Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ


Με την ευχή να έχουν υγεία όλοι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων και να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το έντονο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, ξαναρχίζουν την Τετάρτη 5/1/2011 οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων της Α1 κατηγορίας. Αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια σε μία ''κρίσιμη'' αγωνιστική για τις ομάδες που προπορέυονται, καθώς τα παιχνίδια μετά από γιορτές και ένα μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας, κρύβουν παγίδες που θα πρέπει να αποφύγουν. Ας δούμε λοιπόν την ανάλυση και τις προβλέψεις μας για την 15η αγωνιστική :

ΑΠΟ Αρόης-Θύελλα Σκιαδά
Στην 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η ΑΠΟ Αρόης, έχοντας 12 βαθμούς. Στην έδρα της έχει μαζέψει συνολικά 9 βαθμούς, με τελευταία μεγάλη νίκη αυτήν απέναντι στον Πείρο Ισώματος την 11η αγωνιστική. Μάλιστα έχει πετύχει εντός έδρας 13 τέρματα και έχει δεχτεί 14 τέρματα, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη. Προέρχεται από 2 συνεχόμενες ήττες και έχει σαν πρώτο σκόρερ τον Σπύρο Δεπούντη με 8 τέρματα.
Στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα πέρασε η Θύελλα Σκιαδά με 31 βαθμούς. Είναι αήττητη εδώ και 7 αγωνιστικές και παρουσιάζεται αρκετά φορμαρισμένη. Έχει πετύχει εκτός έδρας 5 νίκες και 2 ισοπαλίες, χωρίς να έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα μακριά από το γηπεδό της. Μάλιστα παρουσιάζει επιθετικό πλουραλισμό με 17 τέρματα εκτός έδρας από τα 38 συνολικά που έχει πετυχει στο πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ της ομάδας και της κατηγορίας είναι ο Θόδωρος Λαμπρόπουλος με 12 τέρματα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ : Εύκολα ή δύσκολα η Θύελλα Σκιαδά θα κερδίσει την ΑΠΟ Αρόης

Ολυμπιακός Πατρών-Πετεινοί
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 8η θέση με 23 βαθμούς, έχοντας εντός έδρας ρεκόρ 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα (από τον Απόλλων Εγλυκάδας με 1-2). Είναι ομάδα που δεν σκοράρει πολλά τέρματα, αλλά δέχεται και λίγα (μόλις 5 τέρματα έχει δεχτεί εντός έδρας). Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Τσιχλιάς με 5 τέρματα.
Οι Πετεινοί βρίσκονται στην 7η θέση με 25 βαθμούς, παρουσιάζοντας στους τελευταίους αγώνες αγωνιστική ανάκαμψη. Έχουν πολύ καλή εκτός έδρας συγκομιδή βαθμών, με 5 νίκες και 2 ήττες. Πρώτος σκόρερ τους είναι ο Κώστας Κλεισούρας με 5 τέρματα, ο οποίος βέβαια στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας δεν αγωνίζεται.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ : Αρκετά ενδιαφέρον αγώνας ο οποίος δείχνει να έχει πολύ ισοπαλία. Αν πάντως βλέπουμε μια ομάδα με περισσότερες πιθανότητες νίκης, αυτή είναι η ομάδα των Πετεινών.

Λιμνοχώρι-Άγιος Δημήτριος
Στην 3η θέση βρέθηκε μέσα σε μια αγωνιστική το Λιμνοχώρι και ενώ ήταν πρωτοπόρο στην βαθμολογία, μετά την ήττα από τον Πείρο Ισώματος. Έχει συνολικά 30 βαθμούς και στην έδρα του μετράει 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. Δέχεται πολύ δύσκολα γκόλ στην έδρα του (μόλις 3 τέρματα έχει δεχτεί συνολικά στο Λιμνοχώρι). Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Χρήστος Δελδήμος με 10 τέρματα.
Στην 12η θέση βρίσκεται ο Άγιος Δημήτριος με 14 βαθμούς. Χαρακτηριστικό των ‘’Αγίων’’ στο φετινό πρωτάθλημα είναι ότι τα πάνε καλύτερα εκτός έδρας παρά στην έδρα τους. Έχουν πετύχει μακριά από το γήπεδο τους 3 νίκες και έχουν ηττηθεί 4 φορές. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας είναι οι Χαριτωνίδης και Σούμπασης με 3 τέρματα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ : Δεν χωράει άλλη ‘’στραβή’’ για το Λιμνοχώρι και εκτός απροόπτου θα κερδίσει τον Άγιο Δημήτριο.


Φαραϊκός-Αμπελόκηποι
Στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται ο Φαραικός, έχοντας συγκεντρώσει 25 βαθμούς. Διαθέτει αρκετά καλή έδρα στην οποία ‘’καθαρίζει’’ τους θεωρητικά έυκολους αντιπάλους. Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Φαραικού είναι ο Μούτσα με 8 τέρματα.
Ομάδα ‘’αίνιγμα’’ οι Αμπελόκηποι, ικανοί για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο, βρίσκονται στην 14η θέση με 12 βαθμούς. Έχουν σημειώσει τα λιγότερα εκτός έδρας τέρματα (μόλις 4 τέρματα) και έχουν ρεκόρ 1 νικη, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ : Θα πάμε με την έδρα του Φαραικού και θα προβλέψουμε για νικητές της αναμέτρησης τους γηπεδούχους.

Θύελλα Αιγίου-Πείρος Ισώματος
Στην 9η θέση με 18 βαθμούς βρίκεται η νεανική ομάδα της Θύελλας Αιγίου, η οποία προέρχεται από 2 συνεχόμενες νίκες και δείχνει να συνέρχεται από την ‘’καθίζηση’’ που παρουσίαζε. Στην έδρα της έχει ρεκόρ 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες με 14-8 τέρματα. Πρώτος σκόρερ της Αιγιώτικης ομάδας είναι ο Αρβανίτης με 5 τέρματα.
Στην 5η θέση βρίσκεται ο Πείρος Ισώματος, ο οποίος αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Αν μάλιστα κατάφερνε να παίρνει και βαθμούς στα εκτός έδρας παιχνίδια του, θα μπορούσε αυτή την στιγμή να βρίσκεται ακόμα και στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι απώλειες του στο πρωτάθλημα είναι μακριά από το Ίσωμα, έχοντας μαζέψει μόλις 7 βαθμούς. Πρώτος σκόρερ του Πείρου είναι ο Α. Καραβίας με 5 τέρματα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ : Πιστέυουμε ότι οι κρυφοί στόχοι του Πείρου έχουν να κάνουν ακόμα και με τον πρωταθλητισμό και γιατί όχι αφού η ομάδα του Ισώματος διαθέτει ένα πολύ καλό και έμπειρο σύνολο. Βλέπουμε πολύ ισοπαλία στο παιχνίδι, το οποίο αν τελικά βγάλει νικητή παέι προς τον Πείρο, που ίσως να ήρθε η ώρα να πάρει ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι.

Δόξα Παραλίας-Αιγιέας/Άρης
Σε άσχημη βαθμολογική θέση έχει βρεθεί η Δόξα Παραλίας η οποία βρίσκεται στην 16η θέση με 9 βαθμούς. Στην Παραλία μετράει μόλις 2 νίκες με 16-18 τέρματα. Πρώτος σκόρερ της Δόξας είναι ο Μαντούκας με 6 τέρματα.
Λίγο πάνω από την Δόξα βρίσκεται ο Αιγέας/Άρης με 12 βαθμούς. Χαρακτηριστικό για την ομάδα του Αιγίου είναι ότι είναι η μοναδική στο πρωτάθλημα που δεν έχει ακόμα εκτός έδρας νίκη. Έχει φέρει εκτός έδρας 3 ισοπαλίες και έχει ηττηθεί 4 φορές. Πρώτος σκόρερ είναι ο Γκοτσόπουλος με 8 τέρματα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ : Κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες που στοχεύουν στην παραμονή τους στην κατηγορία. Θα πάμε με την πλευρά της Δόξας και πιστεύουμε ότι θα κερδίσει τον αγώνα.

Πανιώνιος/Αχιλλέας-Αναγέννηση Ψαθοπύργου
Στην 10η θέση της βαθμολογίας έφτασε ο Πανιώνιος/Αχιλλεάς, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει ανακάμψει μετά το πολύ κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Έχει συνολικά 18 βαθμούς με 25-26 τέρματα ενώ ως γηπεδούχος μετράει 3 νίκες και 4 ήττες στο πρωτάθλημα. Έχει 4 νίκες στα 5 τελευταία παιχνίδια και είναι όπως προαναφέραμε αρκετά φορμαρισμένος. Πρώτος σκόρερ του Πανιώνιου/Αχιλλεάς είναι ο Κολλάρος με 8 τέρματα.
Στην 11η θέση βρίσκεται η Αναγέννηση έχοντας 16 βαθμούς συνολικά με 20-14 τέρματα. Είναι ομάδα που τα καταφέρνει καλύτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια στα οποία έχει συγκεντρώσει 10 βαθμούς. Στα τελευταία 5 παιχνίδια έχει 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας είναι οι Καραμπούλας και Μπούρδος με 3 τέρματα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ : Αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής στο οποίο βλέπουμε πολύ ισοπαλία

Λέων Αλισσού-Άρης Πατρών

Ουραγός η ομάδα του Αλισσού, δύσκολα θα καταφέρει όπως δείχνει να σώσει την κατηγορία. Έχει μόλις 8 βαθμούς με 13-40 τέρματα και στην έδρα της μετραέι ρεκόρ (1 νίκη, 1 ισοπαλία και 5 ήττες). Μάλιστα σκοράρει εντός έδρας και με αρκετή δυσκολία έχοντας πετύχει μόλις 4 τέρματα. Πρώτος σκόρερ είναι ο Σολωμός με 5 τέρματα
Εξαιρετική πορεία πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα ο Άρης, έχοντας 29 βαθμούς με τέρματα 23-14. Στα εκτός έδρας παιχνίδια του έχει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Μούγκουλης με 5 τέρματα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ : Ο Άρης Πατρών δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα να πάρει άλλους 3 βαθμούς στο πρωτάθλημα

Απόλλων Εγλυκάδας-Ρωμανός
Στην κορυφή της βαθμολογία βρέθηκε ο Απόλλων Εγλυκάδας που πραγματοποιεί εκπληκτική παρουσία στο πρωτάθλημα ξεπερνώντας τις προσδοκίες όλων των ανθρώπων της ομάδας. Εχει 32 βαθμούς με 37-14 τέρματα ενώ στην Εγλυκάδα ΄΄δαγκώνει’’ έχοντας 6 νίκες και 1 ισοπαλία με 23-4 τέρματα. Έχει να ηττηθεί εδώ και 7 αγωνιστικές (τελευταία ήττα από τον Άρη με 2-0 στα Προσφυγικά) και προέρχεται από 5 συνεχόμενες νίκες. Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Παναγιώτης Χριστόπουλος με 11 τέρματα.
Σε άσχημη βαθμολογική θέση έχει βρεθεί ο Ρωμανός αφού βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 9 βαθμούς και 14-32 τέρματα. Έχει εκτός έδρας ρεκός (1 νίκη, 1 ισοπαλία και 4 ήττες) με 5-16 τέρματα. Προέρχεται από 5 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ του Ρωμανού είναι ο Βοσνάκης με 4 τέρματα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ : Ο Απόλλων Εγλυκάδας έχει δείξει ότι στην Εγλυκάδα παρουσιάζεται πάντα σοβαρός και ‘’δεν αστειέυεται’’. Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες 3 χρονιές από το γήπεδο του έφυγε ηττημένος μόλις 3 φορές και όλες στο περσινό πρωτάθλημα (από Αμπελόκηπους-ΑΟ Πάτραι-Ωλενιακό). Η λογική λέει ότι θα κερδίσει και τον Ρωμανό και θα διατηρηθεί στην κορυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: