Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΠΗΡΕ ΤΟ ''ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ'' ΝΤΕΡΜΠΥ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ


Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010, Γήπεδο Πετεινών, Ώρα 15.00
Απόλλων Εγλυκάδας-Πετεινοί 2-0
(55' Σουγλέρης, 59' Παναγόπουλος)
Διαιτητής : Γραμματικόπουλος (Πολυγένης-Τσαγκαράκης)

Ο Απόλλων Εγλυκάδας ήταν ο νικητής στο ''γειτονικό'' ντέρμπυ με τους Πετεινούς. Η ομάδα της Εγλυκάδας είχε να αντιμετωπίσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι και τις πολλές απουσίες (Χριστόπουλος, Β. Νικολόπουλος, Τσιντώνης, Σπαθής, Βάρελης, Κ. Αβραμόπουλος) αλλά έδωσε ''κατάθεση ψυχής'' μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισε τον αγώνα με σκόρ 2-0. 
Οι Πετεινοί ήταν αυτοί που έχασαν τις δύο πρώτες καλές ευκαιρίες στον αγώνα, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Κλεισούρα. Στην πρώτη ευκαιρία στο 10', ο επιθετικός των Πετεινών δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Αγοράκη, που έδιωξε με τα πόδια, ενώ στο 12' το σούτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ. Μέχρι εκεί γιατί από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο Απόλλων πήρε τα ''ηνία'' του αγώνα και παίζοντας πολύ καλά αλλά και αρκετά παθιασμένα, άρχισε να δημιουργεί δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή των ''τυπικά'' φιλοξενουμένων. Στο 18' και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νίκου Κυριτόπουλου, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Λάιου, ενώ στο 23' ο τερματοφύλακας των Πετεινών απέκρουσε εντυπωσιακά το όμορφο σούτ του Ανδριακόπουλου έξω από την περιοχή. Στο 30' ήταν η σειρά του Παναγόπουλου να χάσει μια ακόμα καλή ευκαιρία. Στο 32' οι γηπεδούχοι φωνάζουν δίκαια για μια περίπτωση πέναλντι που δεν καταλόγισε ο διαιτητής κ. Γραμματικόπουλος, αφού η μπάλα χτύπησε και μάλιστα δύο φορές σε χέρια αμυντικών των Πετεινών. Ο έμπειρος ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας και δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Νέα καλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα σε σούτ του Σπύρου Κυριτόπουλου στο 37' να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και έξω. Η πίεση του Απόλλωνα συνεχίστηκε και στο 40' ο Ραμόπουλος χάνει μια ακόμα καλή ευκαιρία σε πλασέ που επιχειρεί και καταλήγει ελάχιστα άουτ. Με το 0-0 τελειώνει λοιπόν το ημίχρονο.
Στο β' μέρος ο Απόλλων μπαίνει και πάλι πολύ δυνατά και καταφέρνει να ανοίξει στο 55' το σκόρ με πολύ όμορφο σούτ του Σουγλέρη. Τέσσερα λεπτά αργότερα καταφέρνει και να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Παναγόπουλος και έπειτα από κόρνερ του Νίκου Κυριτόπουλου, πιάνει μια άπιαστη κεφαλιά η οποία καταλήγει στο γάμα της εστίας του Λάιου. Οι Πετεινοί προσπαθούν να απαντήσουν και να ξαναμπούν στον αγώνα, αλλά είναι φανερό ότι έχουν βγεί ''έξω από τα νερά τους'' από τα δύο γρήγορα γκόλ του Απόλλωνα. Η ατυχία ξαναχτυπά των Απόλλωνα, καθώς ο σκόρερ Σουγλέρης παθαίνει τράβηγμα και δεν μπορεί να συνεχίσει. Άλλο ένα πρόβλημα καλείται να λύσει ο Χρήστος Ακαρέπης ο οποίος επιστρατεύει τον Ανδρέα Νικολόπουλο για να πάρει την θέση του στην επίθεση. Ο Απόλλων δείχνει από το 60' εώς το 70' λιγάκι κλεισμένος στην περιοχή του, χωρίς ωστόσο οι Πετεινοί να δημιουργήσουν μια καλή ευκαιρία, πλήν μιας μοναδικής από μια λάθος απέκρουση του Αγοράκη σε φάουλ του Πολυζογόπουλου. Τις πολύ καλές ευκαιρίες μάλιστα μέχρι το τέλος του αγώνα τις είχε και πάλι ο Απόλλων με τους Γ. Αβραμόπουλο, Α.Νικολόπουλο και Ραμόπουλο. 
Ο Απόλλων πήρε μια πολύ δίκαιη αλλά και μεγάλη νίκη, σε ένα παιχνίδι με ιδιαιτερότητα αφού οι δύο ομάδες συγκατοικούν στο ίδιο γήπεδο. Κατάφερε να ξεπεράσει τις πολλές απουσίες που είχε και να κερδίσει ένα παιχνίδι σημαντικό, το οποίο του δίνει την δυνατότητα να παραμείνει στις ψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Γ. Αβραμόπουλος, Κατεργάρης, Κουλούρης, Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος (85' Σπανός), Παναγόπουλος, Σουγλέρης (60' Α. Νικολόπουλος), Ραμόπουλος
ΠΕΤΕΙΝΟΙ : Λάιος, Πολυζωγόπουλος, Ρόσης, Κατριβέσης, Φραγκούλης, Φούφουλας, Ψιμαδάς (68' Αγγιούς), Στέλλας, Κλεισούρας, Χαλκιόπουλος (55' Κατριμπούζας), Κίτσος (58' Καλιανέζος)

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ :

** Παρθενική συμμετοχή του 18χρόνου Χρήστου Σπανού στο πρωτάθλημα.
** Αρκετός ο κόσμος στο γήπεδο και μεταξύ των θεατών και ο προπονητής του Ολυμπιακού Κώστας Καλπουζάνης.
** Στο γήπεδο και ο πρώην προπονητής του Ζαβλανίου, Κώστας Σωτηρόπουλος, καθώς ο υιός του αγωνίζεται στην ομάδα του Αγίου Νεκτάριου.
** Σύσσομη η ομάδα του Απόλλωνα αφιέρωσε την νίκη στο ''φανταράκι'' Παναγιώτη Χριστόπουλο
** Θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων ξεσήκωσε η απόφαση για τον μη καταλογισμό του πέναλντι από τον κ. Γραμματικόπουλο.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, το Λιμνοχώρι πέρασε από την έδρα της Δόξας Παραλίας και απολαμβάνει την κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ο Πανιώνιος/Αχιλλεάς αρχίζει να ανακάμπτει αφού κέρδισε και τον Ολυμπιακό με 2-1. Η Θύελλα Σκιαδά πέρασε σαν ''σίφουνας'' από τα Βραχνέικα, στην ''πρώτη'' του Βασίλη Μαρκάτου στον πάγκο της, κερδίζοντας τον Λέων Αλισσού με 4-0, ενώ σημαντικές νίκες πήραν Άρης Πατρών, Ρωμανός και Αιγέας/Άρης. Αναλυτικά :

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010, Γήπεδο Προσφυγικών, Ώρα 15.00
Άρης Πατρών-Αμπελόκηποι 3-0
(36' Χριστόπουλος, 65' Κανταρτζόπουλος, 81' Μούγκουλης)
Διαιτητής : Φ. Οικονόμου
ρεπορτάζ : Δημήτρης Σαρρής

Ανώτερος ο Αρης, επέστρεψε στις επιτυχίες, επικρατώντας 3-0 των Αμπελοκήπων στο γήπεδο Προσφυγικών το Σάββατο το απόγευμα. Η ομάδα του Κώστα Ράττα ξεπέρασε το σοκ της «τεσσάρας» της περασμένης Τετάρτης (από τον Αιγιέα / Αρη), φθάνοντας δίκαια στη νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρέθηκε σε πολύ άσχημη ημέρα.
Οι Αμπελόκηποι κόντραραν στα ίσα τους «ερυθρόλευκους» μόνο στο πρώτο ημίωρο, στο οποίο είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Α. Λαγκαδινό στο 8΄ και δοκάρι σε δυνατό σουτ του Ρηγόπουλου στο 31΄. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 36΄ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Χριστόπουλου, που αιφνιδίασε τον Κατσουράνη (1-0). Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Αμπελόκηποι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Ρηγόπουλο, τον οποίο πρόλαβε ο Κ. Ασημακόπουλος.
Στο β’ μέρος ο Αρης κυριάρχησε, απειλώντας αρχικά με τον Π. Ασημακόπουλο στο 52΄ (μακρινό σουτ πάνω από τα δοκάρια), ενώ στο 65΄ διπλασίασε τα τέρματά του με τον νεοεισελθόντα Καταρτζόπουλο. Προηγήθηκε ωραίος συνδυασμός Οικονόμου – Μούνγκουλη, ο τελευταίος «σέρβιρε» στον Καταρτζόπουλο και το 2-0. Το … κερασάκι στην τούρτα για τον Αρη έβαλε στο 81΄ ο Μούνγκουλης, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με ατομική προσπάθεια. Ο Α. Λαγκαδινός έχασε μοναδική ευκαιρία στο 86΄ να σημειώσει το γκολ της τιμής για τους Αμπελόκηπους, ενώ στο 90΄ το κόρνερ του Παπαδημητρόπουλου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Κατσουράνη.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Φ. Οικονόμου (Ρηγόπουλος – Μπιρής).

ΑΡΗΣ: Φιλιππακόπουλος, Π. Ασημακόπουλος (72΄ Γουρδομιχάλης), Παπαδημητρόπουλος, Μπαζάρογλου (79΄ Παπαζαφείρης), Ναστούλης, Κ. Ασημακόπουλος, Μπαντούνας, Χριστόπουλος, Μοίραλης (62΄ Καταρτζόπουλος), Οικονόμου, Μούνγκουλης.  
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Κατσουράνης, Μπάτραλης, Ραμαντάνης, Καρέλας, Χρ. Λαγκαδινός (68΄ Πήττας), Σπαλιάρας (80΄ Φερτάκης), Μπαλασκέρης (80΄ Φλιάτουρας), Γεωργαντόπουλος, Τρυπαναγνωστόπουλος, Α. Λαγκαδινός, Ρηγόπουλος.




Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010, Γήπεδο Ψαθοπύργου, Ώρα 15.00
Αναγέννηση Ψαθ.-Πείρος Ισώματος 1-1
(33' Μπούρδος / 86' Χ. Βαγγελάτος)
Αποβολή : 88' Ν. Δελδήμος
Διαιτητής : Ρουγκάλας

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘ.: Έρδας, Αντωνόπουλος, Ζάγκλας, Ιωαννίδης, Μητρούλιας,
Καραμπούλας, Κυδωνιάτης, Κωστόπουλος, Τόλιας (73' Τσιμπούκης), Καραμάνος, Μπούρδος (83' Πιτουράς)
ΠΕΙΡΟΣ: Μπαρμπέρης, Γκοτσούλιας(66' Μωραΐτης), Νικολακόπουλος, Αθανασόπουλος, Παπαστεργίου (62' Κρουστάλλης), Βαγγελάτος Α., Καραβίας Β, Δελδήμος, Κυριακόπουλος (70'Γιαννόπουλος), Καραβίας Α., Βαγγελάτος Χ.


Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010, Γήπεδο ''Μ. Ηλιόπουλου'', Ώρα 15.00
Ρωμανός-Άγιος Δημήτριος 2-0
(40' Ανδρικόπουλος, 58' Σουγλέρης)
Διαιτητής : Α. Γκοτσόπουλος

ΡΩΜΑΝΟΣ: Γιαννικόπουλος, Τριανταφύλλου (83' Αυγέρης), Βανταράκης, Κατριβέσης, Οικονόμου, Θεοφανόπουλος, Σουγλέρης (59' Μοσχονάς), Σαλποτάς, Ανδρικόπουλος, Βοσνάκης (75' Ντούσιας), Ντουράκου.
ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Τσαμπάς, Μπαττάς (55' Σαλίχος), Κρόγκος (46' Αντωνόπουλος), Κουβαράς, Δημητρόπουλος, Ρηγόπουλος, Σούμπασης (80' Καζλάροφ), Δημητρόπουλος, Χαριτωνίδης, Ράπτης, Κατσιμίγας.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010, Γήπεδο Βραχνείκων, Ώρα 15.00
Λέων Αλισσού-Θύελλα Σκιαδά 0-4
(2' Κουλογιάννης, 10' Θεοδωρακόπουλος, 23' Χ. Μπαρδάκης, 69' Λαμπρόπουλος)
Διαιτητής : Ι. Τσιρίνης


ΛΕΩΝ: Γκρέκος, Ρηγόπουλος (70' Ντούμας), Δημητριάδης (80' Αργυρόπουλος), Μπρακατσέλος (36' λ.τ. Νταλάπας), Χρηστιάς, Δημακόπουλος, Νικολάου, Σολωμός, Λάζαρης, Γεωργαντόπουλος, Δρακόπουλος.
ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ: Δημόπουλος (86' Μπίτρας), Γ. Νταφογιάννης, Δριβήλας, Κοντάρης, Αλευρής, Στούπας, Καραμπινάς, Χ. Μπαρδάκης (82' Β.Γ. Μπότης), Θεοδωρακόπουλος, Κουλογιάννης (80' Κουραχάνης), Λαμπρόπουλος.


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, Γήπεδο Προαστίου, Ώρα 15.00
Πανιώνιος/Αχιλλεάς-Ολυμπιακός Π. 2-1
(20' Κολλάρος, 35' Μάργαρης / 30' Φραγκούλιας)
Αποβολές : 76' Ρουμελιώτης / 76' Παπανίκος
Διαιτητής : Ρηγόπουλος



 Ρεπορτάζ :
Καλύτερος ο Πανιώνιος/Αχιλλεάς επιβλήθηκε με 2-1 του Ολυμπιακού Πατρών και δείχνει ότι αρχίζει να βρίσκει τον πραγματικό εαυτό του στο πρωτάθλημα. Πρωταγωνιστής για την ομάδα της Αγυιάς στο σημερινό παιχνίδι ήταν ο Μάργαρης ο οποίος στο 20' ''σέρβιρε'' έτοιμο γκόλ στον Κολλάρο και στο 35' εκμεταλλέυτηκε λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού και σκόραρε για την ομάδα του, την ώρα που ο Ολυμπιακός Π. είχε ισοφαρίσει τον αγώνα έπειτα από λάθος απέκρουση του Κληρόπουλου σε φάουλ του Παπούλια.
Ο Πανιώνιος είχε και δοκάρι σε σούτ του Καιμακά στο 15' και σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλύτερος του Ολυμπιακού και άξιζε την νίκη. Το παιχνίδι λίγο έλλειψε να χαλάσει στο 70' μετά από ένα βίαιο μαρκάρισμα ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, αλλά οι ''ψυχραιμότεροι'' ήταν εκεί και σταμάτησαν τις αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Ο Ολυμπιακός έδειξε αδυναμίες στην επίθεση με την απουσία του Τσιχλιά και ειδικά σήμερα που προδώθηκε από τα λάθη της άμυνας του, δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στο παιχνίδι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Κληρόπουλος, Σειντής, Δέδος, Ρουμελιώτης, Καϊμακάς, Β. Μάγκος, Βάλσαμος, Κρίθης, Γεωργόπουλος (79' Μητρόπουλος), Μάργαρης (70' Νταγιούκλας), Κολλάρος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καρατουλιώτης, Γιαχαλής, Κοβάτσι (60' Βγενόπουλος), Σταματακόπουλος, Τζόλας, Φραγκούλιας (85' Κεράτσης), Κωνσταντινόπουλος, Αραπάκος, Ράφτης (73' Σταγκόπουλος), Παπούλας, Παπανίκος

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, Γήπεδο Φαραικού, Ώρα 15.00
Φαραικός-Θύελλα Αιγίου 2-1
(70' Βασιλείου, 81' Μούτσα / 50' Βλάχος)
Αποβολή : 76' Αρβανίτης 
 Διαιτητής : Γραββάνης

ΦΑΡΑΪΚΟΣ: Γαλαριώτης, Κολυπέρας, Κουτσαντώνης, Δημητρόπουλος (60' Παπαγεωργόπουλος), Βέρρας, Κ. Σωτηρακόπουλος, Γεωργόπουλος (67' Βασιλείου), Γιαννιώτης (55' Α. Κοσμόπουλος), Α. Σωτηρακόπουλος, Γ. Κοσμόπουλος, Μούτσα.
ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ: Λέσσης, Ι. Παξιμάδης, Σωτηρόπουλος, Βλάχος, Ντάλλας, Α. Παξιμάδης (78' Ζήσης), Κουκουμαφτσής, Δορλής, Αγγελόπουλος (70' Παπαχριστόπουλος), Σαλάι.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, Γήπεδο Νικολείκων, Ώρα 15.00
Αιγέας/Άρης-ΑΠΟ Αρόης 2-0
(35' Κολύβρας, 41' Γκοτσόπουλος)
Διαιτητής : Καργάκος

ΑΙΓΙΕΑΣ/ΑΡΗΣ: Γκολφίνος, Μονοκρούσος (42' Βάκρινος), Γκάγκα, Κολύβρας, Στεφανάτος, Τσιμπούρης, Μητρόπουλος, Φουκής, Μουρ (87' Παπαχριστόπουλος), Γκοτσόπουλος, Ανδριώτης (80' Μάνε).
ΑΠΟ ΑΡΟΗΣ: Κουτροκόης, Μπακόπουλος, Α. Δεπούντης, Καραΐσκος, Μάνος, Σκάτος, Σπάτα (65' Σουλελές), Παπαχαραλάμπους, Ματζαβίνος, Κοντίνος (46' Παρασκευόπουλος), Σ. Δεπούντης.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010, Γήπεδο Μιντιλογλίου, Ώρα 15.00
Δόξα Παραλίας-Λιμνοχώρι 2-3 
(60' πεν. Μαντούκας, 90' Παπαχαραλάμπους / 76' Δημητρόπουλος, 15', 64' πεν. Χ. Δελδήμος)
Διαιτητής : Χ. Παπαδόπουλος

ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Σπυρόπουλος, Τοσκάι, Κατσαΐτης (10' λ.τ. Πολίτης / 46' Μπινιέρης), Γιαννόπουλος, Μεσσήνης (86' Καραδήμας), Σιδέρης, Σπανός, Μαντούκας, Παπαχαραλάμπους, Δούπας, Βακτριτζόγλου.
ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Παπαδημητρίου, Γκοτσούλιας, Μιχαλόπουλος, Γκιώνης, Αγγελόπουλος, Θ. Γερασιμόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Μπακούλιας (75' Μπεκίρης), Δημητρόπουλος, Δελδήμος, Μητρόπουλος (88' Π. Γερασιμόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: