Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΑΝΕΚΑΜΨΕ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ.....ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ


 Σάββατο 12 Μαρτίου, Γήπεδο Νικολείκων, 'Ωρα 16.00
Αιγιέας/Άρης-Απόλλων Εγλυκάδας 1-4

(50' Γκοτσόπουλος / 2' Ραμόπουλος, 33' Γιαννόπουλος, 71' Σουγλέρης, 89' Παναγόπουλος)
Αποβολή : 70' Ν. Μούρ
Διαιτητής : Θ. Σπανός
Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Απόλλων Εγλυκάδας απέναντι στον Αιγιέα/Άρη. Η ομάδα της Εγλυκάδας δήλωσε ''παρών'' σε ένα πολύ κρίσιμο και δύσκολο αγώνα και έδειξε μετά από αρκετό καιρό τις πραγματικές τις δυνατότητες. Απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά και εκτός από ελάχιστες στιγμές στο παιχνίδι που απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, πήρε σχετικά μια άνετη και πολύ σημαντική για την συνέχεια νίκη. 
Ο Απόλλων ευτύχησε να προηγηθεί με ένα τέρμα από τα ΄''αποδυτήρια'' του Βασίλη Ραμόπουλου στο 2' με όμορφη γυριστή κεφαλιά και αφού η μπάλα βρήκε αρχικά το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκολφίνου. Ένα γκόλ που βοήθησε την ομάδα της Εγλυκάδας τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά να παίξει στην συνέχεια όμορφο ποδόσφαιρο. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν περισσότερο με τα άκρα τους να απειλήσουν αλλά οι Σπαθής και Κ. Αβραμόπουλος ήταν πραγματικά ''απροσπέλαστοι'' και δεν άφηναν καμία μπάλα να χαθεί. Στο 10' ο Απόλλων έχασε νέα καλή ευκαιρία μετά από όμορφη συνεργασία Ραμόπουλου-Παναγόπουλου με τον τελευταίο να σουτάρει αλλά την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 20' ήταν η σειρά του Γιαννόπουλου να απειλήσει με κεφαλιά αλλά την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Γκολφίνου. Νέα καλή ευκαιρία με τον Νίκο Κυριτόπουλο στο 25' να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την έξοχη μπαλιά του Σουγλέρη και να διπλασιάσει τα τέρματα του Απόλλωνα. Στο 33' όμως ήρθε ο Γιαννόπουλος με κεφαλιά και έπειτα από κόρνερ του Ν. Κυριτόπουλου να διπλασιάσει το σκόρ και να δώσει πολύ σημαντικό προβάδισμα νίκης στους φιλοξενούμενους. 
Το β' μέρος δεν ξεκίνησε καλά για τον Απόλλωνα, αφού ο Γκοτσόπουλος στο 50' και  εκμεταλλευόμενος μία από τις ελάχιστες ολιγωρίες της άμυνας των φιλοξενουμένων, μείωσε με πλασέ σε 1-2 και έβαλε ξανά στο παιχνίδι την Αιγιώτικη ομάδα. Μάλιστα στο 55' ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε τεράστια ευκαιρία όταν το αριστερό σούτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή ''έγλειψε'' το δοκάρι του Αγοράκη, φεύγοντας ελάχιστα άουτ. Μια πολύ μεγάλη ευκαιρία που θα μπορούσε να αλλάξει την ροή του αγώνα. Ο Απόλλων βέβαια συνέχιζε να είναι καλύτερος και να δημιουργεί επικύνδινες καταστάσεις στην εστία του Γκολφίνου και σε μια από αυτές στο 70' ο Ραμόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων με τον Ν. Μούρ να τον ανατρέπει ώς τελευταίος ποδοσφαιριστής ακριβώς πάνω στην γραμμή της μεγάλης περιοχής. Ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων δέχτηκε την κόκκινη κάρτα και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Στην εκτέλεση του φάουλ ο Σουγλέρης με έξοχο πέρασμα πάνω από το τείχος πέτυχε το 1-3 και έδωσε και πάλι μια απόσταση ασφαλείας στην ομάδα του. Κάπου εκεί τα παράτησε και ο Αιγιέας/Άρης που είχε μόνο μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Βάκρινου στο 85' να καταλήγει στην αγκαλιά του Αγοράκη. Στο 86' ο Β. Νικολόπουλος έχασε την ευκαιρία με σούτ να κάνει το 1-4, κάτι όμως το οποίο κατάφερε ο Παναγόπουλος με ένα καταπληκτικό σούτ έξω από την περιοχή, αφήνοντας στην κυριολεξία ''άγαλμα'' τον Γκολφίνο.
Ο Απόλλων πέτυχε μια πολύ σπουδαία νίκη σε μια περίοδο που δεν ήταν και στα ''καλύτερα του''. Το σημαντικότερο είναι ότι απέδωσε και πολύ καλό ποδόσφαιρο και έδειξε ότι οι δύο εβδομάδες διακοπής του πρωταθλήματος τον βοήθησαν να βελτιωθεί και να ανακάμψει. Επόμενος αντίπαλος είναι την Τετάρτη η ομάδα των Αμπελοκήπων.


ΑΙΓΙΕΑΣ/ΑΡΗΣ : Γκολφίνος, Τσακάι (72' Μονοκρούσος), Ν. Μούρ, Κολύβρας, Ψιμούλης (84' Παρίσης), Βλάχος, Βάκρινος, Ανδριώτης, Γκοτσόπουλος, Φουκής (46' Οικονομόπουλος), Μάνε
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ : Αγοράκης, Κ. Αβραμόπουλος, Σπαθής, Κουλούρης (86' Θεοδωρακόπουλος), Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος (83' Β. Νικολόπουλος), Παναγόπουλος, Σουγλέρης, Ραμόπουλος (88' Ντάβλας)


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ : 
** Την εορτή του είχε σήμερα ο Θόδωρος Σουγλέρης και αφιέρωσε το τέρμα που πέτυχε στους λίγους ''πιστούς'' φίλους του Απόλλωνα που ακολουθούν παντού την ομάδα.
** Με στομαχικές διαταραχές αγωνίστηκε ο Βασίλης Ραμόπουλος αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να σκοράρει και να είναι από τους καλύτερους του γηπέδου.
** Παρθενική συμμετοχή σε πρωτάθλημα για τον ''πιτσιρικά'' Αντρέα Ντάβλα. Ο Χρήστος Ακαρέπης τον έριξε στον αγώνα στο 88' και του έδωσε μια ''γεύση'' για να αποκτήσει τις ανάλογες εμπειρίες.
** Έξοχο το τέρμα του Γρηγόρη Παναγόπουλου που μπορεί βρήκε δίχτυα μετά από αρκετές αγωνιστικές αλλά το έκανε με καταπληλτικό τρόπο


Πλάνα από τον αγώνα : Αιγιέας/Άρης-Απόλλων Εγλυκάδας 1-4 (περιέχουν και δύο τέρματα της ομάδας της Εγλυκάδας)
(Δείτε το βίντεο δε HD ανάλυση από την ανάλογη ρύθμιδη)

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής ξεχωρίζουν οι ''γκέλες'' του Λιμνοχωρίου, του Πείρου και του Άρη με Ολυμπιακό, Λέων Αλισσού και ΑΠΟ Αρόης αντίστοιχα. Ήττα μετά από καιρό για την Δόξα Παραλίας και φυσικά μεγάλο ''τρίποντο'' για τον Άγιο Δημήτριο που μάχεται για την παραμονή του. Νέο ''τρίποντο'' και πιο κοντά στον τίτλο για την Θύελλα Σκιαδά που σκόρπισε με 4-1 τον Φαραικό στο Σταυροδρόμι. Σε περιπέτειες οι Αμπελόκηποι που έχασαν από τον Πανιώνιο/Αχιλλεά, ενώ ''ανάσα'' για την Αναγέννηση Ψαθοπύργου που κέρδισε έστω και δύσκολα τον ουραγό Ρωμανό με 1-0. Τέλος νίκη για την Θύελλα Αιγίου μέσα στην Εγλυκάδα επί των Πετεινών με 2-1. Αναλυτικά είχαμε :



Σάββατο 12 Μαρτίου, Γήπεδο Ψαθοπύργου, Ώρα 16.00
Αναγέννηση Ψαθοπύργου-Ρωμανός 1-0
(44' Χίνκου)
Διαιτητής : Καργάκος

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΨΑΘ.: Έρδας, Σακελλαρόπουλος, Μητρούλιας, Μανιάτης, Γκοτσούλιας, Κωστόπουλος, Καραμάνος, Καραμπούλας, Κυδωνιάτης (80' Τόλιας), Μπούρδος (85' Λάτσινος), Παπαδόπουλος (43' Χίνκου).
ΡΩΜΑΝΟΣ: Γιαννικόπουλος, Χουρδούμης, Ντουράκου, Βανταράκης, Οικονόμου, Αυγέρος (51' Παναγόπουλος), Μοσχονάς, Τριανταφύλλου, Ανδρικόπουλος, Σουγλέρης, Σταμπολτάς

Σάββατο 12 Μαρτίου, Γήπεδο Ισώματος, Ώρα 16.00
Πείρος Ισώματος-Λέων Αλισσού 1-1
 (65' Μωραΐτης / 90' αυτ. Κρουστάλλης)
Διαιτητής : Ρουγκάλας

ΠΕΙΡΟΣ ΙΣΩΜΑΤΟΣ: Μπαρμπέρης, Κρουστάλλης, Νικολακόπουλος (76' Ντότσικας), Μωραΐτης, Γκοτσούλιας, Γιαννόπουλος (84' Κατσαίτης), Α. Καραβίας, Β. Καραβίας, Φ. Καραβίας (65' Αθανασίου), Δελδήμος, Α. Βαγγελάτος
ΛΕΩΝ: Γκρέκος, Ντούμας, Χρηστιάς, Νικολάου, Μπρακατσέλος (55' Αργυρόπουλος), Ρηγόπουλος, Σολωμός (80' Βεσκούκης), Δημακόπουλος, Λάζαρης, Γεωργακόπουλος, Δρακόπουλος.


Σάββατο 12 Μαρτίου, Γήπεδο Πετεινών, Ώρα 16.00
Πετεινοί-Θύελλα Αιγίου 1-2
(44' Τ. Στέλλας / 55' Μακρυγιαννάκης, 68' Σαλάι)
Διαιτητής : Σιδέρης

ΠΕΤΕΙΝΟΙ: Λάγιος, Κουρκουμέλης (60' Χαλκιόπουλος), Ρόσσης, Α. Στέλλας (75' Σωτηρόπουλος), Φραγκούλης, Τ. Στέλλας, Κατριμπούζας, Παναγιωτόπουλος, Κίτσος, Ψιμάδας, Πολυζωγόπουλος.
ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ: Λέσης, Παπαχριστόπουλος, Ι. Παξιμάδης, Ζήσης (82' Σωτηρόπουλος), Α. Παξιμάδης, Βλάχος, Σταματόπουλος (70' λ.τ. Αρβανίτης), Ντάλας, Μαυρομάτης (76' Αγγελόπουλος), Μακρυγιαννάκης, Σαλάι.

Σάββατο 12 Μαρτίου, Γήπεδο Προσφυγικών, Ώρα 16.00
Ολυμπιακός Πατρών-Λιμνοχώρι 1-1
(44' Τζουβέκας / 76' Βέρρας)
Διαιτητής : Τσιμπούκης 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γεροντίδης, Γιαχαλής, Κοβάτσι, Αργυρόπουλος, Σταματακόπιουλος, Παπανίκος, Τζουβέκας (79' Σπυρόπουλος), Αραπάκος, Ράφτης (85' Βγενόπουλος), Παπούλας (88' Μήτσουρας), Φραγκούλιας.
ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Παπαδημητρίου, Τσάμης, Μιχαλόπουλος (46' Αλεξανδρόπουλος), Αγγελόπουλος, Γιαννόπουλος, Γκιώνης, Γερασιμόπουλος, Μητρόπουλος (70' Χρυσανθόπουλος), Πιπέρης (75' Μπεκίρης), Βέρρας, Δελδήμος.

Σάββατο 12 Μαρτίου, Γήπεδο Προαστίου, Ώρα 18.30
 Αμπελόκηποι-Πανιώνιος/Αχιλλέας 1-2
(89' πεν. Μπαλασκέρης / 47', 55' Κολλάρος)
Αποβολή : 89' Σειντής
Διαιτητής : Α. Λάγος 
ρεπορτάζ : Δημήτρης Σαρρής 

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κολλάρο, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ο Πανιώνιος / Αχιλλέας επιβλήθηκε 2-1 των Αμπελοκήπων στο γειτονικό ντέρμπι, παίρνοντας την ρεβάνς για την ήττα στον α’ γύρο. Το «τρίποντο» αυτό έδωσε νέα βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του Πέτρου Λεβεντάκου, ενώ στον αντίποδα οι Αμπελόκηποι μπήκαν σε περιπέτειες υποβιβασμού.
Η ομάδα των Συχαινών (τυπικά γηπεδούχος) ήταν αυτή που απείλησε πρώτη μόλις στο 1΄, όταν ο Κληρόπουλος εξουδετέρωσε το απευθείας φάουλ του Α. Λαγκαδινού, όμως ο Πανιώνιος / Αχιλλέας ήταν αυτός που … πάτησε γκάζι στην συνέχεια, δημιουργώντας ευκαιρίες με τους Μάργαρη 22΄ και Τσαλπατούρο 24΄.
Οι Αμπελόκηποι στάθηκαν άτυχοι στο 44΄, όταν η κεφαλιά του Ρηγόπουλου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι μετά από  απόκρουση του Κληρόπουλου, ενώ στο 45΄ η ομάδα της Αγυιάς ισοφάρισε τα δοκάρια σε διαγώνιο σουτ του Μάργαρη.
Στην επανάληψη οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας σε διάστημα 8 λεπτών να παραβιάσουν δύο φορές την εστία του Περδικάρη. Στο 47΄ ο Κολλάρος άνοιξε το σκορ (0-1) με συρτό σουτ, μετά από ασίστ του Τσαλπατούρου, ενώ ο ίδιος παίκτης σημείωσε και το 0-2 στο 55΄ με κοντινό πλασέ, μετά από σέντρα του Γκλαβά.
Με την πλάτη πλέον στον τοίχο, οι Αμπελόκηποι αντέδρασαν, είχαν δοκάρι (οριζόντιο) σε σουτ «κεραυνό» του Α. Λαγκαδινού στο 57΄ και χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Ρηγόπουλο στο 67΄. Ο Πανιώνιος / Αχιλλέας απείλησε ξανά στο 79΄ με τον Ν. Μάγκο (απέκρουσε με τα πόδια ο Περδικάρης), ενώ απίστευτη ευκαιρία έχασε ο Α. Λαγκαδινός στο 81΄ (προηγήθηκε εκπληκτικό τακουνάκι του Ρηγόπουλου), όταν ο Κληρόπουλος απέκρουσε σωτήρια στο τετ-α-τετ. Ο έμπειρος γκολκίπερ του Πανιώνιου / Αχιλλέα είπε ξανά «όχι» στον Ρηγόπουλο στο 86΄, αποκρούοντας σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του τελευταίου. Οι Αμπελόκηποι κέρδισαν πέναλτι στο 89΄ σε ανατροπή του Μπαλασκέρη από τον Σεϊντη (αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα) και ο Μπαλασκέρης ευστόχησε από τα 11 βήματα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
Αριστη ήταν η διαιτησία του Ανδρέα Λαγού (Χρ. Παπαδόπουλος – Γασπαρινάτου).

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Περδικάρης, Βασιλόπουλος, Ραμαντάνης, Καρέλας (46΄ λ.τ. Χρ. Λαγκαδινός), Γεωργαντόπουλος, Πήττας (67΄ λ.τ. Φωκάς), Νάτσης, Γκούσκος (60΄ Μπαλασκέρης), Τρυπαναγνωστόπουλος, Α. Λαγκαδινός, Ρηγόπουλος.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Κληρόπουλος, Δέδος, Γκλαβάς (86΄ Μανθόπουλος), Γ. Κρίθης, Α. Δίπλας, Καϊμακάς, Μάργαρης (72΄ Ρουμελιώτης), Βάρρας, Κολλάρος, Τσαλπατούρος (79΄ Ν. Μάγκος), Σεϊντης.

Σάββατο 12 Μαρτίου, Γήπεδο ΕΠΣΑ ''Α. Κάνιστρας'', Ώρα 18.30
  Άγιος Δημήτριος-Δόξα Παραλίας 1-0
(60' Αποστολόπουλος)
Αποβολή : 80' Ρουντζαμάνης
Διαιτητής : Ρηγόπουλος

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Νάτσης, Παπακωνσταντινόπουλος (46' Μπαττάς), Τριανταφυλλόπουλος, Ταμπακουλάκης, Δημητρόπουλος, Σαλίχος (65' Ρηγόπουλος) Κατσιμήγας (80' Κρόγκος), Ράπτης, Αποστολόπουλος, Σούμπασης, Μορελάς.
ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Ρουντζαμάνης, Χαρίτος, Γεωργικόπουλος, Γραμματσούλιας, Τοσκάι, Βακτριτζόγλου, Σιδέρης (80' Σπυρόπουλος), Ζέρης, Παπαχαραλάμπους, Δούπας (50' Νικολόπουλος), Οικονομόπουλος.



Κυριακή 13 Μαρτίου, Γήπεδο Σταυροδρομίου, Ώρα 16.00
  Θύελλα Σκιαδά-Φαραικός 4-1
(26' Κουλογιάννης, 54' Λαμπρόπουλος, 65' Σίδερης, 70' Γ. Νταφογιάννης / 9' Μούτσα)
 Διαιτητής : Αυγέρης

ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ: Δημόπουλος, Γ. Νταφογιάννης, Κοντογεωργόπουλος, Κοντάρης, Χ. Νταφογιάννης, Καραμπινάς (80' Πλούμπης), Σίδερης, Θεοδωρακόπουλος (85' Κ. Μπότης), Κουλογιάννης (83' Β.Γ. Μπότης), Λαμπρόπουλος.
ΦΑΡΑΪΚΟΣ: Κοσμάτος, Γιαννιώτης, Γ. Σωτηρακόπουλος (80' Φιλιππακόπουλος), Βέρρας, Γραμματικόπουλος (46' λ.τ. Μάγιερ), Κ. Σωτηρακόπουλος, Γεωργόπουλος (37' λ.τ.  Σακκάς), Κοσμόπουλος, Δημητρόπουλος, Α. Κοσμάτος, Μούτσα.

Κυριακή 13 Μαρτίου, Γήπεδο Ζαρουχλείκων, Ώρα 16.00
ΑΠΟ Αρόης-Άρης Πατρών 3-3
(80' Ξυλιάς, 18', 65' Σ. Δεπούντης / 73' Παπαδημητρόπουλος, 31', 55' Οικονόμου)
 Αποβολή : 88' Οικονόμου
 Διαιτητής : Τσιρίνης

ΑΠΟ ΑΡΟΗΣ: Κουτροκόης, Μπακόπουλος, Α. Δεπούντης, Καραΐσκος, Σακάτος, Ξυλιάς, Μπούνιας (65' Κοκκίνης), Σπάτα (74' Παρασκευόπουλος), Αθανασόπουλος, Σ. Δεπούντης.
ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ: Φιλιππακόπουλος, Μπαζάρογλου, Κ. Ασημακόπουλος, Σπηλιωτόπουλος, Ρουμελιώτης, Νικολόπουλος, Ν. Ασημακόπουλος (90' Γουρδομιχάλης), Μπαντούνας (66' Χριστόπουλος), Καταρτζόπουλος, Οικονόμου, Παπαδημητρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: