Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» η Ημερίδα με θέμα: «Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο στην Αχαΐα. Η Αθλητική του συμβολή και η ευρύτερη διείσδυσή του στην τοπική κοινωνία». Την ημερίδα οργάνωσαν ο υπεύθυνος του «Συμβούλου Επιχειρήσεων», κ. Παναγιώτης Γιαλένιος με τη βοήθεια του προέδρου της ΕΠΣ Αχαϊας, κ. Γιάννη Κοζιώρη.
Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση καθώς το παρόν έδωσαν πολλοί παράγοντες, αθλητές, διαιτητές αλλά και απλός κόσμος που αγαπά το ποδόσφαιρο. Στους παρευρισκόμενους ξεχωρίσαμε τους κ. Παπαγιαννόπουλο και Ψωμά, εκπροσώπους της Νέας Δημοτικής Αρχής, τους κ. Χρ. Μπαλτά, Γ. Σταθόπουλο, Δ. Μπαλαφούτη, Δ. Ρόζη, Ν. Μακρή, Στ. Μαλιώρη και Σ. Τηλιγάδα. Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές με τους Τάκη Λαμπρόπουλο και Δ. Κύζα καθώς και οι προπονητές των Μικτών.
Ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Δ. Σαρρής έδωσε αρχικά το λόγο στον κ. Π. Γιαλένιο: «Με την εκδήλωση αυτή θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να ενισχυθεί και να επιβιώσει».
Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Κοζιώρης, πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαϊας: « Ευχαριστώ τον κ.Γιαλένιο που μου δίνει την ευκαιρία να εκφράσω πως ζούμε το ποδόσφαιρο εμείς οι ερασιτέχνες. Το ποδόσφαιρο εκτος από ένα απλό παιχνίδι είναι και ένα κοινωνικό γεγονός. Είναι μέσο κοινωνικής έκφρασης. Η μπάλα όμως έχει και ιδιαιτερότητες: 1)Μπορούμε εύκολα να το παίξουμε παντού. Στις παραλίες, στο χώμα, στα πλακάκια.
2) Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα σωματικά προσόντα
3) Επειδή τα γκολ είναι λίγα, η ένταση συσσωρεύει και ξεσπά
4)Είναι ομαδικό αλλά και ατομικό άθλημα
5) Υπάρχει ψυχικό δέσιμο φιλάθλου-ποδοσφαιριστή
Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται την πολιτεία και τους χορηγούς. Την πολιτεία με τους Δήμους και τους χορηγούς με το να μπορέσουν τα σωματεία να λειτουργήσουν καλύτερα.
Ο επόμενος εισηγητής ήταν ο κ. Χρυσόστομος Μάνθος: «Εκφράζω τις ευχαριστίες του κ. Βασσάρα προς τον κ. Γιαλένιο διότι δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθεί μια άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου. Στις μικρές κοινωνίες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το ποδόσφαιρο είναι αγάπη.Τα κίνητρα είναι αγνά. Λέω πρώτη φορά δημόσια ότι ο κ. Κοζιώρης παλεύει πραγματικά για τα ζητήματα του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Για να βελτιώσουμε την εικόνα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου πρέπει οι προπονητές να πηγαίνουν σε προπονητικές σχολές, να παρακολουθούν σεμινάρια. Να υπάρχουν διοικητικές ημερίδες για τους παράγοντες και γιατί όχι παρουσία του Νομικού Συμβούλου της ΕΠΟ. Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε πρώτα τον εαυτό σου».
Την εκδήλωση έκλεισε ο Dr. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος: « Υπήρξα για χρόνια δημοσιογράφος στην Αθήνα και έτσι έζησα πολύ έντονα τον αθλητισμό. Έχει γίνει η διαπίστωση ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι επαγγελματοποιημένο και το επαγγελματικό, εμπορευματοποιημένο. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο συναρπάζει ως θέαμα, ωστόσο θέλει και αυτό το γιατρό του. Η Άθληση αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα. Δυστυχώς η ιατρική στο χώρο του αθλητισμού αντιμετωπίζεται με αδιαφορία, φόβο, καχυποψία, υποτιμάται ο ρόλος της και για αυτό υπάρχει παραγκώνιση. Δεν αρκεί η παρουσία ανειδίκευτων ιατρών στους αθλητικούς χώρους.
Χρειάζεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ιατρική φροντίδα, να σταματήσει η ανεξέλεγκτη χρήση φαρμακολογικών ουσιών».
Πηγή : sportfmpatras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: