Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΕ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑ.....


Έφτασε λοιπόν στο τέλος του το πρωτάθλημα στην Α1 Κατηγορία. Το Σαββατοκύριακο διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική του, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να βρίσκεται στην ουρά, καθώς 3 ομάδες (ΑΠΟ Αρόης-Αναγέννηση Ψαθοπύργου-Θύελλα Αιγείρας) μάχονται για την αποφυγή των πιθανών πλέι-άουτ, και 1 ομάδα (Φαραικός) θέλει να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό και να προσπαθήσει να ανανεώσει την συμμετοχή του στην Α1, μέσω των αγώνων πλέι-άουτ. Στην κορυφή, τα πράγματα για τον Πρωταθλητή, είναι πιο ξεκάθαρα. Ας δούμε πιο κάτω τα σενάρια για την κορυφή αλλά και την ουρα :

Για τον τίτλο του Πρωταθλητή :
Εδώ τα πράγματα είναι απλά : Ο Ωλενιακός χρειάζεται 1 βαθμό στο εκτός έδρας παιχνίδι με τους Πετεινούς, για να ανακηρυχθεί Πρωταθλητής. Αν καταφέρει να τον πάρει, ακόμα και αν το Πάτραι κερδίσει, υπερτερεί στην ισοβαθμία και παίρνει αυτός τον τίτλο. Εάν ηττηθεί και οι ''πράσινοι'' του Νίκου Δεργούτη νικήσουν την Θύελλα Σκιαδά στην έδρα τους, παίρνουν αυτοί τον τίτλο με 1 βαθμό διαφορά. Σε οποιαδήποτε άλλο αποτέλεσμα του Πάτραι (ισοπαλία-ήττα), ο Ωλενιακός είναι Πρωταθλητής, ότι αποτέλεσμα και να φέρει με τους Πετεινούς.

Για την μάχη των πλέι-αουτ :
Εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Καταρχήν, αν ο Φαραικός έχει στο τέλος των αγώνων διαφορά 7 βαθμών από την 5η ομάδα από το τέλος, υποβιβάζεται απευθείας και δεν γίνονται μπαράζ. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να ηττηθεί στον εντός έδρας αγώνα από τον Αίαντα Πατρών και οι υπόλοιποι 3 να φτάσουν τουλάχιστον τους 36 βαθμούς. Αν κερδίσει φτάνει τους 31 βαθμούς, τα μπαράζ γίνονται σίγουρα και απλά μένει να δει ποιες ομάδες θα είναι οι αντιπαλοί του σε αυτά. Εάν έρθει ισόπαλος, του αρκεί και πάλι να στραβοπατήσει (είτε η Αναγέννηση, είτε η Θύελλα Αιγείρας) με μία ισοπαλία ή ήττα.
Για την ΑΠΟ Αρόης, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Με νίκη επί του Άρη, παραμένει οριστικά στην Α1 Κατηγορία. Με ισοπαλία, περιμένει να δεί τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων.
Θύελλα Αιγείρας και Αναγέννηση Ψαθοπύργου, θέλουν μόνο την νίκη για να ελπίζουν ακόμα και στην απευθείας σωτηρία.
Η διεξαγωγή ή όχι των πλεί-άουτ, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον Φαραικό. Εάν πάμε με την περίπτωση  ενδεχόμενης νίκης του Φαραικού, άρα και διεξαγωγής των μπαράζ, υπάρχει μία ακραία περίπτωση να έχουμε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ ΑΠΟ Αρόης-Αναγέννησης Ψαθοπύργου και Θύελλας Αιγείρας. Και εδώ πραγματικά υπάρχει ένα τρελό σενάριο. Εάν λοιπόν η ΑΠΟ Αρόης έρθει ισόπαλη με τον Άρη και συγχρόνως Αναγέννηση Ψαθοπύργου και Θύελλα Αιγείρας κερδίσουν τον Απόλλων Εγλυκάδας και τον Ολυμπιακό Π., οι τρείς ομάδες ισοβαθμούν με 36 βαθμούς. Το ''τρελό'' που σας λέγαμε πιο πάνω είναι ότι στα μεταξύ τους παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχουν τους ίδιους βαθμούς (από 6 βαθμούς) και ισόβαθμα τέρματα {η Αναγέννηση (4-4), η ΑΠΟ Αρόης (5-5) και η Θύελλα Αιγείρας (5-5)}. Σε αυτήν την περίπτωση, ενδεχομένως να έχουμε αγώνες μπαράζ των τριών αυτών ομάδων, για τις δύο θέσεις των μπαράζ των πλεί-άουτ.
Εάν η ΑΠΟ Αρόης κερδίσει, τότε είναι ξεκάθαρο ότι στα μπαράζ οδηγούνται η Αναγέννηση Ψαθοπύργου και η Θύελλα Αιγείρας (στην περίπτωση πάντα που ο Φαραικός έχει κερδίσει και έχει φτάσει στους 31 βαθμούς)
Υπάρχει και η περίπτωση που η ΑΠΟ Αρόης ηττηθεί από τον Άρη και οι άλλοι δύο κερδίσουν, τότε ενδεχομένως να έχουμε μπαράζ μεταξύ Θύελλας Αιγείρας και Αναγέννησης για το ποια ομάδα θα πάει στα πλεί-άουτ.
Αυτά λοιπόν είναι τα βασικά σενάρια για τις ομάδες της ουράς που εμπλέκονται σε πιθανή διεξαγωγή αγώνων πλέι-άουτ. Και όλα αυτά με την ευχή να μην πέσει ομάδα της Αχαίας από την Δ' Εθνική (που φαίνεται το πιο πιθανό πλέον), γιατί τότε θα χρειαστεί στα πλέι-άουτ να υποβιβαστούν 2 ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: