Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΤΟΝ Γ' ΟΜΙΛΟ


 Αμπελόκηποι-Αχαικός 2-6 (Φωτογραφική Επιμέλεια : Δ. Σαρρής)


Με ενδιαφέρον στις κορυφές, συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας και αυτό το Σαββατοκύριακο.
Στον α' όμιλο, η Δόξα Νιφορείκων έπιασε και πάλι κορυφή εκμεταλλευόμενη την ήττα των Καμινίων από το Μετόχι. Το Βουπράσιο πήρε άνετα το ντέρμπυ με τον Κρίνο.
Στον β' όμιλο, η κατάσταση στην κορυφή δεν άλλαξε, με Ατρόμητο και Πήγασο να οδηγούν την κούρσα. Οι ''πορτοκαλί'' επικράτησαν με το ευρύ 5-1 της ΑΠΟ Αρόης, ενώ οι ''βυσσινοί'' πέτυχαν αγχωτική νίκη με 1-0 επί του Δρεπάνου. Διακόπηκε λόγω επεισοδίων ο αγώνας Ρωμανός-Βούντενη και ενώ οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 3-0.
Τέλος στον γ' όμιλο, ο Απόλλων Συνοικισμού πέτυχε ευρεία νίκη με 6-2 επί του Αστέρα Τέμενης και οδηγεί την κούρσα. Σε απόσταση αναπνοής ο Αχαικός που κέρδισε με το ίδιο σκόρ εκτός έδρας τους Αμπελόκηπους. Έμεινε πίσω ο Πατρέας μετά το νέο στραβοπάτημα με την Φλόγα Ροδιάς, αλλά και η Θύελλα Αιγείρας που γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ Πατρών με 3-1.
Αναλυτικά και στους 3 ομίλους είχαμε :

Α' ΟΜΙΛΟΣ
Ακάδημος-Νίκη Λουσικών 1-2
Βουπράσιο-Κρίνος 4-2
Καμίνια-Μετόχι 2-3
Ροίτικα-Απόλλων Βίδοβας 3-0
Δόξα Νιφορείκων-Άρλα 2-1
Αστέρας Μιντιλογλίου-Δόξα Χαλ. 2-2
Λέων Αλισσού-Πρωτέας 1-1

Β' ΟΜΙΛΟΣ
Άνω Καστρίτσι-Αετός Ρίου 2-1
ΠΑΟΚ Πατρών-Παναχαικός 0-2
Παμπατραικός-ΑΟ Θέας 0-2
Πήγασος-Δρέπανο 1-0
Πυρσός-Ψηλαλώνια 1-5
ΑΠΟ Αρόης-Ατρόμητος Ζαρ. 1-5
Ρωμανός-Βούντενη...διεκόπη στο 3-0

Γ' ΟΜΙΛΟΣ
Μελίσσια-ΑΕ Αιγίου 2-2
Πατρέας-Φλόγα Ροδιάς 2-2
ΑΕΚ Πατρών-Θύελλα Αιγείρας 3-1
Κεραυνός Σελ.-Δίας 1-4
Καλάβρυτα-Πολύτεκνος 1-1
Απόλλων Συνοικισμού-Αστέρας Τέμενης 6-2
Αμπελόκηποι-Αχαικός 2-6

ΡΩΜΑΝΟΣ-ΒΟΥΝΤΕΝΗ : Τι ακριβώς έγινε και διεκόπη ο αγώνας

Δεν είχε ευτυχή κατάληξη το παιχνίδι στο Ρωμανό. Ο γηπεδούχος προηγείτο της Βούντενης με 3-0 στο 70’ αλλά ο διαιτητής Τσιρογιάννης ολοκλήρωσε την σύνταξη του φύλλου αγώνος στο αστυνομικό τμήμα, καθώς με το πέρας 20 λεπτών από την αρχή των επεισοδίων, η κατάσταση δεν είχε ομαλοποιηθεί.
Σύμφωνα με το φύλλο αγώνος στο 70’ το «2» της Βούντενης (Αγγελόπουλος) πήδηξε τα σύρματα και άρχισε να χτυπάει αλύπητα ένα φίλαθλο. Οι διαιτητές αφού βγήκαν από τα’ αποδυτήρια μετά από 20’ και με την κλωτσοπατινάδα να συνεχίζεται στο γήπεδο αποφάσισαν να διακόψουν την αναμέτρηση. Σημείωσαν στο φ.α. πως δύο παίκτες των φιλοξενουμένων αντάλλασσαν μπουνιές και κλοτσιές με τους φιλάθλους. Επίσης και παίκτης του Ρωμανού. Άλλος παίκτης της Βούντενης χτυπούσε από πίσω αντιπάλους του. Όπως αναφέρεται ο παίκτης Κόκκας της Βούντενης «μου επιτέθηκε με σφαλιάρα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να ζαλιστώ. Μετά μου ζήτησε συγνώμη».
Οι του Ρωμανού κάνουν λόγο για προβοκάτσια, αφού «δεν γνωρίζουμε το φίλαθλο που προκάλεσε την απαράδεκτη κατά τα’ άλλα αντίδραση του παίκτη της Βούντενης. Όπως και να έχει δεν μας συνέφερε η διακοπή. Με την ίδια λογική μπορούμε να πάμε σε ένα γήπεδο και να προκαλέσουμε επεισόδια εις βάρος μιας άλλης ομάδας», όπως υποστηρίζουν.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΧΑΙΚΟΣ 2-6 (Ρεπορτάζ : Δ. Σαρρής)

Σε τροχιά ανόδου παρέμεινε ο Αχαϊκός, μετά την επιβλητική του νίκη με 6-2 στο γήπεδο Ρίου επί των Αμπελοκήπων, που απογοήτευσαν για ακόμα μια φορά. 
Με το … καλημέρα οι γηπεδούχοι έδειξαν τις προθέσεις τους, ανοίγοντας το σκορ (0-1) πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό (στα 28 δευτερόλεπτα) με τον Παπαβερκίου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών. Ο Παπαβερκίου ήταν ο σκόρερ και του δεύτερου τέρματος στο 12΄, ενώ στο 18΄ ο Κατσιαφλιάκας απέκρουσε εντυπωσιακά το διαγώνιο σουτ του Γεωργούση.
Οι Αμπελόκηποι έφθασαν κοντά στο γκολ με τον Καρέλα (κεφαλιά μόλις άουτ) στο 28΄ και στο αμέσως επόμενο λεπτό (29΄) ο Γεωργούσης πρόλαβε την έξοδο του Κατσιαφλιάκα, σημειώνοντας το 0-3. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-3 στο 35΄ με δυνατό σουτ του Μπαλασκέρη από το ύψος της περιοχής. Ο σκόρερ αρχικά είχε υποδειχθεί σε θέση οφ-σάιντ, το γκολ δεν μέτρησε, όμως μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις διαιτητή – βοηθού, κατακυρώθηκε.
Στο β’ μέρος οι Αμπελόκηποι κατάφεραν να ισορροπήσουν, όμως πλήρωσαν ακριβά το «μπλακ-άουτ» στο 3λεπτο 72΄-75΄, όταν ο Αχαϊκός σημείωσε ακόμα τρία γκολ! Ο Γεωργαντόπουλος με δύο υπέροχα διαγώνια σουτ (72΄, 74΄) και ο Καγκάνης με παλικαρίσια προσπάθεια στο 75΄ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 1-6, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του Γιάννη Ψαρρά.
Στο 83΄ ο νεαρός γκολκίπερ του Αχαϊκού, Θόδωρος Τζικόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Α. Λαγκαδινού, ενώ στο 89΄ ο Παναγακόπουλος κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χρ. Λαγκαδινός, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-6.
Διαιτήτευσε ο Νικολάτος (Χρονάς – Τσουγκράνης).  

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Κατσιαφλιάκας, Βώρρος (46΄ Καββαδάς), Ζαφειρόπουλος (28΄ Παναγακόπουλος), Καρέλας, Χρ. Λαγκαδινός, Κουνάδης, Μπαλασκέρης (73΄ Σαρελλάς), Οικονόμου, Μιχελής, Α. Λαγκαδινός, Καρατζάς.
ΑΧΑΪΚΟΣ: Τζικόπουλος, Παναγόπουλος, Τσαλαμιδάς, Καγκάνης, Ντούκας, Κατσιγιάννης, Γεωργούσης (72΄ Τσάλτας), Στίκας (63΄ Βασιλόπουλος), Παπαβερκίου (56΄ Αλποχωρίτης), Α. Ψαρράς, Γεωργαντόπουλος.

·       Ο Ανδρέας Φερτάκης έκανε χρέη προπονητή στους Αμπελόκηπους, μετά την λύση συνεργασίας (από κοινού) με τον Ανδρέα Ανδρούτσο. Το Δ.Σ. των Αμπελοκήπων ευχαριστεί τον κ. Ανδρούτσο για την προσφορά στην ομάδα.
·       Το Δ.Σ. των Αμπελοκήπων συλλυπείται τον παλιό προπονητή της ομάδας Θανάση Καραγιαννάκη, για τον θάνατο του αδελφού του Γιάννη, ο οποίος έχασε την μάχη με την επάρατο νόσο σε ηλικία 68 ετών . Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει την Τετάρτη στην Μελβούρνη Αυστραλίας. Ο Θανάσης Καραγιαννάκης αναχωρεί αύριο για την μακρινή ήπειρο, για να πει το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο του αδελφό.  

Το άρθρο είναι αποκλειστική προσφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: