Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ 2-0 : Εξαιρετική εμφάνιση αλλά χωρίς αποτέλεσμα

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
Διαγόρας-Απόλλων Εγλυκάδας 2-0
(38' Φράγγος, 73' Βετούλας)
Διαιτητής : Π. Τσιρογιάννης
Βοηθοί : Μ. Γασπαρινάτου, Μ. Κακαφώνης

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Απόλλων Εγλυκάδας σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο των Βραχνείκων απέναντι στον τοπικό Διαγόρα, παρά την πικρή ήττα με 2-0 από τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, αποτέλεσμα που καθόρισε κατά μεγάλο ποσοστό και με την απόφαση του στο 45', και ο διαιτητής κ. Τσιρογιάννης, αρνούμενος να καταλογίσει πεντακάθαρο γκόλ με το οποίο η ομάδα της Εγλυκάδας θα είχε προσωρινά ισοφαρίσει το παιχνίδι σε 1-1.

Και όταν αρχίσεις και λες διαρκώς για την διαιτησία, κινδυνέυεις τελικά να καταντήσεις κα γραφικός. Τα είπαμε την 2η αγωνιστική με τον Σπηλιωτόπουλο στο παιχνίδι με τον Αχαιό, τα είπαμε για το ανύπαρκτο πέναλντυ στην Ακράτα, τα λέμε και πάλι σήμερα. Και εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στην τελική να καταντήσουμε γραφικοί, μιλώντας συνέχεια για εξώφθαλμα λάθη των διαιτητών εις βάρος της ομάδας μας, αφού ούτε στραβοί είμαστε, ούτε άσχετοι από ποδόσφαιρο. Και φυσικά όσοι παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας μας, τα βλέπουν και αυτοί και είναι μάρτυρες αυτών των γεγονότων.

Ούτε θα κάτσουμε να το βουλώσουμε στην τελική και να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τις σφαγές των διαιτητών σε βάρος μας και την αντιμετώπιση της ομάδας μας ώς "μικρή" της κατηγορίας. Για εμάς ο Απόλλωνας είναι "τεράστια" ομάδα και θα συνεχίσουμε να την κρατάμε σε αυτό το επίπεδο.

Και περνάμε στο αγωνιστικό κομμάτι, αφού αυτή είναι και η ουσία....

Ο Απόλλων κατέβηκε στο παιχνίδι με εξαιρετικό στήσιμο και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην πολύ καλή επιθετική ομάδα του Διαγόρα. Στο 15' ο Ανδρέας Κουραχάνης αστόχησε από πλεονεκτική θέση να ανοίξει το σκόρ, ενώ στο 25' ο Λαζανάς νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κώστα Αγοράκη, στην καλύτερη στιγμή του Διαγόρα στο α' μέρος. Στο 27' ο Σουγλέρης έκανε όμορφη σέντρα από τα δεξιά και τελευταία στιγμή απομάκρυναν την μπάλα οι αμυντικοί των γηπεδούχων. Στο 30' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλντυ σε χέρι αμυντικών του Απόλλωνα, ενώ στο 38' είχαμε το 1-0, όταν ο Φράγγος εκμεταλλέυτηκε το τραγικό λάθος του Κ. Αγοράκη, αφού η μπάλα του γλίστρησε από τα χέρια σε σέντρα του Λαζανά, και ο έμπειρος επιθετικός των γηπεδούχων δεν έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκόρ.

Στο 45' έγινε η φάση που δυναμίτισε το κλίμα, αφού σε εκτέλεση φάουλ του Σουγλέρη, η μπάλα έφτασε στον Γιαννόπουλο, ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα. Προς έκπληξη όμως όλων, ο κ. Τσιρογιάννης ακύρωσε το γκόλ και μάλιστα στις έντονες διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα, δεν ήξερε τον λόγο που το ακύρωσε...Αυτή ήταν και η φάση που θα μπορούσε να αλλάξει την ροή του αγώνα. Όμως για μια ακόμη φορά, η ομάδα της Εγλυκάδας αντιμετωπίστηκε ώς "μικρή". Και το λέμε αυτό γιατί είμαστε 1000% σίγουροι ότι αν θα γινόταν αντίστροφα, δεν θα είχε ακυρωθεί ποτέ !!!

Στο β' μέρος και χωρίς τον Άρη Πλέγα στον πάγκο (αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες στο ημίχρονο), ο Απόλλων προσπάθησε για την ισοφάριση και είχε μια πολύ καλή στιγμή με τον Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος πλάσαρε στο 60' τον Μπαλτιμά, με τον τελευταίο να του λέει όχι. Στο 65' είχαμε νέα μεγάλη φάση, όταν το φάουλ του Βανάκα έδιωξε σε κόρνερ ο έμπειρος πορτιέρο, ενώ στο 70' είχαμε μεγάλη απέκρουση του Αγοράκη σε τετ α τετ με τον Φράγγο.

Και αφού οι φιλοξενούμενοι δεν ισοφάρισαν στις 2-3 καλές στιγμές που είχαν, ήρθε στο 73' ο Βετούλας με πλασέ μέσα από την περιοχή να κάνει το 2-0 και ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι.

Η τελευταία καλή φάση έγινε στο 80', με τον Φράγγο να πιάνει ανάποδο γυριστό σούτ και τον Αγοράκη να διώχνει εντυπωσιακά.

Το παιχνίδι αυτό ανήκει πλέον στο παρελθόν για τον Απόλλωνα και κοιτάζει το επόμενο που είναι "τελικός" απέναντι στην Αστραπή.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ : Μπαλτιμάς, Ντινόπουλος, Μιχαλόπουλος, Γάτσος, Βετούλας, Δασούρας, Λαζανάς, Παναγιωτόπουλος (83' Δεληγιαννάκης), Φράγγος, Σχοινάς (76' Πάνας), Ανδρεόπουλος (83' Ασλανίδης)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Γελάσιος, Ι. Βανάκας (71' Παναγόπουλος), Γιαννόπουλος (52' Βασιλακόπουλος), Χριστόπουλος, Τσίτσαρης, Κουραχάνης, Φωτακόπουλος, Ραμόπουλος, Σουγλέρης (49' λ.τ. Νικολόπουλος), Οικονόμου

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ : 
** Έντονες οι διαμαρτυρίες του Άρη Πλέγα και του Σταύρου Θεοδωρόπουλου στο ημίχρονο, με τον Τσιρογιάννη να τους αποβάλλει και τους δύο από τον αγωνιστικό χώρο.
** Αντίπαλος του Απόλλωνα ο Ανδρέας Ντινόπουλος, που την περσινή χρονιά φόρεσε την φανέλλα της ομάδας της Εγλυκάδας
** Τραγικό το λάθος του κατ' άλλα εξαιρετικού σήμερα Κ. Αγοράκη, στην φάση του πρώτου γκόλ. Η άδικη μοίρα του τερματοφύλακα !!!
** Ντεμπούτο με την ομάδα της Εγλυκάδας για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο οποίος ήρθε από τον Αργονάυτη Κατακόλου.
** Τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 49' ο Θόδωρος Σουγλέρης, με αποτέλεσμα να χαθεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τον Απόλλωνα στο β' μέρος.
** Το ίδιο και για τον Γιάννη Γιαννόπουλο, ο οποίος και αυτός αποχώρησε στο 52' και ενώ είχε εξαιρετική παρουσία επάνω στον Δημήτρη Ανδρεόπουλο.
** Αρκετός ο κόσμος στο γήπεδο των Βραχνείκων



Δεν υπάρχουν σχόλια: