Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ

 
 Ρεπορτάζ : Δημήτρης Σαρρής
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν σήμερα οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής στο ξενοδοχείο Τζάκι, με τα πρόσφατα επεισόδια στο ματς με τον Ασπρόπυργο, να παίρνουν το μεγαλύτερο… κομμάτι. Μάλιστα, για πρώτη φορά… έλειψαν τα ευχολόγια και την θέση τους πήραν οι συζητήσεις για τα επεισόδια και τα όσα άσχημα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Παναχαϊκή.
 
Ο πρόεδρος των Παλαιμάχων, Δημήτρης Κύζας τόνισε: «Δεν θέλουμε επεισόδια! Μόνο ο Κούγιας μπορεί να δώσει την λύση».
Μάλιστα, για το γεγονός ότι είχε προσκληθεί και η ΠΑΕ, αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς, πρόσθεσε: «Προφανώς έχουν λερωμένη την φωλιά τους».
Την ίδια στιγμή παρενέβη ο Πέτρος Λεβεντάκος προτείνοντας αποχή, με τον Δημήτρη Κύζα να απαντά: «Αν είναι να γίνει αλλαγή στην διοίκηση, θα πρέπει να γίνει με ήπιο και σωστό τρόπο, όπως αρμόζει στην ιστορία αυτής της ομάδας».  Γενικότερα τα περισσότερα μνήματα που βγήκαν από την σημερινή εκδήλωση των Παλαιμάχων ήταν η γενικότερη προσπάθεια όλων στην Πάτρα να αλλάξει χέρια η διοίκηση της ομάδας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κύζας αποκάλυψε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με ιστορικές ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ώστε να εορταστούν τα 120 χρόνια από την ίδρυση της ιστορικής μας ομάδας, της Παναχαϊκής. Μάλιστα, αυτό το παιχνίδι θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα γίνει μέσα στο 2011.
Στην εκδήλωσε παραβρέθηκε για λίγο ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, επίσης ήταν ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος της Αχαϊκής διαιτησίας κ. Μαλλιώρης, Ο πρόεδρος των προπονητών και της Ομοσπονδίας Ηλ. Λογαράς και κ. Τσιρόπουλος. Σύσσωμο το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής. Ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Ν. Ιωαννίδης, από την ΕΠΣΑ οι κ.κ. Πλιάτσικας και Σαρρής επίσης το παρών έδωσαν και αρκετοί οπαδοί της ομάδας μεταξύ αυτών και ο Αντώνης Τσουκαλάς.
Το φλουρί κέρδισε ο Χρήστος Φωτόπουλος παλαίμαχος παίκτης, και ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκος Ράπτης. Μάλιστα, το φλουρί αντιστοιχούσε σε μια φανέλα της Παναχαϊκής που έγραφε 120χρόνια ιστορίας, και το βιβλίο «Αχαϊκό ποδόσφαιρο» του Τάσου Σταθόπουλου.
Στη συνέχεια, ακολούθησαν απονομές και τιμητικές βραβεύσεις, όπου το κλίμα ήταν άκρως συγκινητικό. 
Αρβανιτάκης Γεράσιμος, παράγοντας Παναχαϊκής την πλακέτα απένειμε ο κ. Αλεξόπουλος
Μάνθος Χρυσόστομος, καθηγητής διαιτησίας, την πλακέτα παρέλαβε για λογαριασμό του ο κ. Σαρρής από τον κ. Ράπτη
Μπουλής Σπύρος, Δημοσιογράφος την πλακέτα απένειμε ο κ. Μαλλιώρης
Καραπίτσος Σοφοκλής, αθλητής-μασερ Παναχαϊκής, την πλακέτα απένειμε ο κ. Λογαράς
Πλιάτσικας Γρηγόρης, Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναχαϊκής, την πλακέτα απένειμε ο Τ. Αντωνόπουλος (εκπρόσωπος του κ. Μπεκίρη, βουλευτή Αχαϊας)
Γεωργόπουλος Βασίλης, Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναχαϊκής, την πλακέτα απένειμε ο Τ. Λαμπρόπουλος, πρόεδρος Παλαιμάχων Πάτρας
Σταματόπουλος Νίκος, Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναχαϊκής, την πλακέτα απένειμε ο Ν. Ιωαννίδης
Κυριακόπουλος Τάκης, Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναχαϊκής, την πλακέτα παρέλαβε για λογαριασμό του ο Ν. Παπαγιανόπουλος, την πλακέτα απένειμε η κ. Παπαϊωάννου (Του συλλόγου Φλόγα)
Ζήκος Ανδρέας, Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναχαϊκής, την πλακέτα απένειμε Ανδρέας Πλιάτσικας.
Ο πρόεδρος των Παλαιμάχων Δημήτρης Κύζας, μίλησε αργότερα στον SporFMΠάτρας 96,3 και στην εκπομπή του Δημήτρη Σαρρή για την σημερινή εκδήλωση και όχι μόνο.
- Αυτό που διερωτάται κανείς με τις μεταγραφές που γίνονται τα τελευταία χρόνια, είναι το αν θα υπάρξει μετά από χρόνια αυτός ο περίφημος σύλλογος των Παλαιμαχων!
Μόλις… φύγουμε εμείς, δεν βλέπω να θα υπάρξει κάτι, νέα παιδιά να έρθουν κοντά στον σύλλογο και να τον διατηρήσουν.
- Οι πιτσιρικάδες πλέον δεν έχουν ινδάλματα…
Αυτό λέω… Όσο μπορούμε να κρατήσουμε τον σύλλογο, 2-3 εκδηλώσεις έστω που κάνουμε το χρόνο, να ακούνε τα μικρά παιδιά. Αν κλείσουμε τα στόματα, αυτή η ιστορία και η κουβέντα που κάνουμε για την μεγάλη ομάδα, θα εξαλείψει.
- Κλήθηκε η ΠΑΕ, ωστόσο, δεν παρουσιάστηκαν…
Έχω πει ότι σκοπός και στόχος είναι να διατηρήσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε την Παναχαϊκή και αυτό τον σύλλογο, αυτό θα πράξουμε, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους ορισμένοι. Πρέπει να καταλάβουν, που δουλεύουν, που ακριβώς έχουν έρθει, γιατί έτσι όπως σκέφτονται δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.
Πως μπορούν άραγε να έρθουν νέα παιδιά με αυτά τα γεγονότα στο γήπεδο; Πρέπει να μας προβληματίσουν όλα αυτά και γενικότερα στο ποδόσφαιρο πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να εκλείψουν τελείως τα επεισόδια αλλά, και αυτοί που έχουν τις τύχες της ομάδας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 
Δεν ξέρω τον λόγο που δεν ήρθαν, εγώ την Παναχαϊκή την βλέπω ΜΙΑ.
Καλύτερα που δεν ήρθαν όμως, αυτό που μπορούσαν να πουν είναι σε ορισμένα Πατρινόπουλα, ποδοσφαιριστές, να έρθουν αυτοί. Δεν θα τα ενοχλούσε κανείς, θα χαιρόμασταν, θα τους δίναμε κουράγιο. Αυτές οι ενέργειες δεν είναι σωστές.
- Είπατε πως ο κ. Κούγιας μπορεί να δώσει μια λύση…
Από στιγμή το πακέτο των μετοχών το έχει αυτός, δεν μπορεί να δώσει άλλος την λύση, πρέπει να μαζευτεί, να φωνάξει τους δικούς του και να δει τι συμφέρει την ομάδα. Να αναρωτηθεί πρέπει να μείνω ή να φύγω; Τι πρέπει να γίνει; Αν μείνει πρέπει να τα αλλάξει όλα.. όχι όπως έγιναν την περασμένη εβδομάδα να φοβόμαστε να πάμε στο γήπεδο.
- Ο κ. Λεβεντάκος μίλησε για αποχή…
Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι ο καθένας μπορεί να σκεφτεί και να ενεργήσει όπως ο θέλει… Να φύγει… πως θα φύγει…; Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, και παρά τα όσα γίνονται είμαστε μόνο 3-4 βαθμούς πίσω πρέπει να υπάρξει ηρεμία. Ακόμα και από αυτά που γίνονται πρέπει να είμαστε κοντά.. αν ασχοληθούμε τι είπε ο καθένας και δεν ασχοληθούμε με την ομάδα δεν γίνεται τίποτα. Οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι για το καλό της ομάδας και δεν έχουμε ζητήσει ποτέ τίποτα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: