Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΙΣΟΠΑΛΟΣ 1-1 ΜΕ ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ


1-1
(23' Ραμόπουλος / 37' Σιδέρης)
Διαιτητής : Γ. Ρηγόπουλος

Ένας κακός Απόλλων Εγλυκάδας, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 σήμερα το απόγευμα στο ''Α. Κάνιστρας'', απέναντι στην Θύελλα Σκιαδά. Η ομάδα του Άρη Πλέγα αγωνίστηκε με πολλές ελλείψεις και με νέα πρόσωπα στο αρχικό της σχήμα, αλλά έστω και έτσι και με άσχημη εμφάνιση, κατάφερε να μην ηττηθεί και να προσθέσει άλλον έναν βαθμό στην ήδη πολύ καλή συγκομιδή της στο πρωτάθλημα.
Η Θύελλα Σκιαδά ήταν εκείνη που μπήκε πολύ καλά στον αγώνα και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκόρ. Στο 5' ο Κουλογιάννης βρέθηκε απέναντι από τον Αγοράκη, με τον 37χρόνο γκολκήπερ να σταματάει το πλασέ του πριν καταλήξει στα δίχτυα. Στο 10' είχαμε καλή στιγμή με σουτ του Θεοδωρακόπουλου να φέυγει άουτ, στο 13' είχαμε καλή στιγμή με τον Χ. Μπαρδάκη να μην μπορεί να σκοράρει και γενικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα η πίεση των φιλοξενουμένων ήταν πάρα πολύ έντονη στην εστία του Απόλλωνα. Στο 20' είχαμε επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Χ. Μπαρδάκη που απέκρουσε εύκολα ο Αγοράκης και στο 23' και κόντρα στην ροή του αγώνα, ήρθε το γκόλ για τους γηπεδούχους. Πιο συγκεκριμένα, ο Φωτακόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Χριστόπουλος έπιασε την κεφαλιά και ουσιαστικά σέντραρε στο αμαρκάριστο Ραμόπουλο που με ένα ''κεραυνό'' νίκησε τον Δημόπουλο και άνοιξε το σκόρ για την ομάδα της Εγλυκάδας. 
Η συνέχεια ήταν ανάλογη με την Θύελλα να δημιουργεί συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις στους γηπεδούχους και να ψάχνει την ισοφάριση. Αυτή ήρθε στο 37' όταν ο Σιδέρης με ένα έξυπνο σούτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα αρχικά στο δεξιό κάθετο δοκάρι του Αγοράκη και στην συνέχεια στα δίχτυα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για την ομάδα του Σκιαδά. Μάλιστα στο 43' οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα για μια απόφαση του επόπτη κ. Δημόπουλου όπου σταμάτησε τον Θεοδωρακόπουλο με οφσάιντ και ενώ αυτός έχει σκοράρει στην εστία του Απόλλωνα.
Στο β' μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε και πολύ με τον Απόλλωνα όμως να γίνεται ελαφρώς καλύτερος με την είσοδο των Κ. Αβραμόπουλου και Κ. Πλέγα, χωρίς όμως να δημιουργεί κλασσικές ευκαιρίες. Η Θύελλα πίεζε είτε με στημένες φάσεις, είτε με σέντρες που έυκολα εξουδετέρωνε ο γκολκήπερ του Απόλλωνα. Στο 73' είχαμε ένα καλό φάουλ του Μπαλή που έδιωξε σε κόρνερ ο Αγοράκης ενώ και ο Απόλλωνας είχε την δική του καλή στιγμή στο 81', σε φάουλ του Γ. Αβραμόπουλου που πέρασε άουτ. Στο 84' είχαμε μια καλή ενέργεια του Παναγιωτόπουλου, με τους αμυντικούς να τον ανακόπτουν πριν γίνει απειλητικός.
Κάπως έτσι τελείωσε και το παιχνίδι με έναν όπως προαναφέραμε ελλειπή και κακό Απόλλωνα. Η Θύελλα ήταν καλύτερη, πιθανόν να δικαιούτο κάτι περισσότερο αλλά και ο βαθμος της ισοπαλίας δεν θα πρέπει να την αφήνει παραπονούμενη.


ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Σύψας (52' Κ. Αβραμόπουλος), Βανάκας, Γιαννόπουλος, Γ. Αβραμόπουλος, Ανδριακόπουλος, Νικολόπουλος (50' Πλέγας), Φωτακόπουλος, Χριστόπουλος, Νιάχος (84' Σταυρόπουλος), Ραμόπουλος
ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ : Δημόπουλος, Ι. Νταφογιάννης, Κορωνάκης, Χ. Νταφογιάννης, Τσίμπιτσης, Σιδέρης (87' Τσιντώνης), Μπαλής, Παναγιωτόπουλος, Θεοδωρακόπουλος, Χ. Μπαρδάκης (61' Σωτηρόπουλος), Κουλογιάννης (85' Γ. Μπαρδάκης)


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 


*** Αρκετές οι απουσίες για τον Απόλλωνα. Συγκεκριμένα δεν αγωνίστηκαν για διαφορετικούς λόγους οι Σουγλέρης, Παπαστεργίου, Κατεργάρης, Παναγόπουλος που ήταν από τους βασικούς στα προηγούμενα παιχνίδια
*** Ένταση είχε η κερκίδα που τα είχε βάλει με το διαιτητικό τρίο. Άσχημες βρισιές προς τους διαιτητές σε μια εικόνα που σου προκαλεί μόνο ''αηδία'' και δεν σου κάνει αίσθηση να αγωνιστείς. Ας σταματήσουν επιτέλους αυτά τα φαινόμενα. Φώναξε, διαμαρτυρήσου αλλά το να βρίζεις ''Θεία και οικογένειες'', πάει πολύ !!!
*** Βασικοί αγωνίστηκαν οι Σύψας, Β. Νικολόπουλος. Ο Άρης Πλέγας τους πιστέυει και περιμένει πολλά και από τους δύο.
*** Αποβλήθηκαν από τον ρέφερι της συνάντησης και οι δύο προπονητές για διαμαρτυρία. Άρης Πλέγας και Βασίλης Μαρκάτος αναγκάστηκαν να δίνουν εντολές από την κερκίδα.
*** Αρκετός ο κόσμος που ήρθε στο ''Α. Κάνιστρας''. Εξάλλου ο καιρός ήταν σύμμαχος.
*** Αξιέπαινος είναι ο τερματοφύλακας της Θύελλας Σκιαδά, Δημήτρης Δημόπουλος, που αγωνίζεται στα τελευταία παιχνίδια με κάταγμα στο δάχτυλο. Μόνο ''μπράβο'' του αξίζουν.


ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, ξεχώρισε το μεγάλο ντέρμπυ στα Σαγέικα μεταξύ του Εθνικού και της Ακράτας. Οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν να χάνουν από στο α' μέρος, πέτυχαν την μεγάλη ανατροπή με τους Αθανασόπουλο και Κακαρούμπα και κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.
Στο Ρίο, ο Αχαιός πέρασε σαν σίφουνας και απέδειξε ότι θα γίνει ''βδέλλα'' στο Εθνικό Σαγείκων μέχρι το τέλος. Στο Προάστειο, η Νίκη έστειλε στους ''πέντε ανέμους'' την φορμαρισμένη Αναγέννηση, αποδεικνύοντας πόσο καλή ομάδα είναι, ενώ η έκπληξη έγινε στο Αίγιο όπου ο Αχιλλέας/Εθνικός νίκησε με 4-3 το Πάτραι. Ατρόμητος και Αστραπή έμειναν στο 1-1, ο Αίας πήρε σπουδαίο διπλό μέσα στον Ωλενιακό, ενώ το Ζαβλάνι πέτυχε νίκη σωτηρίας επί του Φωστήρα μέσα στην Οβρυά, στέλνοντας τον Φωστήρα σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την υπόθεση παραμονή.

2-1
(52' Αθανασόπουλος, 75' Κακαρούμπας / 32' Λυμπερόπουλος)
Διαιτητής : Γ. Γραμματικόπουλος


ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ: Οικονόμου, Κατσίνας (47’ Μπακούλιας), Πυρρής, Ιωάννου, Τσολόπουλος, Αβράμης, Φωτόπουλος (70’ Παναγόπουλος), Μπατέλος, Μπαρδούσης, Μπαλαλάς (37’ Κακαρούμπας), Αθανασόπουλος
ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ: Βασιλακόπουλος, Διαμαντόπουλος, Μιχαλόπουλος (80’ Παπασταθακόπουλος), Τσούρας, Καραπαναγιώτης, Μεντής, Λυμπερόπουλος, Κ. Χοτζαλάρι, Κατσαρέλιας, Ν. Χοτζαλάρι, Παράνομος

0-3
 (10' Παπουτσής, 55' Παναγόπουλος, 75' Φραντζής) 
Διαιτητής : Ν. Μακρυπόδης


ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ Κ92: Κοκοτσής, Λαζαρίδης (70’ Κοτσιάι), Θοδωρής, Ραμαντάνης, Κούντας, Τρίγκας, Μακρυνιώτης, Γεράνιος (77’ Κούστας), Αποστολόπουλος (61’ Τούσης), Κουλούρης, Νικολαΐδης.
ΑΧΑΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ: Μπαρδάκης, Διαμαντόπουλος, Α.Κ. Σωτηρόπουλος (72’ Νικολόπουλος), Παναγόπουλος, Παπουτσής, Ξυπολιάς, Κασπίρης, Α.Ζ. Σωτηρόπουλος, Φραντζής, Αλεξόπουλος (65’ Μαρίδης), Αντωνόπουλος (50’ Σπαθής)

5-0
 (20', 32', 43', 70' Σαμπανέι, 74' αυτ. Σκιαδάς) 
Διαιτητής : Α. Γιαννόπουλος


ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ : Καραγεωργόπουλος, Πολύδωρος, Παρασκευάς, Λίλας, Μικές, Παπασπηλιόπουλος Α. (53' Δερβίσης), Καπετανάκος (73' Μπουχάγιερ), Αγγελόπουλος, Σαμπανέι, Καρβούνης (65' Μπίτσι), Οικονομόπουλος.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΤΡΩΝ : Τσαουντέλιο, Σκιαδάς, Λάβδας (65' Ροδόπουλος), Σπανός, Αδαμόπουλος, Τζελέπης, Παπαδόπουλος (46' Σαχπατζίδης), Σταυρόπουλος (57' Κοκόλης), Συνοδινός, Τσάλτας, Λαμπρόπουλος.


1-1
(81' Τεμπονέρας / 11' Λιόσης)
Διαιτητής : Δ. Καργάκος



Ατρόμητος-Αστραπή 1-1 (Φωτ. Επιμέλεια : Ευτυχία Νταφογιάννη)


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ : Β. Αντωνόπουλος, Α. Κόκκας, Ζίσι, Γ. Αντωνόπουλος, Τεμπονέρας, Μουταφίδης, Κολοβούρης, Μπούνιας (70' Σπηλιόπουλος), Μπουρλάκης, Σωτηρίου, Νικόλας (72' Νίκας)
ΑΣΤΡΑΠΗ ΨΑΡΟΦΑΙΟΥ : Κολλαίτης, Χασάπης, Πέττας, Κοτσανόπουλος, Λιόσης, Κοσμάς, Ρουντζαμάνης, Σταθόπουλος, Κωνστάντιος, Ασλανίδης (75' Μπακόπουλος), Γραμματικόπουλος (60' Σπυρόπουλος)


4-3
 (1', 85' πεν. Τριανταφύλλου, 30' Τέρπος, 52' Σκόνδρας / 4', 78 Νικ. Μπερτσιάς, 62' Πάντο)
Αποβολή : 70' Μπαμπίλης
 Διαιτητής : Γ. Σόγιας


ΑΧΙΛΛΕΑΣ/ΕΘΝΙΚΟΣ: Μακρυγιαννάκης, Χριστοδουλόπουλος, Λαλαής, Μακαρώνας, Μαρκάτος, Παρίσης, Τριανταφύλλου, Σωτηρόπουλος, Τσάκουλης, Σκόνδρας (70’ Τριανταφυλλόπουλος), Τέρπος.
ΑΟ ΠΑΤΡΑΙ: Σπυρόπουλος, Μακρόπουλος, Φραγκουλάκης, K. Βαγγελάτος (56’ Βρόντος), Πάντο, Πατάπης, Χριστόπουλος, Μπαλής (68’ Χ. Βαγγελάτος), Μπαμπίλης, Νεκ. Μπερτσιάς, Νικ. Μπερτσιάς.

0-1
(92' Κούτουλας)
 Διαιτητής : Γ. Παπαδόπουλος


ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΟΒΡΥΑΣ: Τούφας, Σταμούλης (85’ Τζίρτης), Αθανασόπουλος (72’ Λάτσης), Βερβέρογλου, Πανούσης, Χαρίτος, Ζαχαράτος (64’ Αλία), Παλαιογιάννης, Κουμπής, Νιούνεφ, Σ. Δεπούντης
ΑΠΣ ΖΑΒΛΑΝΙ: Δαλαβούρας, Κανελλόπουλος, Σπανός. Κουτούλας, Γ. Τσαμτσούρης, Θ. Τσαμτσούρης, Δ. Ιωάννου, Σούμπασης (51’ Νικολόπουλος), Φωτόπουλος (92’ Καρδάρας), Ανδρούτσος, Κεπενός (46’ Β. Ιωάννου)


'' Την ώρα της επίτευξης του τέρματος του Ζαβλανίου, υπάρχει δεύτερη μπάλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η οποία προέρχεται από φιλάθλους που βρίσκονταν στο γήπεδο.''
Ο καλός φίλος Δημήτρης Σαρρής μας έστειλε το παρακάτω άρθρο και μας εξηγεί γιατί το γκόλ σωστά μέτρησε :
 
Σωστά μέτρησε το γκολ του Ζαβλανίου
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΡΗ
Σωστά ο διαιτητής Γιώργος Παπαδόπουλος κατακύρωσε το γκολ του Ζαβλανίου (το οποίο έκρινε το τελικό αποτέλεσμα) στο ματς με τον Φωστήρα σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας.
Το άρθρο 5 που αφορά τα καθήκοντα του διαιτητή προβλέπει την περίπτωση δεύτερης μπάλας ή κάποιου άλλου αντικειμένου ή ζώου που εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κανονισμό ο διαιτητής οφείλει να διακόψει το ματς ΜΟΝΟ στην περίπτωση που η δεύτερη μπάλα (ή ακόμα και τρίτη μπάλα) εμποδίζει την εξέλιξη και την ροή του αγώνα.
Σε διαφορετική περίπτωση (αν αυτή δεν εμποδίζει) ο διαιτητής οφείλει να απομακρυνθεί η δεύτερη μπάλα (ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο ή ζώο) με την πρώτη ΔΥΝΑΤΗ ευκαιρία.
Συνεπώς, ο κ. Παπαδόπουλος, από την στιγμή που έκρινε ότι η δεύτερη μπάλα δεν εμπόδιζε την ροή του παιχνιδιού, εφάρμοσε τον κανονισμό και σωστά κατακύρωσε το γκολ.
Αναλυτικά (στην αγγλική γλώσσα) ο κανονισμός της FIFA έχει ως εξής:
LAW 5 – Power and duties of the Referee
• If an extra ball, other object or animal enters the field of play during the match, the referee must stop the match only if it interferes with play.
• If an extra ball, other object or animal enters the field of play during the match without interfering with play, the referee must have it removed at the earliest possible opportunity.




1-2
(43' Ηλιόπουλος / 3', 20' Λαμπρόπουλος)
Διαιτητής : Γ. Καλύβας


ΩΛΕΝΙΑΚΟΣ: Καραλής, Αργυρόπουλος, Τσαουρδάς (55’ Βάρδας), Λαμπρόπουλος, Σπυρόπουλος, Γεωργόπουλος, Ηλιόπουλος, Νικολακόπουλος (70’ Πανίτσας), Μουρτάς (70’ Χρονόπουλος), Γκίνετς, Παναγιωτόπουλος.
ΑΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ: Βανδώρος, Πανταζάτος, Αλεξανδρόπουλος (46’ Ντούλιας), Κακούρης, Σπυρόπουλος, Φωκάς, Μπαλής, Κ. Φλωράτος, Κατσαΐτης, Λαμπρόπουλος, Σπανός (46’ Χόρτης).


Οι συνθέσεις και οι σκόρερ των αγώνων πάρθηκαν από τον Βαγγέλη Γερογιάννη και το www.pelop.gr

Το άρθρο είναι αποκλειστική προσφορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: