Κυριακή 25 Απριλίου 2010

32η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ.....2-1 Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ. ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ


Γήπεδο Πετεινών, Κυριακή 25/04/10, Ώρα : 17.30, Διαιτητής : Τσαγκαράκης
Απόλλων Εγλυκάδας-Θύελλα Αιγίου  2-1
(5' Παναγόπουλος, 85' πεν. Χριστόπουλος / 12' Λιβέρης)

Επιτέλους νίκη για τον Απόλλωνα....Κέρδισε 2-1 την Θύελλα Αιγίου παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και χάνοντας πάρα πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκόρ. Και όμως, λίγο έλλειψε και πάλι να μην κερδίσει καθώς η μπάλα δεν του έκανε τα χατίρια. Τελικά ένα πέναλντυ του Χριστόπουλου σε ανατροπή του Σουγλέρη, λύτρωσε τους γηπεδούχους. Πάμε να δούμε τι έγινε :
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το ''καλημέρα'', όταν ο Παναγόπουλος στο 5'  εκμεταλλέυτηκε λάθος διώξιμο της άμυνας της Θύελλας και πλάσαρε εύστοχα τον Φουσέκη. Ένα γκόλ που δεν χάρηκαν για πολύ οι γηπεδούχοι καθώς στο 12' ο Λιβέρης με έναν ''κεραυνό'' έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Αγοράκη και ισοφάρισε το παιχνίδι. Οι ''πιτσιρικάδες'' της Θύελλας έχασαν ακόμα μία καλή ευκαιρία στο 15' όταν το σούτ του Μακρυγιαννάκη πέρασε λίγο άουτ.
Από το 15' και μετά αρχίζει η κυριαρχία του Απόλλωνα στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος έχασε μοναδικές ευκαιρίες. Στο 20' ο Σπύρος Κυριτόπουλος προσπαθεί να κρεμάσει έξω από την περιοχή τον Φουσέκη, αλλά η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 25' ο Σουγλέρης κάνει φοβερή επέλαση από αριστερά, σουτάρει αλλά και πάλι ο νεαρός πορτιέρο της Θύελλας απεκρούει σωτήρια. Νέα μεγάλη επέμβαση του Φουσέκη στο 28' σε άχαστο τετ α τετ του Σουγλέρη. Πολύ μεγάλη πραγματικά επέμβαση. Στο 35' ήρθε η σειρά του Χριστόπουλου να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά που έπιασε από το ύψος του πέναλντυ. Την τελευταία μεγάλη στιγμή για τον Απόλλωνα στο πρώτο μέρος την έχει ο Νίκος Κυριτόπουλος, όταν το αριστερό σούτ που πραγματοποιεί φεύγει ελάχιστα άουτ. Πολλές και καλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους για να είναι μπροστά στο σκόρ, αλλά το ημίχρονο τελειώνει ισόπαλο.
Το ίδιο σκηνικό συνεχίζεται και στο δεύτερο μέρος. Ευκαιρία για τον Χριστόπουλο στο 60', όταν από κόρνερ του Κυριτόπουλου πιάνει τρομερό αριστερό μονοκόματο σούτ, αλλά η μπάλα ''γλέιφει'' το δοκάρι και περνάει άουτ. Ευκαιρία με τον Σουγλέρη στο 65' να σημαδέυει το δοκάρι. Η πίεση συνεχίζεται, αλλά το γκόλ δεν έρχεται για τους γηπεδούχους. Ο Παναγόπουλος αστοχεί σε σούτ από το πέναλντυ στο 70' λεπτό. Η Θύελλα απαντά με ωραίο σούτ του Λιβέρη που περνάει λίγο άουτ. Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 85', όταν ο Σουγλέρης ''παίρνει'' το πέναλντυ, σε μία αμφισβητούμενη φάση. Ο Χριστόπουλος εκτελεί και ''λυτρώνει'' τον Απόλλωνα.
Νίκη λοιπόν για τους γηπεδούχους έπειτα από αρκετές αγωνιστικές και μετά από μια καλή εμφάνιση.
Η Θύελλα Αιγίου, όπως έχουμε ξαναπεί από αυτήν την σελίδα, είναι ομάδα ''κόσμημα'' για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και οι παράγοντες της ομάδας και ο Κυριάκος Αθανασίου κάνουν εξαιρετική δουλεία.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Γ. Αβραμόπουλος, Κ. Αβραμόπουλος, Τσιντώνης, Κουλούρης (67' Νικολόπουλος), Φωτάκιας, Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος, Χριστόπουλος, Σουγλέρης, Παναγόπουλος (90' Κριλής)
ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ : Γ. Φουσέκης, Μακρυγιαννάκης (55' Χριστοδουλόπουλος), Καυγάς (84' Βαζούκης), Δανιήλ, Παξιμάδης Α., Παξιμάδης Γ., Αρβανίτης, Δορλής (46' Γκινάι), Φουσέκης, Βλάχος, Λιβέρης 

(Το πέναλντυ του Χριστόπουλου που χάρισε την νίκη στον Απόλλωνα)

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Αίας πέρασε από τον Ψαθόπυργο και θέλει έναν βαθμό για να ανέβει και μαθηματικά στην Α' κατηγορία. Μπορεί φαινομενικά η διαφορά να είναι στους 11 βαθμούς από τους Πετεινούς, αλλά η βάση είναι οι 5 βαθμοί. Άρα, μαθηματικά θέλει ακόμα έναν πόντο. Αναλυτικά είχαμε :


Γήπεδο Προσφυγικών, Σάββατο 24/04/10, Ώρα : 17.30, Διαιτητής : Κ. Γιαννόπουλος
ΑΠΟ Αρόης-Λιμνοχώρι  3-3
(76' Σ. Δεπούντης, 40', 70' Α. Μπαρδούσης / 37' Πιπέρης, 30', 60' Δημητρόπουλος)
Ισόπαλοι με σκόρ 3-3 αναδείχθηκαν Αρόη και Λιμνοχώρι σε ένα παιχνίδι με αρκετά γκόλ και όμορφο θέαμα. Το Λιμνοχώρι ευτύχησε να προηγηθεί με 0-2 και 1-3, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της νίκης, καθώς η Αρόη είχε τον τρόπο να απαντά...Το τελικό αποτέλεσμα δεν ευνοεί καμία από τις δύο ομάδες, για τους στόχους που έχουν. 

ΑΠΟ ΑΡΟΗΣ: Γεράκος, Ξυλιάς, Α. Μπαρδούσης, Α. Δεπούντης, Σακάτος, Πλώττας, Καραίσκος (60' Λαζανάς), Γκιετάνι (46' Σπύρου), Ρουπακιώτης, Σουλελές, Α. Μπαρδούσης, Σ. Δεπούντης
ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Φ. Γερασιμόπουλος, Χρυσανθόπουλος, Γκρέμι, Αλεξανδρόπουλος (46' Π. Γερασιμόπουλος), Μιχαλόπουλος, Θ. Γερασιμόπουλος, Πιπέρης, Μπακούλιας, Δημητρόπουλος, Γιαννόπουλος, Κυριακόπουλος.



Γήπεδο Φαραικού, Κυριακή 25/04/10, Ώρα : 17.30, Διαιτητής : Χόρτης 
Φαραικός-Αμπελόκηποι  2-2 
(4' Τσαλπατούρος, 66' Ρηγόπουλος / 59' πεν. Α. Σωτηρακόπουλος, 70' Η. Ν. Βέρρας) 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Δημήτρης Σαρρής

Χωρίς νικητή (2-2) έληξε η αναμέτρηση Φαραικού-Αμπελοκήποι στο γήπεδο του Φαραίκού, ένα αποτέλεσμα που σημαίνει ότι οι γηπεδούχοι παραμένουν στην ζώνη των πλεί-άουτ, ενώ η ομάδα των Συχαινών χρειάζεται μαθηματικά ακόμα έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την παραμονή της. Οι Αμπελόκηποι που αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες (Ρουντζαμάνης, Μπαλασκέρης, Κ. Σπαλιάρας), άνοιξαν το σκόρ μόλις στο 4' με κοντινό σούτ του Τσαλπατούρου κα έπειτα από σέντρα ακριβείας του Ρηγόπουλου, ενώ δημιούργησαν καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκόλ με τους Ρηγόπουλο (37') και Μούκα (39'). Καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν ένα σούτ του Γεωργόπουλου στο 22' (λίγο άουτ). Στην επανάληψη ο Φαραικός έφτασε στην ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλντυ του Α. Σωτηρακόπουλου, το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι παίκτες του Νίκου Σταθόπουλου (θεώρησαν ακούσιο το χέρι του Χρηστακόπουλου). Στο 66' ο Ρηγόπουλος έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Αμπελόκηπους με σούτ ''κεραυνό'' έξω από την περιοχή, όμως στο 70' ο Φαραικός έφερε και πάλι το μάτς στα ίσα, με κοντινή κεφαλιά του Ηλία Ν. Βέρρα. Και αυτό το τέρμα αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους που υποστηρίζουν ότι προηγήθηκε χέρι επιθετικού πρίν φθάσει η μπάλα στο σκόρερ. Διαιτήτευσε ο Χόρτης (Πασχάκης-Αυγέρης)

ΦΑΡΑΙΚΟΣ : Κατσαντούλας, Παλούμπης (57' Η. Ν. Βέρρας), Μακρόπουλος, Πλώτας (79' Στάμος), Κολλυπέρας, Κ. Σωτηρακόπουλος, Γεωργόπουλος, Δημητρόπουλος, Α. Σωτηρακόπουλος (86' Χ. Βασιλείου), Μπακόπουλος, Σκόνδρας
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ : Π. Σπαλιάρας, Μπάτραλης, Τζουμάκας, Παπαγιαννόπουλος, Χρηστακόπουλος, Ρηγόπουλος, Μούκας (88' Κράλης), Κουνάδης, Γεωργαντόπουλος, Τσαλπατούρος (92' Τσελεπής), Ραμαντάνης (89' Ροδόπουλος)

Φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα Φαραικός-Αμπελόκηποι  2-2 
























Γήπεδο Προαστίου, Κυριακή 25/04/10, Ώρα : 17.30, Διαιτητής : Μπόρτζαρης
Πανιώνιος/Αχιλλέας-Ωλενιακός  2-4
(36' Μάργαρης, 74' Κολλάρος / 18' Βαγιώτης, 75' Κοτζαγιάννης, 5', 87' Λαμπρόπουλος)
Αποβολή: 35' Κοντάρης

Σαρωτικός ο Ωλενιακός πέρασε άνετα από το Προάστιο κερδίζοντας τον Πανιώνιο/Αχιλλέα με 2-4. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Σπύρος Λαμπρόπουλος όπου άνοιξε νωρίς το σκόρ για τους φιλοξενούμενους και με δύο προσωπικά του τέρματα έφτασε τα 32 γκόλ. Όλοι πλέον στο Μαζαράκι περιμένουν το μεγάλο ντέρμπυ της επόμενης αγωνιστικής με το Πάτραι που κατά μεγάλο βαθμό θα βγάλει τον φετινό πρωταθλητή στην Α1 Κατηγορία.


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Η. Δίπλας, Θ. Δίπλας, Χαρίτος, Καρελάς, Β. Μάγγος (85' Κανελλακόπουλος), Πασαγιάννης, Ν. Μάγγος (60' Κολλάρος), Φ. Παπαχαραλάμπους, Κοντογεωργόπουλος, Αρμπάτσι (30' λ.τ. Γεωργόπουλος), Μάργαρης.
ΩΛΕΝΙΑΚΟΣ: Βανδώρος (46' Καράμπαλης), Χούσα, Γ. Χριστόπουλος, Κοντάρης, Στούπας, Καναβόγιαννης, Βαγιώτης, Ντεμάι (86' Β. Δημόπουλος), Φ. Ανδρουτσόπουλος, Δ. Ανδρουτσόπουλος (46' Κοτζαγιάννης), Λαμπρόπουλος.
 
Γήπεδο ΕΠΣΑ Κάνιστρας, Κυριακή 25/04/10, Ώρα : 17.30, Διαιτητής : Χ. Παπαδόπουλος
Δόξα Χαλανδρίτσας-Άρης Πατρών  0-2
(27' πεν. Σπανός, 65' Παπαδημητρόπουλος)
 
Άνετη νίκη για τον Άρη Πατρών κόντρα στην ''καταδικασμένη'' Δόξα Χαλανδρίτσας, που του εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή στην Α1 κατηγορία. Σπανός και Παπαδημητρόπουλος οι σκόρερ για τους ''κόκκινους'', σε ένα παιχνίδι που δεν είχε να παρουσιάσει κάτι το αξιόλογο.

ΔΟΞΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ: Παστός, Τσίμπιτσης (30' Π. Γεωργαντόπουλος), Γ. Βρόντος, Γ. Ιατρού, Συριόπουλος, Δ. Γεωργαντόπουλος, Ζ. Ιατρού, Ν. Παπαγεωργίου, Βασιλείου (55' Πρεβεζιάνος), Δημόπουλος, Κούντας (55' Φ. Ιατρού).
ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ: Ρουντζαμάνης, Ασημακόπουλος, Μαγνησαλής, Καμαλακίδης, Μπαζάρογλου, Γουρδομιχάλης, Γιαννακόπουλος, Ρούσσος (75' Μαρτζάκλης), Μούνγκουλης (80' Κατσαΐτης), Παπαδημητρόπουλος, Σπανός.
 
Γήπεδο Προσφυγικών, Κυριακή 25/04/10, Ώρα : 17.30, Διαιτητής :Φράγγος 
Ολυμπιακός Π.-Θύελλα Σκιαδά  3-0 
(17' Σταματακόπουλος, 44', 68' Τσιχλιάς)
  
Νίκη για τον Ολυμπιακό και εξασφάλιση παραμονής απέναντι στην Θύελλα Σκιαδά, που αγωνίστηκε χωρίς πολλούς βασικούς ποδοσφαιριστές της. Ο Τσιχλιάς σκόραρε δις για τους γηπεδούχους, ενώ το σκόρ είχε ανοίξει στο 17' ο Σταματακόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.: Καρατουλιώτης, Γιαχαλής, Κοβάτσι (25' Δημόπουλος), Σταματακόπουλος, Αθανασόπουλος (70' Πετρόπουλος), Σπυρόπουλος, Παπανίκος, Αραπάκος, Τσιχλιάς, Παπούλας, Ράφτης (30' Δημακόπουλος).
ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ: Μπίτρας, Β.Γ. Μπότης (80' Κ. Μπότης), Ι. Νταφογιάννης, Γκοσιμίδας, Π. Μπαρδάκης (63' Πλούμπης), Παπαδιονυσίου), Καλυβιώτης (46' Χ. Μπαρδάκης), Δριβήλας, Ζ. Αλευρής, Β.Μ. Μπότης, Γ. Μπαρδάκης.
 

Γήπεδο Ψαθοπύργου, Κυριακή 25/04/10, Ώρα : 17.30, Διαιτητής :Αλεξανδρόπουλος 
Αναγέννηση Ψαθοπύργου-Αίας Πατρών  1-4 
(60' Ι. Καραμπούλας / 21' Κουνιάκης, 44' Κολέσης, 53' Κουντουργιώτης, 90' Μητρόπουλος)

Νίκη απευθείας ανόδου πέτυχε ο Αίας Πατρών, καθώς πέρασε σαν σίφουνας από τον Ψαθόπυργο κερδίζοντας την Αναγέννηση με 4-1. Η ομάδα της Ανθούπολης χρειάζεται και τυπικά έναν ακόμα βαθμό, στην περίπτωση βέβαια που οι Πετεινοί κάνουν δύο νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η Αναγέννηση που έσπασε και πάλι τα δοκάρια (δύο), δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει τα play-out του πρωταθλήματος.
 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ:  Νούλας, Κολύβρας, Ι. Καραμπούλας, Ζάγκλας (46' Τόλιας), Μαννιάς, Κωστόπουλος, Μπάρας (46' Τσιμπούκης), Μητρούλιας, Κυδωνιάτης, Καραμάνος, Παπαδόπουλος (70' Παπασπηλιόπουλος).
ΑΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ: Χρανιώτης, Κουνιάκης, Σπύρο, Κακούρης, Πανταζάτος, Μαραγκός, Ν. Μπαλής (82' Μπάτσικας), Μητρόπουλος, Κουντουργιώτης (88' Φωκάς), Θ. Μπαλής (86' Παπαδημητρίου), Κολέσης.

 
Γήπεδο Αιγείρας, Κυριακή 25/04/10, Ώρα : 17.30, Διαιτητής : Τραυλός 
Θύελλα Αιγείρας-Αστέρας Μιντιλογλίου  6-1 
(20' Κοντίνος, 33' Τσεκούρας, 38' Σωτηρόπουλος, 63' Κουβαράς, 71' Σκάζας, 78' Καλέλης / 54' Δουραμάνης)

Δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική ο αγώνας μεταξύ της Θύελλας Αιγείρας και του Αστέρα Μιντιλογλίου, καθώς το σκόρ μιλάει από μόνο του. ''Εξάσφαιροι'' οι γηπεδούχοι πέτυχαν μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Αστέρα που εδώ και πολύ καιρό έχει εγκαταλείψει το φετινό πρωτάθλημα και σκέφτεται το χτίσιμο μίας νέας ομάδας που θα τον ξαναφέρει στην Α1 κατηγορία.

ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ: Τσαπικούνης, Α. Πολύζος, Σταυρόπουλος, Σ. Φωλιάς, Λυμπερόπουλος, Τσεκούρας (80' Ν. Φωλιάς), Κουβαράς (75' Β. Νακελάρης), Μπαντούνας (55' Σκάζας), Σωτηρόπουλος, Καλέλης, Κοντίνος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙΟΥ: Κακλαμάνης, Βέργης, Θεοφανόπουλος (46' Τσιρογιάννης), Λιάκος, Λάγκης, Μαυροκέφαλος, Παρασκευόπουλος (50' Ανδριόπουλος), Μπάλας, Φατούρος, Δουραμάνης, Παναγόπουλος.
 
Γήπεδο Ντα Λούζ, Κυριακή 25/04/10, Ώρα : 17.30, Διαιτητής : Καργάκος 
ΑΟ Πάτραι 2008-Πετεινοί  4-2 
(26' Σιώλος, 35' πεν. Παπουτσής, 41' Ζέρης, 75' Ξυπολιάς / 15' Κατριβέσης, 78' πεν. Φραγκούλης
Αποβολή: 33' Κούντας / 25' Κατριβέσης

''Ταφόπλακα'' στα όνειρα όλων για μπαράζ έβαλε το Πάτραι, αφού νίκησε 4-2 τους Πετεινούς και έδωσε το δικαίωμα στον Αίαντα να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από την 4η θέση και να βρίσκεται σχεδόν και με τα δύο πόδια στην ''μεγάλη κατηγορία''. Οι ''πράσινοι'' βέβαια έπαιξαν για τα δικά τους συμφέροντα καθώς θέλουν να τερματίσουν πρώτοι, παίρνοντας και το πρωτάθλημα. Την επόμενη αγωνιστική πηγαίνουν στο Μαζαράκι για το ''παιχνίδι της χρονιάς'' απέναντι στον Ωλενιακό.

ΑΟ ΠΑΤΡΑΙ 2008: Βούλγαρης, Γιαννόπουλος, Κούντας, Φωτόπουλος, Β. Παπαγεωργακόπουλος, Σιώλος (74' Ξυπολιάς), Παπουτσής (72' Μαργέλης), Ζαφείρας, Καπετανάκης, Ζέρης (78' Α. Παπαγεωργακόπουλος), Τσίφας
ΠΕΤΕΙΝΟΙ: Ξανθάκης, Φωτόπουλος, Αλεξόπουλος, Κατριβέσης, Φραγκούλης, Στέλλας (65' Ζάχος), Νικολόπουλος, Μαρκεζίνης, Κλεισούρας (75' λ.τ. Παναγιωτόπουλος), Δημόπουλος, Πολυζωγόπουλος (46' Κουρκουμέλης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: