Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΑΠΟΛΛΩΝΑΡΑ....ΨΥΧΑΡΑ....ΟΜΑΔΑΡΑ..!!!!


1ος αγώνας μπαράζ ανόδου
Σάββατο 21 Μαίου 2011, Γήπεδο ΕΠΣΑ ''Α. Κάνιστρας'', Ώρα 18.30
Απόλλων Εγλυκάδας-Άρης Πατρών 1-0
(81' Παναγόπουλος)
Διαιτητής : Κωνσταντάκης (Θ. Σπανός-Κούτσης)

Μια ομάδα φτιαγμένη από ''ατσάλι'', παρουσιάστηκε σήμερα στο γήπεδο ΕΠΣΑ ''Α. Κάνιστρας'', για το 1ο μπαράζ ανόδου στην Α' Κατηγορία. Και αυτός ήταν φυσικά ο Απόλλων Εγλυκάδας που έβγαλε μεγάλη ποδοσφαιρική ψυχή και μαγκιά μέσα στο γήπεδο, καταφέρνοντας να κερδίσει τον Άρη Πατρών με 1-0. Το νικητήριο τέρμα για την ομάδα της Εγλυκάδας πέτυχε ο Παναγόπουλος που αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του προπονητή της ομάδας Κώστα Κυριτόπουλου. Ο Απόλλων απέδειξε σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο ότι πανάξια πήρε την 2η θέση στο πρωτάθλημα και παράλληλα έκανε ένα μεγάλο βήμα για την άνοδο στην Α' Κατηγορία. Μια ομάδα που αμφισβητήθηκε τόσο πολύ για το γεγονός ότι δεν  είχε κερδίσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κανένα ντέρμπυ, έδωσε μια απάντηση με τον καλύτερο τρόπο μέσα στο γήπεδο. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι έγινε στο παιχνίδι.
Ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με την βοήθεια των πολλών και ένθερμων φίλων του που είχαν δημιουργήσει μια τρομερή ατμόσφαιρα, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Απόλλωνα. Στο 5' είχε την πρώτη καλή στιγμή όταν ο Ρουμελιώτης σε εκτέλεση φάουλ από αριστερά, ανάγκασε τον Αγοράκη να διώξει με έναν περίεργο και επικίνδυνο τρόπο σε κόρνερ. Στο 15' είχαμε νέα καλή ευκαιρία για τον Άρη, όταν σε κόρνερ του Ρουμελιώτη οι αμυντικοί του Απόλλωνα δεν κατάφεραν να διώξουν και μετά από μια μικρή σύγχυση η μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Αγοράκη. Μέχρι εκεί ήταν και η πίεση του Άρη καθώς ο Απόλλωνας ξύπνησε και άρχισε σιγά σιγά να παίρνει τα ηνία του αγώνα. Στο 30' έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Χριστόπουλο να προλαβαίνει την έξοδο του Φιλλιπακόπουλου και να περνάει την μπάλα από πάνω του, αλλά να μην καταφέρει να την σπρώξει στα δίχτυα. Στο 35' ήταν η σειρά του Ραμόπουλου να βρεθεί από τα δεξιά, αλλά το γύρισμα που πραγματοποίησε να κοπεί τελευταία στιγμή από τον Σπηλιωτόπουλο, πριν ο Χριστόπουλος γίνει απειλητικός. Στο 40' ο Κανταρτζόπουλος προσπάθησε να πιάσει το σούτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πολλά μέτρα άουτ.
Έτσι τελείωσε και το ημίχρονο σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, δυνατές μονομαχίες και πολλά συνθήματα στην κερκίδα.
Στο β' μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τον Απόλλωνα να πατάει καλύτερα στο γήπεδο αλλά και τον Άρη να δημιουργεί στηριζόμενος στο δυνατό παιχνίδι του αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις. Σε μια από αυτές, ο Οικονόμου έπιασε το σουτ από την γραμμή της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε στο 60' με την κεφαλιά του Γιαννόπουλου να διώχνει σε κόρνερ ο Φιλλιπακόπουλος. Στο 65' την θέση του Ραμόπουλου παίρνει ο Γρηγόρης Παναγόπουλος, ο οποίος καταφέρνει να αλλάξει και την ροή του αγώνα. Δημιουργεί αρκετά ρήγματα στην αριστερή πλευρά της άμυνας του Άρη και δείχνει ιδιαίτερα ορεξάτος. Σε μια από αυτές στο 81', ξέφυγε από όλη την άμυνα του Άρη και πλάσαρε πάνω από τον Φιλλιπακόπουλο, ανοίγοντας το σκόρ για τον Απόλλωνα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 11 του αγωνιστικού χώρου μαζί με τον πάγκο έγιναν ένα κουβάρι στους πανηγυρισμούς, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον. Ένα γκόλ τόσο σημαντικό που το είχε τόσο πολύ ανάγκη η ομάδα της Εγλυκάδας. Μάλιστα αν ο Σουγλέρης ήταν πιο προσεκτικός στην φάση του 85' όπου το σούτ του πέρασε ελάχιστα άουτ, θα μπορούσε ο Απόλλων να διπλασιάσει τα τέρματα του και να τελειώσει τον αγώνα. Ο Άρης έκανε την ύστατη προσπάθεια να ισοφαρίσει τον αγώνα αλλά χωρίς αποτέλεσμα και το τελικό σφύριγμα του Κωνσταντάκη βρήκε την ομάδα της Εγλυκάδας να κάνει το 1ο σημαντικό βήμα για την άνοδο στην Α' Κατηγορία.
Επόμενος αγώνας για τον Απόλλωνα είναι την Τετάρτη με το Λιμνοχώρι και σε περίπτωση νίκης θα αρχίσουν τα πανηγύρια όλης της Εγλυκάδας για την άνοδο του ιστορικού Απόλλωνα στην ''μεγάλη τοπική κατηγορία''. Ο Απόλλων καλείται να δείξει την ίδια αγωνιστική εικόνα και να καταφέρει να κάνει πραγματικότητα, κάτι που φάνταζε ''όνειρο'' στην αρχή της χρονιάς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ: Αγοράκης, Κ. Αβραμόπουλος, Κατεργάρης, Γιαννόπουλος, Ανδριακόπουλος, Σ. Κυριτόπουλος, Ν. Κυριτόπουλος, Χριστόπουλος, Σουγλέρης, Ραμόπουλος (65' Παναγόπουλος).
ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ: Φιλιππακόπουλος, Μπαζάρογλου (84' Π. Ασημακόπουλος), Σπηλιωτόπουλος (79' Γουρδομιχάλης), Κ. Ασημακόπουλος, Ρουμελιώτης, Νικολόπουλος, Ν. Ασημακόπουλος, Μητρόπουλος (26' Χριστόπουλος), Κανταρτζόπουλος, Οικονόμου, Παπαδημητρόπουλος. 


ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ :
*** Πάρα πολύ κόσμο είχε το μπαράζ, με την κερκίδα να είναι στην κυριολεξία γεμάτη, με τους φίλους του Άρη να υπερτερούν κατά πολύ αλλά και τους φίλους του Απόλλωνα να βοηθάνε όσο μπορούν και αυτοί την ομάδα τους.
*** Απίστευτος ο πανηγυρισμός των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα. Όλοι, μα όλοι, είχαν γίνει ένα μεγάλο κουβάρι και είχαν καταπλακώσει τον σκόρερ Γρηγόρη Παναγόπουλο.
*** Μικροεπεισόδια έγιναν στο τέλος αφού φίλαθλοι του Άρη εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με άγριες διαθέσεις προς τον Γιάννη Γιαννόπουλο, ισχυριζόμενοι ότι τους έκανε άσεμνη χειρονομία στο γκόλ. Επέμβησαν οι ψυχραιμότεροι και όλα έληξαν στο τέλος ομαλά.
*** Κατάθεση ψυχής έδωσε και ο πάγκος του Απόλλωνα αφού όλοι οι αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές βοήθησαν πολύ με φωνές εμψύχωσης αυτούς που αγωνίζονταν.
*** Δύο φανταράκια είχε ο σημερινός αγώνας. Παναγιώτης Χριστόπουλος και Κώστας Φιλλιπακόπουλος έδωσαν το παρών στο μπαράζ και έδειξαν με την καλή εμφάνιση τους ότι ''ο στρατός δεν τους λυγίζει''.
*** 'Εξαλλο πανηγύρι στήθηκε μέσα στα αποδυτήρια του Απόλλωνα αλλά μέχρι εκεί καθώς τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει και ο Απόλλων θέλει μια νίκη ακόμα για να κατακτήσει αυτό που άξιζε και πήρε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.


Το τέρμα του Γρηγόρη Παναγόπουλου που έδωσε την νίκη στον Απόλλωνα




Πλάνα από τον αγώνα : Απόλλων Εγλυκάδας-Άρης Πατρών 1-0


Δεν υπάρχουν σχόλια: