Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ, ΠΕΡΑΣΕ ΣΑΝ.....ΣΙΦΟΥΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΟ


Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011, Γήπεδο Ρίου, Ώρα 15.00
Αναγέννηση Ψαθοπύργου-Απόλλων Εγλυκάδας 1-5
(70' Μητρούλιας / 20', 87 Ραμόπουλος, 33', 85' Χριστόπουλος, 50' Παναγόπουλος)
Χαμένο Πέναλντυ : 17' Χριστόπουλος
Διαιτητής : Γραμματικόπουλος

Σαν σίφουνας.....πέρασε από το Ρίο ο Απόλλων Εγλυκάδας, κερδίζοντας με 1-5 την Αναγέννηση Ψαθοπύργου, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα της Εγλυκάδας παρά το γεγονός ότι στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο δεν μπήκε καλά στον αγώνα, κινδυνέυοντας μάλιστα να δεχτεί πρώτη κάποιο τέρμα, στην συνέχεια παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου απέναντι σε μια από τις σκληροτράχηλες και καλές ομάδες της κατηγορίας. Ας δούμε αναλυτικά τι έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Ρίου :
Η Αναγέννηση ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, παίζοντας αρκετά επιθετικά και προκαλώντας αρκετά προβλήματα στην άμυνα του Απόλλωνα. Ο Κυδωνιάτης στο 5' έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία όταν πλάσαρε χλιαρά τον Αγοράκη, με αποτέλεσμα ο γκολκήπερ του Απόλλωνα να διώξει την μπάλα. Η πολύ μεγάλη ευκαιρία όμως για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 12' όταν και πάλι ο Μιχάλης Κυδωνιάτης εξαπέλυσε έναν ασύλληπτο κεραυνό έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Αγοράκη να απογειωθεί στο δεξιό του γάμμα και με τα ακροδάκτυλα να πραγματοποιήσει στην κυριολεξία μια από τις καλύτερες απεκρούσεις του πρωταθλήματος.
Και κάπου εκεί ο Απόλλων άρχισε να ξυπνάει και στο 17' μετά από όμορφη ατομική ενέργεια του Νίκου Κυριτόπουλου, στην σέντρα που επιχείρησε η μπάλα βρήκε χέρι αμυντικού της Αναγέννησης και ο κ. Γραμματικόπουλος έδωσε την εσχάτη των ποινών. Ο Παναγιώτης Χριστόπουλος εκτέλεσε το πέναλντυ και ο Έρδας πραγματοποίησε εξαιρετική απέκρουση στην δεξιά του γωνία, κρατώντας το 0-0. Η πίεση του Απόλλωνα συνεχίστηκε και στο 20' ο Χριστόπουλος με κεφαλιά σέρβιρε έτοιμο γκόλ στον Ραμόπουλο ο οποίος έβαλε την ομάδα της Εγλυκάδας μπροστά στο σκόρ. Η Αναγέννηση απάντησε στο 28' με όμορφο σούτ του Καραμπούλα που πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 33' ήρθε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος με δεξί σούτ μέσα από την περιοχή να γράψει το 0-2. Με αυτό το σκόρ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
Στο β' μέρος ο Απόλλων κατάφερε στο 50' να τριπλασιάσει τα τέρματα του με τον Παναγόπουλο, ο οποίος πλάσαρε έξοχα την μπάλα πάνω από τον Έρδα, σε ένα πανέμορφο γκόλ. Στο 63', οι γηπεδούχοι χάνουν ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Ραμόπουλο να πλασάρει ψηλά άουτ. Και φτάνουμε στο 70' όπου η Αναγέννηση καταφέρνει να μειώσει το σκόρ με τον Μητρούλια, ο οποίος εξαπέλυσε ένα δυνατό σούτ γύρω στα 6 μέτρα έξω από την περιοχή με την μπάλα να παίρνει ένα περίεργο φάλτσο, κατεβαίνοντας απότομα προς το τέρμα και ξεγελώντας τον Αγοράκη, καταλήγοντας στην δεξιά του γωνία. Ένα αρκετά περίεργο τέρμα στο οποίο έχει ένα μικρό μερίδιο ευθύνης και ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα. Αυτό το τέρμα έδωσε φτερά στους γηπεδούχους οι οποίοι άρχισαν να πιέζουν και έχασαν στο 78' σπουδαία ευκαιρία με τον Μπούρδο να μειώσουν και άλλο το σκόρ. Συγκεκριμένα ο έμπειρος επιθετικός έκανε μια όμορφη ενέργεια από αριστερά, έκανε το σούτ αλλά αρχικά ο Αγοράκης και στην συνέχεια ο Γιαννόπουλος έδιωξαν την μπάλα, με την απειλή να απομακρύνεται για την ομάδα της Εγλυκάδας. Ο Απόλλων απάντησε στην ευκαιρία της Αναγέννησης με τον Ραμόπουλο στο 82' ο οποίος δεν κατάφερε να πλασάρει επιτυχώς τον Έρδα, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Και φτάνουμε στο 85' όπου ο Παναγιώτης Χριστόπουλος με κεφαλιά στέλνει ξανά την μπάλα στα δίχτυα του Έρδα και αυξάνει τον δείκτη του σκόρ στο 1-4. Το 1-5 πραγματοποίησε στο 87' ο Ραμόπουλος δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του.
Ο Απόλλων πραγματοποίησε μια εμφάνιση που αρμόζει σε ομάδα που οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος. Για άλλη μια φορά πιστοποίησε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πέρασε σχετικά άνετα από μια σκληροτράχηλη και καλή ομάδα. Επίσης επιβεβαίωσε ότι δεν λυγίζει ούτε από απουσίες (δεν έπαιζαν οι Τσιντώνης, Κουλούρης, Α. Νικολόπουλος) αλλά έχει το ''μέταλλο'' να πάρει ένα δύσκολο παιχνίδι ακόμα και αν βγεί ο καλύτερος του ποδοσφαιριστής (στο 28' αντικταστάθηκε λόγω τραυματισμού ο Σουγλέρης). Επόμενος αντίπαλος το άλλο Σάββατο ο Πείρος Ισώματος στην Εγλυκάδα σε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ : Έρδας, Σακελλαρόπουλος (79' Παπασπηλιόπουλος), Ιωαννίδης (88' Γκοτσούλιας), Τόλλιας, Καραμπούλας, Ζάγκλας, Μητρούλιας, Παπαδόπουλος (33' λ.τ.  Αντωνόπουλος), Μπούρδος, Κυδωνιάτης, Κωστόπουλος
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Κατεργάρης, Ραμόπουλος, Κ. Αβραμόπουλος, Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος (89' Θεοδωρακόπουλος), Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος (74' Σπαθής), Χριστόπουλος, Σουγλέρης (28' λ.τ. Γ. Αβραμόπουλος), Παναγόπουλος

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ :

** Στο γήπεδο του Ρίου διεξήχθη ο αγώνας, στο οποίο τοποθετήθηκε πρόσφατα πλαστικός χλοοτάπητας. Ένα μικρό στολίδι για την περιοχή.
** Του πάει το Νο 3 του Βασίλη Ραμόπουλου καθώς σκοράρει συνεχώς.....
** Μεγάλη ικανοποίηση στις τάξεις της διοίκησης του Απόλλωνα η οποία βλέπει την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά το σημαντικότερο είναι ότι βλέπει να αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο.
** Ο Θόδωρος Σουγλέρης ένιωσε ένα τράβηγμα και αντικαταστάθηκε στο 28'. Παρόλα αυτά ο Απόλλων έφτασε έυκολα και χωρίς το ''δεκάρι'' του στην νίκη
** Καλή η διαιτησία του κ. Γραμματικόπουλου και των βοηθών του.

Στιγμιότυπα από τον αγώνα : Αναγέννηση Ψαθ.-Απόλλων Εγλυκάδας 1-5
(δείτε το βίντεο και σε HD ανάλυση εώς 1080p από την ανάλογη ρύθμιση)


ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, η Θύελλα Σκιαδά πήρε το μεγάλο ντέρμπυ με το Λιμνοχώρι με το ευρύ 3-0 και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής τον πρωτοπόρο Απόλλων Εγλυκάδας. Ο Πείρος πέτυχε την 8η νίκη του μέσα στο Ίσωμα, συνεχίζοντας να έχει το απόλυτο, με αντίπαλο τον Πανιώνιο/Αχιλλέα. Οι Πετεινοί κέρδισαν τον Φαραικό και ανεβαίνουν σιγά σιγά. Αναλυτικά :

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011, Γήπεδο Προαστίου, Ώρα 15.00
Αμπελόκηποι-Δόξα Παραλίας 1-1
(39' Ρηγόπουλος / 35' Γιαννόπουλος)
 Χαμένο Πέναλντυ : 24' Α. Λαγκαδινός
Διαιτητής : Φράγκος
Ρεπορτάζ : Δημήτρης Σαρρής
 
Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση Αμπελόκηποι – Δόξα Παραλίας στο γήπεδο Προαστείου, καθώς οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις και το τελικό 1-1 μάλλον κρίνεται δίκαιο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο έμπειρος γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Ανδρέας Ρουντζαμάνης, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι, ενώ είχε στο ενεργητικό του ακόμα τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν τραυματίας μετά το 60΄. Στον αντίποδα, η ομάδα των Συχαινών … ξέμεινε από δυνάμεις στο τελευταίο ημίωρο, με φανερά τα σημάδια κόπωσης μετά το σπουδαίο «διπλό» την περασμένη Τετάρτη στο Φαραί.
Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 16΄ με δυνατό σουτ του Α. Λαγκαδινού, που εξουδετέρωσε ο Ρουντζαμάνης. Στο 24΄ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ρηγόπουλου από τον Τοσκάι, όμως ο Α. Λαγκαδινός νικήθηκε από τα 11 μέτρα από τον Ρουντζαμάνη, που απέκρουσε στην δεξιά του γωνία. Σημειωτέον, ότι ήταν το 4ο πέναλτι (από τα 5 που έχουν κερδίσει) που χάνουν φέτος οι Αμπελόκηποι!
Η Δόξα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 35΄ μετά από φάουλ του Βακτριτζόγλου και κεφαλιά του Γιαννόπουλου, που σημείωσε το 0-1. Οι Αμπελόκηποι αντέδρασαν άμεσα, απειλώντας με τον Ρηγόπουλο στο 38΄ (έδιωξε με γροθιές ο Ρουντζαμάνης), ενώ στο 39΄ έφεραν το ματς στα ίσα (1-1) με δυνατό διαγώνιο σουτ του Ρηγόπουλου. Η Δόξα «απάντησε» με σημαντική ευκαιρία που έχασε ο Ζέρης στο 43΄ (απέκρουσε ο Κατσουράνης).
Στην επανάληψη οι Αμπελόκηποι έφθασαν κοντά στο γκολ με τους Τρυπαναγνωστόπουλο 48΄ και Ρηγόπουλο 58΄ (απέκρουσε και πάλι ο Ρουντζαμάνης), όμως στην συνέχεια η ομάδα της Παραλίας ήταν αυτή που κυριάρχησε, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει την μεγάλη φάση. Στο 91΄, μάλιστα, οι Αμπελόκηποι θα μπορούσαν να «κλέψουν» το παιχνίδι, όταν ο Ρουντζαμάνης μπλόκαρε την κεφαλιά του Γκούσκου.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Παναγιώτη Φράγκου (Ρηγόπουλος – Κομνηνός). 

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Κατσουράνης, Τσεκούρας (46΄ Μανέτας), Ραμαντάνης, Καρέλας, Χρ. Λαγκαδινός, Ρηγόπουλος, Μπάτραλης, Γκούσκος, Γεωργαντόπουλος, Α. Λαγκαδινός, Τρυπαναγνωστόπουλος (84΄ Φλιάτουρας).
ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Ρουντζαμάνης, Τοσκάι, Σιδέρης, Δούμπας (51΄ Γραμματσούλιας), Τογιόπουλος, Γιαννόπουλος, Ζέρης, Οικονομόπουλος, Σπανός (71΄ Παπαχαραλάμπους), Βακτριτζόγλου (89΄ Ανδριακόπουλος), Μαντούκας. 


Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011, Γήπεδο Πετεινών, Ώρα 15.00
Πετεινοί-Φαραικός 2-0
(77' Πολυζωγόπουλος, 90' Στέλλας)
Διαιτητής : Πολυγένης

ΠΕΤΕΙΝΟΙ: Λάγιος, Κουρκουμέλης, Ρόσης, Κατριβέσης, Φραγκούλης, Κατριμπούζας, Ψημάδας (90' Κοτσόκολος), Στέλλας, Πολυζωγόπουλος (79' Παναγιωτόπουλος), Καλιανέζος, Φούφουλας (82' Σωτηρόπουλος).
ΦΑΡΑΪΚΟΣ: Κοσμάτος, Γεωργόπουλος (58' Γραμματικόπουλος), Γ. Σωτηρακόπουλος, Η. Βέρρας, Κ. Σωτηρακόπουλος (75' Α. Παλούμπης), Δ. Κοσμόπουλος, Χ. Βασιλείου, Ντούπι (69' Μητρόπουλος), Α. Σωτηρακόπουλος, Δημητρόπουλος, Μούτσα.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011, Γήπεδο ''Μάκη Ηλιόπουλου'', Ώρα 15.00
Ρωμανός-Άρης Πατρών 0-1
(15 πεν. Μούγκουλης)
Διαιτητής : Γκόντας



ΡΩΜΑΝΟΣ: Γιαννικόπουλος, Χουρδούμης, Τριανταφύλλου, Βανταράκης, Οικονόμου, Θεοφανόπουλος (60' Παναγόπουλος), Ντούσιας (88' Τριαντόπουλος), Σταμπολτάς (75' Πανίτσας), Ανδρικόπουλος, Σουγλέρης, Ντουράκου.
ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ: Φιλιππακόπουλος, Σπηλιωτόπουλος, Ναστούλης, Κ. Ασημακόπουλος, Χριστόπουλος, Μπαντούνας, Ν. Ασημακόπουλος (58' Π. Ασημακόπουλος), Παπαδημητρόπουλος, Μούγκουλης (69' Παπαζαφείρης), Οικονόμου (82' Μοίραλης), Κανταρτζόπουλος.


Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011, Γήπεδο Προσφυγικών, Ώρα 15.00
Ολυμπιακός Πατρών-ΑΠΟ Αρόης 0-0
Διαιτητής : Ρουγκάλας


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκαδόλος, Γιαχαλής, Κοβάτσι (78' Βγενόπουλος), Παπανίκος, Τζόλας, Σιαφάκας (67' Κερέτσης), Κωνσταντινόπουλος, Αραπάκος, Τσιχλιάς, Ράφτης, Τζουβέκας (85' Κυριάζου).
ΑΠΟ ΑΡΟΗΣ: Κουτροκόης, Μπακόπουλος, Α. Δεπούντης, Σακάτος, Μάνος, Ξυλιάς, Σπάτα (76' Ξυνταρόπουλος), Παπαχαραλάμπους, Κοκκίνης (46' Κόντος), Σουλελές (82' Δημογιάννης), Σπ. Δεπούντης.


Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011, Γήπεδο ΕΠΣΑ ''Α. Κάνιστρας'', Ώρα 17.30
Άγιος Δημήτριος-Θύελλα Αιγίου 0-0
Αποβολή : 70' Αντωνόπουλος
Διαιτητής : Α. Γκοτσόπουλος


ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Τσαμπάς, Τριανταφυλλόπουλος, Κρόγκος (46' Καψάλης), Γ. Δημητρόπουλος (70' Ρηγόπουλος), Κουβαράς, Σαλίχος, Χαριτωνίδης, Δ. Δημητρόπουλος, Αποστολόπουλος (46' Αντωνόπουλος), Ράπτης, Σούμπασης.
ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ: Λέσσης, Σταματόπουλος (89' Μακρυγιαννάκης), Παπαχριστόπουλος (80' Σωτηρόπουλος), Α. Παξιμάδης, Βλάχος, Κουκουμαφτσής, Δορλής, Ντάλλας, Σαλάι, Αρβανίτης.


Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, Γήπεδο Ντα Λούζ, Ώρα 15.00
Θύελλα Σκιαδά-Λιμνοχώρι 3-0
(35' Κουλογιάννης, 82' 86' Κοντάρης)
Χαμένο πέναλντυ : 80' Γιαννόπουλος 
Διαιτητής : Γ. Παπαδόπουλος

Η Θύελλα Σκιαδά πήρε το ντέρμπυ απέναντι στο Λιμνοχώρι και πλησίασε και πάλι σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Η ομάδα του Σκιαδά ήταν πολύ καλύτερη και έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Κοντάρη και Θεοδωρακόπουλο πήρε μια δικαιότατη νίκη. Το σκόρ μάλιστα θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο καθώς οι γηπεδούχοι είχαν και 3 δοκάρια. Η φάση βέβαια που θα μπορούσε να αλλάξει την ροή του αγώνα έγινε στο 80' όπου το Λιμνοχώρι κέρδισε πέναλντυ σε ανατροπή του Χ. Δελδήμου και ενώ το σκόρ ήταν 1-0. Το Λιμνοχώρι όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει αφού η μπάλα στην εκτέλεση του πέναλντυ με τον Γιαννόπουλο, βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Δημόπουλου (μπορείτε να δείτε το χαμένο πέναλντυ του Λιμνοχωρίου στο παρακάτω βίντεο) και έτσι η Θύελλα κατάφερε να ανεβάσει και άλλο τον δεικτη του σκόρ στο 3-0 με δύο όμορφες κεφαλιές του Κοντάρη από αντίστοιχες εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ του Θόδωρου Λαμπρόπουλου.

ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ: Δημόπουλος, Γ. Νταφογιάννης, Δριβήλας, Κοντάρης, Αλευρής (15' λ.τ. Σιδέρης / 80' λ.τ. Κανελλακόπουλος), Καραμπινάς, Στούπας, Μπαρδάκης (70' Πλούμπης), Θεοδωρακόπουλος, Κουλογιάννης, Λαμπρόπουλος.
ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Παπαδημητρίου, Γκοτσούλιας, Μιχαλόπουλος (46' Πιπέρης), Π. Αλεξανδρόπουλος, Αγγελόπουλος, Γιαννόπουλος, Α. Αλεξανδρόπουλος, Χρυσανθόπουλος, Δελδήμος, Μητρόπουλος, Τσάμης (82' Κ. Γιαννόπουλος).


Πλάνα από τον αγώνα : Θύελλα Σκιαδά-Λιμνοχώρι 3-0
(δείτε το βίντεο και σε HD ανάλυση εώς 720p από την ανάλογη ρύθμιση)



Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, Γήπεδο Ισώματος, Ώρα 15.00
Πείρος Ισώματος-Πανιώνιος/Αχιλλεάς 1-0
 (79' Παπαστεργίου) 
Διαιτητής : Καλύβας

ΠΕΙΡΟΣ ΙΣΩΜΑΤΟΣ: Μπαρμπέρης, Γκοτσούλιας, Νικολακόπουλος, Αθανασόπουλος, Κρουστάλης, Α. Βαγγελάτος (60' Παπαστεργίου), Β. Καραβίας, Δελδήμος (80' Μοραΐτης), Κυριακόπουλος, Α. Καραβίας, Χ. Βαγγελάτος (83' Σταματόπουλος).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Ξένος, Χισεσάνι (30' Μητρόπουλος), Γκλαβάς, Ρουμελιώτης, Β. Μάγκος (85' Μουρτάς), Βάρας, Τ. Κρίθης, Γεωργόπουλος, Κολάρος (63' Τσαλπατούρος), Μάργαρης, Βάλσαμος.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011, Γήπεδο Νικολείκων, Ώρα 15.00
Αιγέας/Άρης-Λέων Αλισσού 1-1 
(33' Ανδριώτης / 88' Χρηστιάς) 
Αποβολή : 60' Αργυρόπουλος 
Διαιτητής : Παπαγιαννόπουλος

ΑΙΓΙΕΑΣ/ΑΡΗΣ: Γκολφίνος, Οικονομόπουλος, Σ. Τσακάι, Μουρ, Κολύβρας, Μάνε (50' Φουκής), Μητρόπουλος (70' Κουτρουμάνης), Ψυμούλης, Γκοτσόπουλος, Ανδριώτης, Βάκρινος.
ΛΕΩΝ ΑΛΙΣΣΟΥ: Γκρέκος, Ρηγόπουλος, Νταλάπας, Χρηστιάς, Τραχάνης, Δημητριάδης (80' Μπαλασκέρης), Λάζαρης, Δημακόπουλος, Αργυρόπουλος, Δρακόπουλος (52' Ντούμας), Νικολάου (65' Μαρτζάκλης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: