Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ Ν. ΨΑΡΙΑΔΗ....

«Αντίο» στον Νίκο Ψαριάδη
Την Τετάρτη 20 Οκτώβρη του 2010, η οικογένεια της Νίκης Προαστείου αποχαιρέτησε τον γηραιότερο οπαδό της. Ο ΝΙΚΟΣ ΨΑΡΙΑΔΗΣ, πατέρας του παλιού ποδοσφαιριστή της Νίκης, Σπύρου Ψαριάδη, έφυγε ήσυχα για το στερνό του ταξίδι σε ηλικία 89 ετών.
Εφυγε αθόρυβα, όπως αθόρυβη ήταν και η μακρόχρονη παρουσία του στα γήπεδα, στο πλευρό πάντα της αγαπημένης του Νίκης.
Φιλήσυχος, με όλα τα στοιχεία του αγνού και αληθινού φιλάθλου, πιστός στην ομάδα του αλλά και με σεβασμό στον αντίπαλο, ενσάρκωνε αυτό που με τόση αγωνία αναζητάμε σήμερα στα γήπεδα. Τον υγιή οπαδό!
Αυτόν που αγαπάει το ποδόσφαιρο για ότι του προσφέρει σαν παιχνίδι και αποζητάει τη νίκη της ομάδας του μέσα και μόνο από την αγωνιστική της καταξίωση.
Θα λείψει από όλους η γνώριμη φιγούρα του, να ανεβαίνει με τα πόδια τον ανήφορο για το γήπεδο της Νίκης, με το αργό και σκυφτό βήμα του.
Θα λείψουν οι σκηνές με το ανήσυχο περπάτημά του πίσω από τον πάγκο της ομάδας, να δίνει κλεφτές συμβουλές στον «Ταχυδρόμο» για τις αλλαγές και την τακτική του αγώνα.
Θα λείψει η εικόνα της αναμονής του στο γνωστό πλάτανο της αγοράς, περιμένοντας το πούλμαν για το εκτός έδρας παιχνίδι της Νίκης.
Θα μείνει όμως ζωντανή η μορφή του στην μνήμη όλων των μελών της Νίκης Προαστείου, που τον γνώρισαν και μοιράστηκαν μαζί του στιγμές αγωνίας, χαράς και απογοήτευσης.
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η παρουσία τέτοιων αγνών φιλάθλων στις αθλητικές αναμετρήσεις, αποκτά τον χαρακτήρα παραδείγματος και για τη Νίκη Προαστείου ο ΝΙΚΟΣ ΨΑΡΙΑΔΗΣ υπήρξε παράδειγμα και έτσι θα μνημονεύεται και στις επόμενες γενιές.
Καλό σου ταξίδι κυρ-Νίκο
Το Δ.Σ. της Νίκης Προαστείου   

Άρθρο του Δημήτρη Σαρρή

Δεν υπάρχουν σχόλια: