Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

''ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ Η ΜΠΑΛΑ....''

Επιστολή-απάντηση στο άρθρο του μέλους του Δ.Σ, Δημήτρη Σαρρή για την διαιτησία, από το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών, Γιώργο Τσάγκανο, που έχει ώς εξής : 

''Στην επιστολή που δημοσιεύσατε την Τετάρτη 29/2/2012, του αγαπητού πραγματικά κ. Σαρρή, δεν θα μπορούσα να μην εξοργιστώ με τον τρόπο που προσπαθεί να ρίξει λάδι στην φωτιά και να παρέμβει με άκομψο τρόπο σε νερά άγνωστα προς αυτόν και την πλειοψηφία των παραγόντων, ποδοσφαιριστών και προπονητών
Διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενα του κ. Ανδριόπουλου, που μίλησε για μεμονωμένες και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού αρνητικές συμπεριφορές διαιτητών μας, που όμως έχουν τιμωρηθεί, δεν μπορεί να παίρνει η μπάλα την συντριπτική πλειοψηφία μορφωμένων τα τελευταία χρόνια διαιτητών μας (φοιτητές και απόφοιτοι πανεπιστημίων), πετυχημένοι επαγγελματίες, που δεν έχουν κανένα σκοπό να προβληθούν ή να ανέβουν επαγγελματικά από αυτό που κάνουν σαν χόμπι και που άλλωστε το έχουν αποδείξει και εμπράκτως, με το να διαιτητεύουν και χωρίς την ελάχιστη άμοιβή μερικές φορές, σε αντίθεση με παράγοντες που από το άγνωστο μπαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου για να προβληθούν και να ανέβουν επαγγελματικά και κοινωνικά.
Δεν μπορείτε να αποκαλείτε τους διαιτητές μας αλαζόνες και επιθετικούς όταν τους προπηλακίζουν, βρίζουν τις οικογενειές τους, τους χτυπούν, διότι είναι τρείς απέναντι στους παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές και φίλαθλους, που θέλουν πάση θυσία να κερδίσει η δική τους ομάδα. Και βεβαίως ο κ. Χρυσόστομος Μάνθος και οι άλλοι καθηγητές διαιτησίας διαδάσκουν ψυχολογία και κανονισμό κάθε Δευτέρα στον Σύνδεσμο μας, παρακολουθούμενοι από τους διαιτητές μας, αλλά αναρωτηθείτε πότε παρακολούθησαν οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές ή οι φίλαθλοι της κάθε ομάδας, μαθήματα συμπεριφοράς πρώτα και μετά ψυχολογίας. Να γνωρίζετε επίσης, ότι η στολή του διαιτητή έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια χρώματα, διότι αρκετοί νόμιζαν ότι ήταν μαύρη για να καρφώνουν πάνω της τα βέλη τους, νομίζοντας ότι βρίσκονταν σε αρένα ταυρομαχίας και μην μιλάτε για ασυλία.
Είναι τουλάχιστον μικροπρέπεια να επικαλείστε ότι μασώντας τσίχλα ο διαιτητής και ότι δεν στέκεται προσοχή μπροστά στους παράγοντες, αποτελεί ένδειξη εκνευρισμού, έλλειψη ψυχραιμίας και ανασφάλεια.
Θα πρέπει να προσπαθήσουμε παράγοντες, ποδοσφαιριστές, προπονητές, φίλαθλοι, παρατηρητές, δημοσιογράφοι και όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με το άθλημα αυτό, να μπούμε στην θέση του νέου μορφωμένου, φιλόδοξου, αμερόληπτου διαιτητή και να μην του ζητάμε να γίνει κλόουν για να διασκεδάσουν οι υπόλοιποι εκτός απ' αυτόν που αν μη τι άλλο τον διακρίνει η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός, αν και ερασιτέχνης, όπως θα πρέπει να γνωρίζετε. Ας σταθούμε όλοι δίπλα του και να μην τον πυροβολούμε, είναι ''άνθρωπος''.

ΠΗΓΗ : Το άρθρο δημοσιέυτηκε στις 6/3/12 στην Εφημερίδα ''Πελοπόννησος'',

Δεν υπάρχουν σχόλια: