Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ



Δύο αγωνιστικές έμειναν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας. Η μάχη έχει φουντώσει για τα καλά όσο αφορά τις θέσεις για τα μπαράζ και αναμένονται δύο συγκλονιστικές αγωνιστικές. Ας δούμε όλες τις πιθανές περιπτώσεις που έχουν προκύψει σε σχέση με τα μπαράζ ανόδου :

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΟΜΑΔΑ : Το να ανέβει η 2η ομάδα απευθείας, είναι πλέον το πιο απίθανο εώς ακατόρθωτο σενάριο απ’ όλα. Και αυτό γιατί η διαφορά μεταξύ του Απόλλωνα και του Λιμνοχωρίου είναι μόλις στους 2 βαθμούς. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει ο Απόλλων να κάνει το 2 στα 2 με Αναγέννηση Ψαθοπύργου (εντός) και Πείρο Ισώματος (εκτός) και παράλληλα το Λιμνοχώρι να χάσει και τα δύο παιχνίδια στην έδρα του με Θύελλα Σκιαδά και ΑΠΟ Αρόης. Ακόμα θα πρέπει να φέρει έστω και μια ισοπαλία ο Άρης Πατρών για να φύγει η διαφορά από τον Απόλλωνα στους 7 βαθμούς. Ας είμαστε ρεαλιστές, είναι ένα σενάριο που δεν πρόκειται να βγεί με τίποτα και ας έχει μαθηματικές πιθανότητες.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ 3 ΟΜΑΔΩΝ : Ίσως το πιο πιθανό σενάριο απ’ όλα. Σίγουρος στα μπαράζ είναι μόνο ο Απόλλων Εγλυκάδας, ενώ πολύ πιο κοντά σε αυτά είναι και το Λιμνοχώρι σε σχέση με Άρη και Πείρο Ισώματος. Το Λιμνοχώρι ουσιαστικά χρειάζεται 1 νίκη για να είναι και αυτό με σιγουριά στα μπαράζ. Η είσοδος του Άρη και του Πείρου εξαρτώνται περισσότερο από τα δικά τους στραβοπατήματα. Αν ο Άρης κάνει το 2 στα 2 με Ρωμανό (εντός) και Αναγέννηση Ψαθοπύργου (εκτός), είναι αυτός στα μπαράζ. Αν φέρει στα 2 παιχνίδια που απομένουν μια ισοπαλία και μια νίκη και ο Πείρος κερδίσει τα δύο δικά του παιχνίδια με Πανιώνιο/Αχιλλεά (εκτός) και Απόλλων Εγλυκάδας (εντός), ο Πείρος είναι η ομάδα που μπαίνει στα μπαράζ αφού στην ισοβαθμία με τον Άρη υπερτερεί λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων. Αν επιβεβαιωθεί το πιο πάνω σενάριο (ισοβαθμίας Άρη με Πείρο) και συγχρόνως το Λιμνοχώρι καταφέρει να μαζέψει μόλις 1 βαθμό στα δύο τελευταία του παιχνίδια, τότε έχουμε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Λιμνοχωρίου, Άρη και Πείρου και οι ομάδες που ακολουθούν τον Απόλλωνα στα μπαράζ είναι ο Άρης και ο Πείρος Ισώματος αφού στα μεταξύ τους παιχνίδια η βαθμολογία είναι η εξής: Πείρος 7 βαθμοί, Άρης 5 βαθμοί, Λιμνοχώρι 4 βαθμοί (πολύ δύσκολο σενάριο αλλά με μαθηματικές πιθανότητες).

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ 2 ΟΜΑΔΩΝ : Άλλο ένα σενάριο είναι να έχουμε μπαράζ ανόδου μεταξύ δύο ομάδων. Και οι μοναδικές ομάδες που μπορούν να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο σενάριο είναι ο Απόλλων Εγλυκάδας με το Λιμνοχώρι, σε ένα μονό παιχνίδι ανόδου. Η περίπτωση που μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο είναι ο Απόλλων Εγλυκάδας και μόνο να μπορέσει να εξασφαλίσει μια διαφορά 7 βαθμών από Άρη και Πείρο. Αν δηλαδή ο Απόλλων καταφέρει να κερδίσει τα δύο τελευταία του παιχνίδια με Αναγέννηση Ψαθοπύργου (εντός) και Πείρο Ισώματος (εκτός) και συγχρόνως ο Άρης φέρει έστω και 1 ισοπαλία, τότε οδηγούμαστε σε μονό αγώνα μεταξύ Απόλλων Εγλυκάδας και Λιμνοχωρίου.  Αυτό βέβαια προυποθέτει να κάνει το Λιμνοχώρι οπωσδήποτε μία νίκη στα δύο δικά του παιχνίδια έτσι ώστε να διατηρηθεί στην 3η θέση με διαφορά μικρότερη των 7 βαθμών από τον Απόλλωνα.

Από όλα τα παραπάνω μπορεί να καταλάβει κανείς ότι οι 2 τελευταίες αγωνιστικές στην Α1 Κατηγορία θα είναι συγκλονιστικές. Ακόμα και ο Απόλλων Εγλυκάδας που είναι σίγουρος στα μπαράζ, θα έχει ρόλο ρυθμιστή για την 3η ομάδα που θα μπεί στα μπαράζ ή για το αν θα γίνει ένα παιχνίδι και μόνο, στην περίπτωση στραβοπατημάτων του Άρη και του Πείρου. Όλα τα σενάρια παίζουν με τις δικές τους μεγάλες ή μικρές πιθανότητες. Θα δούμε στο τέλος πιο θα επιβεβαιωθεί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: