Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ''......ΜΙΑΣ ΑΝΑΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ


Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Παραλίας, Ώρα 15.00
Δόξα Παραλίας-Απόλλων Εγλυκάδας 2-4
(10' Δούμπας, 20' Σπανός / 30', 77' Παναγόπουλος, 60' Ραμόπουλος, 70' Χριστόπουλος)
Διαιτητής : Καλύβας (Παπαδήμας-Γασπαρινάτου)

Μια μεγάλη ανατροπή πέτυχε ο Απόλλων το απόγευμα της Κυριακής στο γήπεδο της Παραλίας. Μια ανατροπή που τον φέρνει μια ''ανάσα'' από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, 1 μόλις βαθμό πίσω από το Λιμνοχώρι, αφήνοντας την ομάδα της Παραλίας να ψάχνει μια νέα άρχη...σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια.
Ο Απόλλων βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το 20', καθώς ήταν πίσω στο σκόρ με 2-0. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο εικοσάλεπτο η εμφάνιση της ομάδας της Εγλυκάδας ήταν κάκιστη και μέχρι να βρεί τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Τα άσχημα ''μυνήματα'' τα είχε πάρει ο Απόλλων από το 5' όταν ο Βακιρτζόγλου σε εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αγοράκη. Η πίεση από τους γηπεδούχους συνεχιζοταν με τον Απόλλωνα να υποκύπτει σε πολλά λάθη και αποτέλεσμα αυτών ήταν και το πρώτο τέρμα της Δόξας Παραλίας στο 10' με τον Δούμπα, ο οποίος εκμεταλλέυτηκε την όμορφη πάσα του Βακιρτζόγλου στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα και κρέμασε τον Αγοράκη. Στο 20' ήταν η σειρά του Σπανού ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε από τα δεξιά, έφτασε απέναντι από την εστία των φιλοξενούμενων και δεν δυσκολέυτηκε να γράψει το 2-0. Όλα έδειχναν να πηγαίνουν τελείως ανάποδα για τον Απόλλωνα, μέχρι που ήρθε στο 30' η κεφαλιά του Παναγόπουλου να μειώσει το σκόρ και να ξαναδώσει ελπίδες στην ομάδα της Εγλυκάδας, η οποία έδειχνε ήδη τα σημάδια ανάκαμψης στο παιχνίδι της. Μάλιστα λίγο έλλειψε να πετύχει και την ισοφάριση εάν ο Ραμόπουλος στο 40', ''τσιμπούσε'' καλύτερα την μπάλα πριν τον Σπυρόπουλο. Έτσι και τελείωσε το α' μέρος με την Δόξα να έχει το προβάδισμα με 2-1.
Στο β' μέρος η ομάδα της Παραλίας μπήκε και πάλι καλύτερα και έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Μαντούκα στο 50' να κάνει το 3-1, όταν το σούτ που έπιασε μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ. Και φτάνουμε στο 60' όπου ο Σουγλέρης βρίσκει με καταπληκτική μπαλιά τον Ραμόπουλο ο οποίος ισοφαρίζει σε 2-2. Όλα δείχνουν πλέον ότι ο Απόλλων θα καταφέρει την ολική επαναφορά στο παιχνίδι καθώς είναι πολύ καλύτερος και αποδίδει εξαιρετικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό γίνεται στο 70' όταν ο Κατεργάρης εκτελεί κόρνερ, η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χριστόπουλος με κεφαλιά κάνει το 2-3, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Μεγάλη ευκαιρία από τον Ραμόπουλο στο 72' όταν το σούτ που επιχειρεί απεκρούει καταπληκτικά ο Σπυρόπουλος, ο οποίος ήταν από το 60' και μετά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Δόξας, κάνωντας μεγάλες επεμβάσεις. Κάτι όμως που δεν κατάφερε να κάνει στο 77' αφού ο Παναγόπουλος τον νίκησε σε τετ α τετ, γράφοντας το 2-4. Ο Απόλλων συνέχισε την πίεση και στο 83' έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Σουγλέρη, όταν το απευθείας σούτ που έκανε απέκρουσε με μια καταπληκτική επέμβαση ο Σπυρόπουλος, κρατώντας το 2-4. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν και να ξαναμπούν στον αγώνα με κάποιες εκτελέσεις φάουλ, χωρίς όμως σε καμιά από αυτές να καταφέρουν κάτι καλό.
Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τον Απόλλων, σε ένα παιχνίδι που πρέπει η ομάδα της Εγλυκάδας να το δεί ώς ''μάθημα'' στο ότι δεν υπάρχουν έυκολοι αγώνες και όλοι θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα μπήκαν στο παιχνίδι θεωρόντας ότι θα είναι έυκολο. 

ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : Σπυρόπουλος, Τοσκάι (46' Πολίτης), Γεωργικόπουλος (72' Μπινιέρης), Καραδήμας, Γραμματσούλιας, Γιαννόπουλος, Σπανός, Βαρκιτζόγλου, Δούμπας (83' Οικονομόπουλος), Παπαχαραλάμπους, Μαντούκας
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Β. Νικολόπουλος (46' Σιαγκρής), Κατεργάρης, Τσιντώνης, Γιαννόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ραμόπουλος, Γ. Αβραμόπουλος (36' Χριστόπουλος), Σουγλέρης, Παναγόπουλος

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ :

*** Καθοριστική συμβολή στην μεταμόρφωση του Απόλλωνα στο β' μέρος είχε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, ο οποίος λόγω ότι υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία και άργησε να βγεί από προγραμματισμένη έξοδο, μπήκε στο παιχνίδι στο 36'.
*** Έξαλλοι οι πανηγυρισμοί των ''Απολλωνιστών'' στο 2-3, καθώς ήρθε η επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που έκαναν. 
*** Αγνώριστη η ομάδα της Εγλυκάδας στο πρώτο εικοσάλεπτο. Ήταν φανερό το γεγονός ότι η ομάδα έχει συνηθίσει τα ''ξερά'' γήπεδα και άργησε να βρεί τον καλό εαυτό της στο ''χαλί'' της Παραλίας.
*** Πολύ καλός ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Παραλίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους της ομάδας που καταφέρνουν να συντηρούν ένα γήπεδο ''στολίδι''.
*** Κάποιος πρέπει να πει στους διαιτητές ότι υπάρχει συγκεκριμένη μπάλα που αγωνίζονται οι ομάδες, γιατί τώρα τελευταία σε πολλά παιχνίδια της ομάδας μας είναι κάτι που δεν βλέπουμε να τηρείται.
*** Στο 2ο γκόλ της Δόξας τραυματιστηκέ στο κεφάλι ο Βαγγέλης Νικολόπουλος και στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε από τον Χρήστο Ακαρέπη καθώς ένιωθε ζάλη. Για προληπτικούς λόγους πήγε μαζί με τον Σταύρο Θεοδωρόπουλο στο νοσοκομείο και ευτυχώς η ακτινογραφία που έβγαλε δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής, το Λιμνοχώρι ''γκέλαρε'' και παραχώρησε λευκή ισοπαλία στην Αναγέννηση Ψαθοπύργου, ενώ Θύελλα Σκιαδά και Πείρος Ισώματος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, στο μεγάλο ντέρμπυ της αγωνιστικής. Μεγάλο διπλό για τον Άρη μέσα στο Φαραί με 0-2 και ''εξάρα'' για την Θύελλα Αιγίου κόντρα στον Ρωμανό. Αναλυτικά :

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2010, Γήπεδο Πετεινών, Ώρα 15.00
Πετεινοί-Αμπελόκηποι 2-1
(6' Χαλκιόπουλος, 13' Φούφουλας / 57' Μπαλασκέρης)
Διαιτητής : Φράγγος
Ρεπορτάζ : Δημήτρης Σαρρής


Τα αμυντικά λάθη του πρώτου 15λεπτου ήταν αυτά που στοίχισαν ακριβά στους Αμπελόκηπους στο ματς με τους Πετεινούς, οι οποίοι επικράτησαν 2-1, σημειώνοντας την δεύτερη σερί νίκη τους. Μόλις στο 4΄ οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, όταν ο Λάγιος εξουδετέρωσε το σουτ του Χρ. Λαγκαδινού, όμως οι Πετεινοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ δύο λεπτά αργότερα.
Ο Σπαλιάρας προσπάθησε να γυρίσει με κεφαλιά την μπάλα στον Περδικάρη, όμως παρεμβλήθηκε ο Χαλκιόπουλος, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 1-0 με πλασέ. Οι γηπεδούχοι έπιασαν και πάλι στον … ύπνο τους Αμπελόκηπους στο 13΄, όταν η όμορφη κάθετη μπαλιά του Πολυζωγόπουλου βρήκε τον Φούφουλα και … 2-0 με άψογο πλασέ. Οι Πετεινοί είχαν και δοκάρι στο 24΄ σε απευθείας κόρνερ του Κίτσου, ενώ καλή στιγμή για τους Αμπελόκηπους ήταν στο 39΄ το σουτ του Ρηγόπουλου που μπλόκαρε ο Λάγιος.
Στο β’ μέρος, οι Πετεινοί αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, καθώς η ομάδα των Συχαινών είχε την καθολική υπεροχή, δημιουργώντας αρκετές φάσεις για γκολ. Στο 50΄ ο Λάγιος μπλόκαρε το γυριστό σουτ του Τρυπαναγνωστόπουλου, ενώ στο 57΄ ο Μπαλασκέρης μείωσε σε 2-1 με κοντινή κεφαλιά (μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρηγόπουλου), βάζοντας την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι. Οι Αμπελόκηποι έφθασαν κοντά στην ισοφάριση με τους Χρ. Λαγκαδινό 62΄, Γκούσκο 71΄, με πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ Λάγιο και στις δύο περιπτώσεις. Παρά την … πολιορκία των φιλοξενούμενων στην επανάληψη, η ισοφάριση δεν ήρθε και η ομάδα του Μάκη Παρασκευόπουλου πήρε το πολύτιμο «τρίποντο».
Αριστη ήταν η διαιτησία του Φράγκου (Λιναρδής – Κομνηνός).

ΠΕΤΕΙΝΟΙ: Λάγιος, Κατριμπούζας, Ρόσης, Κατριβέσης, Φραγκούλης, Φούφουλας, Ψιμάδας (80΄ Κουρκουμέλης), Στέλλας (52΄ Παναγιωτόπουλος), Πολυζωγόπουλος, Χαλκιόπουλος (66΄ Ζάχος), Κίτσος.
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Περδικάρης (21΄ λ.τ. Κατσουράνης), Μπάτραλης, Ραμαντάνης, Καρέλας, Χρ. Λαγκαδινός, Κ. Σπαλιάρας (77΄ λ.τ. Φλιάτουρας), Γεωργαντόπουλος, Γκούσκος, Τρυπαναγνωστόπουλος (70΄ Πήττας), Μπαλασκέρης, Ρηγόπουλος.

*** Με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Ρίου διακομίστηκε ο αρχηγός των Αμπελοκήπων Κώστας Σπαλιάρας, ο οποίος υπέστη (πιθανότατα) κάκωση δεξιού κάτω άκρου. Λόγω τραυματισμού (διάστρεμμα) αντικαταστάθηκε στο 21΄ και ο γκολκίπερ των Αμπελοκήπων Δημήτρης Περδικάρης

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2010, Γήπεδο Λιμνοχωρίου, Ώρα 15.00
Λιμνοχώρι-Αναγέννηση Ψαθ. 0-0
Διαιτητής : Γκόντας
ρεπορτάζ : psathopurgosfc.blogspot.com

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Αναγέννηση Ψαθοπύργου σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι στην πρωτοπόρο της Α1 ομάδα του Λιμνοχωρίου, παραχωρώντας λευκή ισοπαλία. Παρά το θετικό αποτέλεσμα η ομάδα του Ψαθοπύργου θα μπορούσε να φύγει με το τρίποντο χανοντας σε ακόμα ένα παιχνίδι κλασικές ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο μέρος. Η Αναγέννηση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει ένα τέρμα στο 10' όταν το δυνατό σουτ του Κωστόπουλου μέσα απο την περιοχή πέρασε ελάχιστα αόυτ δίπλα απο το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαδημητρίου, ενώ στο 22' ο Κυδωνιάτης είδε την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι και για μια ακόμα αγωνιστική η μπάλα να μην του "κάνει" το χατίρι. Στο 38' ο Χίνκου τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και αντικαταστάθηκε απο τον Πάπαδόπουλο. Μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της Κ.Αχαϊάς, οπου διαπιστώθηκε κάταγμα στο δεξί του πόδι. Στην επανάληψη και μέχρι το 75' η ομάδα του Λιμνοχωρίου είχε μια μικρή υπεροχή χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει. Απο το σημείο εκείνο και μετά δημιούργησε κάποιες φάσεις κυρίως απο κάποια στημένα φάουλ χωρίς να καταφέρει μέχρι το τέλος να σημειώσει κάποιο τέρμα.

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Παπαδημητρίου, Γκοτσούλιας, Μιχαλόπουλος, Γκιώνης (70' λ.τ. Μπεκίρης), Αγγελόπουλος, Γερασιμόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Δημητρόπουλος, Μητρόπουλος, Πιπέρης (62' Γκιατάρι), Δελδήμος.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ : Γκοτσούλιας, Αντωνόπουλος, Ζάγκλας, Σακελλαρόπουλος,Ιωαννίδης, Καραμπούλας, Μητρούλιας, Κυδωνιάτης, Κωστόπουλος,Μπούρδος (84' Μανιάτης ), Χίνκου (38' λ.τ .Παπαδόπουλος (90' Τσιμπούκης)

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2010, Γήπεδο Προσφυγικών, Ώρα 15.00
Ολυμπιακός Π.-Αιγέας/Άρης 1-0
(92' Σταματακόπουλος)
Διαιτητής : Α. Γιαννόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γεροντίδης, Γιαχαλής, Κοβάτσι, Σταματακόπουλος, Τζόλας, Φραγκούλιας, Κωνσταντινόπουλος (87' Σιαφάκας), Αραπάκος, Τσαφταρόπουλος (35' Τσιχλιάς), Παπούλας, Ράφτης (46' Βγενόπουλος).
ΑΙΓΙΕΑΣ/ΑΡΗΣ: Γκολφίνος, Κ. Θωμόπουλος, Σακάι, Κολύβρας, Στεφανάτος, Ψυμούλης, Μητρόπουλος (60' Μουρ), Γκοτσόπουλος, Βάκρινος, Ανδριώτης (76' Μάνε), Φουκής (81' Μονοκρούσος). 

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο ''Ντα Λούζ'', Ώρα 15.00
Θύελλα Σκιαδά-Πείρος Ισώματος 1-1
(15' Λαμπρόπουλος / 20' Κρουστάλλης)
Διαιτητής : Μακρυπόδης

ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ: Δημόπουλος, Γ. Νταφογιάννης, Δριβήλας, Χ. Νταφογιάννης, Κοντάρης, Στούπας, Καραμπινάς, Μπαρδάκης (46' Β.Γ. Μπότης), Κουλογιάννης (80' Κουραχάνης), Λαμπρόπουλος, Θεοδωρακόπουλος.
ΠΕΙΡΟΣ ΙΣΩΜΑΤΟΣ: Μπαρμπέρης, Γκοτσούλιας, Νικολακόπουλος, Α. Καραβίας (89' Γιαννόπουλος), Παπαστεργίου (58' Μωραΐτης), Α. Βαγγελάτος, Β. Καραβίας, Κυριακόπουλος (65' Σταματόπουλος), Κρουστάλλης, Δελδήμος, Χ. Βαγγελάτος.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Προαστίου, Ώρα 15.00
Πανιώνιος/Αχιλλεάς-Λέων Αλισσού 3-2
 (92' Βάρρας, 34', 90' Κολλάρος / 10', 68' Σολωμός)
Αποβολή : 90' Μπούνιας
Διαιτητής : Σπηλιωτόπουλος


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ : Η. Δίπλας, Σεϊντής (30' λ.τ. Χισεσάνι), Καϊμακάς, Β. Μάγκος (60' Βάρας), Δέδος, Βάλσαμος (87' Σταμπολίτης), Τ. Κρίθης, Μάργαρης, Γεωργόπουλος, Κολλάρος, Γκλαβάς.
ΛΕΩΝ ΑΛΙΣΣΟΥ: Μπούνιας, Ρηγόπουλος, Δημητριάδης, Ντούμας, Χρηστιάς, Δημακόπουλος, Σολωμός, Λάζαρης, Γεωργακόπουλος, Δρακόπουλος (85' Σταυριανός), Αργυρόπουλος.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Φαραικού, Ώρα 15.00
Φαραικός-Άρης 0-2 
(12' Οικονόμου, 54' Καταρτζόπουλος)
Αποβολή : 61' Γιαννιώτης
 Διαιτητής : Γραμματικόπουλος


ΦΑΡΑΪΚΟΣ: Γαλαριώτης, Κολυπέρας (63' Παπαγεωργίου), Γεωργόπουλος (46' Γραμματικόπουλος), Δημητρόπουλος (75' Βασιλείου), Βέρρας, Κ. Σωτηρακόπουλος, Γ. Σωτηρακόπουλος, Γιαννιώτης, Μούτσα, Κοσμόπουλος, Α. Σωτηρακόπουλος.
ΑΡΗΣ: Φιλιππακόπουλος, Μπαζάρογλου (84' Σπηλιωτόπουλος), Ναστούλης, Κ. Ασημακόπουλος, Χριστόπουλος, Μπαντούνας, Ν. Ασημακόπουλος, Παπαδημητρόπουλος, Καταρτζόπουλος (86' Π. Ασημακόπουλος), Οικονόμου, Μούγκουλης (69' Μοίραλης).


Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Νικολείκων, Ώρα 15.00
Θύελλα Αιγίου-Ρωμανός 6-0 
(Κουτσουμπελίτης, Σαλάι, Χριστόπουλος, Αρβανίτης (χατ-τρικ)) 
Διαιτητής : Χόρτης


ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ: Λέσσης, Σταματόπουλος, Ι. Παξιμάδης, Ντάλας, Βλάχος (60' Γκινάι), Ζήσης, Α. Παξιμάδης, Κουκουμαφτσής, Αρβανίτης, Σαλάι, Δορλής (70' Χριστόπουλος).
ΡΩΜΑΝΟΣ: Γιαννικόπουλος, Τριανταφύλλου (76' Τριαντόπουλος), Βανταράκης, Θοεφανόπουλος, Οικονομου, Μοσχονάς, Σουγλέρης, Σαλμποτάς, Κτεννάς (65' Γ. Παναγόπουλος), Π. Παναγόπουλος, Ντουράκου.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, Γήπεδο Ζαρουχλείκων, Ώρα 15.00
ΑΠΟ Αρόης-Άγιος Δημήτριος 2-4 
(12' Σ. Δεπούντης, 68' Μαντζαβίνος / 4' Ράπτης, 30' Δημητρόπουλος, 40' Σούμπασης, 87' πεν Γ. Δημητρόπουλος)
 Διαιτητής : Καμζόλας
ΑΠΟ ΑΡΟΗΣ: Κουτροκόης, Ξυλιάς, Α. Δεπούτης (80΄Παρασκευόπουλος), Καραΐσκος, Σακάτος, Παπαχαραλάμπους (15' Δημογιάννης), Κοκκίνης (46' Μπακόπουλος), Ματζαβίνος, Σ. Δεπούτης.
ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Τσαμπάς, Μπαττάς (68' Ρηγόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος, Δ. Δημητρόπουλος, Γ. Δημητρόπουλος, Ράπτης (85' Μπασκλάβάς), Σαλίχος, Σούμπασης, Αντωνόπουλος, Αποστολόπουλος (78' Καζλάροφ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: