Πανιώνιο/Αχιλλέα, βλέποντας πλέον την...απευθείας άνοδο. Την μεγάλη έκπληξη την έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος κέρδισε στο Ντα Λουζ το πρωτοπόρο Πάτραι, και αναδεικνύεται σε ''τιμωρό'' των μεγάλων. Ισόπαλο το ντέρμπυ στα Νιφορέικα μεταξύ Λιμνοχωρίου και Πανιώνιου/Αχιλλέα, με το αποτέλεσμα να μην βολέυει ούτε τους ίδιους αλλά ούτε και τις ομάδες που θέλουν την διαξαγωγή των play-off. Αναλυτικά είχαμε :

Γήπεδο Προαστίου, Σάββατο 10/04/10, Ώρα 20.15
Αίας Πατρών-Θύελλα Σκιαδά  2-0
 (25' Μητρόπουλος, 38' Θ. Μπαλής)

Μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής ήταν ο Αίας Πατρών μετά την νίκη του με 2-0 επί της Θύελλας Σκιαδά. Η ομάδα της Ανθούπολης είχε σκόρερ τους Μητρόπουλο στο 25' και Θ. Μπαλή στο 38'. Η επικράτηση της μόνο έυκολη δεν ήταν καθώς η ομάδα της Θύελλας έχασε δύο πέναλντυ!! με τους Καραμπινά στο 15' και Χ. Δελδήμο στο 40'. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τον Αίαντα 7 βαθμούς πιο πάνω από τον Πανιώνιο/Αχιλλέα, και πλέον είναι πολύ ορατό το ενδεχόμενο να πάρει την απευθείας άνοδο, ακολουθώντας το Πάτραι και τον Ωλενιακό, χωρίς την διεξαγωγή αγώνων μπαράζ. Διαιτήτευσε ο Πασχάκης.

ΑΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ: Χρανιώτης, Κουνιάκης, Σπύρου, Κακούρης, Κωνσταντινίδης, Μαραγκός, Ν. Μπαλής (75' Κουντουργιώτης),  Μητρόπουλος, Φλωράτος, Θ. Μπαλής (80' Θ. Πανταζάτος), Κολέσης (63' Παπαδημητρίου).
ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ: Δημόπουλος, Γ. Νταφογιάννης, Β. Γ. Μπότης, Δελέγκος (70' Παπαδιονυσίου), Χ. Νταφογιάννης, Αλευρής (46' Γεωργόπουλος), Πλούμπης, Ν. Δελδήμος, Καραμπινάς, Χ. Δελδήμος (70' Β. Μ. Μπότης)

Γήπεδο Μαζαρακίου, Σάββατο 10/04/10, Ωρα 17.30 
Ωλενιακός-Αστέρας Μιντιλογλίου  5-0
(56' Δ. Ανδρουτσόπουλος, 60' Κοντάρης, 12, 49, 65' Λαμπρόπουλος)
  
Έυκολο απόγευμα είχε ο Ωλενιακός κόντρα στον ουραγό της βαθμολογίας Αστέρα Μιντιλογλίου. Η ομάδα του Γιάννη Γραβάνη επιβλήθηκε με το ευρύ 5-0, με τον Λαμπρόπουλο να πετυχαίνει χάτ-τρίκ. Ο Ωλενιακός είχε αρκετές ακόμα καλές στιγμές να διευρύνει τον δείκτη του σκόρ, όπως τα τρία δοκάρια στην επανάληψη, εκ των οποίων δύο είχε ο Λιβαθηνόπουλος και ένα ο Βαγιώτης. Τα καλά μαντάτα για τους γηπεδούχους ήρθαν από το Ντα Λούζ, όπου το Πάτραι ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί στον ένα πόντο. Διαιτήτευσε ο Χαγιάννης

ΩΛΕΝΙΑΚΟΣ: Καράμπαλης, Λιβαθυνόπουλος, Γ. Χριστόπουλος, Κοντάρης, Ρόσης, Κοτζαγιάννης (64' Β. Δημόπουλος), Ντεμάι, Βαγιώτης, Χούσα (60' Σ. Δημόπουλος), Φ. Ανδρουτσόπουλος (46' Δ. Ανδρουτσόπουλος), Λαμπρόπουλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙΟΥ: Χριστόπουλος, Μαυροκέφαλος (46' Τσιρογιάννης), Βεργής, Π. Διονυσακόπουλος, Λιάκος, Λάγκης, Δουραμάνης, Ντάλλας, Θεοφανόπουλος (65' Ανδριόπουλος), Παναγόπουλος, Παρασεκυόπουλος (90' Σ. Διονυσακόπουλος)

Γήπεδο Ντα Λούζ Οβρυάς, Σάββατο 10/04/10, Ώρα 17.30
 ΑΟ Πάτραι 2008-Ολυμπιακός Π.  0-2
(20' πεν, 40' Τσιχλιάς)


''Βόμβα μεγατόνων'' έπεσε το απόγευμα του Σαββάτου στην Οβρυά, καθώς ο Ολυμπιακός του Κώστα Καλπουζάνη πέτυχε την νίκη της αγωνιστικής μέσα στο Ντα Λούζ, κερδίζοντας την πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος ΑΟ Πάτραι, με 0-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής και πάλι ο μόνιμος σκόρερ των ''κόκκινων'' Τσιχλιάς, όπου με δύο προσωπικά του τέρματα στο 1ο ημίχρονο, χάρισε μία μεγάλη νίκη στην ομάδα του, που πιθανότατα εξασφαλίζει και την παραμονή της. Το Πάτραι όσο και να προσπάθησε να αντιδράσει, έπεσε πάνω στην καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, και δεν τα κατάφερε. Στο παιχνίδι πάντως ήταν αρκετά αισθητή η απουσία του Θανάση Παπουτσή στην επίθεση της ομάδας. Παρά την ήττα τους, οι ''πράσινοι'' του Νίκου Δεργούτη παραμένουν στην κορυφή, αλλά νιώθουν και πάλι την ανάσα του Ωλενιακού. Όπως και να έχει πάντως, την νέα χρονιά θα αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία, και αυτό είναι που μετράει. Διαιτήτευσε ο Μπεζεριάνος.
ΑΟ ΠΑΤΡΑΙ 2008: Βούλγαρης, Κογκόπουλος, Καπετανάκης, Φραγκουλάκης (55' Κούντας), Γιαννόπουλος (80' Κάτσενος), Ζέρης, Παπαγεωργακόπουλος, Βακτριτζόγλου, Τσίφας, Ξυπολιάς, Φωτόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κατσουράνης, Γιαχαλής, Κοβάτσι, Σταματακόπουλος, Αθανασόπουλος, Σπυρόπουλος (70' Μάνος), Παπανίκος, Αραπάκος, Τσιχλιάς, Παπούλας (88' Καννάς), Ράφτης (75' Δημόπουλος).

Γήπεδο Ψαθοπύργου, Σάββατο 10/04/10, Ώρα 17.30
 Άρης Πατρών-Θύελλα Αιγίου  5-2
(20' Παπουτσής, 30, 67' Μούγκουλης, 56, 80' Σπανός / 35' Μακρυγιαννάκης, 90' Θεοφανόπουλος)
Ένας Άρης από τα παλιά....βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Ψαθοπύργου, σκορπίζωντας στους ''5 ανέμους'' την Θύελλα Αιγίου και εξασφαλίζοντας κατά μεγάλο ποσοστό την παραμονή του στην κατηγορία. Οι ''τυπικά'' γηπεδούχοι, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Αιγίου και είχαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα τον απόλυτο έλεγχο, φτάνωντας σε μία επιβλητική νίκη. Διαιτήτευσε ο Αλ. Γιαννόπουλος 

ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ: Ρουντζαμάνης, Γουρδομιχάλης, Μαγνησαλής, Καμαλακίδης, Σπανός, Σπηλιωτόπουλος, Παπουτσής (80' Παναγιωτόπουλος), Ρούσσος, Μούγκουλης (83' Μοίραλης), Παπαδημητρόπουλος, Ασημακόπουλος (70' Μαρτζάκλης)
ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ: Κοντογεώργος, Σαλάι, Α. Παξιμάδης, Η. Παξιμάδης, Ζήσης (65' Αγγελόπουλος), Καυγάς (46' Α. Φουσέκης), Λιβέρης, Θεοφανόπουλος, Δορλής (70' Γκινάι), Μακρυγιαννάκης, Βλάχος.


Φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα Άρη Πατρών-Θύελλας Αιγίου 5-2 


 


















Γήπεδο Νιφορείκων, Σάββατο 10/04/10, Ώρα 17.30
 Λιμνοχώρι-Πανιώνιος/Αχιλλέας  2-2  
(25', 50' Κυριακόπουλος / 65' πεν. Κωνσταντίνου, 70' Καρελάς)
Ισόπαλο έληξε το ντέρμπυ στα Νιφορέικα μεταξύ Λιμνοχωρίου και Πανιώνιου/Αχιλλέα. Το αποτέλεσμα μπορεί να δείχνει ''βολικό'' για τις δύο ομάδες αλλά και για αυτές που τις κυνηγούν, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Και το λέμε αυτό καθώς ο Αίας ξέφυγε στους 7 βαθμούς, και αν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα ανέβαινε απευθείας στην Α' Κατηγορία χωρίς την διεξαγωγή αγώνων μπαράζ. Για να μην γίνει αυτό, θα πρέπει ο 4ος της βαθμολογίας να κυνηγάει συνεχώς τον Αίαντα, προκειμένου να μην ανοίγει την ψαλίδα. Ας δείχνει λοιπόν φαινομενικά το αποτέλεσμα θετικό για τον Πανιώνιο/Αχιλλέα και για τους υπόλοιπους διεκδικητές, δυστυχώς δεν είναι. Αυτό που θα βόλευε τους πάντες θα ήταν μια νίκη των φιλοξενουμένων που θα κράταγε την απόσταση από τον Αίαντα στους 5 βαθμούς. 
Όπως και να έχει, το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, με το Λιμνοχώρι να προηγείται 2-0, αλλά τον Πανιώνιο/Αχιλλεά να ισοφαρίζει και να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας. Αποβλήθηκαν στο 35' λεπτό ο Πετρόπουλος για το Λιμνοχώρι και Μητρόπουλος για τον Πανιώνιο/Αχιλλέα. Διαιτήτευσε ο Αλεξανδρόπουλος

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Μπούνιας, Μπακούλιας, Μιχαλόπουλος (60' Κωνσταντινόπουλος / 85' Χρυσανθόπουλος), Αλεξανδρόπουλος, Γκιώνης, Αλεξόπουλος, Γιαννόπουλος, Πετρόπουλος, Πιπέρης (74' Θ. Γερασιμόπουλος), Δημητρόπουλος, Κυριακόπουλος
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Η. Δίπλας, Χαρίτος, Πασαγιάννης, Καρελάς, Κρίθης, Ν. Μάγκος, Α. Παπαχαραλάμπους, Κοντογεωργόπουλος, Μάργαρης, Κολλάρος (55' Κωνσταντίνου/ 75' λ.τ. Κανελλακόπουλος), Μητρόπουλος.



Γήπεδο Προαστίου, Κυριακή 11/04/10, Ώρα 12.30 
Αμπελόκηποι-Θύελλα Αιγείρας 2-0
(59' Κουνάδης, 89' Μούκας) 
ρεπορτάζ : Δημήτρης Σαρρής
Ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την σωτηρία τους έκαναν οι Αμπελόκηποι, οι οποίοι επιβλήθηκαν της Θύελλας Αιγείρας με 2-0, η οποία παρέμεινε στην ζώνη των πλέι-άουτ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο α' μέρος, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Στο 54' η ομάδα των Συχαινών έφτασε κοντά στο γκόλ με ψιλοκρεμαστό σούτ του Ρουντζαμάνη, που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 59' μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρηγόπουλου, ο Κουνάδης με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο Ρουντζαμάνης έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 73', ενώ η ομάδα της Θύελλας Αιγείρας με τον Κοντίνο στο 80' και Παλαιολογόπουλο στο 87'. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Μούκας στο 89' με γυριστό σούτ έπειτα από ασίστ του Ρηγόπουλου. Άριστη ήταν η διαιτησία του Καρούσου (Λεβεντάκος-Τσιρίνης)

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Π. Σπαλιάρας, Μπάτραλης, Ροδόπουλος (90' Μανέτας), Παπαγιαννόπουλος, Χρηστακόπουλος, Ρηγόπουλος, Ρουντζαμάνης (74' Μούκας), Κουνάδης, Μπαλασκέρης, Τσαλπατούρος (89' Λιάγκος), Κ. Σπαλιάρας
ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ: Τσαπικούνης, Σ. Φωλιάς, Τσαούσης, Σταυρόπουλος, Α. Πολύζος, Μπαντούνας, Κοντίνος, Λυμπερόπουλος (46' Κανέλλης), Ροβήλος, Ν. Φωλιάς (79' Παλαιολογόπουλος), Κουβαράς (30' Τσεκούρας)

Φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα Αμπελόκηποι-Θύελλα Αιγείρας 2-0































Γήπεδο Προσφυγικών, Κυριακή 11/04/10, Ώρα 17.30
ΑΠΟ Αρόης-Αναγέννηση Ψαθοπύργου 2-0
(20', 28' Ρουπακιώτης)
Αποβολή : 90' Μανιάς

Σπουδαία νίκη πέτυχε η ΑΠΟ Αρόης απέμαντι στην Αναγέννηση Ψαθοπύργου με σκόρ 2-0. Τα γκόλ των γηπεδούχων πέτυχε στο πρώτο μέρος ο Θόδωρος Ρουπακιώτης, ενώ στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο δοκάρια με τον Μιχάλη Κυδωνιάτη, στην προσπαθειά τους να γυρίσουν το παιχνίδι. Διαιτήτευσε ο Καμζόλας
ΑΠΟ ΑΡΟΗΣ: Σπυρόπουλος, Β. Μπαρδούσης, Κουτροκόης, Μαλεβίτης, Σακάτος, Πλώττας, Καραίσκος (68' Σπύρου), Σουλελές, Γκιετάνι (85' Α. Δεπούντης), Ρουπακιώτης, Λαζανάς (65' Α. Μπαρδούσης).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ: Ψαριάδης, Μαννιάς, Καραμπούλας, Μητρούλιας, Σακελλαρόπουλος, Κολύβρας, Ζάγκλας, Μπάρας, Μανιάτης (74' Τσιμπούκης), Καραμάνος, Κωστόπουλος (60' Κυδωνιάτης).



Γήπεδο  Φαραικού, Κυριακή 11/04/10, Ώρα 17.30
Φαραικός-Δόξα Χαλανδρίτσας 3-1 
(40' Κ. Σωτηρακόπουλος, 66' Α. Σωτηρακόπουλος, 90' Δημητρόπουλος / 80' Μαυροειδής)
Σημαντική νίκη πέτυχε ο Φαραικός με αντίπαλο την ήδη καταδικασμένη σε υποβιβασμό Δόξα Χαλανδρίτσας, με σκόρ 3-1. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και έφτασαν δίκαια στην νίκη, παρά το γεγονός ότι καρδιοχτύπησαν μέχρι το τέλος από το γκόλ του Μαυροειδή, που έιχε μειώσει σε 2-1. Τέλος καλό όμως για την ομάδα του Φαραί, που όσο ζεί ελπίζει..Διατήτευσε ο Διονυσόπουλος.

ΦΑΡΑΪΚΟΣ: Κατσαντούλας, Μακρόπουλος, Γεωργόπουλος (70' Σακκάς), Στάμος, Η. Βέρρας, Κουτσαντώνης (55' Κολυπέρας), Δημητρόπουλος, Κ. Σωτηρακόπουλος, Κοσμόπουλος, Α. Σωτηρακόπουλος, Ν. Βασιλείου (75' Χ. Βασιλείου).
ΔΟΞΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ: Κούρταλης, Π. Γεωργαντόπουλος, Τσίμπιτσης, Σταυρόπουλος, Συριόπουλος, Δ. Γεωργαντόπουλος, Μαυροειδής, Πρεβεζιάνος (50' Π. Βρόντος), Φ. Ιατρού (70' Σ. Γεωργαντόπουλος), Δημόπουλος, Γ. Βρόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: