Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Η ''ΑΣΑΦΕΙΑ'' ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ


Ένα πολύ σημαντικό θέμα για το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας που χρήζει ιδιαίτερου σχολιασμού, είναι η προκύρηξη της ΕΠΣ Αχαίας η οποία στο σημείο που αναφέρει τον τρόπο προβιβασμού των ομάδων από την Α1 στην Α' Κατηγορία, έχει μια πολύ σημαντική ''ασάφεια'.
Συγκεκριμένα η προκύρηξη στο συγκεκριμένο της κομμάτι αναφέρει ακριβώς το εξής :

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
1) Το Σωματείο που θα καταλάβει την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα θα ανέρχεται απ’ευθείας στην Α’ Κατηγορία.
2) Για τις ομάδες που θα καταλάβουν την 2η, 3η και 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα και εφόσον η βαθμολογική διαφορά της 2ης ομάδας με την 3η και  4η ομάδα δεν υπερβαίνει τους έξι (6) βαθμούς,  θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης (Play-off) σε μορφή Ομίλου (3) ομάδων, (3) αγώνες στο Ενωσιακό Γήπεδο «Α.ΚΑΝΙΣΤΡΑΣ» ή σε άλλο ουδέτερο γήπεδο αν μια ή περισσότερες από τις ανωτέρω ομάδες το χρησιμοποιούν ως έδρα, με την 1η ομάδα του Ομίλου να ανέρχεται στην Α’ Κατηγορία.

Η ''ασάφεια'' λοιπόν στην προκύρηξη έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην κυριολεξία δεν διαχωρίζει αν η διαφορά που δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 6 βαθμούς ισχύει μεταξύ της 2ης με την 4η ομάδα ή μεταξύ της 2ης  με την 3η ομάδα. Και αν φυσιολογικά ισχύει ότι έχουμε καταλάβει όλοι,  ότι δηλαδή η διαφορά είναι μεταξύ της 2ης και της 3ης ομάδας, γιατί στην προκύρηξη αναγράφεται και μπερδέυει τα πράγματα η 4η ομάδα. Θα μπορούσε να λέει η προκύρηξη για την ''διαφορά μεταξύ της 2ης και της 3ης ομάδας που να μην υπερβαίνει τους 6 βαθμούς και με την συμμετοχή της 4ης ομάδας στα μπαράζ ανεξαρτήτου διαφοράς από την 3η ομάδα''.

''Λίγες ώρες μετά την δημοσίευση της συγκεκριμένης ανάρτησης, ο Νίκος Παπαστεφανάτος του sportfmpatras.gr και προς τιμήν του δημοσίευσε στην σελίδα του sportfmpatras.gr άρθρο σχετικά με την ''ασάφεια'' της προκύρηξης και μας έδωσε ουσιαστικά την ερμηνεία-απάντηση της ΕΠΣ Αχαίας για το θέμα αυτό. Συγκεκριμένα στο άρθρο του αναφέρει :
Διευκρινίστηκε η ασάφεια που υπάρχει στην προκήρυξη της Α1 Κατηγορίας σχετικά με την άνοδο των ομάδων.  Συγκεκριμένα στο άρθρο 19 αναφέρεται: «Για τις ομάδες που θα καταλάβουν την 2η, 3η και 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα και εφόσον η βαθμολογική διαφορά της 2ης ομάδας με την 3η και  4η ομάδα δεν υπερβαίνει τους έξι (6) βαθμούς, θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης (Play-off)».
Αν ο 2ος της βαθμολογίας καταφέρει να ξεφύγει με 7 βαθμούς από τον τρίτο ανεβαίνει απευθείας στην Α' ΕΠΣΑ. Αν δεν τα καταφέρει τότε θα έχουμε μπαράζ μεταξύ των δύο ομάδων. Ο 4ος εμπλέκεται στα μπαράζ μόνο σε περίπτωση που η διαφορά του από τον 2ο είναι μικρότερη των 7 βαθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: