Σάββατο 27 Απριλίου 2013

30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Θετικός επίλογος με σούπερ ανατροπή

Απόλλων Εγλυκάδας-Πανιώνιος/Αχιλλέας 3-2
(55' πεν., 83' Χριστόπουλος, 65' Ανδριακόπουλος / 20', 49' Σαχίνι)
Διαιτητής : Β. Λάμπρου

Θετικός ήταν ο επίλογος του πρωταθλήματος για την ομάδα του Απόλλων Εγλυκάδας, αφού στο αδιάφορο παιχνίδι με τον Πανιώνιο/Αχιλλέα κατάφερε να πάρει την νίκη και μάλιστα με μια εξαιρετική ανατροπή στο β' μέρος.

Ο Πανιώνιος/Αχιλλέας ήταν αυτός που κυριάρχησε στο α' μέρος και έχασε καλές ευκαιρίες για γκόλ. Στο 20' ο Σαχίνι κατάφερε να ανοίξει το σκορ, αφού έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκλαβά, οι αμυντικοί του Απόλλωνα ολιγώρησαν και δεν έδιωξαν την μπάλα, με αποτέλεσμα να το πλήρώσουν από την κεφαλιά του έμπειρου επιθετικού. Μάλιστα η ομάδα της Αγυιάς είχε και άλλες καλές ευκαιρίες μέχρι το τέλος του α' μέρους να διπλασιάσει τα τέρματα της. Αρχικά το πολύ καλό σούτ του Σαχίνι από το ύψος του πέναλντυ στο 30', με τον νεαρό Γιώργο Ζερβογιάννη να διώχνει εντυπωσιακά με τα πόδια σε κόρνερ. Λίγο αργότερα το νέο γυριστό σούτ πλανέ του ίδιου ποδοσφαιριστή, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ με την εκπνοή του ημιχρόνου υπήρξε νέα μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά και πάλι του Σαχίνι να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Στο β' μέρος, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε και παρά το γεγονός ότι ο Πανιώνιος/Αχιλλέας έκανε και πάλι με τον Σαχίνι το 0-2 μόλις στο 49', οι Εγλυκαδιώτες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουν το παιχνίδι. Στο 55' ο Βαγγέλης Νικολόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα από τα αριστερά, έφτασε μέσα στην περιοχή όπου και ανατράπηκε, με τον διαιτητή Λάμπρου να δείχνει την βούλα και τον Χριστόπουλο να μειώνει σε 1-2. Στο 57' όμως ο ρέφερι του αγώνα δεν καταλόγισε πέναλντυ-μάρς, σε νέα προσπάθεια του Νικολόπουλου και δέχτηκε τις πολύ έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Μια πεντακάθαρη φάση που δεν μπορούμε να πιστέψουμε ακόμα πως ο διαιτητής δεν την είδε.

Στο 62' είχαμε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους για το 1-3, με τον Γκλαβά να σουτάρει από την μικρή περιοχή και τον Ζερβογιάννη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Και αφού δεν έγινε το 1-3, ήρθε ο Ανδριακόπουλος, που είχε περάσει ώς αλλαγή στο παιχνίδι, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ να ισοφαρίσει σε 2-2 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ο Απόλλων συνέχισε να πιέζει την άμυνα της ομάδας της Αγυιάς και δημιούργησε πολύ καλές ευκαιρίες να πετύχει την απόλυτη ανατροπή. Κάτι που τελικά έγινε στο 83' και μετά από εξαιρετική μπαλιά του Κουραχάνη στον Χριστόπουλο, με τον τελευταίο να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα των γηπεδούχων.

Καλύτεροι για την ομάδα της Εγλυκάδας ήταν οι Νικολόπουλος, Κουραχάνης, Χριστόπουλος και Σπαθής, ενώ όπου χρειάστηκε έδωσε το παρών και ο Ζερβογιάννης με δύο καταπληκτικές απεκρούσεις

Τέλος λοιπόν στον φετινό μαραθώνιο της Α' Κατηγορίας, με τον Απόλλων να τερματίζει στην 11η θέση και να πετυχαίνει τον στόχο του που δεν ήταν άλλος από την παραμονή και την εδραίωση του για 3η σερί χρονιά στα μεγάλα σαλόνια. Η αλήθεια είναι ότι θα περίμενε κανείς μια πιο άνετη παραμονή, αλλά τελικά ίσως όλη αυτή η διαδικασία να βγάλει πιο δυνατή την ομάδα για την νέα χρονιά, έχοντας αποκτήσει τεράστιες εμπειρίες κρίσιμων βαθμολογικά αγώνων.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Ζερβογιάννης, Γελάσιος, Νικολόπουλος (70' λ.τ. Γ. Βανάκας), Σπαθής, Φωτακόπουλος, Κατεργάρης, Σ. Βανάκας (46' Ανδριακόπουλος), Θούας (46' Ι. Βανάκας), Χριστόπουλος, Κουραχάνης, Ραμόπουλος
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ : Δίπλας, Δημητρόπουλος, Χαρακίδας, Μανθόπουλος, Φρισύρας, Βετούλας, Μάργαρης (75' Σταμπολίτης), Μπακούρος, Μάγκος (82' Φούρφουρης), Σαχίνι, Γκλαβάς (88' Αντζουλάτος)

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει από το www.apolloneglykadas.com, ένα αναλυτικό ρεπορτάζ για την ομάδα και την χρονιά που πέρασε για αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: