Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ''ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ''.......ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ


Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Αλισσού, Ώρα 15.00
Λέων Αλισσού-Απόλλων Εγλυκάδας 0-4
(43' Χριστόπουλος, 50' Παναγόπουλος, 70' Σουγλέρης, 83' Βάρελης)
Διαιτητής : Πολυγένης

Έυκολο απόγευμα είχε ο Απόλλων Εγλυκάδας απέναντι στον Λέων Αλισσού, τον οποίο κέρδισε με 0-4. Οι γηπεδούχοι αντιστάθηκαν μόνο για 43' λεπτά, μέχρι ο Παναγιώτης Χριστόπουλος να ανοίξει το σκόρ. Έπειτα παραδόθηκαν στις ορέξεις των φιλοξενουμένων, οι οποίοι ξεδίπλωσαν χωρίς άγχος τις ποδοσφαιρικές αρετές τους, πετυχαίνοντας μια νίκη με ευρύ σκόρ. Με αυτή την νίκη η ομάδα της Εγλυκάδας πέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θα κάνει ''Χριστούγεννα΄΄ από εκεί..!
Ο Απόλλων ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα, αν και άργησε σχετικά να ανοίξει το σκόρ. Είχε και στα δύο ημίχρονα τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και έχασε αρκετές ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκόρ. Στο 10' ο Σ. Κυριτόπουλος έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία, αφού το σούτ από δεξιά που επιχείρησε, απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Λέων. Καλές ευκαιρίες στην συνέχεια είχαν και οι Παναγόπουλος με σούτ, ο Σουγλέρης με ωραία προσπάθεια και σούτ, αλλά και ο Χριστόπουλος σε σούτ που κατέληξε άουτ. Την πιο μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου την έχασε ο Σουγλέρης όταν σε φάουλ από αριστερά και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα, παρενέβη ο Νταλάπας με το κεφάλι κρατώντας το 0-0. Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 43' ύστερα από όμορφη συνεργασία του Σουγλέρη με τον Χριστόπουλο, με τον τελευταίο να στέλνει με όμορφη κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 0-1.
Στο β' μέρος η ομάδα της Εγλυκάδας έπαιξε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και κατάφερε να φτάσει σε 3 ακόμη τέρματα. Στο 50' ο Ανδριακόπουλος βρήκε στην πλάτη των αμυντικών του Λέων τον Παναγόπουλο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να διπλασιάσει τα τέρματα του Απόλλωνα. Δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ είχε ο Σ. Κυριστόπουλος στο 57'  και μεγάλη χαμένη ευκαιρία ο Σουγλέρης στο 62' να κάνει το 0-3, όταν μέσα από την περιοχή και εντελώς αμαρκάριστος έπιασε αδύναμο σούτ το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Νέα καλή ευκαιρία είχε ο Ραμόπουλος στο 64', ενώ στο 66' ήταν η σειρά των γηπεδούχων με τον Σολωμό να απειλήσουν για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με το σούτ που έπιασε έξω από την περιοχή να μπλοκάρει σταθερά ο Αγοράκης. Το 0-3 για τον Απόλλωνα έγινε στο 70' με τον Χριστόπουλο να σεντράρει από αριστερά και τον Σουγλέρη σε κενή εστία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 80' ο νεαρός Σπανός σε τετ α τετ. Ο Απόλλων κατάφερε να πετύχει ένα ακόμα τέρμα στο 83' με όμορφο σούτ του Σπύρου Βάρελη που είχε μπεί στο παιχνίδι ώς αλλαγή στην θέση του Σουγλέρη.
Κάπως έτσι ο Απόλλων πέρασε από τον Αλισσό, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, το οποίο δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου στον αγώνα, χωρίς βέβαια να υστερήσουν οι υπόλοιπες γραμμές της ομάδας που πήγαν αρκετά καλά.

ΛΕΩΝ AΛΙΣΣΟΥ: Χρυσανθακόπουλος, Ρηγόπουλος, Δημητριάδης (70' Ντούμας), Νταλάπας, Πετρόπουλος, Δημακόπουλος (46' Μπρακατσέλος), Σολωμός, Λάζαρης, Δρακόπουλος, Γεωργακόπουλος, Νικολάου. 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Κατεργάρης, Κ. Αβραμόπουλος (77' Σπανός), Τσιντώνης, Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ραμόπουλος, Χριστόπουλος, Σουγλέρης (77' Βάρελης), Παναγόπουλος (65' Σιαγκρής)

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ :

** Πολύ όμορφο το γήπεδο του Λέων Αλισσού, αλλά ο αγωνιστικός χώρος ήταν ακούρευτος και δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
** Πρώτο τέρμα του Σπύρου Βάρελη στο πρωτάθλημα και μάλιστα με πολύ όμορφο σούτ.
** Λίγος ο κόσμος στο γήπεδο, μόλις 15 περίπου άτομα
** Λίγο έλλειψε να ανάψουν τα πνέυματα σε ένα άσχημο μαρκάρισμα στον Παναγόπουλο, αλλά οι ψυχραιμότεροι ήταν εκεί και όλα σταματησαν κατευθείαν.
** Πολύ καλή εμφάνιση από τον Αντώνη Τσιντώνη, ο οποίος έβαλε πραγματικά ''στόπ'' στους αντιπάλους του.

Πλάνα από τον αγώνα Λέων Αλισσού-Απόλλων Εγλυκάδας 0-4





ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ 14ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, ο Πείρος πήρε το ντέρμπυ με το Λιμνοχώρι, η Θύελλα Σκιαδά κέρδισε εκτός έδρας τον Άγιο Δημήτριο με 4-1 και πέρασε στην 2η θέση της βαθμολογίας. Μεγάλο ''διπλό'' πέτυχε η Θύελλα Αιγίου στον Ψαθόπυργο, ενώ Άρης και Πετεινοί νίκησαν 1-0 Δόξα Παραλίας και ΑΠΟ Αρόης αντίστοιχα. Αναλυτικά είχαμε :

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Προαστίου, Ώρα 17.30
Αμπελόκηποι-Ολυμπιακός Π. 1-1
(60' Καρέλας / 38' Κωνσταντινόπουλος)
Διαιτητής : Σικελιανός
ρεπορτάζ : Δημήτρης Σαρρής

Με ισοπαλία 1-1 κόντρα στον Ολυμπιακό Πατρών έκλεισε το 2010 για τους Αμπελόκηπους. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει μια … γλυκόπικρη γεύση στην ομάδα των Συχαινών, η οποία είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες να πάρει το «τρίποντο», ωστόσο στάθηκε τυχερή στις καθυστερήσεις όταν ο Περδικάρης πραγματοποίησε σωτήρια απόκρουση σε τετ-α-τετ με τον Τσιχλιά.
Οι Αμπελόκηποι απείλησαν στο α’ μέρος με τους Μπαλασκέρη 25΄ και Ραμαντάνη 29΄ (δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ ο Γεροντίδης), όμως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 38΄, όταν ο Κωνσταντινόπουλος αιφνιδίασε με μακρινό σουτ τον Περδικάρη, γράφοντας το 0-1. Ακόμα μια καλή στιγμή για τους Αμπελόκηπους δημιούργησε ο Γκούσκος στο 42΄.
Στην επανάληψη, η είσοδος του Ανδρέα Λαγκαδινού έδωσε «φτερά» στους γηπεδούχους, που πίεσαν για την ισοφάριση. Στο 59΄ ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Γεροντίδης, πραγματοποίησε σπουδαία διπλή απόκρουση σε προσπάθειες των Ραμαντάνη και Μπαλασκέρη, αντίστοιχα, ενώ από το επερχόμενο κόρνερ (στο 60΄) του Α. Λαγκαδινού, ο προωθημένος Καρέλας εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων και με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 1-1. Οι Αμπελόκηποι … άγγιξαν το γκολ της νίκης με τους Ρηγόπουλο 81΄ και Γεωργαντόπουλο 88΄, το οποίο τελικά δεν ήρθε. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που θα μπορούσε να «κλέψει» τη νίκη στο 93΄, όταν ο Τσιχλιάς έκανε … ήρωα τον γκολκίπερ των Αμπελοκήπων, Δημήτρη Περδικάρη, χάνοντας απίστευτη ευκαιρία.  
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Θ. Σικελιανού (Καργάκος – Ελληνας).

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Περδικάρης, Μπάτραλης, Ραμαντάνης, Καρέλας, Χρ. Λαγκαδινός (76΄ Φωκάς), Πήττας, Γεωργαντόπουλος, Γκούσκος (46΄ Α. Λαγκαδινός), Τρυπαναγνωστόπουλος, Μπαλασκέρης, Ρηγόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γεροντίδης, Γιαχαλής, Κοβάτσι, Σταματακόπουλος, Τζόλας, Φραγκούλιας, Κωνσταντινόπουλος, Αραπάκος, Τσιχλιάς, Παπούλας, Ράφτης (82΄ Παπανίκος).

·       Ο Ολυμπιακός Πατρών συνδύασε το παιχνίδι αυτό με την συμπλήρωση των 85 χρόνων της ένδοξης ιστορίας του.
·       Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει το ημερολόγιο 2011 των Αμπελοκήπων, που συμπληρώνουν 30 χρόνια ζωής. Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί τους χορηγούς που συνέβαλαν στην κυκλοφορία του ημερολογίου.
·       Στον Καναδά, με την οικογένειά του, όπου θα γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα, βρίσκεται ο έμπειρος επιθετικός των Αμπελοκήπων Χρήστος Μούκας.



Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Ψαθοπύγου, Ώρα 15.00
Αναγέννηση Ψαθ.-Θύελλα Αιγίου 0-1
(74' Ντάλλας)
Διαιτητής : Μακρυπόδης

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘ.: Έρδας, Σακελλαρόπουλος, Ιωαννίδης, Ζάγκλας, Καραμάνος, Καραμπούλας, Κυδωνιάτης, Μητρούλιας (40' λ.τ. Αντωνόπουλος / 65' λ.τ. Τόλιας), Κωστόπουλος, Μπούρδος, Χίνκου (90' Παπασπηλιόπουλος).
ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ: Λέσσης, Σταματόπουλος, Ι. Παξιμάδης, Βλάχος, Α. Παξιμάδης, Ζήσης, Ντάλλας, Δορλής (68' Σωτηρόπουλος), Κουκουμαφτσής, Σαλάι (76' Γκινάι), Αρβανίτης (86' Μαυρομάτης)

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Πετεινών, Ώρα 15.00
Πετεινοί-ΑΠΟ Αρόης 1-0
(50' Στέλλας)
Διαιτητής : Ι. Τσιρίνης

ΠΕΤΕΙΝΟΙ: Λάγιος, Κατριμπούζας, Ρόσσης, Κατριβέσης, Φραγκούλης, Φούφουλας (85' Σωτηρόπουλος), Ψημάδας (80' Καλιανέζος), Στέλλας, Πολυζωγόπουλος, Χαλκιόπουλος (46' Παναγιωτόπουλος), Κίτσος.
ΑΠΟ AΡΟΗΣ: Κουτροκόης, Μπακόπουλος, Α. Δεπούτης, Μαλεβίτης, Μάνος, Παπαχαραλάμπους (60' Ξυλιάς), Ματζαβίνος, Δημογιάννης (65' Καραΐσκος), Κοκκίνης (80' Παρασκευόπουλος), Σουλελές, Σ. Δεπούτης

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, Γήπεδο Προσφυγικών, Ώρα 15.00
Άρης Πατρών-Δόξα Παραλίας 1-0
(32' Ναστούλης)
Διαιτητής : Σπηλιωτόπουλος

ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ: Φιλιππακόπουλος, Μπαζάρογλου, Ναστούλης, Κ. Ασημακόπουλος, Χριστόπουλος (81' Σπηλιωτόπουλος), Μπαντούνας (76' Παπαζαφείρης), Ν. Ασημακόπουλος, Π. Ασημακόπουλος, Μοίραλης (70' Παπαδημητρόπουλος), Οικονόμου, Κανταρτζόπουλος.
ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Σπυρόπουλος, Τοσκάι (80' Πολίτης), Γεωργικόπουλος, Καραδήμας, Δούπας (70' Γραμματσούλιας), Γιαννόπουλος, Βακτριτζόγλου, Οικονομόπουλος, Σπανός, Νικολόπουλος, Μαντούκας (56' Ζέρης)

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, Γήπεδο ΕΠΣΑ ''Α. Κάνιστρας'', Ώρα 17.30
Άγιος Δημήτριος-Θύελλα Σκιαδά 1-4
(36' Σούμπασης / 13' Κουραχάνης, 21' Λαμπρόπουλος, 39' Αλευρής, 60' Χ. Μπαρδάκης)Διαιτητής : Ρηγόπουλος

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Τσαμπάς, Αντωνόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος (46' Χαριτωνίδης), Κουβαράς, Γ. Δημητρόπουλος, Δ. Δημητρόπουλος, Σαλίχος, Κατσιμήγας (70' Κωνσταντινόπουλος), Ράπτης, Αποστολόπουλος (46' Ταμπουλάκης), Σούμπασης.
ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ: Δημόπουλος, Δριβήλας, Νταφογιάννης, Κοντάρης, Αλευρής (40' λ.τ. Πλώτας), Καραμπινάς, Στούπας, Μπαρδάκης (77' Β.Γ. Μπότης), Κουραχάνης (85' Κανελλακόπουλος), Κουλογιάννης, Λαμπρόπουλος.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, Γήπεδο Ισώματος, Ώρα 15.00
Πείρος Ισώματος-Λιμνοχώρι 1-0
(25' Α. Καραβίας)
Διαιτητής : Αλεξανδρόπουλος
 ρεπορτάζ : ''apolloneglykadas.blogspot.com''


Το 7 στα 7 έκανε ο Πείρος Ισώματος μέσα στην έδρα του, αφού κέρδισε και το Λιμνοχώρι, γκρεμίζοντας το από την κορυφή μετά από αρκετό καιρό. Ο Πείρος ήταν ανώτερος στο παιχνίδι και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Α. Καραβία κατάφερε να προηγηθεί στο 25' με πολύ όμορφη ενέργεια του έμπειρου επιθετικού του. Μάλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει και περισσότερα τέρματα εάν ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν σημάδευε τρείς φορές τα δοκάρια του Παπαδημητρίου. Το Λιμνοχώρι προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε, αφού δεν δημιούργησε στην ουσία καμιά κλασική ευκαιρία. Στο τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων πανυγήρισαν έξαλλα την νίκη τους, φωνάζοντας και το όνομα της ομάδας.

ΠΕΙΡΟΣ ΙΣΩΜΑΤΟΣ: Μπαρμπέρης, Γκοτσούλιας, Νικολακόπουλος, Κρουστάλης, Παπαστεργίου, Α. Βαγγελάτος, Β. Καραβίας, Δελδήμος (80' Μωραΐτης), Κυριακόπουλος, Α. Καραβίας (89' Γιαννόπουλος), Χ. Βαγγελάτος (76' Σταματόπουλος).
ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Παπαδημητρίου, Γκοτσούλιας, Μιχαλόπουλος, Γιαννόποπουλος, Αγγελόπουλος (53' Π. Αλεξανδρόπουλος), Γερασιμόπουλος (61' Πιπέρης), Γκιώνης, Μητρόπουλος, Δελδήμος, Δημητρόπουλος, Γκιατάρι (50' Α. Αλεξανδρόπουλος).

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, Γήπεδο Βραχνείκων, Ώρα 12.00
Ρωμανός-Πανιώνιος/Αχιλλεάς 1-6
(65' Τριαντόπουλος / 44', 53' Βάλσαμος, 68' αυτ. Κατριβέσης, 88', 89' πεν Κολλάρος, 92' Δέδος)
Διαιτητής : Τσιμπούκης

ΡΩΜΑΝΟΣ: Γιαννικόπουλος, Τριανταφύλλου (43' Ανδρικόπουλος), Βανταράκης, Κατριβέσης, Οικονόμου, Θεοφανόπουλος (60' Τριαντόπουλος), Ντούσιας (70' Νικολόπουλος), Μοσχονάς, Σαλποτάς, Βοσνάκης, Ντουράκου.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Κληρόπουλος, Χισισάνι, Δέδος, Β. Μάγκος (71' Βάρας), Ρουμελιώτης, Νταγιούκλας (36' Βάλσαμος), Καϊμακάς, Τ. Κρίθης (46' Κρίθης), Κολλάρος, Γεωργόπουλος, Μάργαρης

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, Γήπεδο Νικολείκων, Ώρα 15.00
Αιγέας/Άρης-Φαραικός 0-1
(75' πεν. Μούτσα)
Διαιτητής : Χόρτης

ΑΙΓΙΕΑΣ/ΑΡΗΣ: Γκολφίνος, Μονοκρούσος (76' Μουρ), Στεφανάτος (17' λ.τ. Μητρόπουλος), Κολύβρας, Σ. Τσακάι, Τ. Τσακάι, Ψυμούλης, Γκοτσόπουλος, Βάκρινος, Φουκής, Ανδριώτης.
ΦΑΡΑΪΚΟΣ: Κοσμάτος, Κολυπέρας, Γεωργόπουλος (45' Γραμματικόπουλος), Δημητρόπουλος, Βέρρας, Κ. Σωτηρακόπουλος, Γ. Σωτηρακόπουλος, Παλούμπης, Μούτσα, Γ. Κοσμόπουλος (80' Βασιλείου). Α. Σωτηρακόπουλος (86' Μητρόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: