Σάββατο 13 Απριλίου 2013

27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Στο ίδιο έργο θεατές

Απόλλων Εγλυκάδας-Δαβουρλής 1-1
(37’ πεν. Σουγλέρης, 87’ Δ. Κόκκας)
Διαιτητής : Α. Γιαννόπουλος
Αποβολή : 60’ Α. Τρίγκας

Σε ένα πανέμορφο παιχνίδι με εκατέρωθεν καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, Απόλλων Εγλυκάδας και Δαβουρλής αναδείχθησαν ισόπαλοι με 1-1, με τους γηπεδούχους να εξασφαλίζουν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την συμμετοχή τους στην κατηγορία και για την νέα περίοδο αλλά για πολλοστή φορά να δέχονται την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο στο παιχνίδι, ενώ το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι πέτυχαν τα τέρματα τους σε αυτό που δεν είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες. Ο Δαβουρλής έχασε τις δύο πρώτες μεγάλες στιγμές με δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ του Σπύρου Λαμπρόπουλου στο πρώτο εικοσάλεπτο αλλά και με ένα σουτ του Θανασούλα που κατέληξε στην αγκαλιά του Χαστά. Ο Απόλλων απάντησε με καλή χαμένη ευκαιρία του Σάββα Βανάκα, ενώ στο 36’ είχε καλή στιγμή με τον Ραμόπουλο να βρίσκει σε πάσα το χέρι του Α. Τρίγκα λίγο έξω από την περιοχή, με τους γηπεδούχους να ζητάνε την 2η κίτρινη κάρτα του αμυντικού του Δαβουρλή (είχε προηγηθεί πιο πριν άλλη μια για διαμαρτυρία). Στην εκτέλεση του φάουλ από τον Σουγλέρη, η μπάλα βρήκε το χέρι αμυντικού του Δαβουρλή που ήταν στο τείχος, με τον Α. Γιαννόπουλο να δείχνει πέναλντυ για τους γηπεδούχους. Στην εκτέλεση του ο Σουγλέρης έγραψε το 1-0 και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα της Εγλυκάδας.

Το β’ μέρος ήταν ακριβώς αντίθετο από το πρώτο. Ο Απόλλων ήταν αυτός που είχε τις μεγάλες ευκαιρίες να καθαρίσει το παιχνίδι και σε αυτό βοήθησε και η αποβολή του Α. Τρίγκα με 2η κίτρινη κάρτα σε μαρκάρισμα επάνω στον Χριστόπουλο που έβγαινε μόνος του στην αντεπίθεση. Στο 55’ είχαμε το καλό σουτ από πλευράς Δαβουρλή που πέρασε λίγο άουτ και από εκείνο το σημείο και έπειτα άρχισαν οι μεγάλες ευκαιρίες για την ομάδα της Εγλυκάδας. Στο 70’ ο Ραμόπουλος σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοκοτσή, ενώ λίγο αργότερα ο Σουγλέρης δέχτηκε πάσα «έτοιμο γκόλ» από τον Ι. Βανάκα αλλά αστόχησε εξ επαφής στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 83’ είχαμε την πολύ μεγάλη διπλή απέκρουση του Κοκοτσή, όταν από την σέντρα του Σουγλέρη από δεξιά ο Γελάσιος έπιασε αρχικά  το σούτ που απέκρουσε ο έμπειρος τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων και στην συνέχεια προ κενής εστίας ο Ραμόπουλος δεν κατάφερε και πάλι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Και επειδή η μπάλα τιμωρεί, ήρθε στο 87’ ο νεαρός Δ. Κόκκας που είχε περάσει ως αλλαγή να πετύχει με όμορφο πλασέ την ισοφάριση, η οποία ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Ο Απόλλων Εγλυκάδας έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία. Επί της ουσίας όμως, αυτή φαίνεται πλέον να έχει επιτευχθεί αφού μετά και τα σημερινά αποτελέσματα, η διαφορά από την Αστραπή ανέβηκε στους 7 βαθμούς και από την Θύελλα Σκιαδά στους 6 βαθμούς. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι και στην περίπτωση που η ομάδα της Εγλυκάδας δεν καταφέρει να πάρει βαθμό στους εναπομείναντες 3 αγώνες, περιμένει απλά μια ήττα μιας εκ των δύο ομάδων που προαναφέραμε. Και στα συν σε ότι αναφέρουμε είναι ότι υπάρχει και μεταξύ τους παιχνίδι στο οποίο έτσι και αλλιώς θα χαθούν βαθμοί.

Αυτή είναι η πρακτική ουσία του πράγματος αλλά σε κάτι που ο Απόλλων δεν θα πρέπει να μείνει και μέχρι το τέλος είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει το καλύτερο δυνατό, σε μια δύσκολη χρονιά με πολλές ατυχίες που όμως μπορεί να βγει σε καλό από θέμα εμπειριών για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Καλύτεροι για την ομάδα της Εγλυκάδας οι Χαστάς, Σπαθής, Γελάσιος και Ραμόπουλος ενώ για τον Δαβουρλή οι Θανασούλας, Κοκοτσής και Δ. Κόκκας.

Καλή και η διατησία του Α. Γιαννόπουλου και των βοηθών του.

Επόμενο παιχνίδι και μάλιστα εξαιρετικά δύσκολο είναι αυτό απέναντι στην πρωτοπόρο Αναγέννηση στο γήπεδο της Θύελλας την Τετάρτη 17/4.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ (A. Πλέγας) : Xαστάς, Γελάσιος, Σπαθής, Γιαννόπουλος, Παπαστεργίου (20΄ λ.τ. Ραμόπουλος), Φωτακόπουλος, Ι. Βανάκας, Ανδριακόπουλος, Χριστόπουλος (76΄ Β. Νικολόπουλος), Σουγλέρης, Σ. Βανάκας (70΄ Κουραχάνης).
ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ Κ΄ 92 (Α. Σπυρόπουλος) : Κοκοτσής, Τούσης, Μπαράκος, Μερλής, Α. Τρίγκας, Μακρυνιώτης (54΄ Μπούρσαλης), Θανάσουλας, Κριματόγλου (46΄ Δ. Κόκκας), Γεράνιος (71΄ Α. Κόκκας), Κούστας, Σ. Λαμπρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: