Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.....


Ας δούμε με την ολοκλήρωση και της 19ης αγωνιστικής μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά για τις ομάδες της Α1 Κατηγορίας :

** Η Θύελλα Σκιαδά έπιασε κορυφή και πάλι μετά από 7 αγωνιστικές (τελευταία φορά ήταν στις 4/12/10 μετά την νίκη της στον Ψαθόπυργο με 1-2). Επίσης έφτασε στις επιθετικές επιδόσεις τον Απόλλων Εγλυκάδας με 51 τέρματα.
** Ο Απόλλων Εγλυκάδας συγκατοικεί με την Θύελλα Σκιαδά (θεωρείται όμως 2ος από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις) και έχασε την πρωτιά μετά από 6 αγωνιστικές (είχε ανέβει στην κορυφή με την νίκη του στην Παραλία με 2-4). Επίσης γνώρισε την πρώτη του ήττα στην Εγλυκάδα και έχασε μετά από 11 αγωνιστικές (τελευταία ήττα από Άρη 2-0 στις 24/10/10).
** Ο Άρης επανήλθε στις νίκες και πλησίασε στους 3 βαθμούς από την κορυφή. Στα αμυντικά του καθήκοντα εξακολουθεί να έχει την 2η καλύτερη αμυντική επίδοση μετά τον Πείρο.
** Το Λιμνοχώρι ξεπέρασε την αγωνιστική κάμψη των τελευταίων αγωνιστικών (είχε 3 αγωνιστικές να γευτεί την χαρά της νίκης) και κέρδισε σε μια πολύ δύσκολη έδρα με 0-2, σημειώνοντας την 5η εκτός έδρας νίκη του και φθάνοντας τους 37 βαθμούς.
** Ο Πείρος συνεχίζει να έχει αντίθετη πορεία στα εκτός έδρας παιχνίδια του αφού ούτε τώρα κατάφερε να κερδίσει τον Αιγέα/Άρη. Χαρακτηριστικό για την ομάδα του Ισώματος είναι ότι έχει μόλις 1 νίκη εκτός έδρας (τον Λέων Αλισσού με 0-4). Εξακολουθεί πάντως να διαθέτει μακράν την καλύτερη άμυνα με 10 τέρματα.
** Σε συνεχή άνοδο οι Πετεινοί, πλησιάζουν αργά και αθόρυβα τις πρώτες θέσεις, φθάνοντας πλέον τους 35 βαθμούς. Μάλιστα είναι μια από τις ομάδες με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες (6 στο σύνολο), μετά την Θύελλα Σκιαδά που έχει 7.
** Η αγωνιστική ‘’κοιλιά’’ του Φαραικού συνεχίζεται αφού δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε και στην Παραλία, μένοντας 13 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την κορυφή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία 10 παιχνίδια μετράει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες, επίδοση όχι καλή για μια ομάδα που ξεκίνησε με πρωταγωνιστικό ρόλο.
** Η ομάδα που αρχίζει να εντυπωσιάζει και να ανεβαίνει προς τα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα είναι η Θύελλα Αιγίου, η οποία συμπλήρωσε 7ο σερί παιχνίδι αήττητη (4 νίκες και 3 ισοπαλίες). Μάλιστα πέτυχε και μια ευρεία νίκη με 0-4 επί της σκληροτράχηλης ΑΠΟ Αρόης, δείχνοντας ότι μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι από εδώ και στο εξής για τις ομάδες που προπορεύονται.
** Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εκπλήσει αρνητικά, αφού κατάφερε να χάσει και στον Αλισσό. Η ομάδα του Κώστα Καλπουζάνη έχει 26 βαθμούς και έχει κολλήσει για τα καλά μετά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Μάλιστα το εντυπωσιακό με τους ‘’κόκκινους’’ είναι ότι σε 12 αγωνιστικές μετράνε μόλις 1 νίκη (με τον Αιγέα/Άρη 1-0) και έχουν ακόμα 5 ισοπαλίες και 6 ήττες.
** ‘’Επιτέλους’’ νίκη για την Αναγέννηση Ψαθοπύργου, μετά από 9 ολόκληρες αγωνιστικές. Με αυτό το αποτέλεσμα έφτασε τους 22 βαθμούς και ξέφυγε από τα ‘’επικίνδυνα’’ της βαθμολογίας, αν και η γνώμη μας είναι ότι είναι καλή ομάδα και δεν θα έχει πρόβλημα.
** ‘’Εντυπωσιακή’’ και πάλι η Δόξα Παραλίας, νίκησε και τον Φαραικό, πετυχαίνοντας την 4η νίκη της στα τελευταία 5 παιχνίδια. Μάλιστα ήταν και η 3η σερί νίκη της που την φτάνει στους 22 βαθμούς και την απομακρύνει από την δυσχερή βαθμολογική θέση που είχε βρεθεί.
** Έχασαν τελικά οι Αμπελόκηποι μετά από 5 αγωνιστικές, αλλά και αυτοί έχουν καταφέρει να απομακρυνθούν από τις επικίνδυνες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ομάδα των Συχαινών αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος που αποκτήθηκε με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.
** Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος/Αχιλλεάς άρχισε να βρίσκει τον δρόμο του, μετά και την χθεσινή ήττα, αγνοεί επί 5 αγωνιστικές την νίκη. Πάντως λογικά δεν θα έχει πρόβλημα για την συνέχεια αφού στα 5 αυτά παιχνίδια αγωνίστηκε με δυνατές ομάδες.
** Ξανατσίμπησε βαθμό ο Αιγέας/Άρης και μάλιστα απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, αλλά θα χρειαστεί και νίκες προκειμένου να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση.
** Το πάλεψαν οι ‘’Άγιοι’’ στα Προσφυγικά, αλλά δεν τα κατάφεραν, μένοντας για 6η σερί αγωνιστική χωρίς νίκη. Τουλάχιστον η ομάδα του Αγίου Δημητρίου σκόραρε, ξεκολλώντας από τα 15 τέρματα στην επιθετική της απόδοση που πάντως παραμένει η χειρότερη.
** ‘’Κόλλησε’’ στους 14 βαθμούς η ΑΠΟ Αρόης αφού για 8η σερί αγωνιστική δεν γεύτηκε χαρά νίκης. Πλέον αρχίζει να έχει πρόβλημα και θα πρέπει να συνέλθει γρήγορα για να σώσει την παρτίδα.
** Νίκη μετά από μεγάλο διάστημα για τον Λέων που δεν λέει να το παρατήσει και το παλεύει μήπως και πετύχει το ‘’θαύμα’’.
** Σπάει κάθε αρνητικό ρεκόρ ο Ρωμανός που συμπλήρωσε 10 σερί ήττες στο πρωτάθλημα και πλέον είναι μόνος ουραγός σε αυτό. Βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση αλλά αν το πιστέψει μπορεί να καταφέρει περισσότερα αφού στην αρχή της χρονιάς δεν μας έδειχνε και τόσο κακός

Δεν υπάρχουν σχόλια: