Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Το πάλεψε απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα





Απόλλων Εγλυκάδας-Αναγέννηση 0-2 
(26’ πεν. Ανδρούτσος, 42’ Σαμπανέι)
Διαιτητής : Αλέξης Καμζόλας

Με πολλές και σημαντικές απουσίες, παρατάχθηκε στο σημερινό παιχνίδι με την πρωτοπόρο Αναγέννηση Πατρών, η ομάδα του Απόλλων Εγλυκάδας. 

Το συγκρότημα του Άρη Πλέγα πάλεψε με όσα μέσα διέθετε το παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα. Η εμφάνιση του Απόλλωνα μόνο κέρδος μπορεί να φέρει εν όψει της συνέχειας, που έτσι και αλλιώς είναι πλέον κρίσιμη και δύσκολη προκειμένου η ομάδα να καταφέρει την παραμονή της στην κατηγορία. Και λέμε κέρδος γιατί σήμερα έδειξαν πόσο μέλλον έχουν στην ομάδα παιδιά όπως ο Σάββας Βανάκας, ο Ανδρέας Κουραχάνης, ο Σάκης Κλαουδάτος αλλά και οι υπόλοιποι νεαροί που κλήθηκαν να αναπληρώσουν το κενό βασικών στελεχών της ομάδας. Πάλεψαν, έδωσαν μάχες αλλά στο τέλος έχασαν από πιο έμπειρους και καλύτερους ποδοσφαιριστές και από μια έμπειρη και καλύτερη ομάδα. Ιδιαίτερος λόγος θα πρέπει να γίνει σε αυτόν τον αγέραστο ''ΔΑΣΚΑΛΟ'' του Απόλλωνα που ακούει στο όνομα Πώλ Ανδριακόπουλος. Ένα μεγάλο παιχνίδι από τον 44 χρονών ποδοσφαιριστή μας, ένα λαμπρό παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Κάλυψε ατελείωτα χιλιόμετρα και έδειξε ότι αν έχεις θέληση μπορείς να πετύχεις τα πάντα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν όπως προοαναφέραμε με πολλές και σημαντικές απουσίες, αφού δεν είχαν τα επιθετικά τους ‘’όπλα’’, Ραμόπουλο και Χριστόπουλο, τον Σουγλέρη που ναι μεν ήταν στον πάγκο αλλά ήταν τραυματίας αλλά και τους Κατεργάρη και Γκίνετς. Έτσι από την αρχή το έργο τους ήταν δύσκολο απέναντι στην καλύτερη ομάδα έως τώρα του πρωταθλήματος και κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο καθαρά με αμυντικούς προσανατολισμούς και με πολλά νεαρά παιδιά στην αρχική ενδεκάδα.

Το πλάνο του Άρη Πλέγα φαινόταν να πηγαίνει καλά μέχρι και το 26’ λεπτό όπου ο διαιτητής κ. Καμζόλας έδωσε παράβαση σε πέναλτι του Νικολόπουλου. Φάση για την οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν και που θα έχουμε την ευκαιρία να την δούμε στο βίντεο που θα ακολουθήσει. Στην εκτέλεση του ο Ανδρέας Ανδρούτσος έκανε το 0-1 και έβαλε μπροστά στο σκορ την Αναγέννηση.

Στην συνέχεια είχαμε άλλη μια φάση που η Αναγέννηση ζήτησε πέναλντι σε μαρκάρισμα του Γιαννόπουλου επάνω στον Ανδρούτσο, με τον Καμζόλα να λέει να συνεχιστεί ο αγώνας.
Η ομάδα του Φίλλιπα Σχοινά συνέχιζε να έχει την καθολική κατοχή στο παιχνίδι, με τον Απόλλωνα απλά να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Στο 42’ ο Σαμπανέι εκμεταλλεύτηκε το αμυντικό λάθος των γηπεδούχων και με έξοχο πλασάρισμα έκανε το 0-2 και κάπου εκεί τα πάντα είχαν κριθεί.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους ‘’πρωτοπόρους’’ να έχουν την κυκλοφορία αλλά χωρίς να γίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί. Μια καλή στιγμή σε κεφαλιά του Γιαννόπουλου και δύο καλά σούτ που πέρασαν ελάχιστα άουτ από τον Σαμπανέι, ήταν και οι μοναδικές καλές φάσεις στο β’ μέρος, με το τελικό σκορ να βρίσκει την Αναγέννηση στο +5, εκμεταλλεύομενη και την ήττα του Ατρομήτου από την Νίκη.

Ο Απόλλων εξακολουθεί να βρίσκεται σε άσχημη βαθμολογική θέση. Μια θέση που σίγουρα δεν την αξίζει και που τον αδικεί. Όμως το γεγονός ότι δεν είναι κακή ομάδα και είναι από αυτές που έχουν αρκετά παιδιά στην προπόνηση, καθιστά θέμα χρόνου την ανάκαμψη, έχοντας και λίγο την τύχη με το μέρος του που μέχρι τώρα του έχει γυρίσει την πλάτη. Η συνέχεια θα δείξει τι μπορεί να καταφέρει. Είναι σημαντικά τα δύο επόμενα παιχνίδια μέχρι το τέλος του α' γύρου με Τριταιϊκό και Πανιώνιο/Αχιλλέα, από τα οποία η ομάδα μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει βαθμούς και μάλιστα νίκες. Η διακοπή του πρωταθλήματος μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα, η οποία θα έχει την ευκαιρία της ανασύνταξης για την δύσκολη συνέχεια

Το Δ.Σ., ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, εύχονται σε όλο τον κόσμο Καλές Γιορτές και Καλά Χριστούγεννα

AΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Aγοράκης, Γ. Βανάκας, Νικολόπουλος, Γιαννόπουλος, Παπαστεργίου, Λαμπρόπουλος, Κουραχάνης (87΄ Σταυρόπουλος), Ανδριακόπουλος, Ντινόπουλος (62΄ Κλαουδάτος), Σ. Βανάκας (54΄ Μαντάς), Φωτακόπουλος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ : Τσιαουντέλιο, Ρόδης (77΄ Κοκόλης), Λάβδας, Ζαφείρας, Μαντούκας, Τζελέπης, Τσάλτας (83΄ Κοπζάρου), Σταυρόπουλος, Σαμπανέι, Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος (71΄ Γιαχαλής).


Δεν υπάρχουν σχόλια: