Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΜΕΓΑΛΟ ''ΔΙΠΛΟ'' ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ


 Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Προαστίου, Ώρα 15.30
Πανιώνιος/Αχιλλέας-Απόλλων Εγλυκάδας 0-1
(80' Χριστόπουλος)
Διαιτητής : Γ. Παπαδόπουλος

Μεγάλη νίκη μέσα στο Προάστιο πέτυχε ο Απόλλων Εγλυκάδας επί του Πανιώνιου/Αχιλλεά με 0-1 και αποσπάστηκε από την 3η θέση πέντε ολόκληρους βαθμούς, αφού ο Άρης γνώρισε την ήττα στο Αίγιο από την Θύελλα. Η ομάδα της Εγλυκάδας έφυγε νικήτρια στο γήπεδο με ένα τέρμα ''σπάνιας ομορφιάς'' του Παναγιώτη Χριστόπουλου με ανάποδο ψαλιδάκι.
Η ομάδα της Εγλυκάδας έκανε ένα ώριμο παιχνίδι και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο χωρίς να εντυπωσιάσει με την αποδοσή της αλλά και χωρίς να απειληθεί σχεδόν καθόλου στον αγώνα. Η μοναδική καλή ευκαιρία των γηπεδούχων ήταν στο 10' με τον Μάργαρη ο οποίος με σούτ από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα η άμυνα των φιλοξενουμένων ήταν πραγματικά για ''σεμινάριο'', με την τριάδα Τσιντώνη-Γιαννόπουλου και Κ. Αβραμόπουλου να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Στο 15' ο Χριστόπουλος απείλησε με σούτ αλλά ο Κληρόπουλος μπλόκαρε έυκολα. Στο 25' ο Απόλλων έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία με τον Ραμόπουλο να πλασάρει μόνος του απέναντι από τον Κληρόποπουλο την μπάλα άουτ. Στο 35' ήταν η σειρά του Σουγλέρη να χάσει μια ακόμα καλή ευκαιρία αλλά το σούτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές στο α' μέρος δεν είχε πολλές ευκαιρίες με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στο ημίχρονο με το 0-0.
Στο β' μερος ο Απόλλων πίεσε περισσότερο την αντίπαλη άμυνα και έχασε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες. Στο 55' ο Χριστόπουλος δεν καταφέρει από πολύ καλή θέση να πλασάρει καλά τον Κληρόπουλο, με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 56' ήταν η σειρά του Τσιντώνη να στείλει με κεφαλιά την μπάλα πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων. Στο 65' ο τερματοφύλακας του Πανιώνιου/Αχιλλεα απεκρούει όμορφα την σεντρα-σούτ του Νίκου Κυριτόπουλου σε κόρνερ, ενώ στο 70' ήταν η σειρά του Βασίλη Ραμόπουλου να χάσει ακόμα μια καλή ευκαιρία αφού το σούτ που επιχείρησε από πλάγια της μικρής περιοχής πέρασε άουτ. Στο 75' ο Γιαννόπουλος χάνει νέα ευκαιρία με την κεφαλιά του να περνάει άουτ. Και τελικά ήρθε ο ποδοσφαιριστής που εχει ''ματώσει'' φέτος τα αντίπαλα δίχτυα για να λυτρώσει και πάλι την ομάδα της Εγλυκάδας. Ο Σπύρος Κυριτόπουλος σεντράρει με το αριστερό του, ο Χριστόπουλος έχοντας το σώμα του ανάποδα από το τέρμα στόπαρε με το στήθος την μπάλα και χωρίς να το σκεφτεί έπιασε ένα καταπληκτικό ανάποδο ψαλιδάκι, ''καρφώνοντας'' την μπάλα στο δεξιό γάμα του ανήμπορου να αντιδράσει Νάσου Κληρόπουλου. Ένα γκόλ μοναδικό από έναν πραγματικά ''τεράστιο'' ποδοσφαιριστή. Έξαλλοι πανυγηρισμοί από τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα οι οποίοι έβλεπαν να ανταμοίβονται οι κόποι τους. Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το τέλος του αγώνα ο Πανιώνιος/Αχιλλεάς προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία.
Ο Απόλλων πήρε ένα πολύ μεγάλο ''διπλό'' το οποίο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα των πρωτοπόρων μπορεί να αποδειχθεί ''χρυσάφι'' για την συνέχεια. Ήταν σοβαρός, συγκεντρωμένος και πολύ καλός όπως προαναφέραμε στα αμυντικά του καθήκοντα και δίκαια κέρδισε το παιχνίδι.
Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Απόλλων είναι η ΑΠΟ Αρόης, πρίν το μεγάλο ντέρμπυ με τον Άρη στην Εγλυκάδα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ : Κληρόπουλος, Χουσεσάνι (77' Γιάγκος), Γκλαβάς, Δέδος, Δίπλας Θ., Καιμακάς, Μάργαρης, Βάρρας, Κολλάρος (46' Γεωργόπουλος), Τσαλπατούρος (69' Βάλσαμος), Σταμπολίτης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Κ. Αβραμόπουλος, Ραμόπουλος, Τσιντώνης (58' Σπαθής), Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος, Χριστόπουλος, Σουγλέρης (84' Β. Νικολόπουλος), Παναγόπουλος (68' Κατεργάρης)

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ :
** ''Στρατιωτικό χαιρετισμό'' για τον Παναγιώτη Χριστόπουλο την ώρα που σημείωσε αυτό το σπάνιο τέρμα και ένα κουβάρι έγιναν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Πλέον ο Τάκης μετατίθεται στην Σάμο και δεν υπήρχε καλύτερο δώρο από αυτό το γκόλ για την ομάδα του.
** Ανδριακόπουλος και Καιμακάς, δύο πραγματικά μεγάλοι ποδοσφαιριστές, ''όργωσαν'' το κέντρο του γηπέδου
** Πολύ καλή δουλειά έχει κάνει ο Πέτρος Λεβεντάκος στην ομάδα της Αγυιάς και αυτό φαίνεται στο γήπεδο

Πλάνα από τον αγώνα : Πανιώνιος/Αχιλλεάς-Απόλλων Εγλυκάδας 0-1
(Μεγαλώστε την οθόνη και δείτε το βίντεο σε HD ανάλυση)


 ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Αρκετές εκπλήξεις είχε η 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας. Στο γήπεδο Πετεινών, ο Άγιος Δημήτριος πέτυχε μεγάλη νίκη με 0-2 επί των Πετεινών, ενώ η 2η έκπληξη έγινε στο Λιμνοχώρι με την νέα ''γκέλα'' του Λιμνοχωρίου, αυτή την φορά από τον Αιγέα/Άρη. ''Θύμα'' έκπληξης έπεσε και ο Άρης Πατρών που έχασε στο Αίγιο από τους ''θαυματουργούς'' πιτσιρικάδες του Κυριάκου Αθανασίου. Η Θύελλα Σκιαδά δυσκολεύτηκε αλλά κέρδισε τελικά με 1-0 τους Αμπελόκηπους, ενώ η Δόξα Παραλίας δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Ρωμανό. Λέων Αλισσού και ΑΠΟ Αρόης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1, κάτι που δεν σύμφερε καμία από τις δύο ομάδες, ενώ ο Πείρος πέρασε από τα Προσφυγικά, από έναν καλύτερο πάντως Ολυμπιακό, με 2-0. Τέλος Φαραικός και Αναγέννηση μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Αναλυτικά είχαμε :


Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Προσφυγικών, Ώρα 15.30
Ολυμπιακός Π.-Πείρος Ισώματος 0-2
(32' Δελδήμος / 92' Καλαρίτης)
Διαιτητής : Α. Γκοτσόπουλος


Πλάνα από τον αγώνα : Ολυμπιακός-Πείρος Ισώματος 0-2
(Μεγαλώστε την οθόνη και δείτε το βίντεο σε HD ανάλυση)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καρατουλιώτης, Γιαχαλής (46' Σπυρόπουλος), Κοβάτσι, Σταματακόπουλος, Τζόλας, Αργυρόπουλος, Φραγκούλιας, Αραπάκος, Ράφτης, Παπούλας (76' Παπανίκος), Τσιχλιάς.
ΠΕΙΡΟΣ ΙΣΩΜΑΤΟΣ:Μπαρμπέρης, Κρουστάλης, Μοραΐτης, Γκοτσούλιας, Παπαστεργίου, Α. Βαγγελάτος (83' Αθανασίου), Κυριακόπουλος (80' Γιαννόπουλος), Α. Αθανασόπουλος, Φ. Καραβίας (60' Καλαρίτης), Δελδήμος, Χ. Βαγγελάτος.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Πετεινών, Ώρα 15.30
Πετεινοί-Άγιος Δημήτριος 0-2
(7' Κατσιμήγας / 47' Αποστολόπουλος)
Αποβολή : 90' Κατριβέσης
Διαιτητής : Οικονόμου

ΠΕΤΕΙΝΟΙ: Λάγιος, Κουρκουμέλης (70' Ρόσης), Α Στέλλας (63' Σωτηρόπουλος), Φούφουλας (25' Χαλκιόπουλος), Κατριβέσης, Κατριμπούζας, Καλιανέζος, Τ. Στέλλας, Πολυζωγόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Κίτσος.
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Τσαμπάς, Τριανταφυλλόπουλος, Κρόγκος, Δημητρόπουλος,  Ταμπακουλάκης, Παπακωνσταντινόπουλος (46' λ.τ. Ραμαντάνης) Κατσιμήγας, Αποστολόπουλος, Ράπτης (70' λ.τ. Ρηγόπουλος) Μπετχαβάς, Μορελάς (90' Τζελέπης).

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Αλισσού, Ώρα 15.30
Λέων Αλισσού-ΑΠΟ Αρόης 1-1
(32' Ντούμας / 63' Σ. Δεπούντης)
Αποβολή : 89' Χρηστιάς
Διαιτητής : Κ. Γιαννόπουλος


ΛΕΩΝ ΑΛΙΣΣΟΥ: Μαργαλιάς, Μπρακατσέλος, Πετρόπουλος, Χρηστιάς, Ρηγόπουλος, Δημακόπουλος, Δημητριάδης, Λάζαρης, Σολωμός, Δρακόπουλος (70' Αργυρόπουλος), Ντούμας (80' Μαρτζάκλης).
ΑΠΟ ΑΡΟΗΣ: Κουτροκόης, Μπακόπουλος, Α. Δεπούντης, Ξυλιάς, Μάνος, Μαλεβίτης, Παπαχαραλάμπους, Ξυνταρόπουλος (66' Καραΐσκος), Σουλελές, Σ. Δεπούντης, Κατσίνας (46' λ.τ. Μπούνιας).

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Λιμνοχωρίου, Ώρα 15.30
Λιμνοχώρι-Αιγιέας/Άρης 0-0
Διαιτητής : Παναγιωτόπουλος

ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Παπαδημητρίου, Χρυσανθόπουλος, Μιχαλόπουλος, Γκιώνης, Αγγελόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Γιαννόπουλος (60' λ.τ. Τσάμης), Πιπέρης (70' Μητρόπουλος), Δημητρόπουλος, Βέρρας, Δελδήμος.
ΑΙΓΙΕΑΣ/ΑΡΗΣ: Γκολφίνος, Κ. Οικονομόπουλος, Μουρ, Κολύβρας, Σ. Τσακάι, Ψυμούλης, Τ. Τσακάι (85' Μητρόπουλος), Βλάχος, Γκοτσόπουλος (88' Φούκης), Ανδριώτης (82' Παρίσης), Βάκρινος.


 Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Σταυροδρομίου, Ώρα 15.30
Θύελλα Σκιαδά-Αμπελόκηποι 1-0
(61' Θεοδωρακόπουλος)
Αποβολές : 83' Μπάτραλης / 84' Λαμπρόπουλος
Διαιτητής : Σπηλιωτόπουλος
ρεπορτάζ : Δημήτρης Σαρρής


Νικηφόρα ήταν η επιστροφή της Θύελλας Σκιαδάς στην φυσική της έδρα, το γήπεδο Σταυροδρομίου, όπου αναμορφώθηκε πρόσφατα με νέο συνθετικό τάπητα. Η ομάδα του Βασίλη Μαρκάτου, που παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, έκαμψε δίκαια την αντίσταση των Αμπελοκήπων (1-0), συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο επίσημο παιχνίδι στο νέο γήπεδο. Το ματς ήταν πολύ καλό, καθώς είχε ρυθμό, αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και αποζημίωσε τους 200 περίπου φιλάθλους.
Στο α’ μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την απόλυτη κυριαρχία και απείλησαν ουκ ολίγες φορές, όμως βρέθηκε σε μεγάλη ημέρα ο γκολκίπερ των Αμπελοκήπων, Δημήτρης Περδικάρης, που είχε στο ενεργητικό του εντυπωσιακές επεμβάσεις. Ο Καραμπινάς στο 5΄ και ο Λαμπρόπουλος στο 13΄ (απέκρουσε ο Περδικάρης στην κλειστή του  γωνία) δημιούργησαν τις πρώτες καλές στιγμές για την Θύελλα, ενώ στο 21΄ ο Περδικάρης … απογειώθηκε διώχνοντας εκπληκτικά την μπάλα (και με την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού) σε γυριστό σουτ του Λαμπρόπουλου.
Στο 27΄ ο Μπαρδάκης και στο 30΄ ο Στούπας απείλησαν εκ νέου για την ομάδα του Σκιαδά, ενώ σπουδαία ευκαιρία έχασαν και οι Αμπελόκηποι στο 40΄ με τον Ρηγόπουλο, μετά από ασίστ του Α. Λαγκαδινού. Νέα εντυπωσιακή επέμβαση του Περδικάρη στο 41΄ σε σουτ του Λαμπρόπουλου από το ύψος του πέναλτι και το ημίχρονο έληξε με ευκαιρία που έχασε ο Βασιλόπουλος (είχε περάσει και τον Δημόπουλο) στο 43΄ για τους Αμπελόκηπους.
Απίστευτη χαμένη ευκαιρία στο 54΄ για την Θύελλα με τον Κουλογιάννη, που … κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας και οι προσπάθειες των γηπεδούχων καρποφόρησαν στο 61΄. Η κεφαλιά (ασίστ) του Λαμπρόπουλου βρήκε τον Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος είχε «τρυπώσει» στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με νέα κεφαλιά σημείωσε το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Το γκολ αυτό … αφύπνισε την ομάδα των Συχαινών, που έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση με δύο δοκάρια σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 65΄ η σέντρα ακριβείας του Ρηγόπουλου βρήκε τον Α. Λαγκαδινό, ο οποίος νικήθηκε από το οριζόντιο δοκάρι μετά από «σκαφτή» κεφαλιά, ενώ στο 68΄, σουτ κεραυνός του Ρηγόπουλου έξω από την περιοχή βρήκε το κάθετο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Ραμαντάνης νικήθηκε από τον Δημόπουλο.
Οι Αμπελόκηποι έμειναν με 10 παίκτες στο 83΄, όταν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Μπάτραλης, ενώ με 10 παίκτες έμεινε και η Θύελλα στο 84΄, όταν αντίκρισε 2η κίτρινη ο Λαμπρόπουλος. Οι Αμπελόκηποι πίεσαν για την ισοφάριση στο τέλος και «φωνάζουν», τόσο για την αποβολή του Μπάτραλη, όσο και για το επιθετικό φάουλ που … εφηύρε στο 87΄ ο διαιτητής Σπηλιωτόπουλος, κι ενώ ο Γεωργαντόπουλος είχε σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Η αποβολή του Λαμπρόπουλου άφησε παραπονούμενη και την Θύελλα.
Ο νεαρός ρέφερι Σπηλιωτόπουλος ήταν ιδιαίτερα σχολαστικός, φορτώνοντας με κίτρινες κάρτες τους παίκτες των Αμπελοκήπων, ενώ σωστές ήταν οι αποφάσεις των δύο βοηθών του, Καρούσου και Τζόλα.     

ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ: Δημόπουλος, Ι. Νταφογιάννης, Κοντογεωργόπουλος, Στούπας, Κοντάρης, Κουλογιάννης (92΄ Χ. Νταφογιάννης), Σιδέρης, Θεοδωρακόπουλος, Λαμπρόπουλος, Καραμπινάς (89΄ Νεμουτιάνος), Μπαρδάκης (46΄ Πλούμπης).
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Περδικάρης, Τρυπαναγνωστόπουλος, Ραμαντάνης, Καρέλας, Χρ. Λαγκαδινός (86΄ Τιμπιλής), Πήττας, Γεωργαντόπουλος, Γκούσκος (71΄ Ζαφειρόπουλος), Βασιλόπουλος (46΄ Μπάτραλης), Α. Λαγκαδινός, Ρηγόπουλος. 
·       Πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο πατήρ Παρασκευάς Πατέλης έκανε Αγιασμό στο αναμορφωμένο γήπεδο Σταυροδρομίου. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν πιθανότατα σε αγώνα του Τριταιϊκού.



 Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Παραλίας, Ώρα 15.30
Δόξα Παραλίας-Ρωμανός 3-0
(7' Παπαχαραλάμπους, 52', 80' Σπανός)
 Αποβολή : 92' Κατριβέσης
Διαιτητής : Σόγιας


ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : Ρουτζαμάνης, Τοσκάι (80' Καραπίτσος), Βακιρτζόγλου, Δούμπας, Γεωργικόπουλος, Γραμματσούλιας, Χαρίτος, Οικονομόπουλος (64' Πολίτης), Σπανός, Παπαχαραλάμπους (52' Νικολόπουλος), Μαντούκας
ΡΩΜΑΝΟΣ : Γιαννικόπουλος, Χουρδούμης, Ντουράκου, Κατριβέσης, Πιτουράς, Μοσχονάς, Αυγέρος, Πανίτσας, Ανδρικόπουλος, Σουγλέρης, Σταμπολτάς

 Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Νικολείκων, Ώρα 15.30
Θύελλα Αιγίου-Άρης Πατρών 1-0
(15' Αρβανίτης)
Διαιτητής : Θ. Σπανός


ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ : Λέσης, Σωτηρόπουλος, Παπαχριστόπουλος (78' Σταματόπουλος), Ι. Παξιμάδης, Α. Παξιμάδης, Βλάχος, Σαλάι, Ντάλας, Δορλής (70' Μακρυγιαννάκης), Κουκουμαφτσής (80' Μαυρομάττης), Αρβανίτης
ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ : Φιλλιπακόπουλος, Ν. Ασημακόπουλος, Παπαδημητρόπουλος, Κ. Ασημακόπουλος (82' Ναστούλης), Σπηλιωτόπουλος, Νικολόπουλος, Παπαζαφείρης, Π. Ασημακόπουλος (60' Μπαζάρογλου), Μούγκουλης, Μοίραλης, Κανταρντζόπουλος

 Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Φαραικού, Ώρα 15.30
Φαραικός-Αναγέννηση Ψαθοπύργου 1-1
(70' Δ. Κοσμόπουλος / 46' Κυδωνιάτης)
Διαιτητής : Παπαγιαννόπουλος


ΦΑΡΑΙΚΟΣ : Γαλαριώτης, Γ. Σωτηρακόπουλος, Γεωργόπουλος (27' Ι. Κοσμόπουλος), Δημητρόπουλος, Βέρρας (20' λ.τ. Ντούπι), Κ. Σωτηρακόπουλος, Γιαννιώτης, Δ. Κοσμόπουλος, Μπάιερ, Α. Σωτηρακόπουλος (55' Κοσμάτος), Μούτσα
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘ. : Έρδας, Αντωνόπουλος, Μπούρδος (75' Παπαδόπουλος), Σακελλαρόπουλος, Καραμπούλας, Χίμκου, Καραμάνος, Γκοτσούλιας, Κωστόπουλος, Κυδωνιάτης, Μητρούλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: