Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Πετεινών, Ώρα 15.30
Απόλλων Εγλυκάδας-Θύελλα Αιγίου 3-1
(20' αυτ. Βλάχος, 32', 47' Χριστόπουλος / 60' Αρβανίτης)
Διαιτητής : Θ. Μπόρτζαρης

Επιστροφή στις νίκες είχαμε για τον Απόλλων, ο οποίος σε ένα ήσυχο παιχνίδι κέρδισε 3-1 την Θύελλα Αιγίου και συνεχίζει να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο ομάδα της Θύελλας Σκιαδά. Ο Απόλλων έκανε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, παρουσιάστηκε σοβαρός και δεν έδωσε το δικαίωμα στους ''πιτσιρικάδες'' της Αιγιώτικης ομάδας να κάνουν μια ακόμα έκπληξη στο πρωτάθλημα.
Την πρώτη πολύ καλή ευκαιρία στον αγώνα την είχε η Θύελλα όταν ο Σωτηρόπουλος βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Αγοράκη, αλλά το σούτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Απόλλων απάντησε στο 10' με τον Θόδωρο Σουγλέρη να εκτελεί φάουλ και τον Λέσση να απεκρούει. Στο 13' ήταν η σειρά του Παναγιώτη Χριστόπουλου να χάσει μια σημαντική ευκαιρία με το αριστερό σούτ που έκανε να περνάει ελάχιστα άουτ. Και φτάνουμε στο 20' όπου μετά από ένα λάθος στην άμυνα της Θύελλας από εκτέλεση φάουλ του Ν. Κυριτόπουλου, ο Βλάχος έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, βάζοντας τον Απόλλωνα μπροστά στο σκόρ με 1-0. Η Θύελλα απάντησε αμέσως και συγκεκριμένα στο 25' όπου σε νέο τετ α τετ ο Κουκουμαφτσής έστειλε και πάλι την μπάλα ψηλά αόυτ. Και αφού η Θύελλα δεν κατάφερε να πετύχει την ισοφάριση, ήρθε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος και πάλι στο 32' με κεφαλιά και έπειτα από κόρνερ του Παναγόπουλου να κάνει το 2-0. Έτσι και οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Στο β' μέρος ο Απόλλων μπήκε και πάλι σοβαρός. κατάφερε νωρίς και συγκεκριμένα στο 47' να κάνει το 3-0 με έξοχο πλασέ του Χριστόπουλου και να καθαρίσει στην ουσία το παιχνίδι. Στο 52' είχαμε μια ακόμα καλή ευκαιρία με τον Σουγλέρη αλλά τελικά στο 60' ήρθε η μείωση του σκόρ με τον Αρβανίτη που εκμεταλλέυτηκε μια αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και έγραψε το 3-1. Το διάστημα 60' με 70' η Θύελλα είναι καλύτερη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να χάσει κάποια κλασική ευκαιρία να μειώσει και άλλο το σκόρ. Στο 62' ο Ραμόπουλος σκοράρει για λογαριασμό των γηπεδούχων, αλλά ο κ. Μπόρτζαρης ακύρωσε το γκόλ για φάουλ του έμπειρου επιθετικού του Απόλλωνα. Νέα καλή ευκαιρία χάνει ο Σουγλέρης στο 82' όταν σε τετ α τετ αντί να κόψει την μπάλα, προτίμησε να τελειώσει μόνος του την φάση με αποτέλεσμα να νικηθεί από τον Λέσση.
Αυτά έγιναν στο γήπεδο των Πετεινών σε ένα ήσυχο παιχνίδι και με μια άριστη διαιτησία από τον κ. Μπόρτζαρη. Πλέον ο Απόλλων περιμένει τον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής απέναντι στον Πανιώνιο/Αχιλλεά.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Κ. Αβραμόπουλος, Σπαθής, Τσιντώνης (85' Βάρελης), Γιαννόπουλος, Ραμόπουλος (63' Ι. Αβραμόπουλος), Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος, Χριστόπουλος, Σουγλέρης, Παναγόπουλος (75' Β. Νικολόπουλος)
ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ : Λέσης, Σταματόπουλος (46' Αγγελόπουλος), Ι. Παξιμάδης, Ζήσης, Α. Παξιμάδης, Βλάχος, Κουκουμαφτσής (46' Παπαχριστόπουλος), Σωτηρόπουλος, Δορλής (56' Μαυρομάτης), Σαλάι, Αρβανίτης

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ :
** Το έχουμε ξαναπεί και ας γινόμαστε κουραστικοί πλέον. Η Θύελλα Αιγίου είναι ομάδα ''πρότυπο'' που κοσμεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αχαίας. Μιλάμε για μια ομάδα που στο τέλος του αγώνα μάζεψε μέχρι και τα μπουκάλια από τις πορτοκαλάδες και τα νερά μέσα στα αποδυτήρια της. Παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις υπόλοιπες ομάδες.
** Με υψηλό πυρετό αγωνίστηκε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Κώστας Αγοράκης αφού ταλαιπωρείται από ίωση γρίππης. Πάντως δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό να μην αγωνιστεί σε ένα κρίσιμο παιχνίδι όπως το σημερινό για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
** Η ατυχία χτύπησε και τον Θόδωρο Σουγλέρη που σήμερα το πρωί είχε ένα ατύχημα με το αυτοκινητό του και δεν βρισκόταν και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση.
** Τις ολοκαίνουργιες φόρμες τους φόρεσαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, οι οποίες στο χρώμα θυμίζουν πολύ Ίντερ.....

Πλάνα από τον αγώνα
(Μεγαλώστε την οθόνη και δείτε το βίντεο σε HD ανάλυση)

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπυ με το Λιμνοχώρι. Οι ''κόκκινοι'' της Πλατείας Ελευθερίας επιβλήθηκαν με 2-0 και πέρασαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η πρωτοπόρος Θύελλα Σκιαδά πέρασε σαν ''σίφουνας'' από το Αίγιο, σκορπίζοντας με 4-0 τον Αιγέα/Άρη, ενώ ο Πείρος συνέχισε το ''βιολί'' του μέσα στο Ίσωμα κερδίζοντας και τους Πετεινούς με 3-0. Τις νίκες της ημέρας πέτυχαν ο Ολυμπιακός στο Ρίο επί της Αναγέννησης Ψαθοπύργου και ο Πανιώνιος/Αχιλλεάς επί της ΑΠΟ Αρόης, ενώ έυκολες αποστολές όπως αναμενόταν άλλωστε αποδείχτηκαν για Δόξα Παραλίας και Φαραικό τα παιχνίδια με Λέων και Ρωμανό αντίστοιχα. Τέλος οι Αμπελόκηποι πήραν ένα ακόμα τρίποντο κόντρα στον Άγιο Δημήτριο, βυθίζοντας τον περισσότερο στην βαθμολογία. Αναλυτικά είχαμε :

Το Μάτς της ημέρας

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Προσφυγικών, Ώρα 15.30
Άρης Πατρών-Λιμνοχώρι 2-0
(26' Σπηλιωτόπουλος, 67' πεν. Μούγκουλης)
Αποβολή : 67' Α. Γερασιμόπουλος
Διαιτητής : Γ. Παπαδόπουλος
ρεπορτάζ : Νίκος Παπαστεφανάτος (sportfmpatras.gr)

Ο Άρης Πατρών ισοβαθμούσε στην τρίτη θέση  της βαθμολογίας της Α1 Κατηγορίας της ΕΠΣΑ με το Λιμνοχώρι και όλα συνηγορούσαν σε ένα πραγματικό ντέρμπι! Ακόμα και ο κόσμος ήταν άψογος (ξεπέρασε τους 400 φιλάθλους) και δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα.
Στο αγωνιστικό μέρος, έπεσαν κορμιά σήμερα στο γήπεδο των Προσφυγικών, ωστόσο, στην εξέλιξη του αγώνα ο Άρης Πατρών ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια, έδειξε ότι το ήθελε πιο πολύ και πήρε δίκαια τη νίκη με 2-0, αποκτώντας προβάδισμα για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα.
Το Λιμνοχώρι μετά το 1-0 παρουσίασε σημάδια εγκατάλειψης του αγώνα και  φάνηκε ότι οι παίκτες του δεν το πίστεψαν. Ο Άρης Πατρών πάντως ήταν πιο κινητικός, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, έκανε επιθέσεις, με ωραία ανάπτυξη και με δυνατή άμυνα, κατάφερε να πάρει  μια σημαντική νίκη.
Το 1-0 σημείωσε με κεφαλιά στο 24’ ο Σπηλιωτόπουλος (αρχηγός του Άρη) (σ.σ. πριν το κόρνερ η μπάλα έχει περάσει πλάγιο υπέρ του Λιμνοχωρίου, κάτι που δεν είδε ο επόπτης Α. Καμζόλας).  
Το τελικό 2-0 έγραψε στο 67’ με πέναλτι ο Μούνγκουλης, έπειτα από χέρι στην περιοχή του Α. Γερασιμόπουλου που αποβλήθηκε από τον ρέφερι Γ. Παπαδόπουλο.

ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ: Φιλιππακόπουλος, Ν. Ασημακόπουλος, Παπαδημητρόπουλος (71’ Καλάσι), Κ. Ασημακόπουλος, Σπηλιωτόπουλος, Νικολακόπουλος, Παπαζαφείρης, Π. Ασημακόπουλος (76’ Μπαντούνης), Μούνγκουλης (86’ Βουλγαρίδης), Οικονόμου, Καταρτζόπουλος.
ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ : Παπαδημητρίου, Χρυσανθόπουλος (72’ Γιαννόπουλος), Γκιώνης, Π. Αλεξανδρόπουλος, Μητρόπουλος (46’ Πιπέρης), Α. Γερασιμόπουλος, Α. Αλεξανδρόπουλος, Τσάμης (58’ Μιχαλόπουλος), Δελδήμος, Δημητρόπουλος, Βέρρας.

φωτογραφικό υλικό : axaiasoccer.gr


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Προαστίου, Ώρα 18.15
Αμπελόκηποι-Άγιος Δημήτριος 2-0
(72' Ρηγόπουλος, 85' αυτ. Μαυρομάττης)
Διαιτητής : Θ. Σπανός 
ρεπορτάζ : Δημήτρης Σαρρής

Νίκη – σωτηρία (2-0) σημείωσαν οι Αμπελόκηποι κόντρα στον Αγιο Δημήτριο στο γήπεδο Προαστείου, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα των Συχαινών, πολύ ανώτερη από τον αντίπαλό της (αγωνίστηκε με αρκετές ελλείψεις), θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο τελικό σκορ αν ήταν πιο εύστοχοι οι επιθετικοί της και αν δεν βρισκόταν σε σπουδαία βραδιά ο νεαρός γκολκίπερ των «Αγίων», Ηλίας Τσαμπάς. Μάλιστα, οι δύο αναγκαστικές αλλαγές (λόγω τραυματισμών) που πραγματοποίησε στο α’ μέρος ο τεχνικός του Αγίου Δημητρίου, Γιάννης Δρακοπαναγιωτάκης, δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο το έργο του. 
Στο 9΄ οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά στο γκολ όταν μετά από άσχημο διώξιμο του Δημητρόπουλου, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια ο Τσαμπάς απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Ρηγόπουλου. Απίστευτη ευκαιρία έχασε στο 13΄ ο Α. Λαγκαδινός (σούταρε άουτ από ευνοϊκή θέση), ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Κατσιμύγα στο 24΄. Ο Τσαμπάς είπε «όχι» σε προσπάθειες του Α. Λαγκαδινού στο 32΄ και Ρηγόπουλου στο 41΄, ενώ το ημίχρονο τελείωσε με ακόμα δύο χαμένες ευκαιρίες για τους Αμπελόκηπους με τους Καρέλα (κεφαλιά άουτ) στο 43΄ και Ρηγόπουλο στο 45΄.
Στην επανάληψη, οι Αμπελόκηποι κέρδισαν πέναλτι στο 51΄ όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Μπατά (δεν είχε πάντως πρόθεση) σε σέντρα του Ρηγόπουλου, όμως για ακόμα μια φορά φέτος η άσπρη βούλα αποδείχτηκε «εφιάλτης» για την ομάδα του Θανάση Καραγιαννάκη. Ο Χρ. Λαγκαδινός ανέλαβε την εκτέλεση, αρχικά σκόραρε, όμως ο διαιτητής Θ. Σπανός υπέδειξε επανάληψη, καθώς είχε εισέλθει στην μεγάλη περιοχή ο Γκούσκος. Νέα εκτέλεση από τον Χρ. Λαγκαδινό και ο Τσαμπάς αποκρούει σωτήρια.
Σημειωτέον, ότι ήταν το 5ο χαμένο πέναλτι στο φετινό πρωτάθλημα για τους Αμπελόκηπους, που μετρούν ένα εύστοχο στα έξι! Νέα χαμένη ευκαιρία με τον Ζαφειρόπουλο στο 55΄, για να φθάσουμε στο 72΄, όταν νικήθηκε για πρώτη φορά ο εξαιρετικός Τσαμπάς. Καλοτραβηγμένο φάουλ από τον Α. Λαγκαδινό στο πρώτο δοκάρι, καρφωτή κεφαλιά του Ρηγόπουλου στο «παραθυράκι» και 1-0.
Ο Χρ. Λαγκαδινός χάνει ευκαιρία για δεύτερο τέρμα στο 76΄, το οποίο τελικά ήρθε στο 85΄ από παίκτη του Αγίου Δημητρίου. Φάση διαρκείας στα καρέ των «Αγίων», ο Ρηγόπουλος βγάζει μόνο του τον Α. Λαγκαδινό, η μπάλα βρίσκει αρχικά το δοκάρι, επικρατεί σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα και ο Μαυρομάτης, άθελά του, χρίζεται σκόρερ (2-0 με αυτογκόλ) στην προσπάθειά του να διώξει.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Θέμη Σπανού (Γασπαρινάτου – Κούτσης).   

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Περδικάρης, Μπάτραλης, Ραμαντάνης, Καρέλας, Χρ. Λαγκαδινός, Πήττας (86΄ Τιμπιλής), Γεωργαντόπουλος, Γκούσκος, Ζαφειρόπουλος (56΄ Τρυπαναγνωστόπουλος), Α. Λαγκαδινός, Ρηγόπουλος (89΄ Μανέτας).
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Τσαμπάς, Μπατάς, Κρόγκος, Δημητρόπουλος, Ταμπακουλάκης, Κατσιμύγας, Σαλίχος, Ράπτης, Μπετχαβάς (54΄ Μαυρομάτης), Σούμπασης (33΄ λ.τ. Θ. Ραμαντάνης), Αντωνόπουλος (40΄ Τζελέπης).  




Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Ισώματος, Ώρα 15.30
Πείρος Ισώματος-Πετεινοί 3-0
(25' Παπαστεργίου, 50' Κρουστάλλης, 65' Κυριακόπουλος)
 Διαιτητής : Μακρυπόδης


ΠΕΙΡΟΣ ΙΣΩΜΑΤΟΣ : Μπαρμπέρης, Κρουστάλλης, Νικολακόπουλος, Γκοτσούλιας, Παπαστεργίου, Α. Βαγγελάτος, Β. Καραβίας, Κυριακόπουλος (80' Γιαννόπουλος), Μωραίτης (70' Φ. Καραβίας), Δελδήμος, Χ. Βαγγελάτος (77' Ντάτσικας)
ΠΕΤΕΙΝΟΙ : Λάγιος, Κουρκουμέλης, Ζάχος (50' Φούφουλας), Α. Στέλλας, Τ. Στέλλας, Κατριμπούζας, Κίτσος, Ψιμαδάς, Παναγιωτόπουλος (70' Σωτηρόπουλος), Πολυζωγόπουλος, Χαλκιόπουλος (80' Κοτσόκολος)

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Αλισσού, Ώρα 15.30
Λέων Αλισσού-Δόξα Παραλίας 1-3
(44' Δρακόπουλος / 60', 67', 91' Μαντούκας) 
Διαιτητής : Α. Γκοτσόπουλος


ΛΕΩΝ ΑΛΙΣΣΟΥ : Μαργαλιάς, Μπρακατσέλος, Μαντζουράτος, Πετρόπουλος, Μαρτζακλής, Λάζαρης, Ασημακόπουλος, Ρηγόπουλος, Ντούμας, Γιαννακόπουλος (30' Γ. Σολωμός), Δρακόπουλος (60' Τροχάνης)
ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ : Ρουτζαμάνης, Χαρίτος, Τσακάι, Ανδριακόπουλος, Δούμπας (58' Νικολόπουλος), Πολίτης (22' Γεωργικόπουλος), Ζέρης, Παπαχαραλάμπους, Μαντούκας, Μπινιέρης (65' Βακιρτζόγλου), Σπανός

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Νικολείκων, Ώρα 15.30
Αιγιέας/Άρης-Θύελλα Σκιαδά 0-4
(3', 50' Θεοδωρακόπουλος, 29', 71' Λαμπρόπουλος)
Διαιτητής : Αλεξανδρόπουλος


ΑΙΓΙΕΑΣ/ΑΡΗΣ : Γκολφίνος, Τσακάι (61' Παρίσης), Οικονομόπουλος, Μούρ, Κολύβρας, Ψιμούλης, Κουτρουμάνης (20' Μητρόπουλος), Βλάχος, Βάκρινος, Μάνε, Ανδριώτης (74' Οικονομόπουλος)
ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ : Δημόπουλος, Ι. Νταφογιάννης, Κοντογεωργόπουλος, Στούπας, Κοντάρης, Χ. Νταφογιάννης, Κουλογιάννης (81' Νεμουτιάνος), Σίδερης (74' Β. Μπότης), Πλούμπης, Λαμπρόπουλος, Θεοδωρακόπουλος (85' Κ. Μπότης)


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Ζαρουχλείκων, Ώρα 15.30
ΑΠΟ Αρόης-Πανιώνιος/Αχιλλεάς 3-4
(1' Σ. Δεπούντης, 55' Κατσίνας, 83' Παπαχαραλάμπους / 20' πεν., 35'  Κολλάρος, 75' Τσαλπατούρος, 87' Βάλσαμος)
Αποβολή : 90' Σπάτα
Διαιτητής : Γραμματικόπουλος


ΑΠΟ ΑΡΟΗΣ : Κουτροκόης, Παππάς (46' Κοκκίνης), Α. Δεπούντης, Μαλεβίτης, Ξυλιάς, Μάνος, Παπαχαραλάμπους, Σπάτα, Ξηνταρόπουλος (75' Χρυσοβέργης), Σ. Δεπούντης, Κατσίνας
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ : Κληρόπουλος, Δέδος, Σειντής (50' Νταγιούκλας), Ρουμελιώτης, Θ. Δίπλας, Γ. Κρίθης, Μάργαρης, Βάρρας, Κολλάρος (80' Σταμπολίτης), Τσαλπατούρος, Γκλαβάς (70' Βάλσαμος)


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Ρίου, Ώρα 15.30
Αναγέννηση Ψαθοπύργου-Ολυμπιακός 0-1
(70' Τσιχλιάς)
Διαιτητής : Πασχάκης


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ : Έρδας, Τόλλιας, Μπούρδος, Σακελλαρόπουλος (85' Τσιμπούκης), Καραμπούλας, Χίνκου, Καραμάνος, Γκοτσούλιας, Παπασπηλιόπουλος (50' Κωστόπουλος), Κυδωνιάτης, Παπαδόπουλος (64' Αντωνόπουλος)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π : Καρατουλιώτης, Γιαχαλής (89' Μήτσουρας), Κοβάτσι, Σταματακόπουλος, Τζόλας, Αργυρόπουλος, Σιαφάκας, Αραπάκος, Τζουβέκας (88' Βγενόπουλος), Παπούλας (65' Ράφτης), Τσιχλιάς


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, Γήπεδο Ρωμανού, Ώρα 15.30
Ρωμανός-Φαραικός 1-3
(25' Πιτουράς / 35' Δ. Κοσμόπουλος, 54' Γ. Σωτηρακόπουλος, 65' Κοσμάτος)
Διαιτητής : Καργάκος


ΡΩΜΑΝΟΣ : Μικές, Χουρδούμης, Ντουράκου, Κατριβέσης, Πιτουράς, Βανταράκης (46' Αυγέρος), Θεοφανόπουλος, Πανίτσας (74' Παναγόπουλος), Ανδρικόπουλος, Σουγλέρης, Σταμπολτάς
ΦΑΡΑΙΚΟΣ : Γαλαριώτης, Κολυπέρας (77' Δημητρόπουλος), Γ. Σωτηρακόπουλος, Βέρρας, Κ. Σωτηρακόπουλος, Γεωργόπουλος (46' Μάιερ), Δ. Κοσμόπουλος, Γιαννιώτης, Κοσμάτος, Μούτσα, Ι. Κοσμόπουλος (88' Βασιλείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: