Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΣΤΡΑΠΗ 1-1 : Άξιζε την νίκη...


6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
Απόλλων Εγλυκάδας-Αστραπή Ψαροφαίου 1-1
(35' Ραμόπουλος / 48' Αναγνώστου)
Αποβολές : 88' Οικονόμου / 87' Αναγνώστου
Διαιτητής : Ν. Χρονάς
Βοηθοί : Γ. Παυλόπουλος / Δ. Σωτηρόπουλος

Ιδανικός αυτόχειρας μπορεί να χαρακτηριστεί ο Απόλλων Εγλυκάδας στο σημερινό παιχνίδι με την Αστραπή, αφού σε όλη την διάρκεια ήταν καλύτερος από την ομάδα του Ψαροφαίου, έχασε σημαντικές και καλές ευκαιρίες αλλά και πάλι ξαναπλήρωσε μια στίγμη αδυναμίας του σε εκτέλεση φάουλ του Αναγνώστου, έτσι ώστε να φύγει για μια ακόμα φορά με 2 χαμένους βαθμούς από τον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα της Εγλυκάδας μπήκε αποφασισμένη να κερδίσει το σημερινό παιχνίδι, δεν έπιασε πολύ καλή απόδοση αλλά ήταν εκείνη η ομάδα που ήταν καλύτερη μέσα στις γραμμές και από την αρχή δημιούργησε ευκαιρίες. Στο 5' ο Ραμόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Τσιώλη (ο οποίος πήρε την θέση του Παπαγρηγορίου κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του Ψαροφαίου, αφού ο έμπειρος πορτιέρο τραυματίστηκε στο ζέσταμα με διάστρεμμα), αλλά δεν κατάφερε να νικήσε τον νεαρό πορτιέρο, σε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία από πλευράς Απόλλωνα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Οικονόμου προσπάθησε μετά από σέντρα του Σουγλέρη να πιάσει το γυριστό σούτ, αλλά αυτό ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Τσιώλης. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 15' είχε νέα μεγάλη στιγμή, όταν το σούτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Αστραπής. 

Στο 25' ήρθε η λύτρωση για την ομάδα της Εγλυκάδας, όταν στην όμορφη σέντρα του Σουγλέρη, ο Ραμόπουλος με γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκόρ και έβαλε τον Απόλλωνα μπροστά με 1-0.

Στο 33' είχαμε νέα καλή στιγμή σε σούτ του Σουγλέρη, και κάπως έτσι τελείωσε τον ημίχρονο με καλύτερο τον Απόλλωνα και χωρίς να έχει απειληθεί με κλασσική ευκαιρία από τους φιλοξενούμενους. 

Στο β' μέρος η Αστραπή μπήκε λίγο καλύτερα στα πρώτα λεπτά και στο 48' κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση έξω από την περιοχή, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχει παράβαση (υπάρχει βίντεο του αγώνα που θα ανέβει τις επόμενες ώρες στην σελίδα μας και θα μας δείξει αν η απόφαση του ρέφερι Νίκου Χρονά είναι σωστή ή όχι). Στην εκτέλεση του ο Αναγνώστου ισοφάρισε σε 1-1, με τον Αγοράκη να φέρει μικρή ευθύνη στο σούτ, αφού η εκτέλεση του έγινε στην κλειστή του γωνία.

Από το πουθενά λοιπόν και ενώ δεν είχε καμία καλή στιγμή στο παιχνίδι, η ομάδα του Γ. Τουντόπουλου ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. 

Ο Απόλλων ανέβηκε και πίεσε για το δεύτερο τέρμα που θα του έδινε την νίκη. Είχε κάποιες καλές στιγμές με τους Ραμόπουλο, Οικονόμου και ένα φάουλ του Σουγλέρη που έδιωξε ο Τσιώλης, αλλά τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να του δώσουν τους 3 βαθμούς, τις έκανε στα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα. 

Στο 85' και μετά από πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ του Φωτακόπουλου, η μπάλα βρήκε στο συμβολή των δοκαριών, με τον Απόλλωνα να στέκεται άτυχος. Η μεγάλη φάση όμως έγινε στο 90', με τον Παναγιώτη Χριστόπουλο να πιάνει την κεφαλιά από το πέναλντυ, και τον Τσιώλη να απεκρούει σωτήρια και εντυπωσιακά σε κόρνερ, κρατώντας τον βαθμό για την ομάδα του.

Οι ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές, αφού αποβλήθηκαν με 2η κίτρινη κάρτα οι Αναγνώστου και Οικονόμου.

Ο Απόλλων έχει αδυναμίες και αυτό είναι φανερό. Σήμερα όμως ήταν καλύτερος και άξιζε την νίκη. Όμως το ποδόσφαιρο τιμωρεί και όταν χάνεις ευκαιρίες το πληρώνεις. Ο Απόλλων το πλήρωσε και απώλεσε δύο σημαντικούς βαθμούς στην μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Παράπονα για την διαιτησία του Χρονά εξέφρασαν και οι δύο ομάδες. Εμείς δεν θα ξανασχοληθούμε με αυτό το κομμάτι γιατί κοντέψαμε να γίνουμε και γραφικοί. Ευτυχώς που σε αυτό το παιχνίδι υπάρχει αναλυτικό βίντεο που θα μας λύσει όλες τις απορίες και τις αμφισβητούμενες φάσεις. Αυτό που μπορούμε με σιγουριά να πούμε είναι ότι οι δύο αποβολές των Αναγνώστου και Οικονόμου είναι σωστές και δεν χωράνε αμφισβήτηση.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Γελάσιος, Ι. Βανάκας (75' Νικολόπουλος), Φωτακόπουλος, Χριστόπουλος, Τσίτσαρης (82' Διονυσακόπουλος), Ανδριακόπουλος, Κουραχάνης (87' Σ. Βανάκας), Ραμόπουλος, Σουγλέρης, Οικονόμου
ΑΣΤΡΑΠΗ ΨΑΡΟΦΑΙΟΥ : Τσιώλης, Κασπίρης, Κουλέτσης (46' Γ. Γραμματικόπουλος), Κολαίτης, Σταθόπουλος, Γ. Κοτσανόπουλος, Ε. Κοτσανόπουλος, Ράντος (46' Μάγγος), Μπαλκάς (78' Ζησιμόπουλος), Αναγνώστου, Παπαδόπουλος

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ : 

** Άτυχος ο Δημήτρης Παπαγρηγορίου, αφού υπέστη διάστρεμμα στο ζέσταμα και σε μια βουτιά που επιχείρησε και αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Τσιώλη στην βασική 11άδα της Αστραπής
** Πολύ καλή εμφάνιση του Τσιώλη και πολύ μεγάλη απέκρουση στην κεφαλιά του Χριστόπουλου στο 90'. Ο μικρός έχει απίστευτη κορμοστασιά για τερματοφύλακα και έχει όλο το μέλλον μπροστά του...
** Παράπονα και για τις δύο ομάδες για την διαιτησία του Χρονά. Γενικά το β' μέρος είχε αρκετή ένταση. Ο Απόλλων διαμαρτύρεται για το φάουλ που δίνεται επάνω στον Τσίτσαρη και που προέρχεται η ισοφάριση. Θα δούμε το βίντεο του αγώνα και θα κρίνουμε..






Δεν υπάρχουν σχόλια: