Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ 2-0 : Τα "χάλασε" όλα στα τελευταία 15 λεπτά...



Ατρόμητος Πατρών-Απόλλων Εγλυκάδας 2-0
(75' Παναγιωτόπουλος, 84' Κωστόπουλος)
Διαιτητής : Β. Λάμπρου
Βοηθοί : Γιαραλής, Γασπαρινάτου

Άλλη μια ήττα γνώρισε σήμερα στο γήπεδο του Ζαρουχλείκων ο Απόλλων Εγλυκάδας, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού είχε μια πολύ καλή αμυντική λειτουργία στο μεγαλύτερο του μέρος.

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που είχε την κυκλοφορία στο παιχνίδι της και πίεζε συνεχώς για την επίτευξη ενός γρήγορου τέρματος, που θα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα. Ο Απόλλων όμως παρουσιάστηκε αρκετά διαβασμένος με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και είχε κέίσει καλά όλους τους χώρους προς την περιοχή του.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 15', όταν ο Τσιάτο έπιασε το σούτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 33' και έπειτα από κόρνερ, ο Ροδόπουλος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ, ενώ στο 35' το σούτ του Σταύρακα κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Κώστα Αγοράκη.

Η τελευταία καλή στιγμή του α' μέρους ήρθε με τον Σωτήρη Παναγιωτόπουλο στο 44', όταν το σούτ που επιχείρησε από πελονεκτική θέση πέρασε λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

Στην επανάληψη, η τακτική για την ομάδα του Άρη Πλέγα δεν άλλαξε, έχοντας εγκλωβίσει τους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου και διώχνοντας οποιαδήποτε απειλή προσπαθούσαν να δημιουργήσουν.

Στο 55' το φάουλ του Τσιάτο από τα αριστερά, μπλόκαρε ο Αγοράκης, ενώ στο 60' είχαμε το δυνατό σούτ του Παναγιωτόπουλου να φεύγει αρκετά ψηλά από την εστία του έμπειρου πορτιέρο.

Στο 60' λεπτό, ο Άρης Πλέγας έριξε στο παιχνίδι τους Ανδριακόπουλο και Σουγλέρη, με σκοπό να ανεβάσει λίγο ψηλά την ομάδα και να προσπαθήσει ακόμα και να κερδίσει το παιχνίδι.

Στο 75' όμως, ήρθε ίσως η μοναδική στιγμή ολιγωρίας σε όλο τον αγώνα να "χαλάσει" ότι η ομάδα της Εγλυκάδας είχε "χτίσει" μέχρι εκείνο το σημείο. Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιωτόπουλος πήρε την μπάλα λίγο πιο κάτω από την σέντρα και προχώρησε προς την εστία του Απόλλωνα, κανείς δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και με ένα δυνατό αριστερό σούτ άνοιξε το σκόρ για τους "πορτοκαλί", μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και σε μια στιγμή που έδειχνε ότι το παιχνίδι "στραβώνει" για τους γηπεδούχους.

Στο 83' είχαμε την μεγάλη ευκαιρία του Απόλλωνα, όταν το σούτ του Χριστόπουλου μέσα από την περιοχή, κόντραρε λίγο πριν καταλήξει στα δίχτυα του Γεωργακόπουλου, καταλήγοντας κόρνερ.

Και αφού δεν έγινε η ισοφάριση, ο Ατρόμητος με ένα πλασέ του Κωστόπουλου στο 84' διπλασίασε τα τέρματα του και "καθάρισε" την υπόθεση νίκη.

Ο Απόλλων προσπάθησε, πάλεψε περισσότερο με αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε για ένα ακόμη παιχνίδι, με την "θηλιά" να αρχίζει να σφίγγει, όσον αφορά την υπόθεση παραμονής. Είναι πολύ καθοριστικά τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας μέχρι και το τέλος του α' γύρου, αφού είναι απέναντι σε ομάδες με τον ίδιο στόχο και πολλά θα κριθούν από τα αποτελέσματα σε αυτά. Όλοι το πιστέυουν, όλοι είναι μια "γροθιά" και θα παλέψουν μέχρι το τέλος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ : Γεωργακόπουλος, Θ. Μουταφίδης, Τεμπονέρας (32' Τ. Κόκκας), Ροδόπουλος, Σ. Μουταφίδης, Ζήση, Θεοδωρακόπουλος (85' Ιωάννου), Σταύρακας (46' Κωστόπουλος), Τσιάτο, Παναγιωτόπουλος, Ι. Κόκκας
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Ι. Βανάκας, Νικολόπουλος, Τσίτσαρης, Χριστόπουλος, Φωτακόπουλος, Κουραχάνης (58' Ανδριακόπουλος), Κατεργάρης, Ραμόπουλος (72' Διονυσακόπουλος), Παναγόπουλος (66' Σουγλέρης), Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: