Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ : Άσχημη εμφάνιση και αποκλεισμός από την Αστραπή

Φωτογραφικό Υλικό : Αποστόλης Νικολόπουλος

Κύπελλο ΕΠΣΑ 2013-2014
Αστραπή-Απόλλων Εγλυκάδας 5-2
(30' Αναγνώστου, 40' Παπαδόπουλος, 55' Κολαίτης, 89' Δρογγίτης, 93' Αναγνώστου / 65' Γελάσιος, 75' Ραμόπουλος)
Διαιτητής : Π. Τσιρογιάννης
Βοηθοί : Δ. Σωτηρόπουλος, Θ. Σπανός

Πολύ άσχημη ήταν η επίσημη πρεμιέρα για τον Απόλλων Εγλυκάδας, ο οποίος για τον θεσμό του κυπέλλου γνώρισε τον αποκλεισμό από την Αστραπή και μάλιστα με το βαρύ 5-2.

Είναι αλήθεια ότι στο μεγαλύτερο μέρος του σημερινού παιχνιδιού στο Σαραβάλι, παρουσιάστηκε μια ομάδα "φάντασμα" του ταλέντου της και της ικανότητας που διαθέτει. Μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, με αρκετά λάθη σε όλες τις γραμμές της και αρκετά υποτονική για τα δεδομένα επίσημης πρεμιέρας. Η Αστραπή χωρίς να εντυπωσιάσει, απλά κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτές τις αδυναμίες και να φτάσει σε μια δικαιότατη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Αστραπή είχε στα πρώτα 20 λεπτά τις δύο πρώτες καλές ευκαιρίες με ισάριθμα σούτ και απέκρουση του Αγοράκη και στις δύο περιπτώσεις σε κόρνερ. Ο Απόλλων απάντησε με δοκάρι του Παναγόπουλου στο 25', για να έρθει στο 30' ο Αναγνώστου να ανοίξει το σκόρ μετά από πάσα-τακουνάκι συμπαίκτη του και με την φάση να έχει υπόνοια οφσάιντ.

Στο 40' και μετά από κούρσα του Δρογγίτη από τα δεξιά, σέρβιρε έτοιμο γκόλ στον Παπαδόπουλο και αυτός ανέβασε σε κενό τέρμα τον δείκτη του σκόρ στο 2-0.

Έτσι τελείωσε και το ημίχρονο, με το β' μέρος να ξεκινάει και πάλι με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, όταν από εκτέλεση φάουλ στο 55' από τα δεξιά, ο Κολαίτης με απευθείας βολέ τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Η συνέχεια και μέχρι το 85' ανήκει και μόνο στον Απόλλωνα, που πίεσε πολύ και κατάφερε να παίξει για 30 λεπτά καλό ποδόσφαιρο, που παραλίγο να του φέρει και την ανατροπή. Στο 65' ο Γελάσιος μείωσε με πλασέ σε 3-1, για να έρθει στο 75' ο Ραμόπουλος με κεφαλιά να φέρει την ομάδα του ακόμη πιο κοντά στο σκόρ.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αρκετά και έχασαν πολλές ευκαιρίες για το 3-3 και την ολική ανατροπή. Στο 82' ακυρώθηκε τέρμα του Απόλλωνα ώς οφσάιντ, σε μια φάση που και πάλι διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι.

Ο Απόλλων πίεσε πολύ για την ισοφάριση αλλά στο 89' προδώθηκε από τα τραγικά και πάλι αμυντικά του λάθη. Πιο συγκεκριμένα, ο Δρογγίτης εκτέλεσε φάουλ, ο Αναγνώστου έπιασε την κεφαλιά, ο Αγοράκης απέκρουσε προς στιγμήν αλλά στην επαναφορά οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να απομακρύνουν με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Δρογγίτη και να γίνεται σε κενή εστία του 4-2.

Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν την δυνατότητα και τον χρόνο για την ανατροπή, με αποτέλεσμα σε μια αντεπίθεση να δεχτούν και πέμπτο τέρμα, όταν σε πάσα του Ντάρα, ο Αναγνώστου με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Αγοράκη και έγραψε το τελικό 5-2.

Αυτή η ήττα φέρνει προβληματισμό στο στρατόπεδο της ομάδας, αφού λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος η ομάδα έδειξε την άσχημη πλευρά της. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει το ταλέντο και την ποιότητα να ανατρέψει το κλίμα που η ίδια δημιούργησε σήμερα. Αρχής γενομένης από το Λιμνοχώρι το Σάββατο που καλείται να αποδείξει ότι και καλή ομάδα είναι και απλά το σημερινό παιχνίδι ήταν μια κακή παρένθεση.

ΑΣΤΡΑΠΗ : Παπαγρηγορίου, Κουλέτσης, Κολαίτης, Ε. Κοτσανόπουλος (66' Γ. Κοτσανόπουλος), Σταθόπουλος, Λογώνης, Δρογγίτης, Ζησιμόπουλος, Γραμματικόπουλος (71' Μάγκος), Αναγνώστου, Παπαδόπουλος
 (88' Ντάρας)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Γελάσιος, Φωτακόπουλος, Διονυσακόπουλος (55' Σ. Βανάκας), Τσίτσαρης, Ανδριακόπουλος, Κουραχάνης (46' Ραμόπουλος), Παναγόπουλος (46' Νικολόπουλος), Χριστόπουλος, Σουγλέρης, Ι. Βανάκας


Δεν υπάρχουν σχόλια: