Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ..


Ανακοίνωση με σκλήρη γλώσσα και κατά αρκετών υπευθύνων εξέδωσε το Δ.Σ. του Α.Ο. Ρωμανός, με αφορμή τον εξ' αναβολής αγώνα με την Αναγέννηση Ψαθοπύργου, αφού ο διαιτητής Καλύβας, στο 70ο λεπτό, αποφάσισε την διακοπή του αγώνα, με το φ.α. να"καίει" τους γηπεδούχους. Αναλυτικά...

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την φιλότιμη εκ μέρους του νεόκοπου διαιτητή κ. Καλύβα, αλλά παντελώς αβάσιμη, προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του Ρωμανού, ο οποίος στο φύλλο αγώνα και σε όσα υποστήριξε στηρίζεται σε ανακρίβειες που, για άγνωστο λόγο, στοχεύουν στην ομάδα μας.

Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, ο διαιτητής δεν χτυπήθηκε ποτέ από παράγοντες ή φιλάθλους του Ρωμανού. Οι αμυχές που μας παρουσιάζει μπορεί να είναι από τσίμπημα κουνουπιού μέχρι μία απλή κοκκινίλα.

Άλλωστε, στο γήπεδο υπήρχαν δύο γιατροί (ο ένας πρόεδρος του Ρωμανού) που προσφέρθηκαν να τον εξετάσουν, αλλά αυτός αρνήθηκε. Για ποιο λόγο;

Κάθε φορά που τον πλησιάζαμε να του μιλήσουμε μας απαντούσε «μην με ακουμπάτε είμαι εξουσία», χωρίς καν να έχουμε σωματική επαφή μαζί του, ενώ του λέγαμε «σε παρακαλούμε μας διαλύεις, συνέχισε το παιχνίδι» και μάλιστα τη συνέχεια του παιχνιδιού ζήτησε και η ομάδα της Αναγέννησης.

Ως Α.Ο. Ρωμανός θεωρούμε πως τίθεται θέμα διαπαιδαγώγησης των διαιτητών από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Πρόσφατα θυμόμαστε πως ένας διαιτητής δεν επέτρεψε σε παίκτη που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή να εκτελέσει πέναλτι. Ο κ. Καλύβας, υστερεί σε ότι αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο και αν πιστεύει πως επειδή είναι διαιτητής έχει εξουσία να του παραχωρήσουμε και μία θέση βουλευτή αφού τόσο πολύ έχει την ανάγκη της αυτοεπιβεβαίωσης.

Κάποιοι νεαροί 20-25 χρονών θεωρούν ότι η σφυρίχτρα τους δίνει εξουσία και δεν σέβονται τον κόπο και το χρήμα που σπαταλούν οι παράγοντες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ίσως στα σεμινάρια που τους κάνουν να προσθέσουν μαθήματα συμπεριφοράς και αγωγής και να τους εξηγήσουν πως ο ρόλος τους είναι η διεκπεραίωση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και όχι η διάλυσή του.

Το παιχνίδι το… τίναξε στον αέρα ο διαιτητής. Ο Ρωμανός προηγήθηκε 1-0, δέχθηκε 4 γκολ μέχρι το ημίχρονο και δεν μίλησε κανείς. Πληρώσαμε, ως οφείλαμε τους διαιτητές στο ημίχρονο κάνοντας την εξής παρατήρηση: «ίσως το 3ο γκολ να ήταν οφσάιντ».

Μας απάντησαν με το γνωστό τουπέ που έχουν κάποιοι νεόκοποι διαιτητές πως «δεν ήταν, δεν ξέρουμε τη δουλειά μας;».

Στο 60ο λεπτό κι ενώ έχουμε ρυθμό (2-4), πέφτει κάτω παίκτης της Αναγέννησης.

Ποδοσφαιριστής του Ρωμανού απευθυνόμενος στο διαιτητή του λέει «σε κοροϊδεύει, πίνει νερό» και αποβάλλεται! Ο δεύτερος παίκτης μας αποβλήθηκε από τον πάγκο με υπόδειξη του παρατηρητή κ. Κατριβέση στον βοηθό!
Ερώτηση: Ο παρατηρητής έχει αυτή τη δυνατότητα; Γιατί αν δεν την έχει, σε συνδυασμό με τα λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο του διαιτητή, γίνεται λόγος για καταστρατήγηση των κανόνων.

Συνεχίσαμε να παρακαλούμε το διαιτητή «θα μας διαλύσεις την ομάδα, συνέχισε το παιχνίδι» και αυτός απαντούσε «μην με αγγίζεται» χωρίς να τον πειράξει κανείς. Ως γηπεδούχοι προστατέψαμε τους διαιτητές και αντί αυτού ο ρέφερι έγραψε στο φ.α. πως τον χτυπήσαμε, κάτι ψευδές.

Ακόμα και οι άνθρωποι της Αναγέννησης ήθελαν να συνεχιστεί το παιχνίδι θεωρώντας πως δεν έγινε κάτι που να συνηγορεί στη διακοπή του. Κλείσαμε τις πόρτες, μπήκαν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνος και κάλεσε από το κινητό του να έρθουν 4 περιπολικά.

Επικαλούμαστε και τα δύο περιπολικά που ήρθαν πως η διακοπή οφείλεται κυρίως στη φαντασία και στον υπέρμετρο φόβο ενός διαιτητή που συνεχώς μας προκαλούσε επαναλαμβάνοντας συνεχώς προφανώς για να το πιστέψει πως «είμαι εξουσία».

Αν αυτές οι συμπεριφορές, κατασκευασμένα ψεύδη σε συνδυασμό με κατά φαντασία αναφορές του διαιτητή, θεωρούνται ως μέρος του παιχνιδιού, τότε μάλλον είναι στραβός ο γιαλός!».

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Ρωμανός
»

Δεν υπάρχουν σχόλια: