Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΚΡΑΤΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ 2-5 : Επιτέλους, φόρεσε τα καλά του...


3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΑΟ Ακράτα-Απόλλων Εγλυκάδας 2-5
(48′ Παράνομος, 56′ πεν. Δημόπουλος / 33′ Κουραχάνης, 39′ Ραμόπουλος, 47′ Φωτακόπουλος, 53′ Σουγλέρης, 61′ Γελάσιος)
Διαιτητής : Γ. Παπαδόπουλος
Βοηθοί : Μεσσήνης, Λουκόπουλος

Μια ονειρεμένη ομάδα που δεν είχε καμία σχέση με τα τρία τελευταία παιχνίδια, έκανε σήμερα την εμφάνιση της στο γήπεδο της Ακράτας και πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-5, απέναντι στην ομάδα της Ανατόλικης Αιγιαλείας. Ένα μεγάλο αποτέλεσμα μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα που όμως ο Απόλλων έχει βρει τον τρόπο κάθε χρόνο να την προσπερνάει με επιτυχία και θετικά αποτελέσματα.

Ο Άρης Πλέγας ξεκίνησε με μια μεγάλη έκπληξη που ετοίμαζε όλη την εβδομάδα αλλά που είχε δείξει με τις προθέσεις του και στο παιχνίδι με τον Αχαιό Σαραβαλίου. Ρόλο λίμπερο στην ομάδα ανέλαβε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος και μάλιστα έβγαλε "μάτια" με την εμφάνιση του στην άμυνα της ομάδας της Εγλυκάδας. Δίπλα του στα μετώπισθεν επέστρεψε ο Γιάννης Γιαννόπουλος και όλες αυτές οι κινήσεις έδωσαν στην ομάδα την εμπειρία να ανταποκριθεί με επιτυχία και κάτω από τις υψηλές συνθήκες πίεσης που είχε λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων.

Η Ακράτα προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα των Εγλυκαδιωτών αλλά χωρίς επιτυχία και οι  μοναδικές αξιόλογες στιγμές της προήλθαν από στημένα έξω από την μεγάλη περιοχή. Στο 33' ο Ανδρέας Κουραχάνης με εκπληκτικό σούτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Λεπενιώτη ανοίγοντας το σκόρ για τον Απόλλωνα και πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκόλ στην φετινή Α' Κατηγορία. Και ποιος να περίμενε ότι η ομάδα που δεν είχε σκοράρει μέχρι στιγμής, θα πετύχαινε στην συνέχεια άλλα 4 πανέμορφα τέρματα. Έξι λεπτά αργότερα ο Βασίλης Ραμόπουλος εκμεταλλέυτηκε την ολιγωρία στην άμυνα της Ακράτας και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και στέλνοντας την στα αποδυτήρια προηγούμενη με 0-2.

Στο β' μέρος υπήρξε ακόμα μεγαλύτερο θέαμα στο παιχνίδι, με πανέμορφες ενέργειες και για τις δύο ομάδες, αποζημιώνοντας όσους φίλους βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο της Ακράτας. Μάλιστα πριν καλά αρχίσει η επανάληψη, ο Φωτακόπουλος με εκπληκτικό δεξιό σούτ έστειλε την μπάλα στο δεξί γάμα της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Λεπενιώτη, σημειώνοντας το 0-3, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν αμέσως και στο 48' μείωσαν με κεφαλιά του Παράνομου, σε μια φάση που ολιγώρησε να βγεί με έξοδο ο Κώστας Αγοράκης, και έδωσε και πάλι ελπίδες στην ομάδα του. Όμως οι Εγλυκαδιώτες ήταν σήμερα αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους και να φύγουν με το διπλό από την Ακράτα. Έτσι στο 53' ο Σουγλέρης με εξαιρετική ενέργεια και πανέμορφο σούτ, έγραψε το 1-4 και έβαλε και πάλι "ταφόπλακα" στους Ακρατινούς για καλύτερη συνέχεια στο παιχνίδι.

Ο "χορός" των τερμάτων στο παιχνίδι δεν σταμάτησε εκεί και στο 56' και σε μια τραβηγμένη υπόδειξη πέναλντυ σε χέρι του Χριστόπουλου μέσα στην περιοχή (διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι Εγλυκαδιώτες για αυτή την φάση), μείωσαν εκ νέου σε 2-4 με τον Δημόπουλο να ευστοχεί στην εκτέλεση. Μάλιστα λίγο έλλειψε να βάλουν "φωτιά" στο παιχνίδι, αν ο Κ. Χοντζαλάρι δεν αστοχούσε από πλεονεκτική θέση για να μειώσει ακόμα περισσότερο για την ομάδα του.

Και αφού δεν έγινε αυτό, ήρθε στο 61' η καταπληκτική πάσα του Σουγλέρη στον Γελάσιο, με τον τελευταίο να πλασάρει έυστοχα τον Λεπενιώτη και να σημειώνει το τελικό 2-5. Μέχρι και το τέλος του αγώνα, οι Ακρατινοί προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να μειώσουν ενώ και ο Απόλλωνας έχασε ακόμα 2-3 καλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκόρ.

Από τον Απόλλωνα δεν υστέρησε κανείς και όλοι έδωσαν και την ψυχή τους για να έρθει η πρώτη νίκη της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ιδιαίτερη αναφορά στον συγκλονιστικό Παναγιώτη Χριστόπουλο που από επιθετικός έγινε στόπερ και έδειχνε σαν να ήξερε χρόνια την συγκεκριμένη θέση. 

Καλή η διαιτησία του Γ. Παπαδόπουλου, ο οποίος δίνει "εύκολα" το πέναλντυ στην Ακράτα αλλά "χαρίζεται" και στην 2η κίτρινη του Γιάννη Γιαννόπουλου για λογαριασμό του Απόλλωνα.

Εξαιρετική για μια ακόμα φορά η φιλοξενία των ανθρώπων της Ακράτας που αποτελεί υπόδειγμα ομάδας στο ερασιτεχνικό της Αχαίας.

ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ : Λεπενιώτης, Παππάς (69′ Τούσης), Λυμπερόπουλος, Τσούρας, Τζωρακολευθεράκης, Μαυρομάτης (82′ Αναγνωστόπουλος), Κ. Χοτζαλάρι, Ρηγόπουλος (55′ Τριανταφυλλόπουλος), Παράνομος, Δημόπουλος, Τσακάι.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Γελάσιος, Ι. Βανάκας (78' Τσίτσαρης), Γιαννοπουλος, Χριστόπουλος, Ανδριακόπουλος (86' Κατεργάρης), Κουραχάνης, Φωτακόπουλος, Ραμόπουλος, Σουγλέρης, Οικονόμου (81' Σ. Βανάκας)



Δεν υπάρχουν σχόλια: