Σάββατο 8 Απριλίου 2017

24η Αγωνιστική : Ηττήθηκε "μαχόμενος" στις λεπτομέρειες (photos)


Δόξα Παραλίας-Απόλλων Εγλυκάδας 2-1 (61΄, 78΄ Σταυριανόπουλος / 5΄ Καφεντζής)

Διαιτητής : Τζαγκαράκης (Οικονόμου-Κακαφώνης)

Αν και πάλεψε στα ίσα το παιχνίδι, έχοντας σημαντικές απουσίες στο αρχικό του σχήμα, ο Απόλλων Εγλυκάδας δεν κατάφερε τελικά να πάρει κάτι θετικό στο γήπεδο της Παραλίας και απέναντι στην γηπεδούχο Δόξα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 και πέφτοντας πλέον κάτω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού μετά την νίκη του Λέων Αλισσού στην Ροδιά.

Η ομάδα του Δημήτρη Σγούρα είχε καλή παρουσία, κατάφερε να προηγηθεί στο παιχνίδι και κομβικό σημείο στην εξέλιξη του αγώνα αποτέλεσε ο τραυματισμός του έμπειρου Πώλ Ανδριακόπουλου, ο οποίος κράταγε όλο το κέντρο της ομάδας του με καλή παρουσία και ουσιαστικά το συγκρότημα της Εγλυκάδας δεν απειλούταν μέχρι εκείνο το σημείο.

Μόλις στο 5' λεπτό ο Απόλλων κατάφερε να προηγηθεί με το δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Καφεντζή, ενώ στο 15' λεπτό είχε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του, όταν το σουτ του Τσιβλικάκη έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μπαμπούνη.

Στο 25' η Δόξα απάντησε με το τετ α τετ του Σταυριανόπουλου που έφυγε άουτ, ενώ στο 32' και πάλι ο Σταυριανόπουλος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Παπατάσσου.

Με την έναρξη του β' μέρους, η Δόξα ανέβασε την πίεση της για να φτάσει στην ισοφάριση και όπως προαναφέραμε, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ο τραυματισμός του Ανδριακόπουλου, στερώντας την πολύτιμη εμπειρία του από το κέντρο του Απόλλων Εγλυκάδας.

Στο 61' λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, όταν στην σέντρα από τα δεξιά του Καταρζτόπουλου, ο Σταυριανόπουλος εντελώς αμαρκάριστος με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Λίγα λεπτά αργότερα ακυρώθηκε τέρμα ως οφσάιντ του σκόρερ των γηπεδούχων, όταν ο Βουτσινάς σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, ο Παπατάσσος έδιωξε εντυπωσιακά, αλλά ο Σταυριανόπουλος που πήρε το "ριμπάουντ" και σκόραρε, ήταν ήδη εκτεθημένος στην άμυνα των Εγλυκαδιωτών.

Ο Απόλλων είχε καλή στιγμή στο 70' λεπτό να προηγηθεί στο δυνατό σουτ του Δημητρακόπουλου, κάτι το οποίο έκανε τελικά η Δόξα στο 78' λεπτό, όταν σε εκτέλεση φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Σταυριανόπουλος πετάχτηκε στο κέντρο της άμυνας και με πλασέ έκανε το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μέχρι την λήξη του αγώνα να φτάσουν στην ισοφάριση, κάτι το οποίο τελικά δεν έγινε, με το τελικό σφύριγμα του κ. Τσαγκαράκη να βρίσκει νικήτρια την ομάδα της Παραλίας με 2-1.

Ο Απόλλων προσπάθησε, ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και αδικείται από το τελικό σκορ. Έβγαλε πάθος και μαγκιά, αλλά τελικά φαίνεται ότι χρειάζεται και τύχη, η οποία τον έχει εγκαταλείψει σε καθοριστικά παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος.

Όπως δηλώσαμε και παλαιότερα, κάνει μια καθαρή προσπάθεια μέσα στο γήπεδο, έχοντας μια αρκετά νεανική ομάδα, στοιχείο που από μόνο του αποτελεί μια επιβράβευση. Αν πέσει θα το κάνει με ψηλά το κεφάλι, αν σωθεί θα έχει καταφέρει μια "μάγκικη" παραμονή. Ότι και να συμβεί, αυτός θα είναι κερδισμένος στο τέλος της χρονιάς, έχοντας το μέλλον να του ανήκει.

ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Χ. Τσίκας): Mπαμπούνης, Καταρτζόπουλος, Καραπατάκης, Ντεμάι, Δημακόπουλος (53΄ Λαζανάς), Οικονομόπουλος, Σπανός (76΄ Γιαννόπουλος), Σιδέρης, Βουτσινάς, Φωτόπουλος, Σταυριανόπουλος (90΄ Δριβήλας).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ (Δ. Σγούρας): Παπατάσσος, Δρογγίτης, Φωτακόπουλος, Κώστας, Χαλκιόπουλος, Ανδριακόπουλος (49΄ Βασιλακόπουλος), Καφεντζής (78΄ Ασλανίδης), Τσακριλής, Τσιβλικάκης, Δημητρακόπουλος, Σταματέλος (62΄ Σώζος).

24η Αγωνιστική : Δόξα Παραλίας-Απόλλων Εγλυκάδας 2-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: