Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΨΗΛΑ......!!


Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Πετεινών, Ώρα : 15.00
Απόλλων Εγλυκάδας-Φαραικός 1-0
(75' Ραμόπουλος)
Διαιτητής : Καμζόλας (Θεοφανόπουλος-Χρυσόπουλος)

Του αρέσουν τα ψηλά...και εκεί θέλει να παραμείνει. Ο λόγος φυσικά για τον Απόλλων Εγλυκάδας που συνεχίζει ακάθεκτος την αγωνιστική του πορεία στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας από τις ψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο των Πετεινών ήταν η σειρά του Φαραικού να πέσει θύμα της ομάδας της Εγλυκάδας, η οποία στην έδρα της ''τσακίζει'' όποιον αντίπαλο βρεί. Και φυσικά η ομάδα του Φαραί δεν κατάφερε να αποτελέσει εξαίρεση.
Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ. Είχε δύναμη και πάθος από τις δύο ομάδες, οι οποίες ''διψούσαν'' για την νίκη που θα τις κράταγε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας. Στο α' μέρος, οι φάσεις που έγιναν μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές, με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Ι. Κοσμόπουλου στο 30' που βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Αγοράκη. Λίγο πρίν το δοκάρι, η ομάδα του Φαραικού είχε απειλήσει ξανά με τον Α. Σωτηρακόπουλο να μην μπορεί έπειτα από κόρνερ του Κοσμόπουλου να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Αγοράκη να μπλοκάρει. Οι καλές ευκαιρίες στο α' μέρος για τον Απόλλωνα ήταν ένα σούτ του Σουγλέρη στο 15' που έφυγε άουτ αλλά και ένα πλασέ του Ραμόπουλου που είχε την ίδια κατάληξη. Έτσι φυσιολογικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.
Στο β' μέρος, ο Απόλλων πίεσε περισσότερο την εστία του Κοσμάτου και άρχισε να δημιουργεί επικύνδινες καταστάσεις. Ο Φαραικός ήταν αρκετά καλά στημένος στην άμυνα και κατάφερνε να αντιμετωπίζει τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Στο 50' ο Ανδριακόπουλος σούταρε άστοχα έξω από την περιοχή ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 55 δεν κατάφερε σε νέο σούτ έξω από την περιοχή να βρεί στόχο. Στο 65' ο Απόλλων έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Παναγόπουλο, αλλά το πλασέ του μέσα από την περιοχή απομάκρυναν πάνω από την γραμμή του τέρματος οι αμυντικοί του Φαραικού. Και φτάνουμε στο 75' όπου ο Απόλλων σκοράρει από μια φάση που δεν ''μύριζε'' γκόλ. Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Φαραικού με τον Η. Βέρρα να κάνει την βαθιά σέντρα στην περιοχή του Αγοράκη. Ο γκολκήπερ των γηπεδούχων κάνει την έξοδο και μαζέυει σταθερά την μπάλα. Αμέσως με βολέ βρίσκει έξοχα τον Παναγόπουλο, ο οποίος εκμεταλλέυεται το γεγονός ότι η ομάδα του Φαραικού έχει ανέβει ψηλά, πασάρει στον Ραμόπουλο ο οποίος στην κενή εστία ανοίγει το σκόρ για την ομάδα της Εγλυκάδας. Έξαλλοι οι πανηγυρισμοί για την ομάδα του Απόλλωνα η οποία πετυχαίνει το πολύτιμο γκόλ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα. Δύο λεπτά αργότερα χάνει και πάλι τεράστια ευκαιρία με τον Χριστόπουλο να διπλασιάσει τα τέρματα του αφού η κεφαλιά του ακριβώς μπροστά από την εστία του Κοσμάτου πέρασε έλάχιστα άουτ. Ο Φαραικός προσπάθησε να απαντήσει το 82' όταν στο φάουλ του Κοσμόπουλου, ο Αγοράκης βρίσκει την μπαλα με τα ακροδάκτυλα, λίγο πρίν ο Α. Σωτηρακόπουλος σκοράρει. 
Ο Απόλλων πέτυχε την 3η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και ξεπέρασε με απόλυτη επιτυχία τρία συνεχόμενα ντέρμπυ (Πετεινούς, Ολυμπιακό, Φαραικό). Για μια ακόμη φορά εκμεταλλέυτηκε την έδρα του και εξακολουθεί να είναι σε απόσταση 3 βαθμών από την κορυφή. 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Κατεργάρης, Ν. Κυριτόπουλος (89' Β. Νικολόπουλος), Κουλούρης (64' Σιαγκρής), Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ραμόπουλος (89' Σπανός), Χριστόπουλος, Σουγλέρης, Παναγόπουλος
ΦΑΡΑΙΚΟΣ : Κοσμάτος, Γεωργόπουλος (62' Χ. Βασιλείου), Κουτσαντώνης, Δημητρόπουλος (81' Μητρόπουλος), Η. Βέρρας, Κ. Σωτηρακόπουλος, Γ. Σωτηρακόπουλος, Παλούμπης (86' Ν. Βασιλείου), Α. Σωτηρακόπουλος, Ι. Κοσμόπουλος, Μούτσα

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ :

** Επανεμφάνιση του Παναγιώτη Χριστόπουλου στην 11άδα της ομάδας, αφού βρίσκεται σε άδεια ορκωμοσίας. Μάλιστα αγωνίστηκε και σαν αρχηγός.
** Παρθενική συμμετοχή για τον νεαρό Δημήτρη Σιαγκρή, ο οποίος πήρε την θέση του Δ. Κουλούρη ώς στόπερ, που αποχώρησε λόγω τραυματισμού. Μάλιστα έκανε πολύ καλή εμφάνιση αφού τα πήγε περίφημα στην φύλαξη του Α. Σωτηρακόπουλου.
** Διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή της συνάντησης κ. Καμζόλα είχαν καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα ποδοσφαιριστές αλλά και φιλάθλοι του Φαραικού που βρέθηκαν στο γήπεδο. Αποκορύφωμα ήταν μια φάση στο 87' που ο κ. Καμζόλας υπέδειξε επιθετικό φάουλ σε έξοδο του Αγοράκη, αφού ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρξε παράβαση.
** Αστυνομική δύναμη ήρθε προληπτικά στο γήπεδο στο τέλος του αγώνα, αφού συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες και έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών. Πάντως δεν συνέβη κάτι παραπάνω εκτός από τις διαμαρτυρίες.
** Έξαλλοι πανυγηρισμοί και στα αποδυτήρια του Απόλλωνα με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να φωνάζουν όλοι μαζί το όνομα της ομάδας.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ :
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, το Λιμνοχώρι πέρασε με ''διπλό'' από τον Ρωμανό και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Σε απόσταση αναπνοής και η Θύελλα Σκιαδά του Βασίλη Μαρκάτου που κέρδισε στον Ψαθόπυργο την τοπική Αναγέννηση. Ο Άρης ήταν ο νικητής του ιστορικού ντέρμπυ των Προσφυγικών με τον Ολυμπιακό, μέσα σε ένα κλίμα βαθιάς συγκίνησης για τον πρόωρο χαμό του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ιωάννη Σταγκόπουλου. Άισθηση προκάλεσε η νίκη του ουραγού Λέων Αλισσού απέναvτι στην Θύελλα Αιγίου. Αναλυτικά :

Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Προαστίου, Ώρα : 15.00
Αμπελόκηποι-ΑΠΟ Αρόης 0-0
Διαιτητής : Χ. Παπαδόπουλος
Ρεπορτάζ : Δημήτρης Σαρρής


Για ακόμα μια φορά φέτος οι Αμπελόκηποι «πέταξαν» δύο βαθμούς στα σκουπίδια, μένοντας στην λευκή ισοπαλία με την Αρόη στο γήπεδο Προαστείου. Η ομάδα των Συχαινών … αυτοκτόνησε, χάνοντας δύο πέναλτι, αμφότερα με τον Ρηγόπουλο, που αστόχησε απελπιστικά. Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν και πάλι με ελλείψεις βασικών παικτών (Α. Λαγκαδινός, Σπαλιάρας, Πήττας, Βασιλόπουλος), είχαν την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς όμως να καταφέρουν να βρουν δίχτυα.
Στο 22΄ οι Αμπελόκηποι σημείωσαν γκολ με τον Τρυπαναγνωστόπουλο, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε (κακώς) ως οφ-σάιντ από τον βοηθό Κολοϊ. Μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων. Στο 31΄ κέρδισαν το πρώτο από τα δύο πέναλτι, σε ανατροπή του Ρηγόπουλου από τον Σακκάτο. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο ίδιος ο Ρηγόπουλος, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Λίγο αργότερα, στο 38΄, η κεφαλιά του Καρέλα (μετά από φάουλ του Μπαλασκέρη) πέρασε μόλις άουτ, ενώ η πρώτη καλή στιγμή για την Αρόη δημιουργήθηκε με τον Κοκκίνη στο 41΄.
Οι Αμπελόκηποι κυριάρχησαν και στο β’ μέρος, έφθασαν κοντά στο γκολ με τον Τρυπαναγνωστόπουλο στο 50΄, ενώ στο 64΄ κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι, όταν ο διαιτητής είδε παράβαση σε μαρκάρισμα του Α. Δεπούντη στον Χρ. Λαγκαδινό. Μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή και δικαιολογημένα τα παράπονα των ανθρώπων της Αρόης. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Ρηγόπουλος, που έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Η Αρόη, που πήρε τελικά αυτό που ήθελε (την ισοπαλία) είχε στην συνέχεια δύο καλές στιγμές με τους Σπ. Δεπούντη (70΄) και Σουλελέ (91΄΄).
Διαιτήτευσε ο Χρ. Παπαδόπουλος (Κολοϊ – Χονδογιάννης).     

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Περδικάρης, Μπάτραλης (89΄ Φωκάς), Ραμαντάνης, Καρέλας, Χρ. Λαγκαδινός, Φλιάτουρας (46΄ Κονταξής), Γεωργαντόπουλος, Γκούσκος (87΄ Μούκας), Τρυπαναγνωστόπουλος, Μπαλασκέρης, Ρηγόπουλος.
ΑΠΟ ΑΡΟΗΣ: Κουτροκόης, Μπακόπουλος, Α. Δεπούντης, Σακκάτος, Μαλεβίτης, Χρ. Παπαχαραλάμπους, Παρασκευόπουλος, Μάνος, Κοκκίνης (77΄ Μαντζαβίνος), Σουλελές (88΄ Καραϊσκος), Σπ. Δεπούντης. 




Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Ψαθοπύργου, Ώρα : 15.00
Αναγέννηση Ψαθ.-Θύελλα Σκιαδά 1-2
(75' αυτ. Καραμπινάς / 27' Καραμπινάς, 53' Στούπας)
Αποβολή : 80' Αλευρής  
Διαιτητής : Πασχάκης

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘ.: Έρδας, Καραμπούλας, Σακελλαρόπουλος, Ζάγκλας, Καραμάνος, Γκοτσούλιας (65' Τόλιας), Αντωνόπουλος (60' Μητρούλιας), Κυδωνιάτης, Μπούρδος, Κωστόπουλος, Παπαδόπουλος (70' Χίνκου).
ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ: Δημόπουλος, Κοντάρης, Αλευρής, Γ. Νταφογιάννης, Δριβήλας, Στούπας, Καραμπινάς, Χ. Μπαρδάκης (60' Σίδερης), Κουλογιάννης (88' Β.Γ. Μπότης), Λαμπρόπουλος (80' Πλούμπης), Θεοδωρακόπουλος.

Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Βραχνείκων, Ώρα : 15.00
Ρωμανός-Λιμνοχώρι 2-3
(35' Βοσνάκης, 66' πεν. Βανταράκης / 5' Δελδήμος, 10' Αλεξανδρόπουλος, 11' Μητρόπουλος)
Διαιτητής : Α. Γιαννόπουλος

ΡΩΜΑΝΟΣ: Γιαννικόπουλος, Τριανταφύλλου (15' λ.τ. Ντούσιος), Βανταράκης, Αυγέρος, Οικονόμου, Μοσχονάς, Σουγλέρης (52' Κατριβέσης), Σαλποτάς, Ανδρικόπουλος (46' λ.τ. Θεοφανόπουλος), Βοσνάκης, Ντουράκου.
ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Παπαδημητρίου, Γκοτσούλιας, Μιχαλόπουλος, Αγγελόπουλος, Γκιώνης, Θ. Γερασιμόπουλος (65' Γκιατάρι), Αλεξανδρόπουλος, Μητρόπουλος (68' Μπεκίρης), Δελδήμος, Δημητρόπουλος, Πιπέρης (87' Π. Γερασιμόπουλος).

Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Προσφυγικών, Ώρα : 15.00
Άρης Πατρών-Ολυμπιακός Π. 2-1
(14' αυτ. Τζόλας, 17' Παπαδημητρόπουλος / 72' Τσιχλιάς)  
Διαιτητής : Τσιμπούκης

ΑΡΗΣ: Φιλιππακόπουλος, Μπαζάρογλου, Ναστούλης (89' Βουλγαρίδης), Κ. Ασημακόπουλος, Χριστόπουλος, Μπαντούνας, Ν. Ασημακόπουλος (88' Π. Ασημακόπουλος), Παπαδημητρόπουλος, Καταρτζόπουλος (80' Μοίραλης), Οικονόμου, Μούγκουλης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκαδόλος, Γιαχαλής, Κοβάτσι (83' Βγενόπουλος), Σταματακόπουλος Τζόλας, Φραγκούλιας (46' Σιαφάκας), Αραπάκος, Κωνσταντινόπουλος, Τσιχλιάς, Παπούλας, Ράφτης (46' Μαρτζάκλης).

''Πρίν από το παιχνιδι έγινε μια σεμνή τελετή για τον άδικο χαμό του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ιωάννη Σταγκόπουλου. Στο γήπεδο υπήρχε ένα πανό που έλεγε ''Καλό ταξίδι Γιάννη''. Το κλίμα ήταν φορτισμένο συγκινησιακά και οι δύο ομάδες άφησαν από ένα λουλούδι στο τραπεζάκι που είχε την φωτογραφία, την φανέλα και το δελτίο του άτυχου Γιάννη''

Φωτογραφικό υλικό : sportvoice.gr

Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Αλισσού, Ώρα : 15.00
Λέων Αλισσού-Θύελλα Αιγίου 3-1
80' Σολωμός, 25', 88' Πετρόπουλος / 38' Βλάχος 
Διαιτητής : Σιδέρης

ΛΕΩΝ ΑΛΙΣΣΟΥ: Μπούνιας, Ρηγόπουλος, Δημητριάδης, Πετρόπουλος, Νταλάπας, Δημακόπουλος, Σολωμός (84' Αργυρόπουλος), Νικολάου, Λάζαρης, Γεωργακόπουλος (90' Μαντζουράτος), Δρακόπουλος (80' Ντούμας).
ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ: Λέσσης, Σταματόπουλος, Ι. Παξιμάδης, Ντάλλας, Ζήσης (81' Α. Παξιμάδης), Κουκουμαφτσής, Σαλάι, Αγγελόπουλος (70' Χριστόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (46' λ.τ. Μαυρομάτης), Βλάχος, Αρβανίτης.


Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Παραλίας, Ώρα : 15.00
Δόξα Παραλίας-Πανιώνιος/Αχιλλεάς 1-3
35' πεν. Μαντούκας / 4' Τ. Κρίθης, 42' Γεωργόπουλος, 86' Καϊμακάς 
Διαιτητής : Πολυγένης

ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Σπυρόπουλος, Τοσκάι, Γεωργικόπουλος, Καραδήμας (76' Παλούμπης), Γραμματσούλιας, Βακτριτζόγλου (55' Σιδέρης), Σπανός, Μπινιέρης, Παπαχαραλάμπους, Δούπας (30' Γιαννόπουλος), Μαντούκας.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ : Κληρόπουλος, Γκλαβάς, Δέδος, Β. Μάγκος, Γ. Κρίθης, Βάλσαμος (80' Βώρος), Τ. Καϊμακάς, Τ. Κρίθης, Γεωργόπουλος, Μάργαρης, Κολλάρος (75' Σειντής).



Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Ισώματος, Ώρα : 15.00
Πείρος Ισώματος-Άγιος Δημήτριος 1-0
(81' Ν. Δελδήμος)
Διαιτητής : Θ. Σπανός

ΠΕΙΡΟΣ ΙΣΩΜΑΤΟΣ: Μπαρμπέρης, Γκοτσούλιας, Νικολακόπουλος, Κρουστάλλης, Παπαστεργίου, Α. Βαγγελάτος, Κυριακόπουλος (86' Ντάτσικας), Μοραΐτης, Κακαφώνης (46' Σταματόπουλος), Ν. Δελδήμος, Χ. Βαγγελάτος.
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Τσαμπάς, Αντωνόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουβαράς, Γ. Δημητρόπουλος, Δ. Δημητρόπουλος, Α. Ρηγόπουλος, Σαλίχος (46' Μπαττάς), Αποστολόπουλος (60' Τραμπακουλάκης), Χαριτωνίδης, Σούμπασης (75' Καζλάροφ).

Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Νικολείκων, Ώρα : 15.00
Αιγέας/Άρης-Πετείνοι 1-2
 (5' Ανδριώτης / 35', 65' Φούφουλας)
Διαιτητής : Φ. Οικονόμου

ΑΙΓΙΕΑΣ/ΑΡΗΣ: Γκολφίνος, Κ. Οικονομόπουλος (Τ. Σακάι), Γ. Οικονομόπουλος, Στεφανάτος, Σακάι, Ψυμούλης, Φουκής (80' Μητρόπουλος), Γκοτσόπουλος, Μουρ, Ανδριώτης, Βάκρινος.
ΠΕΤΕΙΝΟΙ: Λάγιος, Πολυζωγόπουλος, Ζάχος (25' Ρόσης), Κατριβέσης, Φραγκούλης, Στέλλας, Κατριμπούζας, Κίτσος (80' Καλιανέζος), Φούφουλας, Ψιμάδας, Χαλκιόπουλος (72' Παναγιωτόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: