Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : ΙΔΑΝΙΚΟΣ ''ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ''




Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, Ώρα 17.00, Γήπεδο Πετεινών
Απόλλων Εγλυκάδας-Ολυμπιακός 1-1
(7' Τσιντώνης/ 28' Τσιχλιάς)
Διαιτητής : Καλύβας

 Σε ιδανικό ''αυτόχειρα'' πάει να εξελιχθεί ο Απόλλων Εγλυκάδας ο οποίος για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας ''γκέλαρε'' ξανά, αυτή την φορά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Πατρών μέσα στην Εγλυκάδα με σκόρ 1-1. Ένα αποτέλεσμα που φέρνει τους διώκτες του ακόμα πιο κοντά και θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την συμμετοχή του στα μπαράζ που μέχρι πρίν λίγες αγωνιστικές έμοιαζε σίγουρη.
Ο Απόλλων ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι και είχε μάλιστα την ευκαιρία να πάρει μια άνετη νίκη αφού προηγήθηκε νωρίς με τον Τσιντώνη στο 7'. Και όμως αυτό δεν λειτούργησε τελικά υπέρ της ομάδας της Εγλυκάδας και στην συνέχεια μπλοκαρισμένος στο ''προβλέψιμο'' παιχνίδι του κατάφερε να απωλέσει άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς. Στο 7' λοιπόν ο Απόλλων άνοιξε το σκόρ όταν από εκτέλεση κόρνερ του Νίκου Κυριτόπουλου ο Τσιντώνης με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του και έφτανε με αρκετές αξιώσεις μπροστά στην εστία του Αγοράκη. Στο 15' ο Αραπάκος έπιασε το σούτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να φτάνει στην αγκαλιά του Αγοράκη. Στο 22' νέα απειλή για τον Ολυμπιακό και παραλίγο αυτογκόλ για τον Απόλλωνα στην κεφαλιά-κόρνερ του Ανδριακόπουλου. Ο Ολυμπιακός απειλούσε κυρίως με σέντρες και γεμίσματα είτε από δεξιά, είτε από αριστερά. Στις περισσότερες από αυτές είτε ''καθάριζαν'' οι αμυντικοί, είτε έκανε έξοδο και ''καθάριζε'' ο γκολκήπερ των γηπεδούχων Κώστας Αγοράκης. Στην μοναδική πραγματικά έξοδο στο 28' που δεν υπολόγισε σωστά, ο Τσιχλιάς πρόλαβε και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ένα λάθος του που τελικά στοίχισε τον βαθμό στην ομάδα της Εγλυκάδας.
Ο Απόλλων προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοση του αλλά ήταν ιδιαίτερα μπλοκαρισμένος. Στο 32' ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκόλ του Τσιντώνη με σούτ μέσα από την μικρή περιοχή και μετά από εκτέλεση φάουλ του Νίκου Κυριτόπουλου. Και δεν ήταν το μοναδικό λάθος που υπέπεσε ο επόπτης αφού λίγα λεπτά μετά έκοψε από πεντακάθαρη θέση τον Ραμόπουλο λίγο πριν βγεί απέναντι απο τον Γκαδόλο. Γενικά ο επόπτης ήταν σε πολύ κακή μέρα και υπέπεσε σε πολλά λάθη χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί δικαιολογία για την νέα μέτρια εμφάνιση της ομάδας της Εγλυκάδας. Στο 40' και πάλι ο Τσιντώνης που ανέβαινε συνέχεια μπροστά στις στημένες φάσεις, έχασε μεγάλη ευκαιρία αφού το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαδόλου.
Στο β' μέρος ο Απόλλων ξεκίνησε λίγο καλύτερα, αλλά χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα την άμυνα του Ολυμπιακού. Μάλιστα τις καλές ευκαιρίες τις είχαν οι ''κόκκινοι'', αρχικά με τον Τσιχλιά στο 60' να επιχειρεί σούτ και τον Αγοράκη να διώχνει, και την μεγαλύτερη φάση του αγώνα με τον Κοβάτσι στο 70' σε εξ επαφής κεφαλιά να μην μπορεί να κερδίσει και πάλι τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που πραγματοποίησε σωτήρια απέκρουση με τα πόδια. Από εκεί και έπειτα καλές στιγμές είχε ο Απόλλων που πίεσε αρκετά στο τελευταίο εικοσάλεπτο για το 2ο γκόλ. Στο 75' ο Σουγλέρης με φάουλ στέλνει την μπάλα λίγο άουτ, στο 80' ο Χριστόπουλος πλασάρει και την τελευταία στιγμή η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό του Ολυμπιακού και φεύγει κόρνερ, στο 85' ο ίδιος ποδοσφαιριστής πιάνει την κεφαλιά από καλό σημείο αλλά η μπάλα φέυγει και πάλι άουτ.
Έτσι λοιπόν τελείωσε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα να χάνει ακόμα δύο υπερπολύτιμους βαθμούς και πλέον να....τρέχει για τα καλά. Θα μπορούσε όπως είπαμε να έχει κερδίσει το παιχνίδι αφού του ακυρώθηκε κανονικότατο γκόλ όπως θα μπορούσε να το είχε χάσει κιόλας στην κεφαλιά του Κοβάτσι που πραγματικά...δεν χάνοταν. Το θέμα είναι ότι στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος ο Απόλλων δείχνει ''προβλέψιμος'' στο παιχνίδι του, χωρίς κίνηση και φρεσκάδα. Κάτι που θα πρέπει να το δεί και ο Χρήστος Ακαρέπης αφού με εμφανίσεις σαν την σημερινή η ομάδα της Εγλυκάδας θέτει σε κίνδυνο την συμμετοχή της στα μπαράζ. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν δεν αρέσει, και θα πρέπει να το δούν όλοι στην ομάδα για να ανατρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ: Αγοράκης, Κ. Αβραμόπουλος, Σπαθής, Τσιντώνης, Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος (34' Σιάγκρης / 67' Κατεργάρης), Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος, Χριστόπουλος, Σουγλέρης, Ραμόπουλος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ: Γκαδόλος, Γιαχαλής, Κοβάτσι, Αργυρόπουλος, Σταματακόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζουβέκας (46' Κυριαζού), Αραπάκος, Φραγκούλιας (85' Σιαφάκας), Ράφτης (90' Βγενόπουλος), Τσιχλιάς

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ :
** Μια λάθος εκτίμηση σε έξοδο έκανε ο Κώστας Αγοράκης και το πλήρωσε ακριβά....Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα του τερματοφύλακα. Το λάθος στοιχίζει.....
** Πάλι αλλαγή έγινε ο Ανδριακόπουλος αφού δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω του τραυματισμού του από το παιχνίδι με τους Πετεινούς.
** Επανεμφάνιση για τον Παναγιώτη Χριστόπουλο αφού βρίσκεται με άδεια στην Πάτρα. Όσο και να προσπάθησε, ο Τάκαρος φαίνεται αρκετά επηρεασμένος από την απουσία του.
** Αλλού για αλλού ήταν ο επόπτης στο επάνω τέρμα του γηπέδου. Πολύ κακός σε όλες τις υποδείξεις του με αποκορύφωμα το πεντακάθαρο τέρμα του Τσιντώνη και το ανύπαρκτο οφσάιντ στο τετ α τετ του Ραμόπουλου.

 ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ 28ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, η Θύελλα Σκιαδά ''σκόρπισε'' τον Ρωμανό με 5-1, το Λιμνοχώρι ''τα χρειάστηκε'' στον Αλισσο όπου κέρδισε με τέρμα στο 90', ο Άρης κέρδισε τους Πετεινούς που ....ξέχασαν το πάθος τους στην Εγλυκάδα, ο Πείρος κέρδισε την ΑΠΟ Αρόης και έβαλε σημαντική υποψηφιότητα για τα μπαράζ. Σημαντική νίκη σωτηρίας για την Αναγέννηση Ψαθοπύργου επί του Άγιου Δημήτριου. Αναλυτικά για την 28η αγωνιστική είχαμε :

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011, Ώρα 16.00, Γήπεδο Νικολείκων
Αιγιέας/Άρης-Αμπελόκηποι 1-1
(57' Γκοτσόπουλος / 26' Μπαλασκέρης)
Χαμένο Πέναλντυ : 37' Μπαλασκέρης
Διαιτητής : Μακρυπόδης
ρεπορτάζ : Δημήτρης Σαρρής

Ο εφιάλτης των χαμένων πέναλτι έκανε και πάλι την … εμφάνισή του σε ματς των Αμπελοκήπων, που δεν μπόρεσαν να σκοράρουν για 6η φορά φέτος από τα 11 βήματα (μετρούν μόλις δύο εύστοχα πέναλτι στα 8 που έχουν κερδίσει), με αποτέλεσμα να αναδειχθούν ισόπαλοι 1-1 με τον Αιγιέα / Αρη στο γήπεδο Νικολεϊκων. Ένα αποτέλεσμα, που μάλλον δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες στην μάχη που δίνουν για την σωτηρία, καθώς και οι δύο παραμένουν στην επικίνδυνη ζώνη.

Οι Αιγιώτες ήταν αυτοί που μπήκαν πιο ορεξάτοι στο παιχνίδι, χάνοντας καλή ευκαιρία στο 12΄ σε κεφαλιά του Ψιμούλη (άουτ) μετά από φάουλ του Βλάχου, ενώ απείλησαν και πάλι στο 20΄ με δυνατό σουτ του Φούκη, που πέρασε λίγο άουτ. Οι Αμπελόκηποι, ωστόσο, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 26΄ με απευθείας χτύπημα φάουλ του Μπαλασκέρη, που νίκησε τον Γκολφίνο, «γράφοντας» το 0-1, παρά την προσπάθεια του τελευταίου. Μάλιστα, η ομάδα των Συχαινών είχε την μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 37΄, όταν ο Α. Λαγκαδινός «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Φούκη.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μπαλασκέρης, ο οποίος «σημάδεψε» το δεξιό κάθετο δοκάρι του Γκολφίνου. Η απώλεια αυτή μάλλον ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι «απάντησαν» στο 41΄ με οριζόντιο δοκάρι σε υπέροχο δυνατό βολέ του Βλάχου έξω από την περιοχή. 

Οι Αιγιώτες απείλησαν και πάλι στο 48΄ με σουτ του Τσακάι, που μπλόκαρε ο Κατσουράνης, ενώ κατάφεραν να φέρουν τα ματς στα ίσα στο 57΄ σε μια φάση διαρκείας. Αρχικά ο Κατσουράνης εξουδετέρωσε εντυπωσιακά (με την βοήθεια του δοκαριού) το δυνατό σουτ του Βλάχου έξω από την περιοχή και στην συνέχεια η μπάλα στρώθηκε «λουκούμι» στον επερχόμενο Γκοτσόπουλο, που πήρε το ριμπάουντ και δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 1-1 με κοντινό σουτ.

Στην φάση αυτή τραυματίστηκε ο γκολκίπερ των Αμπελοκήπων, Κατσουράνης, ο οποίος έπεσε με δύναμη πάνω στο δοκάρι, με αποτέλεσμα να χάσει προσωρινά την αισθήσεις του και να διακοπεί το παιχνίδι για περίπου 6 λεπτά.

Στο 70΄ οι Αμπελόκηποι έφθασαν κοντά σε δεύτερο γκολ όταν ο Γκολφίνος έπεσε σωτήρια στα πόδια του Α. Λαγκαδινού, ενώ καλή ευκαιρία δημιούργησε και η ομάδα του Σάκη Μπαβιώλη στο 79΄ σε κεφαλιά του Γκοτσόπουλου, που απέκρουσε ο Κατσουράνης. Στο 89΄ ο Γκολφίνος απέκρουσε το σουτ του Α. Λαγκαδινού, ενώ η πλάτη του Τρυπαναγνωστόπουλου ήταν αυτή που γλύτωσε τους Αμπελόκηπους από βέβαιη παραβίαση στο 97΄ σε σουτ του Γκοτσόπουλου.

Αριστη ήταν η διαιτησία του Μακρυπόδη (Κομνηνός – Χρυσόπουλος). 


ΑΙΓΙΕΑΣ / ΑΡΗΣ: Γκολφίνος, Ντ. Τσακάι, Κολύβρας, Μουρ, Ψιμούλης, Βλάχος, Βάκρινος, Ανδριώτης, Γκοτσόπουλος, Χ. Τσακάι (87΄ Γ. Οικονομόπουλος), Φούκης (89΄ Κ. Οικονομόπουλος).

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Κατσουράνης, Μπάτραλης, Βασιλόπουλος (60΄ Ραμαντάνης), Καρέλας, Χρ. Λαγκαδινός, Πήττας, Νάτσης, Γεωργαντόπουλος (81΄ Γκούσκος), Μπαλασκέρης (46΄ λ.τ. Τρυπαναγνωστόπουλος), Α. Λαγκαδινός, Ρηγόπουλος.





Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, Ώρα 17.00, Γήπεδο''Μ. Ηλιόπουλου''
Ρωμανός-Θύελλα Σκιαδά 1-5
(50' Ανδρικόπουλος / 66' Κοντάρης, 12', 20', 28', 71' Θεοδωρακόπουλος)  
Διαιτητής : Τσιρίνης Ι


ΡΩΜΑΝΟΣ: Γιαννικόπουλος, Αυγέρος, Ντουράκου, Οικονόμου, Παναγόπουλος, Σταλμποτάς, Πανίτσας, Βοσνάκης, Ανδρικόπουλος, Σουγλέρης, Μοσχονάς .
ΘΥΕΛΛΑ ΣΚΙΑΔΑ: Δημόπουλος, Νταφογιάννης (79' Κ. Μπόττης), Κοντάρης, Στούπας, Σιδέρης (84' Μπαράκος), Θεοδωρακόπουλος, Καραμπινάς (67' Β.Μ. Μπόττης), Λαμπρόπουλος, Κουλογιάννης, Κοντογεωργόπουλος, Χ. Μπαρδάκης 

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, Ώρα 17.00, Γήπεδο Ισώματος
Πείρος Ισώματος-ΑΠΟ Αρόης 2-1
(7' Γκοτσούλιας, 22' Μωραΐτης / 40' Κοκκίνης)
Διαιτητής : Μακρυπόδης


ΠΕΙΡΟΣ ΙΣΩΜΑΤΟΣ: Μπαρμπέρης, Κρουστάλης (60' Β. Καραβίας), Υφαντής, Γκοτσούλιας, Παπαστεργίου, Α. Βαγγελάτος, Κυριακόπουλος, Αθανασόπουλος, Μωραΐτης, Δελδήμος, Α. Καραβίας (89' Ντάτσικας)
ΑΠΟ ΑΡΟΗΣ: Κουτροκόης, Α. Δεπούντης, Σπάτα (77' Αθανασόπουλος), Καραΐσκος, Σακάτος, Μάνος, Κοκκίνης, Παπαχαραλάμπους, Μπακόπουλος (70' Μπούνιας), Σουλελές, Σ. Δεπούντης. 

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, Ώρα 17.00, Γήπεδο Προσφυγικών
Άρης Πατρών-Πετεινοί 2-1
(5' πεν. Μπαζάρογλου, 46' Παπαδημητρόπουλος / 39' Φούφουλας)
Διαιτητής : Κ. Γιαννόπουλος


ΑΡΗΣ: Φιλιππακόπουλος, Ν. Ασημακόπουλος, Παπαδημητρόπουλος, Σπηλιωτόπουλος, Κ. Ασημακόπουλος, Χριστόπουλος (68' Μπαντούνας), Νικολόπουλος, Μπαζάρογλου, Πεγιάζης (75' Παπαζαφείρης), Οικονόμου, Καταρτζόπουλος.
ΠΕΤΕΙΝΟΙ: Λάγιος, Α. Στέλλας (68' Κουρκουμέλης), Φούφουλας, Κατριβέσης, Φραγκούλης, Κατριμπούζας, Ψημάδας, Αλεξόπουλος, Πολυζωγόπουλος (89' Καλιανέζος), Παναγιωτόπουλος, Κίτσος (73' Ζάχος). 

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, Ώρα 17.00, Γήπεδο Αλισσού
Λέων Αλισσού-Λιμνοχώρι 1-2
(15' Σολωμός / 60' Μιχαλόπουλος, 89' Αλεξανδρόπουλος)
Διαιτητής : Χ. Παπαδόπουλος


ΛΕΩΝ: Μαργαλιάς, Μπρακατσέλος, Ρηγόπουλος, Χρηστιάς, Δημακόπουλος, Νικολάου, Γεωργακόπουλος, Τραχάνης, Ντούμας, Δρακόπουλος, Σολωμός (77' Βεκούκης).
ΛΙΜΝΟΧΩΡΙ: Παπαδημητρίου, Χρυσανθόπουλος (61' Γκοτσούλιας), Μιχαλόπουλος, Γκιώνης, Γιαννόπουλος (70' Χ. Αγγελόπουλος), Γερασιμόπουλος (76' Μητρόπουλος), Α. Αλεξανδρόπουλος, Δημητρόπουλος, Πιπέρης, Βέρρας, Δελδήμος. 

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, Ώρα 17.00, Γήπεδο Ψαθόπυργου
Αναγέννηση Ψαθ.-Άγιος Δημήτριος 2-1
(15' πεν. Καραμπούλας, 84' Μπούρδος / 30' πεν. Ράπτης)
Διαιτητής : Γ. Παπαδόπουλος


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Έρδας, Σακελλαρόπουλος, Μητρούλιας, Μανιάτης (76' Τόλιας), Γκοτσούλιας, Καραμπούλας, Κυδωνιάτης, Καραμάνος, Κωστόπουλος, Μπούρδος (88' Παπασπηλιόπουλος), Τσιμπούκης (50' Παπαδόπουλος).  
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Τσαμπάς, Τριανταφυλλόπουλος (80' Κατσιμήγας), Παπακωνσταντινόπουλος (89' Μπουμπούκης), Ταμπακουλάκης, Αντωνόπουλος, Ρηγόπουλος, Κρόγκος, Σαλίχος, Αποστολόπουλος, Ράπτης, Σούμπασης (30' λ.τ. Μπαττάς).

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, Ώρα 17.00, Γήπεδο Παραλίας
Δόξα Παραλίας-Θύελλα Αιγίου 1-1
(54' Ζέρης / 65' Σαλάι)
Διαιτητής : Τσαγκαράκης


ΔΟΞΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Ρουντζαμάνης, Τοσκάι, Βακτριτζόγλου, Δούπας, Γεωργικόπουλος, Γραμματσούλιας, Χαρίτος, Πολίτης (33' λ.τ. Ζέρης), Μπινιέρης (55' Σιδέρης), Μαντούκας, Σπανός (67' Γραμματικόπουλος). 
ΘΥΕΛΛΑ ΑΙΓΙΟΥ: Λέσσης, Α. Παξιμάδης, Ι. Παξιμάδης, Κ. Βλάχος, Σωτηρόπουλος, Παπαχριστόπουλος, Μακρυγιαννάκης (83' Ριζος), Ντάλλας, Κουκουμαφτσής (55' Αγγελόπουλος), Αρβανίτης (81' Χριστόπουλος), Σαλάι. 

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, Ώρα 17.00, Γήπεδο Ρίου
Πανιώνιος/Αχιλλέας-Φαραικός 2-2
(17' Καϊμακάς, 70' Γεωργόπουλος / 56' Γ. Σωτηρακόπουλος, 77' Βασιλείου)
Αποβολή : 86' Σειντής  
Διαιτητής :  Α. Γκοτσόπουλος


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Η. Δίπλας, Χυσεσάνι (45' Σεϊντής), Δέδος, Θ. Δίπλας, Νταγιούκλας, Γκλαβάς, Καϊμακάς (32' λ.τ. Βάλσαμος), Μανθόπουλος, Κολλάρος (81' Τσαλπατούρος), Γεωργόπουλος, Ν. Μάγκος 
ΦΑΡΑΪΚΟΣ: Π. Κοσμάτος, Σακκάς, Παλούμπης, Α. Σωτηρακόπουλος, Δημητρόπουλος (62' Ν. Βασιλείου) , Κ. Σωτηρακόπουλος, Γραμματικόπουλος (46' Γιαννιώτης),  Δ. Κοσμόπουλος (75' Γ. Κοσμόπουλος), Γεωργόπουλος, Βέρρας, Μούτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: